30 October, 2007

Prioritet kunder kastet ut av Google

Nå har også kundene til Prioritet blitt straffet for de metodene Prioritet har benyttet for å søkemotoroptimalisere.

Det har gått flere måneder siden Prioritet ble fjernet fra Google sin indeks, og til tross for dette er det altså fortsatt kunder av Prioritet som ikke har fjernet deres søkemotoroptimaliseringsløsning.

Kundene som er berørt inkluderer Direktmedia.no, Ferner.no og Citymaid.no. Hvor lang straffen kan bli kan man bare spekulere på. Jeg vil uansett anta at denne straffen merkes hos disse selskapene.

Mer om den siste utviklingen i Prioritet saken:
Webkommunikasjon: Prioritets kunder utestenges av Google
Martin Bekkelund: Google kaster ut Prioritet-kunder

14 October, 2007

Prioritet fortsatt utestengt

Det har den siste uken vært skrevet om at Prioritet er tilbake i indeksen. Den gleden varte ikke lenge for Prioritet, og var sannsynligvis et resultat av en innføring av nye filtre hos Google.

google-prioritet.gif


Du kan lese mer om saken hos følgende bloggere:

Martin Bekkelund: Prioritet er fortsatt ekskludert fra Google
Kjernedryss.no: Prioritet kløp seg i armen og våknet
SEO Forum: Prioritet.no er IKKE tilbake i Googles indeks
SEO Spam Cops: Prioritet still out
Roar Eriksen: Oppdatering i Prioritet saken

20 September, 2007

Mer om Prioritet Norge

Det har vært en periode med stillhet rundt Prioritet Norge og deres utestengelse fra Google. Men så har det ikke skjedd så mye heller. Google har ikke omgjort utestengelsen sin, og Prioritet har ikke gjort mye for å rette opp i årsaken til at de ble utestengt. Det viser blant annet listen over hvem som har fjernet eller ikke fjernet løsningen som Prioritet har blitt straffet for. Hadde Prioritet ønsket å rydde opp, hadde de sørget for at samtlige av kundene hadde fjernet disse løsningene.

De siste dagene har det blitt skrevet mer om Prioritet. Løse rykter går om at Google er i ferd med å inkludere Prioritet igjen i sin indeks. Rykter som ledelsen i Google Norge ikke har kunnet bekrefte.

Martin har tatt for seg responsen til Prioritet - i form av et brev de har sendt sine kunder. Denne oppsummeringen er faktisk svært innsiktsfull i forhold til denne saken, og poengterer nok engang at man skal være svært forsiktig med hva man tar for "god fisk" fra enkelte aktører.

Martin Bekkelund » Hva skjer i Prioritet-saken?

Det har lenge vært stummende stillhet i Prioritet-saken. Alle venter på at noe skal skje. Vil Google inkludere Prioritet i sin indeks igjen? Vil Google kaste ut kunder av Prioritet? Rydder Prioritet opp hos sine kunder? De to første spørsmålene kan kun Google svare på, selv om enkelte forsøker å dra kjappe konklusjoner. Svaret på det siste spørsmålet er definitivt nei. Prioritet rydder ikke opp hos sine kunder!

Nå er det over 2 måneder siden Prioritet ble fjernet fra Googles indeks, og det er mye som tyder på at de vil fortsette å være usynlige i Google i all overskuelig fremtid. Så langt har heldigvis ingen av Prioritet sine kunder fått noen straff - men den situasjonen trenger ikke å være evigvarende.

Hadde jeg vært kunde hos Prioritet hadde jeg sørget for å fjerne løsningen deres så fort som mulig, for å unngå en lignende skjebne som den Prioritet har opplevd.

Permanent link: Mer om Prioritet Norge
22 August, 2007

Sannheter og usannheter om Prioritet og utestengelsen fra Google

Jeg har fulgt med på oppstyret rundt Prioritet, samt deres håndtering av saken. Såvidt jeg kan bedømme mener Prioritet de ikke har gjort noe galt. Det er en mening de også hadde før Google utestengte dem fra indeksen sin. En utestengelse fra Google er en kraftig reaksjon, og Prioritet ser ut til å forsøke å få folk til å tro at utestengelsen ikke har noen reell årsak.

Martin har skrevet en svært god artikkel om saken: Sannheter og usannheter i Prioritet-saken.

