12 November, 2008

Høstbilder

Vinteren har vært innom en tur, og høsten har vært her lenge. Tenkte jeg skulle dele noen bilder jeg tok sist jeg var ute å gikk i skogen i nærheten av der jeg bor.

Dette er bilder jeg har lastet opp på Flickr under "Fall in the forrest 2008". Jeg har nylig skiftet lisens på alle bildene jeg har lagt opp på Flickr, slik at disse nå er fritt tilgjengelige for ukommersielle bruk - men med krav om at jeg oppgis som kilde og at man linker tilbake til Flickr sidene mine.

Permanent link: Høstbilder
30 June, 2008

Fulgurator - ny gadget som kan forstyrre fotografer verden over

reverse-camera.jpg

Wired skriver om Fulgurator, en ny oppfinnnelse laget av Julius von Bismarck, en gal Berliner. Kort fortalt har han laget et omvendt kamera, dvs. en enhet som istedenfor å ta bilder, prosjekterer bilder på en overflate i forbindelse med at andre tar bilder av samme overflate.

Med enheten kan han blant annet prosjisere en logo på kjente byggverk, malerier etc. samtidig med at en eller annen intetanende fotograf tar bilde med blitz.

Julius hevder han har tatt patent på oppfinnelsen og laget den første prototypen for å unngå at skrupløse markedsførere lager et slikt produkt nettopp for å pushe reklamen sin på intetanende fotografer.

Du kan lese mer om oppfinnelsen på Julius sine hjemmesider: Fulgurator