24 September, 2008

Blogge fra iPhone

image1858602253.jpgEn aldri så liten test av blogging via iPhone applikasjonen iBlogger. Kan være interesant for rask blogging av bilder, men neppe for lengre artikler - for skrivingen tar altfor lang tid.
[Oppdatert utenom iPhone] For Movable Type fungerte ikke iBlogger spesielt godt, iallefall ikke for meg som bruker en egen tag for å vise hvilken kategori en posting tilhører. iBlogger gir ikke mulighet til å sette kategori når man poster, og jeg har ikke funnet noen måte å få Movable Type til å sette standard kategori når man poster uten kategori. Synes også iBlogger laget stygg tagging når den poster, og har ikke funnet noen måte å endre postingskoden på.
Permanent link: Blogge fra iPhone
18 July, 2008

Jeg er geek jeg

Jada, det var vel kanskje ingen stor overraskelse...

64% Geek

Via Martin Bekkelund » Geek? Jeg?

Permanent link: Jeg er geek jeg

Sommermusikk

sommermusikk

Selv om jeg ikke er invitert (som jeg godt forstår, jeg er ikke noe utpreget fan av memeer), så hiver jeg meg på denne. Om ikke annet så for å få igang litt blogging igjen.

Dette er 5 favoritter akkurat nå.

Sister Nancy - Bam bam
The Roots Feat. Partick Stump - Birthday girl
Superfamily - I could be a real winner
Althea and Donna - Uptown top ranking
Snoop Dogg - My Medicine

Mer om meg og min musikksmak (selv om den ikke er helt korrekt, fordi Last.fm ser ut til å ha vanskeligheter med å få med seg hva som spilles på iPhone'en min) finner du på Last.fm

Via Martin Bekkelund » Sommersanger og Kristin

Permanent link: Sommermusikk
30 April, 2008

Bryr du deg om regnskogen? Da er Plantasjen ikke riktig sted for deg

Bilde: Plantasjen og regnskogen

Mens det norske næringsliv beveger seg mot en mer miljøvennlig hverdag - har Plantasjen bestemt seg for å gå i motsatt retning. Plantasjen ble i dag kåret til årets regnskogversting av Regnskogfondet.

Begrunnelsen fra Regnskogfondet er:


- Plantasjen er den eneste kjeden som går i feil retning og som i år selger regnskogsprodukter de ikke har hatt tidligere, sier Nils Hermann Ranum i Regnskogfondet.

Mens en rekke hagemøbelforhandlere kutter ut tropisk tre, går Plantasjen i motsatt retning og utvider sortimentet med regnskogstømmer fra Malaysia.

- Det er utrolig at en seriøs forhandler kan forverre sin egen miljøprofil, særlig nå som miljø og regnskogsbevaring har blitt et viktig tema i både Norge og resten av verden. I stedet for å utvide tilbudet av regnskogstømmer bør Plantasjen kutte ut alle tropiske tresorter, sier Ranum.

Er man interessert i at norske bedrifter skal slutte å selge regnskogtømmer, er det bare en ting å gjøre her: Boikott av Plantasjen frem til de fjerner møbler laget med tre fra regnskogtømmer.

Min familie kommer iallefall ikke til å sette sine bein hos Plantasjen før de skjerper seg. Og de har dermed allerede tapt mange gode kunder bare i vår familie.

29 March, 2008

Standard Norge i lomma på Microsoft?

Standard Norge elsker Microsoft

I går var det endelig klart: Norge går for OOXML. Det har vært en hard og lang kamp, hvor Microsoft har brukt mye tid og penger på å overbevise motstanderne om at OOXML er en standard som bør få ISO-sertifisering.

Det spesielle i konklusjonen til Standard Norge er at de går imot sin egen komite som var nedsatt for å vurdere standarden. Man ser helt bortifra et sterkt flertall som mente at OOXML ikke oppfyller kravene til å bli ISO-standard.

Fra Computerworld sin artikkel "Skandaleprosess av Standard Norge":

Teknologidirektør Håkon Wium Lie i Opera Software, som i en rekke år har jobbet med internett og standarder, er svært opprørt.

- Dette er en skandale! Jeg er sjokkert, jeg finner ikke ord. 21 medlemmer av komiteen sier nei, mens Microsoft klarer å trumfe gjennom sitt syn. Det er uforståelig, raser Wium Lie.

Møtet på fredag begynte først med en samlet komite i Standard Norge, som deretter ble redusert til nøkkelpersoner i organisasjonen samt fem representanter som var med til ISO-møtet i Geneve i slutten av februar. Til slutt ble også disse unnskyldt, og tre personer fra Standard Norge fattet en avgjørelse.

Her har man med andre ord satt til side en fagkomite, og hele tiden redusert antall personer som skulle være med på avgjørelsen - inntil man satt med 3 personer fra administrasjonen. Av disse var det bare 2 som stemte for.

Inntrykket jeg sitter igjen med er at Standard Norge hadde bestemt seg for å stemme ja for OOXML allerede før møtet, og at man i denne saken har sett helt bortifra OOXML komiteen og deres fagkunnskap. Så kan man spørre seg hvor mye verdt en standardorganisasjon er uten fagkunnskap. Dette kan utmerket godt være begynnelsen på slutten av Standard Norge - og er en sak som bør få etterspill.

Blogger og webutvikler Martin Bekkelund var til stede på Standard Norge sitt møte om OOXML. Han har et lengre "intervju" hvor han forteller om det som skjedde: Norge stemmer ja for OOXML

01 March, 2008

Geir Schau, en løgner og en drittsekk?

geir-schau.jpg

Hva feiler det Geir Schau? På tirsdag klarte han, i sitt lunsjprogram på Kanal 24, å utpeke en helt uskyldig person som lommemannen. Hør klippet her

Innledningsvis forsøker Geir Schau, alias Glenn Rodney Skog, å latterliggjøre Jan Erik Larsen. Noe som i seg selv er en relativt flau affære. Men det er ingenting mot det som kommer senere.

Hele to ganger, i løpet av få minutter, klarer Geir Schau å påstå at bilen som Jan Erik testet sammen med Tommy Rustad i mandagens Autofil tilhører lommemannen. I programmet er bilens nummerskilter godt synlig, og det er lett å finne ut hvem som eier den. Bilen, en Ariel Atom 2 er riktignok av samme fabrikat som bilen lommemannen eier, men det er ikke samme modell og bilen ligner ikke. Dette vet Geir Scau godt, ettersom han har snakket med René Depuis som eier bilen, og faktisk også har sittet i bilen og blitt tatt bilde av. Det er m.a.o. ingen misforståelse ute å går når Geir Schau klarer å si:

Så har han altså fått tatt seg en ordentlig runde på Rudskogen i den lille racerbilen Ariel Atom, eid av Lommemannen. Vi deler ut Jan Erik Larsen dagens bilbukse. For ordens skyld: Med fôr i lommene.

Dagbladet.no skriver i dag om saken i artikkelen Forbanna over at han henger meg ut som Lommemannen

Og Geir Schaus forsvar?

Det var ment som en spøk. I traileren til Autofil sier Jan Erik Larsen at nå skal vi kose oss, og så er Lommemannens bil det første vi ser. Det var det jeg syntes var morsomt

Ta deg sammen Geir Schau, jeg kan forstå at du er sår over at Jan Erik Larsen har en bedre jobb enn deg - og får mer oppmerksomhet - men du trenger ikke la det gå ut over andre. Å påstå at noen er lommemannen er ikke en spøk, det er langt over streken.

Dette stunte har sansynligvis sørget for å sette René og hans familie i fare, og det har nok også sørget for at René kommer til å miste flere salg av Atom 2. Og alt fordi Geir Schau syntes det var greit å lyve for å lage et "morsomt" lite innslag på Kanal 24.

For ordens skyld: René Depuis er en god venn av meg, og jeg har også laget nettstedet for Atom 2.

13 April, 2007

Dine Penger skriver om boligalarm

Dine penger skriver om boligalarm og setter fokus på at boligalarmer som regel har to priser, en kjøpspris og prisen for selve abonnementet.

Positivt at de har fått med seg at Trygg og Sikker selger boligalarm som du eier selv, og hvor du slipper å bruke masse penger på et abonnement. I de aller fleste tilfeller er en alarm du eier selv like god sikring, til en pris som over tid er vesentlig rimeligere enn boligalarm fra et vekterselskap.

11 April, 2007

Skremmende innsikt

Skremmende at en mann som døde det samme året min far ble født har så stor innsikt i hvordan livet mitt arter seg.

Robert Benchley har skrevet den yperlige artikkelen How to Get Things Done - eller som Espen kaller den "Prokrastinasjonsproduktivitet".

Takk til Henry Jenkins, Jill og Espen for å ha gjort meg enda litt mer "prokrastinasjonsproduktiv" i dag.

Permanent link: Skremmende innsikt
07 March, 2007

Hør på NRK P1 i dag om ytringsfrihet og blogger

I dag gikk Norgesglasset på luften på NRK P1 med et innslag om blogging og ytringsfrihet. Alle de selvsagte var med, slik som Vampus, Jon Bing etc. Og undertegnede da, men jeg vet ikke om jeg er like selvsagt i så måte. Om ikke annet er jeg et eksempel på at det å blogge kan føre til at man får trusler fra advokater med mere.

Gikk du glipp av innslaget så finner du innslaget om blogging og ytringsfrihet på NRK.no.

Ettersom NRK tydeligvis har store nettproblemer, håper jeg de tilgir meg at jeg poster innslaget her midlertidig. Og Kyrre har lagt ut innslaget som MP3

Norgesglasset har forøvrig en arkivside hvor tidligere sendinger legges ut med mer informasjon om sakene de tar opp.

Det var merkelig å være på "andre siden" av mikrofonen og rart å være i et radiostudio igjen. Frem til 1996 hadde jeg jobbet med radio i 10 år - så det å være i et studio var ingen ny opplevelse . Men det å bli intervjuet på radio var det. Det blir spennende å høre akkurat hvor galt det gikk når innslaget om blogging og ytringsfrihet går på luften i dag.

08 February, 2007

Slutt på papirkataloger

Muligheten for å reservere seg mot papirkatalogen har lenge vært en offentlig hemmelighet. Men nå går Naturvernforbundet ut og oppfordrer deg og meg om å reservere oss fra å få døde trær på døra.

Flott tiltak, og det vil spare meg for turen fra inngangsdøra mi og frem til nærmeste container som tar imot returpapir. At man i 2007 fortsatt trykker telefonkatalogen og distribuerer den til alle landets husstander. Jeg synes - som Naturvernforbundet - at man burde måtte bestille katalogen, og ikke avbestille den.

I det aller minste burde være enklere å finne frem til hvordan man avbestiller på Eniro sitt nettsted - det er Eniro som distribuerer katalogen.

