Mosaikk gruppen

Hvis du vurderer å kjøpe søkemotoroptimalisering er det mange selskaper du skal holde deg unna.

På toppen av min liste rangerer Mosaikk Gruppen / Mosa.no / Marketer.no. Dette er en av de mer aktive enkeltstående spam aktørene på det norske markedet – iallfall å dømme etter den spammen som havner i min innboks.

I tillegg er det umulig å bli fjernet fra deres spamliste. I dag er vel den 10ende gangen jeg har vært i kontakt med dem og deres leverandører uten at det har hjulpet. Slike folk vil man helst ikke gjøre business med, og det synes jeg andre også skal la være. La spammerene sulte ihjel!

[Oppdatering: Denne artikkelen skapte mye bråk. Se f.eks. kommentarene fra Knut Høibraaten i kommentarene til denne artikkelen. Du kan lese mer om det som skjedde vs Mosaikk gruppen her]

15 hendelser på “Mosaikk gruppen”

  1. Solidaritetsblogging

    Uønsket reklame er en uting, samme om den kommer i postkassen, på dørmatta (når man bor i blokk) eller i…

  2. Don’t ever threaten a blogger!

    Weblogger Jarle has provoked a Norwegian company – Mosaikk Gruppen – by writing on his blog that they are sending him spam mail even after he has complaint directly to the company. The CEO of this company answered Jarle -…

  3. Solidaritetsblogging

    Ordet var sÃ¥ bra at det virket kjent, men siden jeg ikke hadde sett det før det fløt opp i Andedammen sÃ¥ googlet jeg og de eneste andre forekomstene av ordet solidaritetsblogging var Espens innlegg og Andedammens egne tilbaketrÃ¥kk. Det vil si at d…

  4. Knut Høibraaten, jeg tenkte jeg skulle kommentere «brevet» fra deg som salgsdirektør og styreformann hos Mosaikk Gruppen her, ettersom det var her du valgte å ta kontakt med meg.
    Mosaikk Gruppen har uttallige ganger sendt reklame for sin tjeneste, selv etter at selskapet ditt ble gjort oppmerksom på at det ikke var interesse for tjenestene. Det gikk så langt at jeg måtte få leverandøren av deres web/mail tjenester til å ta en alvorlig prat med daglig leder Espen Frostad. Etter denne samtalen tok Frostad kontakt pr. e-mail den 11. november 2003 og skrev (Direkte sitat): «Jeg oppfatter det slikt at De ikke ønsker å motta noe mail fra oss, noe vi vil respektere!» I tillegg sier Espen i mailen at han har instruert alle som jobber hos Mosaikk gruppen at man ikke skulle sende mail til den aktuelle adressen.
    Du nevner at deres e-poster ikke er å betrakte som spam i henhold til norske lover. Det er mange definisjoner av spam. Ser vi på en juridiske definisjonen har den forandret seg over tid, og vil forandre seg. Aktivitet som i dag ikke er å regne som ulovlig vil med stor sannsynligvis bli ulovlig når det EUs regelverk på området innføres i Norge. Min definisjon av spam finner du blant annet på Google – dette er en definisjon som stammer fra når begrepet begynte å bli brukt om uoppfordret e-postreklame. URL: http://www.google.com/search?oi=defmore&q=define:Spam
    Det er verdt å legge merke til at det jeg i all hovedsak reagerer på, og som fikk meg til å skrive om det her, er avtalebrudd i det Mosaikk Gruppen forsetter å uoppfordret sende e-poster selv etter at daglig leder Espen Frostad ettertrykkelig har lovet at dette skulle stoppe.
    Du sier jeg har «talefrihet»? I Norge har man ytringfrihet. Og jeg trenger ikke Mosaikk Gruppen eller din tillatelse til å benytte meg av den.
    Angående siste avsnitt. Slik jeg forstår det mener du at jeg har rett til å være frustert og synes den oppførselen dere har utvist er uprofesjonell. Slik jeg forstår deg i tidligere avsnitt gir du meg også «talefrihet», men ikke så lenge jeg blir synlig i søkemotorene? Er det problemet? Hvis kritkken min hadde blitt publisert på samme måte, men ikke vært så synlig i Google og andre søkemotorer hadde det vært greit? Jeg oppfatter deg også dithen at du mener jeg har sagt noe om tjenestene deres. Hvis du leser min KORTE post igjen vil du se at jeg ikke sier noe om kvaliteten på deres tjeneste. Ettersom jeg av prinsipp aldri driver forretninger med spammere, vil jeg aldri få vite om deres tjenester holder mål eller ikke. Dermed kan jeg heller ikke si noe om tjenesten som sådann. Det eneste jeg har omtalt er den lite profesjonelle måten dere bruker for å forsøke å markedsføre tjenestene deres.
    Som du kanskje har forstått er jeg ikke villig til å fjerne et ord som er publisert på dette nettstedet. Og jeg er mer enn villig til å kjempe for retten til å si og mene det jeg ønsker, selv i de tilfeller hvor selskaper som Mosaikk Gruppen truer meg med «nødvendige skritt».
    Jeg håper at du og ditt selskap istedenfor å ta de «nødvendige skritt» for å hindre meg i å kritisere deres fremferd i forhold til mottakere av deres e-poster heller tar de «nødvendige skritt» for å finne frem til bedre metoder for å markedsføre tjenesten deres. Såvidt jeg har kunnet bringe på det rene bruker INGEN av deres konkurrenter i Norge, og det er mange av dem, spam til å markedsføre sine tjenester. Kanskje det burde si dere noe om hvor lite populært den typen markedsføring faktisk er?

