28 January, 2008

iPhone i hus

iphone.jpg

Da har jeg vært iPhone eier noen få dager (iallefall hvis vi regner fra den ble åpnet), og så langt må jeg få lov til å si at jeg er svært godt fornøyd. Det gikk smertefritt å få den åpnet, og applikasjonene som finnes for telefonen gir meg det jeg ønsker meg. Jeg har ikke lagt merke til at jeg ikke har MMS eller 3G - men så bruker jeg nesten aldri MMS, og jeg har stort sett tilgang til trådløse nettverk med god båndvidde.

Opplåsing av iPhone

Jeg kjøpte en iPhone med firmware 1.1.2, og måtte derfor skaffe meg et lite kort som settes sammen med SIM-kortet. Det finnes flere løsninger, den som ser ut til å være mest inviklet er TurboSIM - og de som selger disse kortene tar gjerne 1400 for kort + jobben med å programere TurboSIM og åpne telefonen.

Jeg endte opp med å kjøpe kort og tjenesten med å åpne telefonen fra Dr. iPod - det å ha et faktisk firma som selger produktene og utførte opplåsingen føltes litt sikrere og mer behagelig enn å måtte styre med det selv. Totalt betalte jeg 800 kroner for å få telefonen åpnet. Det kan se ut som om Dr. Ipod bruker Stealthsim - som koster 50 dollar fra USA og nok er rimelig "plug-and-play". Så her er det nok penger å spare for dem som heller vil gjøre alt selv.

Programvare

Dr. iPod installerte den nødvendige programvaren fra iFon - noe som blant annet gjør at iPhone telefonen kan brukes uten problemer på de norske operatørene. I tillegg til pakkene fra iFon som skal til for å få alt i orden på iPhone'en, så har jeg installer følgende via installasjonsprogrammet på iPhone'en::

iFlickr - som gjør det skremmende enkelt å publisere bilder på Flickr. Jeg har aldri vært borti en enklere og kjappere applikasjon for akkurat slike tjenester. Jeg har satt opp en egen konto som sannsynligvis vil bli brukt primært for mine iPhone bilder på Flickr

Funambol - en SyncML klent som gjør det mulig å synkronisere kontakter mellom forskjellige SyncML apparater. Jeg fikk ikke iTunes til å synkronisere mine kontakter fra Outlook og endte opp med å finne denne. Sammen med tjenesten myFunambol som er en netttjeneste som kan ta imot kontakter med mere, og plug-in'et for Outlook så tror jeg at jeg har funnet en god løsning for synkronisering av kontakter etc. som i tillegg er gratis (for øyeblikket).

Lockbox - et enkelt lite program for oss med dårlig hukommelse. Et passord beskytter kortkoder, passord til nettsteder etc.

Noen andre småapplikasjoner som er verdt å nevne:

Services - som er en liten applikasjon som sørger for at jeg enkelt kan så av og på edge, bluetooth og wi-fi, noe som ellers krever at man graver litt ned i oppsettet på iPhone'en.

Valuttakurser - Fra iFon, skifter ut børskurser med valuttakurser. For min del er det iallefall nyttigere med valuttakurser enn børskurser. :)

Search - som gir mulighet for søk i kontakter og kalender. Utrolig at Apple ikke har laget dette som standard i iPhone.

Andre norske bloggere om iPhone

Martin Bekkelund om iPhone - Martin har laget en god gjennomgang av iPhone på sin blogg.

Gode tips?

Hvis du har en iPhone og har tips om gode applikasjoner, eller spill, som jeg bare MÅ teste - setter jeg stor pris på tilbakemeldinger.
Permanent link: iPhone i hus