Hvis du vil gjøre ditt til å få ned treforbruket på noe som de fleste av oss ikke bruker, kan du jo avbestille dine kataloger også: Avbestill telefonkatalogen

Omtale om saken i media:
Aftenposten: Vanvittig sløsing
Aftenposten: Avbestill telefonkatalogen nå!
Google news: Telefonkatalogen

Permanent link: Slutt på papirkataloger
28 January, 2007

Fem ting du ikke viste om meg..

Det er skjelden jeg svarer på slike, men blant annet fordi jeg ikke har postet på en stund, skal jeg la dette være et unntak og ta stafettpinnen fra Bza. Til forskjell fra Bza så er alle disse korrekte, ingen gjettekonkuranse m.a.o.

  • Første gang jeg var ute å reiste var jeg 3 år gammel (Tur til Tenerife med min mor og mormor). Jeg har vært på alle kanariøyene
  • Jeg har jobbet med radio i 10 år, og ble interessert i utvikling av nettsider mens jeg jobbet som teknisk leder i en radiostasjon på Romerike. Det er over 10 år siden jeg jobbet med radio sist.
  • Jeg ELSKER sterk mat, og favorittrestauranten er Dinner i Oslo
  • Jeg er et av menneskene til Mini - en katt vi fikk av Dyrebeskyttelsen når hun bare var 12 uker gammel
  • Jeg har vært gift i nesten 10 år og har en kone som opprinnelig kommer fra Jamaica og en ste-datter som er født i Kanada og som er nesten 18 år gammel

Stafettpinnen sendes ikke videre til noe bestemt. Hvis du kjenner meg og vil ha den, er det bare å si ifra ;)

15 November, 2006

NRK dekker salg av ulovlige røykvarslere

I kveld kl. 19.30 har NRKs Forbrukerinspektørene satt søkelyset på Salg av ulovlige røykvarslere.

Trygg og Sikker er med som ekspertise på området, blant annet fordi vi har anmeldt Lidl for salg av ulovlige røykvarslere - og fordi DSB og norske myndigheter ikke følger opp regelverket rundt røykvarslere som blant annet forbyr salg av ikke godkjente røykvarslere.

Les mer om saken på Tryggogsikker.no

18 October, 2006

Et program om radiojingler

Som "gammel" radiomann (nesten 10 år i faget) og jinglemaker er det gøy å kunne høre om jingler og radio - på NRK P2.

I programmet Kurer på NRK P2 hadde Bjørn Tore Grøtte med seg Frode Langhelle (Radio 1/TV2), Christer Pettersen Dahl (Energy) og Endre Lundgren (Radioassistant.com) forrige lørdag. Det ble et program som er selvsagt lytting for alle som driver med radio, men forhåpentligvis også lyttbart også for andre.

Programmet kan du høre på Radioassistant.com - som er et nettsted for og om radio: Kurer om radiojingler

Radioassistant.com har forøvrig et stort og voksende lydbibliotek med mye snadder, blant annet jingler som er vel verdt en lytt!

14 September, 2006

Kommentarene er slått på igjen

Jeg har måttet slå av kommentarene i alle mine blogger i 9 dager p.g.a. et kraftig angrep.

Den 14. september skrev jeg:

P.g.a. et særdeles kraftig spamangrep mot kommentarskriptet tidligere i dag, som gjorde at serveren jeg bruker en stund knapt klare å gjøre annet enn å ta imot spam - har jeg måttet slå av kommentarfunksjonen i denne bloggen.

Beklager dette, og skal forsøke å finne en løsning med det aller første.

Heldigvis finnes det en kur for MT (håper jeg). Takket være Kyrre og "Stop and prevent trakcback spam in Movable Type" som også fungerer for å skifte navn på kommentarskript - håper jeg at spam-bombing er et tilbakelagt stadium.

Denne typen "angrep" og dritt er akkurat det som gjør at man av og til får lyst til å slutte med blogging. Men jeg gir meg ikke så lett. :-)

07 May, 2006

Boikott av produkter fra Gilde

Jeg innrømmer gjerne at jeg ikke har hatt noe veldig bevist forhold til kjøttleverandører her i Norge - annet enn at jeg har antatt at man hadde strenge krav til produksjon av kjøtt i Norge og at det var sikrerer å kjøpe norsk kjøtt enn kjøtt fra utlandet.

Den siste tids begivenheter rundt kjøtt fra Gilde og hissige E.coli bakterier viser at jeg har vært naiv. I utgangspunktet hadde jeg innrykk av at Gilde hadde hatt uflaks og ikke hatt noen grunn til å holde meg unna produktene - bortsett fra dem som man har blitt advart mot. Det kan ha vært en tabbe.

Dagens Næringsliv skriver i dag om et protestbrev fra Gilde på Mattilsynets beslutning om å forby salg av E.coli-mistenkt Salami. Dette er et protestbrev fra Axel Krogvig - den samme konserndirektør som har sagt

– Ja, vi i Gilde beklager veldig. Varer som skulle ha vært sperret, har ved en feil likevel kommet ut til markedet. Vi ettergår nå og kvalitetssikrer for n-te gang våre rutiner, slik at det ikke skal være flere sperrede varer i markedet

Dagens artikkel viser at Gilde ikke satte stor pris på å måtte trekke varene fra markedet.

dn.no - Gilde protesterte mot Mattilsynet

Tre uker senere ble det kjent at Gilde likevel hadde forsynt dagligvarebutikkene med 1,4 tonn av spekevarene som skulle ha vært destruert, men Gildes kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist avviser en sammenheng.

Selvsagt avviser hun enhver sammenheng. Men det virker jo litt rart at akkurat det partiet med varer som faktisk kom på markedet etter omsetningsforbudet er det partiet som de har protestert mot å trekke tilbake.

Fra nå av blir det produkter fra andre produsenter på meg. Nå skal det sies at det ikke er lett å finne ut hvem som er produsent av kjøttet. Spesielt ikke kjøtt som er pakket i butikk eller solgt under andre merkenavn enn Gilde. Men det finnes heldigvis en liste over produdsenter som man kan bruke:

Mattilsynets liste over autoriserte kjøttforedlingsvirksomheter. Heretter er den med når jeg skal ut å handle.

17 February, 2006

Mer om MMI og Field Work Scandinavia og deres motstand mot tariffavtaler

Jeg har tidligere skrevet om MMI / Field Work Scandinavia og deres motstand mot tariffavtaler og dårlige behandling av ansatte - spesielt de som har forsøkt å få på plass en tariffavtale i selskapet. En motstand som har fått undertegnede til å la være å svare på undersøkelser utført av MMI og å la være å bruke dem til markedsundersøkelser med mere.

Handel og Kontors magasin HK-nytt kan nå fortelle at saken har strandet, og at den er på vei videre til nemdsbehandling. Så blir det interessant å se hva nemden mener og hvordan MMI / Field Work Scandinavia kommer til å reagere på et eventuelt nederlag i nemden.

Andre relaterte linker:
http://www.flr.no/art.asp?id=147
http://www.aftenposten.no/nyheter/okonomi/article1145100.ece
http://www.handelogkontor.no/index.gan?id=6429&subid=0
http://www.frifagbevegelse.no/lonytt/arbeidslivet/article1847491.ece
http://www.handelogkontor.no/index.gan?id=6492&subid=0
http://www.rv.no/pressemelding_2990.nml

(Takk til en av mine faste lesere for alle gode linker).

06 January, 2006

Godt nytt år, diskusjoner og beklagelser

Godt nytt år alle sammen. Beklager at det ikke har vært særlig med aktivitet her. Men desember/januar er alltid en aktiv måned. Denne gangen rundt har det vært ekstra aktivt fordi jeg i tillegg til alt det vanlige arbeidet (som altså er ekstra hektisk på denne tiden av året) har satt opp ny, og svindyr, server (med mye god hjelp), oppgradert diverse it-systemer etc. Har ikke engang hatt tid til å se på fjorårets løfter og å tenke på nye.

I mellomtiden har innholdet på mange måter generert seg selv på denne bloggen. Spesielt i et par diskusjoner som det kan være greit å lese igjennom hvis du ikke allerede har gjort det:

07 December, 2005

Deling av kunnskap i næringslivet - et stort dilemma

Det er neppe noen hemmelighet at jeg er med å driver diverse foretak. Blant annet Trygg og Sikker som etterhvert har vokst seg sånn passelig stor. Stor nok til at vi har begynt å legge merke til at andre tar etter oss.

Ikke bare tar de etter oss, av og til stjeler de fra oss også. Det er mulig jeg en annen gang kommer til å skrive mer om et alarmselskap som kommer til å møte vår opphavsrettsadvokat i retten om ikke så alt for lenge. Men den saken er bare en del av dilemmaet jeg tenkte å ta for meg.

Dilemmaet er at jeg så veldig gjerne skulle ha skrevet en masse om det jeg etterhvert har lært om markedsføring på nettet. Jeg vet dette er kunnskap som andre også har bruk for, sammtidig har jeg etterhvert opplevd i det profesjonelle liv at å fortelle for mye om hva som virker og ikke virker fort koster mer enn det smaker. Selskaper vi har trodd vi sammarbeidet med har plutselig begynt å konkurrere med oss på områder de har fått vite om av oss, med metoder vi har fortalt dem om. (Ja, vi var nok i overkant naive når vi startet).

Så refleksen har etterhvert blitt å heller fortelle for lite enn for mye, eller iallefall å forsøke. Noe som igjen har gått utover blogging om diverse mer eller mindre geniale oppdagelser. Ærlig talt er de vel ikke direkte geniale, men mer ganske hverdagslige - men allikevel av en verdi for de som ønsker å f.eks. markedsføre seg på nett eller benytte seg av "geriljametoder" for markedsføring. (M.a.o få mest mulig igjen for reklamekronene). Og nei, det har ikke noe med søkemotoroptimalisering å gjøre ;)

Idealisten i meg forteller meg at jeg burde dele så mye som mulig av det jeg oppdager, og at det vil komme tilbake i form av at andre deler sin kunnskap. I utviklingssammenheng har det nemlig føltes som om det er det som har skjedd. I annen forretningsvirksomhet virker det heller som om "samarbeidspartnere" og konkurrenter bare fungerer som svamper for oppsamling av informasjon - og at det eneste man får ut av å dele med seg av informasjonen er at man svekker sitt eget selskap og kaster bort tiden man har brukt på å tilegne seg kunnskap. Eller kanskje jeg har gått fra å være naiv til å være svært skeptisk.

Så i bunn og grunn lurer jeg på hvordan jeg skal få idealisten og forretningsmannen Bergersen til å leve sammen. Noen som har et råd eller to å avse?

30 October, 2005

Boikot MMI

Denne saken fra Aftenposten.no er svært lite oppløftende. Og det ser ut som om det er litt for enkelt å stoppe organisering i norske bedrifter.