  5. Solidaritetsblogging – all together, now

    Jeg henger meg på Espen og i støtteblogging for Jarle, som har fått seg nye uvenner i firmaet «Mosaikk Gruppen»…

  6. Trusler fra en spammer

    Anderja viser til at Jarle Bergersen har blitt truet av det ikke altfor seriøse firmaet Mosaikk-gruppen AS, da han har klaget over å bli spammet av dem. Og det er jo ingen grunn til ikke å blogge slik oppførsel. Solidaritetsblogging, med andre ord. Vi …

  7. Mosaikk Gruppen’s hollow threats

    A week ago, owner of a small business and blogger Jarle wrote a blog entry about a company called Mosaikk Gruppen about how they had spammed him and how numerous requests to be taken off their mailinglists had not yielded any results. As any blogger wo…

  8. Ang Mosaikk Gruppen AS
    Jeg vil innledningsvis sterkt beklage at Mosaikk Gruppen AS har sendt Dem 10 stk mail med samme tilbud/ forespørsel. Det er svært beklagelig, og vi er meget lite tjent med det, like lite som Dem. Dette ønsker vi til livs, og vi er glad for at De tar det opp. Her må vi endre systemene våre, noe vi nå også gjør.
    Her er De i Deres fulle rett til å kritisere oss dersom De ønsker det, selv om, og dette vil jeg understreke, vi og våre advokatforbindelser IKKE på noen måte oppfatter våre henvendelser som SPAM ihht til norske regelverk.
    Men De har talefrihet, og Mosaikk Gruppen har kontaktet Dem utallige ganger uten stans, og derfor aksepterer jeg Deres frustrasjon.
    Hva jeg på ingen måte kan akseptere, og hvor jeg også vil reagere sterkt dersom noe ikke gjøres, er Dere karaktirestikk av Mosaikk Gruppen AS som leverandør av tjenester forbundet med søkemotoroptimalisering. De sier selv at De bevist har fått opp Deres kritikksider om Mosaikk Gruppen i søkemotorene, hvor denne siden nå ligger som nr 4 i Google dersom man søker Mosaikk Gruppen. Når De da omtaler vår virksomhet basert på mailutsendelser, og hvor De i svært tydelige ordlag anbefaler potensielle kunder om å holde seg borte fra Mosaikk Gruppen befinner De Dem på svært utrygt underlag. Dersom affere ikke settes, og De fjerner all Deres karakteristikk om våre tjenester, ansatte, øvrige produkter osv VIL vi ta de nødvendige skritt for å få Dem til å fjerne denne siden. Vi ser på dette som meget alvorlig, og undertegnede forventer en skriftlig tilbakemelding ASAP. Hva De måtte mene om våre mailutsendelser er det som sagt helt og holdent opp til Dem hva De ønsker å fremstille. Der har De retten på Deres side.
    Med forventning om rask respons!
    Med vennlig hilsen
    Knut Høibraaten
    Salgs. dir
    Mosaikk Gruppen AS

  9. Når vi holder på å rette feil, Jarle: «Mosaikk-gruppen», ikke «Mosaikk gruppen». :-) Ellers takk for advarselen. Jeg tror jeg aldri vil kjøpe noen tjenester fra slike selskaper, men det er jo greit å vite hvem man skal hyle «nei» om, og hvem man bare forsiktig kan si «jeg tror ikke det er så lurt» om.

  10. Det var sikkert en grunn til at jeg registrerte «nårsk.no» ;-)
    Takk for korreksjonen. Har rettet feilen nuh. Det er forøvrig verdt å merke seg at det kan være lurt å skrive feil på sider du ønsker skal bli funnet – kan være en kjekk måte å komme høyt opp på et søkeresultat. :-)

  11. «søkemotor optimalisering»? Jarle med særskriving? Jeg regner nesten med at det var en glipp, og at du mente «søkemotoroptimalisering»?
    :-)
    God helg!

  12. Mosaikk

    2 Norwegian entries about some of the cowboys in the Norwegian IT industry: StumF about his cold call and Jarle writes about how Mosaikk Gruppen has entered his shitlist for not getting him off their spam lists….

  13. Takk for url’en, fornøyelig historie. Jeg tror nok det godt kunne ha vært de gutta vi snakker om her.
    Ellers er det viden kjent at slagsdroider, spesielt innen IT, ikke er de som har mest kompetanse om produktet de selger.

Stengt for kommentarer.