Neteffects – SEO spammer

Anders skriver om sitt møte med den norske webloggspammeren Neteffects i postingen: Søkemotoroptimalisering & neteffects.no
Disse folkene har i sin visdom funnet ut at de skal benytte seg av diverse godt profilerte blogger for å pushe sine produkter og sine kunder – og da selvfølgelig ved hjelp av kommentarspam.
I tillegg benytter de seg blant annet av noe så utspekulert som en blogg som rett og slett er spesiallaget for å komme høyt i Google for utvalgte søkeord. F.eks. med bloggen «Kjøkken«.
Neteffects som selskap ser heller ikke ut til å være spesielt bunnsolidt, basert på et enkeltmannsforetak registrert på Jan Morten Smørdal Rydningen i Haugesund, med en «Oslo avdeling» bestående av Kim Stian Ervik (se deres kontaktinformasjon på deres nettsted og informasjon om Neteffects hos Brønnøysundregistrene).
Det er forøvrig Kim Stian som er aktiv med «Kjøkken»-bloggen og han har også en egen «Neteffects seo and sem blog«.
Forøvrig svært interessant å se ham kommentere hvordan forandringer i nettsidene fører til bedre eller dårligere plassering i diverse søkemotorer. «Kjøkken» et stappfull av postinger om akkurat det temaet.

1 hendelser på “Neteffects – SEO spammer”

  1. Din kommentar at jeg er SEO spammer er nokså drøy og tatt helt ut av proposisjon.
    Jeg har kommentert EN sak på bloggen til Anders med tittel Søkemotoroptimalisering med URL til adressen jeg også bruker i denne posten: http://blog.neteffects.no. Dette er også det offsielle navnet på bloggen.
    Jeg finner dette injurierende og det er skremmende hvordan man ønsker å oute enhver som driver med optimalisering og utvikling av egne nettsteder.
    Hvis du tror at jeg tjener penger på mine nettsteder, så tar du feil. Jeg har aldri solgt et produkt som bakgrunn av henvendelser fra internett.
    Jeg har selv flere blogger og har blitt utsatt for ekte kommetarspam, noe som er et enormt problem for bloggere.
    Kommentarspam (slik jeg kjenner det) er botter som poster tusenvis av kommetarer på nettsteder helt uten relevans eller ved at en person har vært inne på siden.
    Dette kan kanskje kalles ett tilfelle av kommentarspam, alt etter øyet som ser. Straffen for dette er at meg og mitt firma blir outet, slengt drit om og spammet tilbake.
    Her er et eksempel på av Voie har opprettet et eget nettsted (http://voie.blogspot.com/) for kaste hva jeg mener er en drittpakke og som bruker spam teknikker ved å “Google bombe” firmanavnet Neteffects til posten din og Anders om meg og mitt firma.
    Dette er etisk høyst tvilsomt og en kjent SEO spamming teknikk. Da jeg fant ut om alt dette i dag ble jeg meget sjokket og skuffet.
    Bakgrunnen for historien er at jeg skrev en kommentar på sida til Anders som var direkte konsekvens av at en annen person hadde skrevet «this bores me to hell» som kommentar til en sak han skrev om et bilde han tok, skrev jeg en positiv kommetar om bildet.
    At jeg skal bli straffet for dette og få merkelappen SEO spammer for å prøve å være hyggelig er rett og slett skremmende. Jeg hadde aldri lagt igjen kommentaren hadde det ikke vært for at jeg så den meget negative kommentaren.
    Når det gjelder mine andre nettsteder (jeg har mange) og som du kommeterer, er http://www.kjoekken.info/ et nettsted relatert til Kjøkkenguiden som er en gratis katalog for kjøkkenbransjen i Norge.
    At jeg bruker bloggen til å fortelle om utviklingen til Kjøkkenguiden er vel ikke unaturlig?
    Det kan vel heller ikke sies at dette bygger under din påstand om at jeg er en SEO spammer? Jeg har ingen interesse av at denne bloggen rangerer i søkemotorer, noe den i liten grad gjør.
    Hilsen en sjokkert og skuffet,
    Kim Stian Ervik
    PS: Du glemte http://www.hissig.com, du finner vel noe negativt å si om den også?

Stengt for kommentarer.