Organiserte fikk sparken- Aftenposten.no

Organiserte fikk sparken
LO-organiserte telefonintervjuere i MMI forsøkte i hemmelighet å verve kolleger til fagforeningen, av frykt for ledelsens reaksjoner. Nå har de fått sparken.

Det hører også med til historien av MMI tidligere har fått presset ut en klubbleder ved å ta fra ham alle hans skift.

Så lenge MMI driver på en så lite etisk måte vil jeg iallefall ikke være med på å besvare undersøkelser utført av MMI, eller leie dem inn for spørreundersøkelser eller andre oppdrag - og jeg håper at alle andre som er opptatt av at man har et etisk forsvarlig næringsliv støtter opp om boikotten av MMI.

Permanent link: Boikot MMI
28 October, 2005

Virkelig usunn mat på McDonalds

McDonalds burger med plast

Det er vel ingen tvil om at mat på McDonalds vanligvis er usunt. I de tilfellene jeg spiser junk-mat derifra forsøker jeg iallefall å velge "sunne" burgere. Sånn som f.eks. McChicken Premier. Men jeg tror kanskje dette var siste gang. Den nye ingrediensen de bruker i burgeren falt ikke i smak og er ikke spesielt fordøyelig.

McChicken burgeren du ser ovenfor har nemlig en ekstra ingrediens som ikke vanligvis (forhåpentligvis) er å finne i burgeren: plast.

Men man må kanskje regne med at med hurtigmat er det ikke alltid man har tid til å fjerne embalasjen?

19 September, 2005

Tine, Rema og ICA jobber for å fjerne din valgmulighet i butikken

Konkurransetilsynet sender i dag et brev til Tine som er svært opplysende, og ikke minst negativt for både Tine, Rema og ICA.

VG skriver:

Millionbot til Tine

I dag sendte Konkurransetilsynet det knusende brevet til Tine. Der slår de fast at Tine har misbrukt sin dominerende stilling til å forsøke presse Synnøve Finden ut av butikkhyllene.

I brevet får Tine saftig kritikk for to forhold: Tine og Rema 1000 ble høsten 2004 enige om at Tine skulle bli eneleverandør av ost i 2005. I tillegg tilbød Tine å betale Ica 16 millioner kroner for å få skvise Synnøve Finden ut av Rimi-butikkene, slik VG avslørte i februar i år.

Jeg har litt problemer med å bestemme meg for hvem som er den største synderen i saken. Men det sier endel om forretningsetikken til ICA at det var de som tok kontakt med Tine for å forhandle en eneleverandøravtale, og at Rema fortatte å "forhandle" med Synnøve Finden etter at de hadde skrevet avtale med Tine om at de skulle være eneleverandør.

Personlig vil jeg så langt det er mulig ta konsekvensen av disses manglende forretningsetikk.

Rema, ICA/Rimi og Tine kan glemme meg som kunde det neste året.

10 August, 2005

Hvordan spare penger på antivirus programvare fra Norton

Et lite tips til deg som skal kjøpe Norton Antivirus: Å bruke Symantec.no vil sørge for at du betaler dobbel pris for programvaren..

At vi i Norge må betale mer for varer enn man må andre steder i verden er vel de fleste av oss både klare over og tolerere eller iallefall lever med. Men av og til finner man smutthull som sørger for at man kan spare penger.

I Symantec sitt tilfelle er det nok å velge www.symantec.com istedenfor .no og du kan kjøpe produktet i amerikanske dollar og betale nesten halv pris av det du må i norske kroner.

02 August, 2005

Sauehuer

Dagbladet skriver i dag: Sauer tørstet ihjel på hytte

Sauene skal ha kommet seg inn i hytta fordi noen ikke stengte døren etter seg. Da døra smalt igjen mens sauene oppholdt seg inne i hytta var de sjanseløse. Etter en uke tørstet de ihjel.

Det som får meg til å reagere er at man i Norge tydeligvis mener at det er helt greit for sau å gå uten tilsyn. Hvert år dør over 100.000 sau av andre årsaker enn rovdyr og "hyttefeller".

Var det noen som lurte på hvorfor lammekjøtt er dyrt i Norge?

Hvis man istedenfor å belønne sauebøndende for å gi blaffen i sauene sine, heller ga dem ansvar i form av å kutte erstatning for døde sau - tenker jeg man hadde fått sauegjetere i Norge også, og fått en slutt på det jeg iallefall mener er klar dyremishandling av dyr som egentlig ikke er sikket til å klare seg alene på beite.

Permanent link: Sauehuer
21 June, 2005

T-skjortetid

Threadless t-skjorteDet er offisiellt. Snart er det midtsommer og sommeren har endelig kommet til østlandet. Med sommeren kommer naturlig nok t-skjortetiden også.

Og da er det greit å få tips om et sted med mange kreative og kuule t-skjorter fra en god venn (takk Jensa).

Threadless heter stedet og selv om man kanskje kan få inntrykk av at det er enda et nettsted av typen CafePress.com - så er det ikke det.

Threadless er MYE kuulere. Motivene velges ut delvis av Threadless og delvis utifra forslag som blir sendt dem. Så her har du mulighet til å bli verdensberømt som t-skjortedesigner. De betaler faktisk for design som de bruker. 500 amerikanske dollar for hvert design som blir brukt, hvorav 100 dollar må brukes på å kjøpe t-skjorter hos Threadless. Ingen dårlig deal synes jeg.

Threadless benytter seg også av en "community-ånd" ved at de gir folk mulighet til å poste bilder av seg selv med Threadless t-skjorten (Noe du får poeng for, som du så kan bruke til å kjøpe enda en t-skjorte), i tillegg er det et aktivt forum for diskusjon av design og (ikke uventet) om hvorfor mange design ikke får bedre vurdering enn de får. Threadless gir også poeng for å sende folk dit som kjøper t-skjorter. Så hvis du finner en fin en der, må du gjerne bruke denne linken for å kjøpe t-skjorte, så blir det kanskje en gratis t-skjorte på meg ;-) T-skjortene koster 15 dollar pr. stk. + frakt.

bambooza.jpg
Et annet sted som har kuule t-skjorter (dog uten motiver) er Bamboosa - T-skjorter laget av bambus! Bambusstoffet skal være like mykt som silke eller kasjmir. I tillegg gir bambusen (i følge Bamboosa) naturlig beskyttelse mot bakterier i stoffet og bambusen gror helt uten bruk av kjemikalier mot insekter etc. M.a.o et 100% organiskt produkt. T-skjortene koster 24 dollar pr. stk. + frakt.

Permanent link: T-skjortetid
17 June, 2005

Stillestand

Det står stille om dagen, iallefall hva gjelder blogging. Det er liksom tørke - dvs. metaforisk. Ellers i Oslo har det jo som kjent ikke vært for lite regn i det siste.

Jeg har rett og slett ikke noe å skrive om, eller så har jeg ikke tid, eller så har jeg ikke inspirasjon. En av flere grunner konspirerer om å holde meg borte fra bloggingen.

Så i mellomtiden kan det være greit å lese andre norske blogger (som om du ikke gjør det allerede) ;-)

Et hett tips i så måte er Kyrres utmerkede bloggportal/pingtjeneste Ett Eller Annet. Tar du en tur dit er du garantert et eller annet fra en norsk blogg. Oppdatert en eller annen gang de siste døgnene.

Permanent link: Stillestand
12 May, 2005

Pausefisk her også gitt..

Mens jeg funderer på om jeg snart ikke burde opprette en egen blogg for furting om dumme/sleipe/løgnfulle/etc. telefonselgere og om jeg skal skrive noen ord om min siste opplevelse av arten, så kan jeg vel heller oppordre flere til å lese Lasses kommentar til sine egne Word/RFT/PDF problemer: Det er ikke så lett …

[...] «Open Document Text» - .odt - er det nye filformatet i OpenOffice.org. Dette er litt kjekt. Rettelse: Dette er veldig kjekt. Det er faktisk ei zippa fil med xml-dokument og stiler, og egne mapper for bilder, frimerkebilde og så videre. Tøft.[...]

Kort fortalt: Det er verdt å ta en titt på OpenOffice 2.0 beta

01 March, 2005

Platebransjen hevder Podcasting er ulovlig

Sæmund Fiskvik er en rar kar. I et intervju med Digi.no går han i dag ut og erklærer:

Dette er en soleklar ulovlig aktivitet

Sæmund Fiskvik er leder for musikkindustriens interesseorganisasjon IFPI. Og også denne gangen er mannen på bærtur.

Les videre...
23 February, 2005

Trygg og Sikker i nyhetene igjen

Trygg og Sikker er igjen i nyhetene. Denne gangen i forbindelse med at vi importerer og selger et produkt som heter Pyrocom slokkeskum som DSB har funnet det for godt å innføre omsetningsforbud for.

Pyrocom slukkeskum som sak i VG - Trygg og Sikker

VG, 23. februar 2005: Omstridt brannslukker forbys

Det er vel neppe mange som blir overrasket hvis jeg tipser om at artikkelen er i typisk tabloid ånd. Det kommer ikke frem at saken ble oppfanget av VG i forbindelse med overvåkning av korrespondanse mellom departementene. Og det er faktisk ganske relevant i denne saken.

Les videre...
02 February, 2005

En liten anbefaling: Lost

lsot.gifJeg har ikke for vane å anbefale noen å se på TV, men en TV-serie har utmerket seg i det siste.

ABCs Lost

Serien starter på TVNorge i kveld (Se deres omtale) kl. 21.30. Personlig har jer allerede sett 14 episoder og synes fortatt serien er verdt å få med seg.

Permanent link: En liten anbefaling: Lost
20 January, 2005

Hvorfor du ikke skal oppgi e-post adresse ved registrering i Brønnøysund

Ved registrering av noen foretak har jeg gjort generaltabben å registrere foretakenes e-postadresse i Brønnøysund. Dette for at det skulle være enklere å komme i kontakt med selskapet for viktige henvendelser.

Det har dessverre vist seg at de eneste som bruker registerets informasjon om e-postadresser er norske spammere.

Les videre...
17 January, 2005

Enda en grunn til å holde seg unna Telenor

Jeg skal med en gang innrømme at jeg ikke har vært noe stort fan av Telenor på mange mange år. Ikke siden jeg hadde direktenummeret til linjeavdelingen og kontakt med en person som viste nøyaktig hvilke tråder som det skulle trekkes i har jeg opplevd noe som nærmer seg service fra det gamle monopolet.

Men dette tar kaka, hvis det stemmer.

Les videre...
16 January, 2005

Den norske skolen

Espen skriver om Hellerud videregående skoles tilbud om videregående utdannelse på to år istedenfor tre år.

