22 April, 2009

New Zealand Sweet As

Jeg er "down under bro". Har vært her nå i 3 uker og storkoser meg. New Zealand er et utrolig vakkert land, selv i forhold til vakre Norge. Jeg burde vel la være å skryte alt for mye over hvor vakkert og billig det er her, ønsker jo ikke en ny boom med nordmenn ned hit med dertil høyere priser (ref. Sverige og Spania), selv om turen ned hit sikkert er nok til å avskrekke de fleste (total flytid: 26 timer med ruten Oslo - London - Los Angeles - Auckland - Wellington). Når du vel er fremme er du nesten på nøyaktig andre siden av planeten fra Norge. Tidsforskjellen på vinteren (norsk tid) er faktisk 12 timer!

new-zealand.jpg

Jeg har stort sett brukt tiden på å ta det med ro, nyte samvær med hyggelige mennesker, spise og drikke (og forundre meg over hvordan det kan være så billig her, event. så dyrt i Norge), og ellers slappe av. Og ta bilder. Resultatene av New Zealand turen kan du se på mine Flickr sider.

Permanent link: New Zealand Sweet As
08 January, 2009

2009 og fyrverkeri

Endelig fikk jeg tatt skikkelige bilder av fyrverkeriet på nyttårsaften. Denne gangen med et skikkelig stativ, med litt opplest kunnskap og et Canon 30D kamera. Lærte blant annet at jeg burde ha tatt alle bildene med blender f8, det var ikke lurt å godta lavere blendere - bildene ble alt for diffuse på alle andre blendere.

Tar gjerne imot tips om hvordan jeg kan ta bildene bedre neste gang. Jeg vet at jeg blant annet kommer til å ta de neste bildene fra en høyere lokasjon med en bedre horisont - men årets bilder er tatt med hensyn til de menneskene jeg ville tilbringe nyttårsaften med, ikke den beste lokasjonen for å ta bildene. :)

Direkte link til bildene (Lisensiert med Creative Commons).

Permanent link: 2009 og fyrverkeri
18 November, 2004

Vinter og snart jul

vinter-og-snart-jul.jpgI går kom vinteren til Oslo, og julen sneik seg vist til å begynne å minne oss om at det er på tide å begynne å tenke på julegaver og annet julestas og fjas.

Er det bare meg, eller starter pyntingen for jul stadig tidligere? Ikke at det gjør noe, litt ekstra lys i mørketiden har jeg ikke noe imot. Særlig ikke når det er gjort så lite "julete" som f.eks. på dette bildet av Arkaden i Oslo (adressen er Karl Johansgate / Skippergaten). Bildet ble tatt i går natt.

Permanent link: Vinter og snart jul
29 March, 2004

I speilet

Morsomt prosjekt, som jeg selvsagt måtte være med på. Godt over 20.000 bilder tatt i speil eller refleksjoner. Her er mitt bidrag: The Mirror Project | Jarle | Kind of self portrait

Permanent link: I speilet
16 November, 2003

Endelig flere bilder i galleriet

Min DyrehageLenge siden sist jeg la ut bilder i galleriet, jeg vet. Det merker jeg selv, når jeg legger ut bilder som er tatt for over 6 måneder siden. Blant de 20 bildene jeg fikk lagt ut i dag, var bilder fra en utstilling som heter "Min dyrehage" av Eric Langset (se bilde), solformørkelsen i slutten av mai, og noen bilder som er tatt i begynnelsen av november i år.

Se flere bilder i galleriet.

Jobber for øyeblikket med kommentarfunksjon for galleriet, sammen med flere databasefunksjoner - først og fremst for å gjøre det enklere for meg selv å legge ut bilder, men også for å få bedre kategorisering og søk i bildene. Det er tross alt allerede over 200 bilder i galleriet.

04 June, 2003

26 things

Dette er et ganske kuult prosjekt: 26 Things - The International Photographic Scavenger Hunt.

Den 1. juli vil det bli utdelt 26 ting man skal se etter og fotografere, så har man frem til slutten av juli på å fotografere disse 26 objektene/temaene.

Jeg liker slike prosjektet, litt utfordring i hverdagen er ikke så dumt. Det som skremmer meg er at jeg kommer til å oppdage hvor dårlig jeg er på å ta fotografier i forhold til f.eks. Tracey som arrangerer 26 things.

