Søkemotoroptimalisering du bør holde deg unna

Arve Bersvendsen skriver om Søkemotoroptimalisering fra skyggesiden
Å bruke et useriøst firma til å gjøre søkemotoroptimalisering kan fort vise seg å koste betydelig mer enn det du betaler selskapet i honorar. For kundene til Online Services som Arve skriver om, kan kostnaden fort bli utestengelse fra Google og dermed total usynlighet i nettets største søkemotor.
[Oppdatering] Are Halland skriver om Online Services AS og avslører blant annet at dette useriøse firmaet blir støttet av Dataforeningen.
[Ny oppdatering, 12. mai 2006]
Jeg har skrevet mer om min erfaring med Online Services i forbindelse med et foredrag om søkemotoroptimalsering som Roar Eriksen hos Online Services holdt for UX-Meetup i Oslo. Etter å ha hatt litt med selskapet og Roar å gjøre så føler jeg det er viktig å si at jeg nå oppfatter jeg dem som et seriøst selskap, som hadde hatt litt uflaks med et eksperiment.
Roars foredrag innhold forøvrig litt av det man bør passe seg for når man skal velge et selskap som skal gjøre søkemotoroptimalisering for et nettsted. Blant annet er det viktig å sørge for at selskapet kjenner til – og respekterer – Googles rettningslinjer for hva de tillater og ikke tillater i forhold til søkemotoroptimalisering.
Relatert:
Søkemotoroptimalisering

7 hendelser på “Søkemotoroptimalisering du bør holde deg unna”

  1. Søkemotoroptimalisering del 2

    For en tid tilbake skrev jeg en kjapp notis om søkemotoroptimalisering som følger av flere heftige debatter rundt omkring på nettet. Diskusjonene dreide seg om effektiviteten til tjenestene eller produktene til bedrifter som selger søkemotoroptimaliser…

  2. Hmm, vil egentlig råde deg fra Online serivce til å ikke kommentere i det hele tatt. La andre få ha en mening om tjenesten deres, og ikke bortforklar. Det er kompetente mennesker som uttaler seg her.
    Kos dere i vårsolen alle sammen!!!
    Torild

  3. Søkemotoroptimalisering

    Hos Arve går det varmt for seg i en debatt om søkemotoroptimalisering. Det er en velkjent sak at søkemotoroptimalisering er en ullen bransje med mange aktører, hvor enkelte forsøker å gjøre dette på rett måte, mens størsteparten legger i vei med metode…

  4. Veldig interresant lesing! Og takk for at dere tipset oss om at det lå en feil kopi av HTML spesifikasjonene ute! Denne er nå tatt vekk! Og vi kommer i fremtiden til å linke til W3C sin spesifikasjon. Slik at denne alltid vil være oppdatert på korrekt måte!
    Forøvrig vil vi i disse dager legge ut en helt ny versjon av vårt nettsted. Som kommentert tidligere, så har vi ikke gjort noe på nettstedet vårt på 3 år! Og har lenge følt at vi trengte å oppdatere dette! Forhåpentligvis kommer det ut nytt design og nytt innhold i starten av neste uke.
    Når det gjelder Norway.com, så har jeg ikke mange kommentarer enn at man må kjenne domenestrategien til vår kunde Norway.com for å forstå hvordan den er lagt opp!
    Vedrørende link til Online Services fra http://www.norway.com
    At det er en link til fra Norway.com til Online Services AS med ordet Søkemotoroptimalisering er det ikke noe galt med! Norway.com er en katalog, og man vil ikke få noe ekstra payout mht dette! Vi linker til oss fra Norway.com grunnet at vi er levrandør av alle tjenester mht utvikling/optimalisering for Norway.com. Online Services står for all tjeneste utvikling, webutvikling, design, databaseleveranse og optimalisering for Norway.com. Det er ganske normalt og ha en ”Powered By” link på de største kundene! Se eksempelvis! Nettavisen. De har link”Powered by Dell” med link til Dell. Og det samme gjelder Oracle og Escenic. Er det også straffbart?
    Fredrikstad Hotel.
    Dette med Fredrikstad Hotel er også helt uproblematisk! fredrikstadmotel.onlineservicesas.com var utviliklingsadressen til dette nettstedet! Og når man fjerner en DNS peking til denne, så besvarer http://www.norway.com på alle som ikke har en dedikert peker, (All Unasigned=213.225.132.51! Dette blir pekt med riktige pekere, slik at ingen eller få spidere vil indeksere denne! Vi linker fra http://www.fredrikstadhotel.no til oss fordi vår webutviklingsavdeling har laget hele siden! Dette vil også skje på alle kunder som vi har laget webløsninger for selv om vi ikke bedriver optimalisering mot søkemotorer for de.
    Når det gjelder videre kommentarer mht Norway.com sin struktur så har jeg flg kommentarer til påstanden.
    Det er kun http://www.norway.com som blir indeksert i den naturen det er! Det samme tilfellet blir mht http://www.norway.com/oslo kontra http://www.virtualoslo.com . Det er ytterst får dokumenter på http://www.norway.com/oslo som blir indeksert. Men http://www.virtualoslo.com er meget godt indeksert. Som det er kommentert tidligere, så er det lagt opp en slik domenestrategi for å skille de ulike brands. Virtualoslo er et eget brand i Norgate Online AS. Det samme gjelder for alle de ulike destinasjonene Norway.com innehar! Noen er egne brands. Men eksempelvis så er Ålesund Destinasjonen utviklet av Online Services. Men tjenesten eies av Ålesund Turistforening!
    Vedrørende duplikater av Norway.com
    Det blir påstått at eksempelvis http://www.norwayevents.com er en duplikat av http://www.norway.com . Og i dette tilfellet så har den gamle tjenesten som lå på http://www.norwayevents.com fjernet, og da blir også pekeren fjernet. Norway.com svarer da på alle forespørsler enten det gjelder IP eller en DNS spørring som ikke er aktiv (All Unasigned=213.225.123.51 ! Derimot spidere vil i liten eller ingen grad indeksere noe annet enn http://www.norway.com
    Vedrørende påstander om at teknikken som er benyttet på Norway.com er den samme som Radisson SAS benyttet da de ble kastet ut fra Google!
    Her må forfatteren begynne å gjøre research før man publiserer noe! Radisson SAS gav komplett forskjellig informasjon til eksempelvis en Spider fra Google kontra en besøker. Dette blir ikke gjort på Norway.com. Spidere og brukere får se nøyaktig samme informasjon.
    Andre påstander i relevante dokumenter knyttet til denne artikkelen:
    ”Dataforeningen Sponser/støtter Online Services AS”.
    Denne påstanden er feil! Online Services besitter den ledende Internet Marketing kompetansen i Norge. Og Online Service bistår Dataforningen med kompetanse i form av kursing!
    Forøvrig så signerer vi alle våre kundekontrakter mht SEO at vi er økonomiske ansvarlige hvis at våre råd ikke flg 100% de store søkemotorenes guidelines.
    Alle kan fritt kontakte meg på E-Post for videre diskusjon! Jeg er mer enn gjerne villig til å stille opp i en evt paneldiskusjon mht emnet etisk SEO.
    Med vennlig hilsen
    Roar Eriksen
    Online Services AS
    [email protected]
    +4793012400

Stengt for kommentarer.