Tversover: Et billig triks jeg har sans for

Hellerud skole vil tilby videregående skole på to år i stedet for tre, noe som er mer enn nok til førstesideoppslag i et land hvor ethvert avvik fra normalen er mistenkelig. Elevorganisasjonen hevder i Aftenposten dette et billig triks for å skaffe seg flinke elever, gjennomført av en skole som ikke ligger på topp i Oslo.

Det forbauser meg at det er elevorganisasjonen som går sterkest ut mot dette. Jeg ville isteden trodd det ville være lærerne som ville være mest redd for at dette tilbudet skulle komme til å bli populært.

Når det er sagt, håper jeg at vi snart kan komme over denne misforståelsen av at "alle er like". Det er en del av janteloven som vi alle styres av her i Norge, som vi helst bør legge av oss mens vi fortsatt kan.

Permanent link: Den norske skolen
03 January, 2005

Godt nytt år

fw18.jpgLitt sen nyttårshilsen fra Bergersen. Med ønsker om at 2005 blir et fredfylt og lykkefylt år for dere alle!

Tiden etter nyttår har blitt benyttet til å jobbe neste døgnet rundt med varetelling, nye datasystemer og annet relatert arbeide til nyttårsskiftet.

Jeg bruker det samme bildet som jeg brukte i fjorårets nyttårshilsen. Det ble rett og slett ikke tid til å ta noen bilder på nyttårsaften. Jeg valgte heller å være sammen med mine kjære enn å gå ut for å ta bilder.

Det ble ikke satt noen mål for 2004, og derfor må jeg bare si at alt gikk som det skulle ;-) Skal forsøke å sette noen målsetninger for 2005. Jeg har vel dels gjort det allerede i min engelske blogg. I korthet håper jeg 2005 blir et år hvor jeg kan gjøre mer for folk som ikke har vært så heldige som meg i livet, og at jeg også klarer å avsette mer tid til oppdatering av bloggen(e) mine i 2005. Vi får se hvordan det går, målsetningen for Trygg og Sikker er å nesten fordoble omsetningen i 2005 i forhold til 2004 - og vi hadde ikke akkurat mye tid tilovers i 2004 ;-)

Permanent link: Godt nytt år
27 December, 2004

Reflekterer VGs forside i dag hvor selvopptatte vi er?

vg-forside-20041227.jpgJeg klarte ikke helt å fri meg fra tanken om at det nok ikke bare er VG som er spesielt selvopptatte på det norske folks vegne når jeg så forsiden i dag. Hovedoverskriften er "Tre norske barn fryktes døde", mens de nærmest har gjemt bort hvor stor naturkatastrofen er ved å skrive om dødstallet med liten skift øverst i høyre hjørne.

Det er nesten så man skulle tro at katastrofen måles i tap av norske liv. Skremmende er det. Ser at VG Nett følger opp med overskriften "Seks omkommet og fire savnet i Thailand".

25 December, 2004

God jul alle sammen

oslojul.jpg

Håper alles jul blir minst like fredelig og avslappende som min.

Permanent link: God jul alle sammen
13 December, 2004

Online brannalarm - en brannvarsler er ikke det samme som en røykvarsler

bs8-04-faksimile.jpgI høst har Hafslund bruke mye penger på å markedsføre sin Online brannalarm. Alarmsystemet har blitt markedsført som om det skulle dekke alle sikkerhetsbehov i en privatbolig. Men det gjør den ikke.

Brann og Sikkerhet, Brannvernforeningens blad tar dette opp i et par artikler i desemberutgaven:

Online Brannalarm - Direkte brannalarm til vaktselskap: Ikke dekket av DSB-godkjenning

Flere sikkerhetsfirmaer har i høst kjørt offensive reklamekampanjer for å få folk til å knytte brannvarslingen i huset sitt til en døgnbemannet vaktsentral. Men branndetektorløsningene omfattes ikke av den godkjenningen som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) i brannforskriftene krever at røykvarslere skal ha.

Øyvin Brandt hos SINTEF Norges branntekniske laboratorum (NBL) sier om brannalarmene disse selskapene selger:

Fra Røykvarsler skal redde liv

- Disse firmaene selger altså inn et brannalarmkonsept som en røykvarsler – uten at systemene har den nødvendige DSB-godkjenningen, og tilsynelatende også uten annen dokumentert kvalitetssikring. Mens man med sikkerhet vet at en røykvarsler som er godkjent, har tilfredsstilt spesifiserte resultatkrav i standardiserte tester – og kan dokumentere at så er tilfellet, så sier en referanse til at en branndetektor er testet etter EN-54-standarden egentlig ingenting om produktets kvalitet – bare at den har vært igjennom disse testrundene, sier Brandt.

Disclaimer: Jeg jobber til daglig for Trygg og Sikker - et selskap som selger boligalarm, røykvarsler og andre produkter som konkurerer med de produktene som er omtalt i denne artikelen.

27 August, 2004

Må-leses: Espen Andersen: Darwinistisk teknologikonkurranse og andre metaforer

Dagens lesetips, for dere som ikke allerede abonnerer på Espen Andersens weblogg: Espen Andersens eksperimentelle weblogg: Darwinistisk teknologikonkurranse og andre metaforer

Interessant innspill i diskusjonen rundt Microsoft og "åpen teknologi" (open source). Godt innspill fra Espen, og en særdeles interessant kommentar fra Dag Aasheim (gründer - Linpro) gjør dette til god lesning.

13 August, 2004

Opplæring eller propaganda?

I en artikkel i magasinet Propaganda skriver "Redaksjonen" i dag at "Kreativt Forum reagerer på statelig-støttet propaganda".

Saken omhandler Adbusters og Riksutstillingens prosjekt for opplysning om reklame som skal gi norske skoleelever opplæring i "kreativ motstand" (Sitat). Prosjektet har fått 600.000 i statsstøtte.

Redaksjonen i Propaganda burde kanskje vurdere hvorvidt man skriver objektivt når man stempler buskapene fra Adbusters som propaganda, selv om Propaganda utifra sitt eget navn tydeligvis mener at reklame og andre typer kommunikasjon godt kan stemples som propaganda.

I artikkelen siteres Olving fra et intervju med NRK P2s Kulturnytt:


- Jeg synes nesten det høres utrolig ut hvis det er statlige midler som brukes til dette. Hvis statlige midler skal brukes til opplæring av ungdom, så bør det være en balansert opplæring, og ikke en ensidig propaganda, mener hun.

Det Olving behørig unngår å nevne er at flere slike enside prosjekter allerede eksisterer i undervisningen i den norske skolen, men da representert av Kreativ Forums medlemmer. F.eks. arrangerer Coca Cola, Freia og flere andre opplegg som passer bedre inn under propaganda benevnelsen enn opplæring om hvordan reklamen påvirker oss vil gjøre.

Etter min oppfattning er skolene allerede alt for dårlige til å gi opplæring om reklamens makt og påvirkningskraft til elevene. Dette er noe man burde gjøre etter hvert besøk hos Freia, Coca Cola med flere.

29 May, 2004

Begynner å bli gammel

Første dag som 34 føles akkurat ut som alle andre. Det som er rart er at jeg fortsatt føler meg som jeg gjorde for 10 og 20 år siden - men allikevel har jeg forhåpentligvis blitt litt visere på et eller annet sett.

Permanent link: Begynner å bli gammel
26 May, 2004

RosaIndex.no

Enda en dag med "interessante" samtaler med selgere fra diverse mer eller mindre useriøse selskaper som skal selge dette og hint.

Jeg har opplevd å bli oppringt av "Rosasider" (RosaIndex som de når kaller seg, etter noen runder med Telenor / Findexa) mange ganger. Første gang jeg hørte fra dem kom selgeren så godt som med en påstand om at "ja, de var de rosa sidene som alle kjenner". M.a.o. at de skulle være Findexas rosasider. Dette var selvsagt sprøyt, og det fant jeg ut relativt raskt. Hver gang jeg har blitt oppringt har det vært for å "sjekke korrektur" på oppføringen vår. Informasjonen henter de sannsynligvis fra Findexias gule sider (den trykte katalogen). Hvordan vet jeg det? Fordi informasjonen de i dag ville ha korrektursjekket kun finnes der..

"Korrekturen" har tidligere resultert i fakser med "korrektur" som isteden har vist seg å være rene ordrebekreftelser. Noe jeg selvsagt aldri ville finne på å skrive under og returnere.

Denne gangen var jeg uhøffelig nok til å være med en liten stund før jeg avbrøt og spurte rett ut om den kvinnelige selgeren egentlig ikke ville selge meg en oppføring i katalogen. Og ja, det var det hun var på jakt etter.

Så kommer det som virkelig fikk meg til å bli forbannet: Selgeren klarer å påstå at Rosasider / Rosaindex er blant de to største katalogene på nett. Hva slags undersøkelser de bruker for slike påstander kan man jo lure på. Norsk Galupp har iallefall ikke RosaIndex / Rosasider på sin topp 10 liste. Isteden kan man se at blant katalogene er det Kvasir som forsatt (såvidt) er på førsteplass, tett fulgt av Gulesider.no.

Etter den erfaringen jeg hittils har hatt med Rosaindex / Rosasider er det iallefall ingen tvil om at jeg vil holde meg langt unna dem i fremtiden. Jeg vil heller anbefale de som ønsker katalogoppføringer i Norge til å være forsiktige, det er altfor mange svindlere der ute.

Permanent link: RosaIndex.no
08 May, 2004

God lesning: Forsiktige i flokk

God artikkel i Dagbladet i dag om slappheten i det amerikanske medialandskapet. Stort sett må man vel kunne påstå at den "fjerde statsmakt" ikke er villig til å gjøre sin jobb i USA i dag.

DA BILDENE DER IRAKISKE fanger ble mishandlet og ydmyket av leende, ubekymrede amerikanske fangevoktere først ble offentliggjort, valgte de aller fleste amerikanske aviser å ikke trykke dem på første side, sammen med historien. De mente at leserne helst ikke ville se dem. Så det slapp de også.

Andreas Wiese: Forsiktige i flokk

29 April, 2004

Oslo Sporveier med mer spenning i hverdagen

Stor oppstandelse nesten rett utenfor butikken i Skippergaten i dag. Som du nok kan se på bildene så var det stor ansamlig av mennesker. Nok engang var det røykutviling i en t-banevogn som har forårsaket problemer for Oslo Sporveier og deres kunder. Flere mennesker måtte på sykehus etter hendelsen.

Det er uten tvil på tide å investere i oppgradering av t-banesettet. Oslo Sporveier har helt klart et driftsproblem med de gamle t-bane vognene. Noe de tidligere har innrømmet selv om de i det siste har skyldt på sabotører som en mulig årsak.

29 March, 2004

Bare bokmål?