I kjølvannet av Prioritet-saken går det selvfølgelig svært mange rykter. I denne posten tar jeg tak i de ryktene jeg har kommet over, og gir en status på hver sak.

Ønsker du å finne ut mer om saken finnes bakgrunnsmateriale å lese på SEO SPam Cops.

18 July, 2007

Prioritet Norge kastet ut av Google

Det norske selskapet Prioritet Norge har tydeligvis blitt straffet for "smarte trisk" av Google. De er for øyeblikket helt usynlige i Googles søkeindeks, og dette er sannsynligvis resultatet av at de har benyttet metoder for å søkemotorotimalisere sine egne sider og kundenes sider på en måte som Google ikke aksepterer.

[Oppdatert 19. juli]: For en detaljert gjennomgang av Prioritet Norge og deres forsvinning fra Google. Les Webkommunikasjon.no og deres artikkel: Prioritet Bannlyst i Google. Per-Erik Skramstad har også skrevet flere oppfølgere til artikkelen: Whos afraid of the Google Webspam Team og Landingssider - en snarvei til himmelen?

Roar Eriksen skriver i dag:

SEO Spam Cops har i mange måneder monitorert og analysert Prioritet.no, samt over 80 kunder som prioritet har jobbet med.

Ved lansering av torsdagens Googleindex, så er den første straffen offentlig og et faktum. Prioritet sine websider finnes ikke i det hele tatt i Google sin index.

Prioritets kunder risikerer nok å oppleve straff i Googles indeks. Blant kundene er dagbladet.no, yara.no, steria.no, hifiklubben.no, bautas.no og eurosko.no. I verste fall kan flere av disse oppleve at synligheten på Google blir dramatisk dårligere - kanskje til og med at de blir fjernet fra indeksen.

Husk at skal du bruke søkemotoroptimalisering så er det viktig at du velger en aktør som følger Googles rettningslinjer. Velger du et useriøst selskap til å gjøre søkemotoroptimaliseringen for deg, risikerer du i verste fall at optimaliseringen fører til at nettstedet ditt forsviner fra Googles indeks. Det finnes flere eksempler på norske selskap som har opplevd slike problemer i forbindelse med søkemotoroptimalisering som er blitt utført på en tvilsom måte.


Relatert blogging om Prioritet.no:
Prioritet.no Bannlyst av Google for Black Hat SEO (Blackhatseo.no)
Prioriet.no er utestengt fra Google (SEOforum)
Prioritet bannlyst fra Google (Kjernedryss.no)
The Norwegian SEO firm Prioritet.no is BANNED by Google (SEO Spam Cops)

[Via Roar Eriksen]

16 June, 2007

Konsepthuset vs søkemotoroptimalisering.no

Interessant å se at Konsepthuset - er firma som driver med søkemotoroptimalisering, bruker av tiden sin på å sensurere linker til uavhengige og åpne kilder om søkemotoroptimalisering.

Endrer de i Wikipedia av frykt for at de skal miste kunder når kundene oppdager hvor lett det er å gjøre jobben Konsepthuset gjør, selv?

Martin skriver om saken i sin blogg: Konsepthuset sensurerer Wikipedia

10 March, 2007

Søkemotoroptimalisering på dugnad

I 2005 bestemte Martin Bekkelund seg for å opprette det ikke-komersielle nettstedet Søkemotoroptimalisering.no for å kunne dele kunnskapen om at korrekt bruk av nettstandarder gjør nettsider mer synlige.

Nettstedet har frem til nå stort sett bestått av en side med en kort innføring i hva du skal passe på for å på best mulig måte gjøre sidene dine tilgjengelige for søkemotorene. Det har vært en god ressurs å peke til for en begynnelse på "gjør det selv søkemotoroptimalisering".

Nå ønsker Martin mer hjelp og en god norsk dugnad for å oppdatere Søkemotoroptimalisering.no til en dypere ressurs for søkemotoroptimalisering og hva du selv kan gjøre for å bli mer synlig.

Martin Bekkelund » Jeg ønsker ditt bidrag til sokemotoroptimalisering.no

Nå ønsker jeg din bistand til videre utvikling av sokemotoroptimalisering.no. Innholdet som står der i dag er nok til at teknisk kyndige mennesker som for eksempel webutviklere, kan iverksette tiltak for oppnå forbedret indeksering. Imidlertid har jeg fått et par innspill som ønsker mer informasjon om den redaksjonelle delen av søkemotoroptimalisering.