Tracey har blant annet en daglig fotoblog (shutterbug) som garantert kommer til å bli en av de faste besøksstedene mine. Den er noen stratosfærer over mitt ynklige galleri, og damen har mer på lager (sjekk bloggen hennes, så ser dere hva jeg mener).

Men jeg tror allikevel at jeg skal sette av noen dager i Juli på å delta på 26 things, jeg gleder meg allerede!

[Via Anders Jacoben's blog]

Permanent link: 26 things
10 March, 2003

Å ta bilder i skjul

Fant et kamera som kan være interesant å bruke for å kunne ta bilder uten å vekke alt for mye oppmerksomhet. Trust 500F SpyC@m Flash, det er av typen "pencam" og kan - som du kanskje ser av bildet - enkelt legges i hånden. Ikke alt for god kvalitet, ikke noen autofokus eller sånt fiksfakseri - men en mulighet til å skyte bilder kjapt og greit.

12932-1.jpg

Kameraene som kommer med dagens mer avanserte mobiltelefoner gir også mulighet for å ta bilder og er også mer diskrete, men resultatene jeg har sett så langt har ikke overbevist.

Så, har jeg tenkt til å bli en digital paparazzi? Nei, men tanken er å begynne å ta bilder av folk når de ikke er så fokusert på at de blir tatt bilde av. Jeg mener bestemt at folk blir for tilgjorte når de er klar over at et fotografiapparat er i nærheten. Noe som vel er en av grunnene til at jeg aldri blir helt fornøyd med bildene jeg tar av mennesker.

Jeg har lekt med tanken på å ta bilder av situasjoner alá den Anja beskriver i sin weblog - Jeg ble forøvrig enda mer inspirert av å lese Shutterbabe.org. Hennes Pencam bilder er svært interesante.

Jeg har enda ikke klart å komme frem til om det er i orden eller ikke. Det er tross alt snakk om å invadere andres privatliv - og til en viss grad også privatsfære. En god måte å sjekke om man synes sånt er greit på, er å tenke seg å bli satt i en slik situasjon selv. Hadde jeg selv syntes det var greit at jeg ble tatt bilde av uten å være klar over det, og at det så ble publisert et eller annet sted på nettet? Jeg må innrømme at jeg ennå ikke har noe svar.


Hva synes du?

Permanent link: Å ta bilder i skjul
13 February, 2003

Forskjell på Brasil og Tyrkia

brazilievsturkije1.jpg


Ingen tvil om hvilket land jeg ville ha valgt ;-)

02 October, 2002

Flere bilder i galleriet II

bilde 167

Da har jeg endelig fått postet noen flere bilder til galleriet. Denne gangen er de fra en kjapp tur jeg hadde til Stockholm i forrige uke, skulle som sagt hatt et stativ, men jeg håper resultatet ble bra uten. Bildene er tatt i gamlastan, som de som har vært i Stockholm sikkert ser med en gang.

Stockholm at night

23 September, 2002

Endelig - nye bilder i galleriet


Da har jeg fått lagt inn 12 nye bilder i galleriet mitt. Blant annet med bilder fra Yan's utstilling i Oslo og bilder tatt under en tur ved stranden, som jeg synes ble ganske fine.

Måtte skrive om PHP delen av galleriet mitt litt for at den skulle støtte det nye formatet som jeg nå har fått når jeg skyter bilder med kona's Nikon 2500. Et kjekt lite kamera som dessverre lider av samme sykdom som mitt eget (nå etterhvert gamle) Canon Pro 70 kamera - nemlig pixelfeil, de skal ikke synes på de bildene jeg har lagt ut, men for å unngå det måtte jeg maskere litt - og jeg som helst ikke vil gjøre noe med bildene i det hele tatt. (Ikke at jeg ikke kan, men mer at jeg ikke vil).

20 September, 2002

Nye foto

Kan dere alle gjøre meg en tjeneste, please? Minn meg på at jeg skal få postet bildene fra Yan sin fotoutstilling i Oslo, og litt andre bilder som jeg har tatt i det siste.... Jeg lover at det er sånn passelig å se på, i mellomtiden anbefaler jeg en titt på andre bilder i "galleriet" mitt.

Her er en smakebit fra de nye bildene mine:
sjoe.jpg

Permanent link: Nye foto