Leser Jorunns kommentarer til Per Egil Hegges kommentar til forslaget om å avskaffe sidemålseksamen i ungdomsskolen. I korte trekk sier vel Jorunn at det neppe kommer til å bli en saklig debatt. Jorunn: Hegge om nynorsk

Mest interessant var det forøvrig å lese Håkons kommentar til Jorunns kommentar. Sitat:

Det må da være åpenbart at sjansene for en nyansert debatt er stor. Vi kan sikkert vente oss verbale svingslag, spark og sutring så vel som dannet og lærd argumentasjon.

På den annen side er det nok liten sjanse for at det blir en balansert debatt. ;-)

Jeg velger å tolke det på min egen måte: Vi har tross alt et sidestilt språk her i landet som nesten ingen bruker, og som teller litt for mye i utdannelsen. Når vi i tillegg har problemer med nivået på norskopplæringen er det vel på tide at man velger en hest, framfor å forsøke å ri to.

Og dermed har jeg heist flagg i saken, og den usaklige diskusjonen kan ta til ;)

Permanent link: Bare bokmål?
20 March, 2004

Newserbloggtreff

Hadde en bedre (om litt avkortet) kveld på Lorry (fryktelige nettsider forresten) i går, sammen med en haug med interessante folk. Egentlig skulle jeg gjerne ha hold ut hele natten. Isteden måtte jeg tusle hjemover (les, kapre første taxi for å akkurat rekke siste tog hjem til Hakkadalen).

Det er alltid gøy å møte nye mennesker. Men det blir alltid litt spesielt å møte folk man har blitt kjent med igjennom diskusjoner på news og lesning av diverse blogger. Det er liksom som om man kjenner dem. men allikevel ikke.

Takk til Arve, Anette, Geir, Ine, Knut, Kristiane, Kristin. Morten og de jeg måtte ha glemt for en flott kveld!

Permanent link: Newserbloggtreff
01 February, 2004

Finn taper sak mot Notar om lenking

Hyggelige nyheter som jeg ikke hadde fått med meg før jeg leste Olav Anders Øvrebø's blogg.

Selvsagt tapte Finn søksmålet mot Notar

Dommerfullmektig Joakim S.T. Øren slo fast at siden Finn har lagt ut sin database over boliger til salgs på netter, har selskapet "akseptert normal bruk av Internett som medium".

Olav har mer om saken og hva den betyr for lenking på nettet.

08 January, 2004

Yey! Trygg og Sikker i farta igjen

smflaskerc.jpg

Advarsel: Nå blir det sikkert masse skryt om egne ting.

Endelig har det skutt litt fart i et morsomt lite prosjekt Trygg og Sikker har vært del i en stund nå. I dag stod det en artikkel om et nytt norskoppfunnet strømiddel i VG: Patent mot glatt is

Produktet heter Ice-crust, og vi har i lang tid samarbeidet med oppfinneren, Stein Berg. Det er hyggelig å se at hjulene begynner å spinne for dette prosjektet. :) Forhåpentligvis får han nå produktet sitt ut til flere butikker enn de få som i dag finnes på Østlandet. (Blant dem, selvsagt Trygg og Sikker).

Presseomtale skal man forresten ikke skimse av, dagens omtale på VG Nett førte til en dagsomsetning som var større enn resten av omsetningen denne sesongen. :-)

01 January, 2004

Godt nytt år!

fw18.jpgIkke så originalt kanskje, men jeg følte for å sende alle kjente og ukjente en liten nyttårshilsning igjennom bloggen min.

Slutten av 2003 og begynnelsen av 2004 ble feiret særdeles rolig i år, og jeg innrømmer gjerne at jeg hverken skjøt opp noe fyrverkeri, eller beveget meg utendørs for å bevitne begivenheten. Dermed må det også innrømmes at bildet ikke er tatt i forbindelse med årets nyttårsfeiring, men jeg kan kanskje forsvare meg med at det ikke tidligere er publisert? ;-)

En rask personlig oppsummering av 2003 innbefatter høydepunkter som åpning av Trygg og Sikkers første butikk, og at pusungejenta Mini ble en del av familien. Blant bunnpunktene var at vi mistet en annen god kattejente - Henriette, samt at W. Bush tok seg lov til å starte en helt unødvendig krig og drepe til sammen nesten 12.000 mennesker (tallene inkluderer antatte sivile tap på Irakisk side, og tap hos de amerikanske styrkene).

Januar 2003 skrev jeg en liste over ting å se frem til/håpe på for 2003, jeg tenkte jeg skulle ta en opptelling nå for å se status:

  1. Fast jobb (forhåpentligvis)
    • Suksess
  2. Mer penger (se punkt 1)
    • Jo, forsåvidt - blir jo fort det med fast jobb
  3. Mer tid (ikke se på punkt 1)
    • Godt sagt, har ikke nok tid til noe om dagen
  4. Varm februar (det er lov å drømme)
    • Februar ble faktisk en ganske grei måned, temperaturmessig
  5. Utenlandstur igjen (se forrige punkts del 2)
    • Vel, jeg var en tur i Sverige - teller det?
  6. At jeg får bruke masse tid sammen med folk jeg setter pris på
    • Dette er ikke vanskelig, spesielt siden jeg jobber sammen med folk jeg setter umåtelig pris på. Men jeg har mye igjen før jeg føler jeg kan si at jeg har klart det, sånn helt generelt.

Ny liste for 2004 blir nok ferdig en eller annen gang i løpet av året. (Forhåpentligvis i løpet av noen dager).

Permanent link: Godt nytt år!
09 December, 2003

Host hark gasp..

For dem av dere som lurer på hvor jeg har blitt av: Jeg har fått nytt tilholdssted: Godt begravet under dyna.

Har en kraftig influensa akkurat nå, var nettopp hos legevakta og fikk fastslått at jeg har fått lungebetennelse på toppen.

Murphy er selvsagt aktiv, å være borte fra jobben (Trygg og sikker) nå som det er enda mer å gjøre enn vanlig var selvsagt det verst tenkelige tidspunkt. I tillegg jobber vi med å flytte over kunder til vår nye server hos Webhead.

Neste gang krever jeg å få bestemme når jeg skal bli syk.

Permanent link: Host hark gasp..
16 November, 2003

Nytt medlem i Bergersen familien

mini.jpgLa meg få presentere det nyeste medlemmet i Bergersen familien: Mini.

Er ikke dette den nydligste pusekatten du noensinne har sett? Hun er 3 måneder gammel, og startet livet med å bli dumpet i en grøff i Nittedal. Heldigvis var det noen som var ute og red da det skjedde som oppdaget katteungene og fikk reddet dem.

Mini og søsknene (5 stykker til sammen - 2 gutter og 3 jenter) fikk et midlertidig hjem hos en av Dyrebeskyttelsens oppstallere, og vi var så heldige at vi fikk lov til å besøke dem alle mens de var i oppstalling. Mini skilte seg ut som den mest sosiale, og er dessuten den søteste av dem, så vi valgte henne og hun oss.

Nå har hun bodd her en uke, og vi har forstått at hun har blitt husvandt, for nå klarer hun opp vegger, gardiner, ben etc. akkurat som man kan forvente av en 3 måneder gammel pusekatt.

02 September, 2003

RIP Henriette

henriette.jpgVerdens beste pusekatt døde i dag morges. Hun ble akutt syk i går kveld, og døde i løpet av natten. Vi er ennå ikke sikre på hva som feilet henne, men hun ble levert for obduksjon i dag.

Takk for all kos og lek Henriette, ha det godt i kattehimmelen sammen med Felix og Felicia.

Permanent link: RIP Henriette
31 August, 2003

Grand opening: Trygg og Sikker

I går åpnet vi Trygg og Sikker i Skippergaten 33 (Oslo). Det å åpne butikk er ingen spøk. Spesielt ikke når man legger opp til fullt program med blant annet:

  • Brannbil / kurvbil fra Drammen brannvesen
  • Demonstrasjon av diverse brannslukningsutstyr, blant annet
    • CO2-slukkere
    • Skumslukkere
    • Branntepper
    • Purga-T, som er et helt nytt produkt for brannsikkerhet i Norge. Purga-T brukes til å sikre slukking av TVer som måtte ta fyr. Den monteres på baksiden av TV'en og ved åpen flamme slår den ut og slukker raskt og effektivt brannen. Ganske genialt.
  • I tillegg var venner og famile innom for å gratulere, og vi klarte til og med å selge littegrann også. Selv om jeg lurer på om vi ikke skremte vekk mange med alt bråket i Skippergaten ;-)

Vi har vært litt utradisjonelle med hvordan vi har utformet butikken, den er moderne utformet og det er selvsagt nok av gadgets der. I tillegg har vi valgt å være samboere med BatteryStore & More, en dansk butikkkjede som spesialiserer seg på batterier. (De har mer enn 1500 batterier).

Skal bli spennende å se om butikken blir en suksess. Jeg håper det går bra. *krysser fingre og tær*

Bilder fra åpningen lover jeg å dele med dere alle, ha bare litt tålmodighet. Bildene ble ikke tatt av undertegnede, faktisk hadde jeg bare i noen få sekunder mulighet til å ta meg tid til å ergres over at jeg ikke hadde tid til å ta bilder ;-)

18 August, 2003

NRK da.. dette var flaut

Den geniale NRK P2 reklamen med tre pakistanere i en bil som hører på jazz, for så å skru over på hip-hop når de passerer en "hviting" viser seg å ikke være fullt så genial.

Faktisk viser det seg at NRK rett og slett har kopiert en reklame som i 2001 vant gull i Cannes reklamefilmfestival.

Det som gjør historien enda mer flau er at NRK hevder de hadde en orginal idé, og at de ikke har kopiert reklamefilmen selv om regissøren fikk en kopi av filmen som "inspirasjon".

Døm selv, flau kopi eller gudommelig inspirasjon.. Her er orginalen.


[Via Andedammen]

Permanent link: NRK da.. dette var flaut
07 August, 2003

Innholdstørke

Må bare innrømme at det er litt innholdstørke på bloggen min for tiden. Det er liksom ikke så mye å skrive om, for varmt vær er ikke så interesant - ei heller gnåling om alt jeg forsøker å få til for øyeblikket - jeg får heller dele litt med meg av det når det eventuelt er i boks.

MEN, jeg har nå iallefall klart å legge til en ekstra liten sak i bloggen min, nesten nederst på høyre side kan dere nå se 4 tilfeldig utvalgte bilder fra bildegalleriet mitt.

Hmm, der har jeg også litt arbeid å gjøre med å legge ut nye bilder når jeg tenker meg om.

Aldri fred å få ;-)

Permanent link: Innholdstørke
12 July, 2003

Test: Hvilken shopper er du?

Enda en interesant test fra Din Side, denne gangen for å finne ut Test: Hvilken shopper er du?

Eller, om du er innovativ eller ikke. Jeg er ingen moteløve eller fryktelig opptatt av det som er hipt og kuult akkurat nå, men fikk allikevel følgende "score":

Du er en tidlig adopter!

du fikk 114 av totalt 150 poeng

Ikke verst. Du er nesten først ute med det nyeste og aspirerer til den lille gruppen av innovatører. Du viser mot og evne/vilje til å være annerledes.

