Ikke nytt, men nyheter ;-)

Endelig er det enkelt å lage applikasjoner som henter nyheter fra de største norske avisene. Takket være deres «oppdagelse av RSS«.
Sist ut er forøvrig VG, som endelig har fått en brukbar RSS-feed. (Det hjelper ikke at de var tidlig ute med noe de påstod var RSS – feed’en har vært ødelagt frem til nå).
Nå som norske aviser har RSS-utgaver er det vel bare snakk om tid før noen lager et enkelt verktøy for å sammenligne frekvens av «postinger», og kanskje noe mer nyttig som nyhetsovervåkning etc.
PS: Ja, jeg vet det er selskaper som lever godt av slike tjenester, men nå har det jo blitt så lekende lett at man vel må kunne forevente at litt mer åpne systemer blir tilgjengelige..

2 hendelser på “Ikke nytt, men nyheter ;-)”

  1. «Sist ut er forøvrig VG, som endelig har fått en brukbar RSS-feed.»
    Å ja? Med tomme datofelt i RSS-feeden så blir det liksom påkrevet med en viss grad av scraping for å få sortert nyhetene da.
    Ellers er det veldig fristende å få laget en tjeneste som systematiserer norske aviser. De skriver jo stort sett om det samme, og mye er syndikert stoff som det er kjedelig å lese mer enn én gang.
    Det interessante er hve avisene vil si til en slik tjeneste.

  2. Undertegnede er faktisk godt på vei med å være ferdig med akkurat det du beskriver der. Jeg skriver dog koden rett og slett på grunn av nyskjerrighet på om det er mulig.

Stengt for kommentarer.