Så føler du at du har lyst til å bidra med litt dugnadsånd til Søkemotoroptimalisering.no så ta turen over til Martins blogg og gi ham beskjed at du ønsker å hjelpe til.

13 September, 2006

Søkemotoroptimalisering for Yahoo og MSN

Tormod (Bza.no) skriver om gode tips for optimalisering av nettsider for Yahoo og MSN. Blant tipsene er å opprette en Yahoo konto med deres RSS-leser for å få Yahoo til å plukke opp ditt nettsteds RSS-filer og dermed få bedre informasjon om ditt nettsted i deres søkemotor. Han skriver også om Yahoos katalog som kan gi ekstra Yahoo-juice.

Les SEO for Yahoo og MSN

01 September, 2006

Søkemotoroptimaliseringstips fra Matt Cutts

Matt har skrevet en svært god artikkel om hva du bør fokusere på hvis du ønsker god synlighet i artikkelen SEO Advice: Writing useful articles that readers will love - mye av det kan virke opplagt - men Matt kommer med gode tips om hva du bør fokusere på for god synlighet.

Matt Cutts, hvis du ikke kjenner navnet, er en av Googles best kjente bloggere og jobber i spam-fighter avdelingen hos Google. Det ryktes at han skal være "GoogleGuy" som i en periode svarte anonymt på spørsmål rundt Google på forskjellige diskusjonsforum.

Blant andre gode artikler hos Matt anbefaler jeg gjerne:
Dashes vs underscores - hva er lurt å bruke i url'er for best mulig søkemotorsynlighet.
Han har også lagt ut en serie med videoer hvor han svarer på spørsmål fra det svært aktive kommentarområdet i bloggen hans.

Har du litt tid til overs og vil lære litt om søkemotoroptimalisering og hva Google synes du bør gjøre - er bloggen hans verdt den tiden du setter av.

21 April, 2006

Søkemotoroptimalisering: Skriv for målgruppen

Dette er mer et generelt tips som kan brukes innen all type markedsføring, men som veldig ofte ignoreres. Enten fordi man sitter for dypt i det man holder på med selv til å vite noe om hva omverdnen bruker som begrep for det du driver med, eller rett og slett fordi man av politiske grunner ønsker å kalle en saks for et klippeverktøy (f.eks).

Noen eksempler:

  1. Hos IBM mente man lenge at en laptop skulle kalles for notebook. Problemet er bare at de aller fleste bruker laptop som begrep for slike bærbare maskiner og ikke laptop. Noe som resulterte i at IBM sannsynligvis tapte masse penger på kunder som aldri fant frem til bærbare maskiner på deres nettsted.
  2. Posten har ingen linker til porto. Årsaken er at de ikke liker ordet, og mener at ordet symboliserer en statlig avgift. Derfor kaller de listen over portotakster for "prisliste".

Skal legge til flere flotte eksempler, Nina Furu hadde mange gode på siste Netthandelsmøte i eForum, som handlet om søkemotorer som salgskanal (som forøvrig nesten også var tittelen på et seminar holdt av Dataforeningen tidligere i år).

Konklusjon

Se tilbudet og tjenestene du tilbyr fra kundens ståsted. Bruk ord og uttrykk som kundene dine bruker for å beskrive det du driver med. Å forsøke å innføre nyord og uttrykk er iallefall ingen måte å få besøkende på.

Gratis søkemotoroptimalisering

Tenkte jeg skulle starte en liten føljetong med tips som det kan være greit å få med seg hvis man ønsker å bli mer synlig på nett. De aller fleste av disse rådene kommer til å være svært generelle og er tips som sannsynligvis også kommer til å virke helt opplagte. Men selv det mest opplagte kan ikke sies for ofte, så jeg håper føljetongen vil være av nytte for flere.

Gi meg gjerne innspill til det jeg skal skrive om, men vær klar over at jeg sannsynligvis IKKE kommer til å skrive om tekniske teorier om hvordan man optimaliserer mest for søkemotor x eller y. Jeg følger med og er opptatt av slike ting også, men mener at hvis man følger anbefalingene som f.eks. kommer fram på søkemotoroptimalisering dot no så er mye gjort rent teknisk.

Gratis søkemotoroptimaliseringstips

  1. Skriv for målgruppen

Mer kommer i tiden fremover...