Det ville egentlig overraske meg om andre norske bloggere får noe særlig dårligere score.

10 July, 2003

Takk for den...

Sånn går det når man tar dumme tester... Dustene... Men nå skjønner dere hvordan jeg er ;-)


FIRE is your chinese symbol!

What Chinese Symbol Are You?

[Via Lasse]

Permanent link: Takk for den...
30 June, 2003

Posten er vist stedet for valuta...

Skal du ut og reise er det vanlige tipset å la være å kjøpe valuta i Norge. Stort sett vil du klare deg godt med et Visa kort eller lignende, og også få bedre vekslekurser enn du ville fått i Norge. MEN, hvis du har behov for litt kontanter før du legger ut på tur, kan det kanskje lønne seg å lese Knut Sparhell's erfaringer:

Kjøpe reisevaluta og banker

[Via Lasse Dahl]

17 June, 2003

Det norske demokratiet er døende..

Færre og færre deltar i valgene her i Norge. Dette er ikke en tendens som bare gjelder Norge, det gjelder for hele den vestlige verden. Det kan se ut som om vi kanskje har fått det så godt at det ikke betyr så mye hvem som bestemmer.

Det som virkelig skremmer meg er den lave deltagelsen lokalt. Der jeg bor hadded man i år et katastrofevalg: Fiasko-valg i Nittedal. Bare ca. 46% av kommunens innbyggere stemte i kommunevalget. Nå skal det sies at selve gjennomføringen av valget sviktet. At de valgte å ha valget utenfor den vanlige tiden for kommunevalg ellers i landet kan nok forklare noe av den dårlige deltagelsen. Men jeg tror det stikker dypere, jeg tror rett og slett at med dagens system føler de aller fleste at de ikke har så mye de skulle ha sagt i det demokratiet vi har her i Norge.

Kanskje det er på tide å se på hva som skjer med lokalpolitikken i Brasil? Der har de innført det jeg vil kalle "deltagende demokrati", hvor innbyggerene selv kan være med og stemme frem budsjetter for sine området, slik at de selv har mer innflytelse på den demokratiske prosess, og utviklingen av sitt eget nærområde.

Jeg har skrevet litt om denne nye typen demokrati i min engelske blogg. Personlig mener jeg det ville være sundt for det norske demokratiet å innføre lignende prosesser i lokalsamfunnene i Norge.

23 May, 2003

Snobb?

Din side skriver om "snobbekodene", og har laget flere artikler for hvordan man kan bli en pengesnobb, kle seg riktig, oppføre seg riktig i utlandet og kunnskap om gastronomi.

Det som skremmer meg mest (bortsett fra hvor lite interesante slike artikler er), er resultatet av Din Side's snobbetest

Jeg siterer fra mitt resultat:

du fikk 15 av totalt 18 poeng

Du har fått etiketten inn med morsmelken, gått på danseskole, har bodd utenlands og har de riktige bekjentskapene og vet at det finnes et åndsliv. Er du ikke innenfor allerede, så er det fordi du ikke vil.

Hjælp!

Permanent link: Snobb?
05 May, 2003

Nyrasisme fra Høyre?

Clemet: Frihet til å flytte fra fremmedspråklige

Friskoler kan hjelpe foreldre som vil vekk fra skoler med mange fremmedkulturelle, sier Kristin Clemet. Utdanningsministeren kom med sin oppsiktsvekkende begrunnelse for friskolene i et NRK-intervju i dag.

Jeg synes det er en vanskelig problemstilling, men synes at å trekke frem friskoler og bruk av disse for å "hjelpe foreldre som vil vekk fra skoler med mange fremmedkulturelle" blir helt feil.

Det største problemet i dagens skoler er mangel på individuell oppfølgning etter min mening, ikke først og fremst antall fremmedkulturelle. En annen ting er at jeg mistenker Clemet for å bruke fremmedkulturelle der hun burde ha brukt fremmedspråklige. Fremmedkulturelle av andre generasjon er ofte like stødige i Norsk som "vassekte" nordmenn. Selv har jeg en stedatter på 13 år som kom til Norge når hun var 7 og ikke kunne et ord norsk. I dag er hun blant de dyktigste i klassen sin i Norsk. Så dette med at man er "født norsk" og ikke fremmedkulturell vet jeg ikke har noe med skoledyktighet å gjøre.

Nå skal det sies at jeg ikke har gått på skole med mange fremmedspråklige, det har ikke stedatteren min heller. Det kan godt tenktes at det kan være et problem med undervisning der det er mange fremmedspråklige som holder på sitt eget språk, og ikke har fått mulighet til å lære seg godt nok norsk.

Når vi først snakker om det, kunne det være interesant å minne om at nivået i den norske skolen ikke akkurat er noe å rope hurra for, og på landsbasis har det INGENTING med noe stort innslag av fremmedspråklige. (Dette er først og fremst et "problem" i stor-Oslo, vil jeg påstå).

Jeg tror nesten vi skal ta til orde for gjennombygningen av den norske skolen. Problemet er jo at det ikke nytter å stemme på partier som har slikt i sitt valgprogram. (*host* Kristelig Folkeparti *host*), og Høyre har heller ikke hjulpet til. Arbeiderpartiet har heller ingen grunn til å skryte av sin skolepolitikk synes jeg.

[Via Lasses hjemmeside]

Permanent link: Nyrasisme fra Høyre?
30 April, 2003

Et forslag jeg kan være med på

Knut Haugen (megafon) skriver om Buksevann for bråstoppere

Du er på vei til jobben eller inn i et kjøpesenter. Du går på en rulletrapp og står henger der på høyresiden og venter på trappen skal flate ut og du kan traske videre. Akkurat i det du tar skrittet ut av automatrappen og tar beina fatt bråstopper gjøken som sto foran deg i trappa sånn at du umulig kan unngå å treffe vedkommende

Knut synes dette er irriterende og burde kunne rettferdiggjøre buksevann, jeg er helt enig. Det finnes knapt noe mer irriterende. Bortsett fra vimsete syklister, vimsete fotgjengere og vimsete bilister...

08 April, 2003

Yes! Party party!

Jeg vet enkelte kommer til å syte og gnåle for dette, men for meg er dette gledens dag:

Røykeforbudet vedtatt

Det er klart at det fra nyttår blir forbudt å røyke på serveringssteder etter at Odelstinget i dag vedtok å innføre lovforbud mot slik røyking. Vedtaket ble gjort med 60 mot 15 stemmer.

Om det er fordi jeg er en kjiip ikke-røyker? Kanskje. Men man skal ikke se helt bortifra at det å nesten ikke klare å puste (p.g.a. astma), at jeg etter en kveld på byen føler meg rimelig syk, selv uten å ha drukket noe særlig, og at jeg er lei av å spise med odøren av røyk i neseborene også har noe med saken å gjøre.

Jeg tipper røykerene kommer til å protestere en uke eller to, og så kommer utelivet til å ta seg opp igjen. Og da vil både vi som ikke tåler røyk så godt, og røykerene møtes på byen også. :-)

Permanent link: Yes! Party party!
10 March, 2003

Ved krig: Møt opp!

Fredsinitiativet - Ingen krig mot Irak! har dette på førstesiden nå:

VARSEL: Ved et eventuelt krigsutbrudd oppfordrer Fredsinitiativet til demonstrasjoner utenfor Stortinget kl. 17.00 påfølgende dag og kl. 14.00 påfølgende lørdag.

Det er varslet lignende aksjoner i England og USA.

Permanent link: Ved krig: Møt opp!
06 March, 2003

Selgere, del II

Alltid morsomt å inspirere til andres blogskriblerier, selv om det avdekker hvor dårlig jeg selv skriver ;-)

Lasse har skrevet en liten rant om Selgere, god beskrivelse av forskjellige selgere.

[selgere]... finnes det for meg noen hovedgrupper av. Disse gruppene er ikke nødvendigvis motsetninger, og en selger kan godt passe i flere av disse. Gruppene er mer et resultat av det bildet jeg får av å ha opplevd forskjellige selgere.
Permanent link: Selgere, del II
28 February, 2003

Faen så flinke alle andre er

Jeg har brukt dagen på å gremme meg over hvor flinke alle andre er.

Arve og Kyrre redesigner hjemmesidene sine.

Lill har skjønt noe jeg ennå ikke har fått grepet på.

En titt på Aftenpostenleserens fotoalbum forteller meg at det nok er endel mennesker i dette landet som er flinkere enn meg til å ta bilder.

Hva er jeg flink til da? Av og til tar jeg et greit bilde, skriver litt fint (selv med masse skrivefeil), det hender til og med at jeg klarer å lage en nettside ;-)

Men du verden så mye som forblir ugjort og ugreit.

26 February, 2003

Gamle websider

Arve skriver om Gamle websider, men vil ikke dele. For en kjiiping ;-)

Personlig er jeg redd for at mine gamle synder fortsatt delvis er på nett, og også delvis er tilgjegnelig via WaybackMachine. Men som Arve, er jeg pinglete nok til å la være å peke til dem.

Det får være nok med mine daglige websynder ;-)
(som f.eks. denne)

Permanent link: Gamle websider
21 February, 2003

Blodig urettferdig

Lill har gått offline, og dermed er også alle hennes flotte skriverier borte.

:-(

Dårlig gjort er det. Minn meg på at jeg heretter skal lagre alt som er fint på web. I mellomtiden kan jeg jo trøste meg med at det fortsatt er mulig å gå tilbake og lese hennes postinger på Blogspot

Permanent link: Blodig urettferdig
18 February, 2003

Ny spalte: Engelske ord som ikke står i Websters Dictionary

Nytt ord:
Payboy : En mann som betaler regninger.

Det var kreativiteten for i dag, kom gjerne med forslag til vår nye engelskordbok.

10 February, 2003

Gratulerer digi.no!

Det er hyggelig å se Open Source produkter jeg har evangalisert for i lang tid ta over for løsninger som aldri har vært noe særlig...

Digi.no går nå over fra Lotus Notes til MySQL, Apache og PHP!

digi.no bytter publiseringsløsning

Permanent link: Gratulerer digi.no!
30 January, 2003

Flash på norsk

Min gode venn, og eks-arbeidskamerat (Netron) Jens Christian Brynildsen (Jensa) har begått en bok, om Flash, på norsk. Jeg har ennå ikke fått et eksemplar av boken i mine hender, men det ryktes at boken er på vei. Av det jeg har fått se på forhånd blir dette en god bok om Flash. Jensa har like godt startet med å gi ut bok nummer 2 av en serie på 4 (ja, du leser riktig, han startet med bok nummer 2! ;-). Tittelen er "Forstå Flash MX - Fra topp til bunn" og gir en god innføring i Flash MX. Som Jensa skriver:

Lær hvordan Flash MX tenker. Dyptgående bok som forklarer avansert bruk av Flash MX. Boken dekker temaer som symboler, hierarkier, optimalisering, bilder, video, lyd, utskrift og publisering.

I god webånd har han selvsagt sørget for å få på plass et nettsted. Ultralett og (tilsynelatende - ettersom jeg ikke har sjekket skikkelig) faktisk også et nettsted som gjør noe så spesielt som å følge standarder fra W3C. (Hvis vi ser bortifra at han faktisk ikke bruker referanse til doctype). Intoflash.com ser ut til å bli et godt ressurssted for boka, og kanskje også mer enn det. Det er lagt ut eksempelfiler for boka, og han har også satt opp et norsk flash forum hvor man kan diskutere om Flash. Jeg tipper det blir liv der etterhvert..

Gratulerer Jensa!

Permanent link: Flash på norsk
26 January, 2003

Treigt på nettet i dag?

Lagt merke til at det har gått litt treigt på nettet i dag - og kanskje flere av dine favoritt nettsteder ikke er tilgjengelige? Grunnen er en MS SQL orm som har vært SVÆRT aktiv.

Enda en god grunn til å holde seg til andre platformer enn Microsoft sine..

Dave Winer's weblog Scripting News har mer informasjon om moroa.

Permanent link: Treigt på nettet i dag?
17 January, 2003

Blast from the past..

Morsomt å oppdage at en av mine gamle kollegaer skriver om bransjen han jobber i - Radionytt.no - Siste nytt fra radiobransjen

At siden har eksistert siden 1999 og jeg først nå oppdaget den, sier sannsynligvis mest om hvor lite jeg har brydd meg om bransjen etter at jeg sluttet i 1996 (da hadde jeg 10 års fartstid innen radiobransjen). Fint å se at noen skriver om det som skjer bak scenen iallefall.

Permanent link: Blast from the past..
16 January, 2003

Det måtte skje..

og jeg burde jo ikke være veldig overrasker over at no.alt.frustrasjoner har gått samme vei no.general en gang i tiden tok. Litt sørgelig dog - for på norske usenet har no.alt.frustrasjoner vært en av de gruppene som har hatt de mest literært interesante postingene (synes nå jeg iallefall).

Jaja, enda litt mindre å følge med på.

Permanent link: Det måtte skje..
15 January, 2003

Oppmuntrende pessimisme

demotivators_1715_16367746.jpg

Dette var et rasende morsomt nettsted: Despair, Inc.. Jeg har sikkert rar humor, men jeg syntes altså at dette var festlig.

Permanent link: Oppmuntrende pessimisme
03 January, 2003

Nytt år?

Jammen, jøss. Ny måned, nytt år. Nå gjelder det å huske å skrive 03 istedenfor 02 som jeg gjorde i mesteparten av fjoråret. (Ja, jeg har en tendens til å henge ved det forrige årstallet litt for lenge).

Ting å se frem til/håpe på for 2003:

  1. Fast jobb (forhåpentligvis)
  2. Mer penger (se punkt 1)
  3. Mer tid (ikke se på punkt 1)
  4. Varm februar (det er lov å drømme)
  5. Utenlandstur igjen (se forrige punkts del 2)
  6. At jeg får bruke masse tid sammen med folk jeg setter pris på

Godt nytt år og takk for det gamle forresten :-)

Permanent link: Nytt år?
15 December, 2002

Egenhendig knabbet fra Lill Kristin - sånn personlighets sak ;-)

Og Lill Kristin har vist knabbet den fra en hun ikke kjenner. Takk Lill Kristin for at du ikke sendte den til meg, og takk Tor Erling for at du ikke protesterte når Lill Kristin knabbet den ;-)

1. Hvor bor du nå?
Langt oppi Hakadalen..

2. Hvilken bok leser du akkurat nå?
Uff, bok? Tja, hvilken var det jeg begynte på og la fra meg sist. Fakta om Finland av Erlend Loe, må innrømme at den bare gjorde meg stressa, så jeg gav opp. Det var forresten leit å oppdage at jeg virkelig ikke likte den, etter å ha kost meg igjennom "Naiv, Super", "Tatt av kvinnen" og "L".

3. Hvilket motiv på musematta?
Den jeg har nå er en Wired musmatte (som jeg maste meg til), som har siden av en haug med Wired magasiner som motiv. Litt som å se en av bokhyllene hos meg, hvor nesten hvert Wired som er gitt ut står oppstilt.

4. Favoritt selskapsspill?
Setter egentlig pris på å ikke stresse så mye med sånt, men heller slappe av og snakke sammen. Det morsomste vet jeg ikke navnet på, men det går ut på å stable høyest mulig.

5. Favorittdufter?
Blomster, nydusjet kjæreste, og goooood mat. :-)

6. Verste dufter?
Naturgjødslet jorde. Og de har vi alt for mange av her opp i "bondelandet".

7. Favorittlyd?
Bølger som slår mot land.

8. Verste følelse i verden?
Øyeblikket hvor du vet at det ikke er noe å gjøre, og at det kommer til å gå galt. F.eks. når man kolliderer og alt går i slow motion.

9. Hva er det første du tenker på når du våkner?
Faens jævla vekkerklokke, eller - mmm.. denne dynen er jammen mye bedre enn den pleier å være ;-)

10. Favorittfarge?
Orange kanskje. Liker farger med energi, selv om det er skjeldent jeg går med slike farger, og jeg sannsynligvis hadde krabbet i taket om jeg skulle male huset innvendig med dem. Egentlig er det jeg digger mest solnedganger og fargen fra dem. Og der er jo gjerne en dyp rød-orange farge med.

11. Hvor mange signaler går det før du svarer når telefonen ringer?
Ringer du meg på mobilen, og jeg ikke er opptatt med noe annet - tar jeg den gjerne med en gang. Ringer du mens jeg er opptatt, er det ikke sikkert jeg tar den i det hele tatt. Og da er det lurt å: a) ikke ha hemmelig nummer og b) faktisk legge igjen beskjed hvis du vil at jeg skal kontakte deg igjen.

12. Hva skal barnet ditt hete?
Har en "adoptiv" datter, og hun heter Camille.

13. Hva er det viktigste i livet?
Å leve slik at du ikke angrer på det du ikke gjorde eller det du gjorde, når du er i ferd med å sjekke ut.

14. Favorittmat?
Indisk, Thai, Kinesisk, etc. Liker mat med litt krydder i. Argentisnsk mat er også "tøft".

15. Sjokolade eller vanilje?
Sjokolade

16. Liker du å kjøre fort?
Vrroommm. Ja, altfor godt.

17. Sover du med kosedyr?
Hvis jeg kan kalle kona det, så ja. :-)

18. Hvilken bil var din første?
Hold kjeft. (Dvs. vil ikke tenke på den, registerreima røyk første dagen jeg hadde den, og deretter gikk det bare dårligere og dårligere med den). Tips: Ford lager drittbiler.

19. Om du fikk treffe hvem du ville, levende eller døde, hvem ville det vært?
George W. Bush, slik at jeg kunne tuppe ham i skinleggen.

20. Favorittdrink?
Øl

21. Hvilket stjernetegn har du?
Tvillingen

22. Spiser du enden på brokkoli?
Huh? Er det deler av brokkoli man egentlig ikke skal spise?

23. Om du kunne få nøyaktig hvilken jobb du ville, hva skulle det være?
Overbetalt verdensdiktator (stjålet fra Lill Kristin ;-)

24. Om du kunne farge håret i hvilken farge du vil, hvilken blir det?
Mørkere, pleier jeg å farge det - de gangene jeg har gjort det. Men det er snart ikke en aktuell problemstilling ;-)

25. Noensinne vært forelsket?
Oh yes.

26. Er glasset halvtomt eller halvfullt?
Kommer ann på humøret, for det du egentlig spør om er om jeg er optimist eller pessimist . Stort sett er jeg vel realist (dvs. optimister kaller meg pessimist , og pessimister kaller meg optimist).

27. Favorittfilm?
Pulp Fiction, Lord of the Rings, Matrix, Run Lola Run, El Mariachi (forgjengeren til Desperado).

28. Skriver du uten å se på tastaturet?
Jepp

29. Hva finnes under din seng?
Les Tommy og Tigeren, så finner du ut hva som er under ALLE senger.

30. Hvilket er ditt favorittall?
Hakke peiling. Store tall er fine, når de er i min favør. I min disfavør liker jeg best små tall.

31. Favorittsport å se på?
Sport er stort sett kjedelig, synes jeg. Det jeg synes er verst er langrenn, det jeg synes er greiest er motorsport.

32. Kaffe eller is?
Italiensk is med kaffe.

33. Frase/ord du anvender ofte?
Hakke peiling

34. Si en bra ting om personen som sendte denne til deg.
Lill Kristin protesterer sikkert heller ikke for at jeg knabbet denne fra henne etter at hun selv knabbet den fra Tor-Erling. :-) Lill Kristin er en flott inspirasjon til å være flinkere med å skrive i min egen blog. Skulle ønske jeg var 1/1000 dels så flink til å skrive som hun er.

35. Hvilket dyr ville du vært?
Godt holdt tigergutt kanskje?

36. Når lever du mest?
Stort sett hele tiden.

07 December, 2002

Norske nettaviser er tunge de

Arve har skrevet en veldig god artikkel om norske nettaviser og deres størrelse kontra nettaviser i Skandinavia: Vekten av en nettside - anbefalt lesning!

08 November, 2002

Aldri mer Telenor

En liten rant jeg nettopp sendte oppover i systemet (om omveier) i Telenor, og til Telenor Abuse, etter at Telenor Online fortsetter å spamme meg med informasjon jeg slett ikke er interesert i:

Kort fortalt. Alt i alt taper Telenor over 30.000 kroner i året bare på meg, på å ikke klare å behandle meg som kunde på en tilnærmet fornuftig måte. Men med 4 milliarder (elns) i overskudd er det kanske ikke så farlig.

Les videre...
Permanent link: Aldri mer Telenor
04 November, 2002

Høst, snart vinter

Fytterakkern, over en måned siden sist jeg skrev i den norske bloggen min, den engelske er det nesten like ille med. Har vel ikke noe å skrive om antar jeg.

Eller kanskje jeg skulle skrive om hvordan høsten påvirker meg?

Les videre...
Permanent link: Høst, snart vinter
27 September, 2002

Ja, jeg lever

Det er kanskje ikke helt opplagt, men jeg lever altså fortsatt. De siste par dagene har jeg vært i Stockholm i forbindelse med en konferanse som holdes der. Fikk tid til å spise veldig god mat på en Argentinsk restaurant, og selvsagt også fått tatt noen få nye bilder. Denne gangen skal jeg forsøke å få dem postet relativt raskt.

Fant ut at jeg virkelig trenger et stativ til kameraet når jeg var der - jeg blir mer og mer glad i å ta bilder om natten, særlig i storbyer som har litt stemningslys om natten. Hittils har alle nattbildene mine blitt tatt uten stativ, noen ganger finner jeg kanskje et gelender eller noe annet fast jeg kan bruke til å forsøke å holde kameraet støtt, men det er ikke alltid det er like lett. Og å holde kameraet støtt for hånd er ingen lett jobb kan jeg si deg. Så nå er det igang med å gjøre litt research på hvor jeg kan finne et godt og ikke altfor skrekkelig dyrt (og veldig lett) karbonfiberstativ. Tips mottas med takk :-)

Permanent link: Ja, jeg lever
13 September, 2002

Skribenten

Jeg håper ikke jeg går rett i baret når jeg forsøker å komme med dette komplimentet. Men Lill Kristin skriver om mulig bedre enn min norsk yndlingsforfatter Erlend Loe. Ikke dermed påstått at hun har rappet noe fra ham, men det er noe med den litt naivistiske stilen som jeg bare digger.

Hvis du ikke har tatt deg tid til å lese Lill Kristin sin blog tourettas trivielle tankespinn, synes jeg virkelig du skal ta deg noen minutter og lese litt av det hun skriver. Vær dog oppmerksom på at minuttene fort kan bli til timer...

Her er et utdrag av hennes seneste skriblerier (beklager, jeg vet at det ikke er et adekvat ord for hennes skriflige poesi).

Ingvild lo. Det gjorde også mannen som sto foran meg og kjøpte en Japp og en Solo. Han var høyere enn meg, kanskje 30 år, ålreite klær og kule sko. Jeg likte godt at Ingvild lo av det jeg sa, slik får man venninner av. Men jeg likte bedre at mannen lo, siden vitsen ikke var fortalt til ham, det er alltid bedre å si noe som er så morsomt at de som bare overhører det må le av det. Han betalte for Jappen, og jeg tenkte at han kanskje het Henrik, og at vi sikkert kunne gå ut og drikke en øl, også kunne jeg få ham til å le litt til, og han kunne se på meg med blide øyne og kanskje kysse meg etterpå, også kunne jeg ta ham med hjem og lage middag til ham og ligge med ham etterpå, også ville han tenke at han like godt kunne bli hos meg, for det var ikke altfor ofte at han traff en kvinne som både kunne få ham til å le, lage god mat og være villig til å ligge med ham etterpå. Han (Henrik) snudde seg mot meg før han gikk mot Sal 1, og han smilte til meg, pent, med både munnen og øynene, og jeg visste at vi kunne hatt det fint sammen, men dette er disse bittesmå tingene som aldri får vokse opp fordi vi er mennesker og ikke figurer i en roman.

Det passer i en bok, så norske forlag - legg merke til Lill Kristin :-)

Permanent link: Skribenten
11 September, 2002

Ting som irriterer meg i dag

  1. tog som går i tide, når jeg er forsinket
  2. 9/11 og evengaliseringen fra usa
  3. at Online ADSL ikke fungerer som den skal, og at de forklarer det bort med at det er alle andres feil. Hovedproblemet er deres transparente proxyer som tydeligvis ikke er så populære i haug med brannmurer på nettet
  4. at den fete 75 GB hardisken min flasser[1] og gjør at jeg sannsynligvis må kaste den/avskrive den som søppledisk når den nye 120 GBen kommer på plass (denne gang med vifte, jeg lurer på om det er varmen som har tatt knekken på 75 GBen).

[1] Flasser = mister data. Et uttrykk de bruker i NRK når disker på Avid'en begynner å miste data. Det er sikkert minst like kjiipt som når HDen min mister en måned med mail.

Takk takk

Dærsken, 1 dag med norsk blog, og allerede har hele "gjengen" linken til meg. Blir nesten rørt jeg :-) Takk Lill Kristin, Arve, Kyrre og Lasse

Og Lasse, jeg skal forsøke å grave opp url'en til et par kommentartjenester du kan bruke uten å måtte ha funksjonaliteten samme server som du har sidene dine. Jeg har faktisk sett opptill flere som er brukandes. (Hvis du kan svelge at de krever Javascript), da får du iallefall mulighet for kommentering på bloggen din. Ellers går det jo fint ann å basere seg på en flatfildatabase og PHP også da, når man først bruker en server med sånne muligheter :-)

Permanent link: Takk takk
10 September, 2002

Neimen :-)

Det tok ikke så lange tiden før jeg ble "funnet". Nå skal det sies at jeg selvsagt sladret selv, men det trenger vi ikke dvele for lenge ved synes jeg.

Lasse fant meg og la meg rett inn i linkelisten sin uten å krever noe link tilbake engang. Men han er jo selvskreven i linklisten. Hans blog er blant de få norske jeg faktisk besøker en gang imellom. Det eneste jeg savner er en mulighet til å legge igjen kommentarer. Jeg savner det faktisk VELDIG. Jeg hjelper deg gjerne med å få på plass kommentarer Lasse, jeg lover. Det samme gjelder forresten Kyrre (som du finner link til på siden her). Jeg LIKER å legge igjen kommentarer, og det irriterer meg at jeg ikke får lov. *grumle*

Lasse skriver forresten om så mangt, ser at han nevner at "Hallo i uken" er tilbake, "Hallo i uken" har lenge vært mitt absolutte favorittprogram på radio. Men det hender faktisk at jeg klarer å gå glipp av både dagsendingen og kveldssending av "Hallo i uken", så jeg har sjekket hos NRK om det finnes nettsider for "Hallo i uken" i et desperat håp om at de ville ha opptak av sendingene der, slik at jeg kunne høre på dem. Men neida, på NRK.no er det ikke engang noen vanlige websider for "Hallo i uken". Skulle likt å vite hvilken grunn det er til at de 1) ikke har noen websider og 2) ikke har sendingene lagt ut på nettet en dag eller to etter at de faktisk ble sendt. Jeg vil faktisk gå så langt som til å si at det er en SKANDALE!

Jaja, hvis jeg husker det får jeg vel sende en e-mail til min gamle lærer som sitter i NRK-interaktiv avdelingen og klage min nød. Ikke at jeg har noen forhåpninger om at det skulle gjøre noe forskjell, men man må jo forsøke.

Går ikke det, får vi vel sette igang folkeaksjonen "få Hallo i uken på nett".

Permanent link: Neimen :-)

Linux til fadern

Hmm, så lang tid tok det altså før jeg skrev om noe teknisk i den norske bloggen min. Hmmm, skal vi se... 50 minutter sånn sirkus. Jaja. :-D

Leste en tråd på no.it.os.linux.diverse i dag om en artikkel om Linux på desktop, som også har dreid seg inn på hvor "vanskelig" det er å bruke/installere Linux.

Og plutselig - helt uten forvarslen - spratt det ned i meg; løsningen på faderns mange hjemme-pc problemer er sannsynligvis Linux (I dette tilfellet, sannsynligvis SuSE 8.0 som jeg jo har liggende Pro versjonen på her på kontoret).

Fadern har idag en gammel Pentium 133 maskin med Windows 98. En maskin han stort sett bruker til å sjekke e-mail og skrive/lese et og annet Word dokument (en maskin som har vært nede en stund, fordi jeg ikke får installert ISDN kortet uten Windows CD'en, og Windows CDen oppfører seg.. vel - mindre bra). Hvordan det hele går skal jeg love å dele med dere alle. Jeg er iallefall svært optimistisk. Det var ikke noe stor magi i i å opp en SuSE maskin som filserver her på jobben iallefall. I et til dels Windows basert miljø.

Permanent link: Linux til fadern

Nikken

Jeg er vel ikke alene om å ha blitt oppfordret til å komme på et møte med Nikken antar jeg. Personlig forsøkte jeg så diplomatisk som jeg kan (m.a.o. ikke veldig forsiktig) å fortelle vedkommende at det hele hørtes ut som total svindel for meg, og at jeg helst ikke ville ha noe med det å gjøre. Men henvendelsen skapte selvsagt en nysgjerrighet for hva Nikken faktisk var. Og jeg gjorde litt research, uten å bli så mye klokere.

Morten Wang tok seg litt bedre tid, og treg som jeg var fant jeg ikke resultatet av hans erfaringer før idag: Mitt møte med Nikken

Jeg synes han har skrevet en godt balansert artikkel om Nikken og deres produkter. Personlig sier jeg som så: Det er bare tull, styr unna.

Har du kjøpt produkter fra Nikken skal du vite at du har 1 års angrefrist hvis du ikke fikk utlevert angrefristskjema. Med angrefristskjema skal du ha 14 dagers angrefrist - skjemaet skal fortelle hva du som forbruker har som rettigheter når du kjøper varer utenfor fast salgslokale.

[Oppdatering: Nikken ser ikke ut til å være spesielt fornøyd over at verken Morten, jeg eller deres distributører diskuterer Nikken. Se hele historien om Nikkens bølling i min engelske blogg]

Permanent link: Nikken

Litt om inspirasjonen

Det har vært gøy å oppdage at gamle newsere etterhvert har oppdaget blogger. Selv så begynte jeg såvidt på begynnelsen av 2002. Selv om jeg selv gjerne vil hevde at jeg var langt forut for min tid med min "mini-blog" hvor jeg hver uke tipset om gode nettsteder i 1996/1997 (mener jeg å huske).

Kyrre Baker har i lengre tid hatt sin egen norske blog, en jeg en stund pekte til fra min hovedblog. Jeg synes det er artig å følge med på det han skriver om. Stort sett småpreik om det han sliter med av teknologiske greier til enhver tid (og litt båtprat, filmprat og drikkeprat). Idag (ja, jeg er treig) fant jeg en annen norsk blogger også - nemlig Arve Bersvendsen som har mye interesant på hjertet. Han pekte meg også videre til Liksom.net som jeg synes virkelig er en intersant blog. Der har de tydeligvis laget seg et lite blog kollektiv hvor det er mange forskjellige mennesker som skrive om mangt og mye.

Jeg vet om andre gode norske blogger også, og de jeg synes er interesante kommer garantert til å få plass i linklisten ved siden av her.

Permanent link: Litt om inspirasjonen

Klisjeposting

Hei, og velkommen til min norske blog. Tenkte jeg skulle forsøke å skrive litt på norsk, og unngå å skrive for mye om teknologi. Min "hovedblog" er på engelsk og er veldig fokusert på det tekniske: jdb cyberspace.

Vi får se hvor mye tanker og linker jeg klarer å formidle på moderspråket og uten å snakke om tekniske dippedutter. Jeg har en følelse av at det første blir enklere enn det siste. Er vel en viss fare for at det blir gnål om dippedutter og tekniske ting her også tenker jeg...

Permanent link: Klisjeposting