21 February, 2005

Hva skjer med arkivene?

For de av dere som lurer på hva i all verden som skjer med postinger i arkivet og hvorfor det nå er på plass postinger tilbake til 1997, så er det jeg som er i ferd med å manuelt legge inn min gamle linkblogg inn i MT.

Håper dere finner det like fornøylig å se hva jeg skrev om diverse nettsteder etterhvert som jeg oppdaget dem som jeg gjør. Jeg har forsøkt å legge inn Web Archive linker der nettstedene ikke lengre eksisterer. Stort sett har jeg klart å finne frem til alle de gamle ressursene, selv om mange av linkene nå går igjennom Web Archive.

Alle de gamle postingene blir arkivert i kategorien Ukens tips.

Takk til Arve for dytten.

Permanent link: Hva skjer med arkivene?
30 June, 1997

Ukens tips: Tallentfulle mennesker på nett, webzines, Reisebrev fra Tom og Secret Admirer

Det er mange tallentfulle mennesker på nettet - denne uken vil jeg gjøre dere oppmerksomme på disse:

  • Stephanie Burr [dessverre ikke mulig å finne i Web archive] har en hjemmeside som heter 'Bits and pieces'.. Her finner du kreativ html og grafisk design.. Hun har også et digitalkamera som hun bruker til stadighet.. I tillegg finner du meget gode Photoshop tips der..
  • Mark Prince og hans 'Yet Another Web Page' er et interesant sted å besøke.. Her finner du mye informasjon om mangt... Han er en meget dyktig Web designer med egne meninger.. Lynx brukere med dårlig hjerte burde la være å besøke ham.. :-)

Det finnes også en mengde MEGET gode web-ziner der ute nå.. Ta en titt på disse:

  • Fray [web archive link]er en av nettets absolutt beste.. Her finner du mange gode historier med en design som du sannsynligvis ikke har sett maken til før.. Anbefales på det sterkeste!
  • the other side mye fokusering på fotografier og digitalt manipulerte bilder - med masse gode tekst stykker. Det gjør nettstedet til en opplevelse...

Reisebrev fra Tom - NRK's intranett ansvarlige er på tur i USA med en Laptop og digitalkammera og skrivekløe.. Her kan du få innsikt i en teknofreaks USA tur.. Mange flotte fotografier av USA..

Secret Admirer - er et sted for deg som er hemmelig forelsket... Her kan du registrere deg - og hvis den du er hemmelig forelsket i registrere deg som sin hemmelige forelskelse... Vel.. Da får dere begge beskjed.. Artig liten sak..

23 June, 1997

Ukens tips: Roskilde Festivalen på nett

De som har ferie og litt mer penger enn meg - skal sikkert til Roskilde festivalen i Danmark som startet i slutten av denne uken. Ta en titt på det offisielle nettstedet hvor du finner all den informasjonen du er på jakt etter. Du kan også ta en titt på en norsk side med informasjon om tidligere års Roskilde Festivaler

16 June, 1997

Ukens tips: Gode utgangspunkt på nettet, og litt egenreklame

Denne uken tenkte jeg å minne om ett par gode utgangspunkter på nettet:

  • Safari på NRK har daglige tips, og en meget god 'favoritt liste'..
  • Cool site of the day er et meget veldesignet nettsted med linker til flere veldesignede nettsteder.. Anbefales (hvis du ikke har vært der allerede)

Litt egenreklame... Har du lyst til å være ordentlig sprek? Da har du fortsatt muligheten til å melde deg på Styrkeprøven som går av stabelen 27 til 29 juni

09 June, 1997

Ukens tips: Tegneserier, gratis kvalitetsfonter, norsk språkråd og Boris Yeltsin

Du har vel fått med deg at jeg liker tegneserier? Det du kanskje ikke har fått med deg er at du kan få MANGE tegneserier helt gratis på nett. Uclick er et firma som leverer tegneserier til en rekke amerikanske web sites.. Ta turen innom Deres nettsider og du har muligheten til å bruke en helt dag til bare å lese morsomme tegneserier!

Er du på jakt etter en spesiell font? Ta turen innom the chankstore freefont archives - Det er alltid spennende å ta turen innom Chankstore - De har blant annet fått en rekke rocke-stjerner til å lage fonter for seg... Og det beste av alt, det er MASSE gratis fonter tilgjengelig!

Har du lurt på hva e-mail heter på norsk? Eller kanskje hvilke ord du kan bruke istedenfor World Wide Web? Det finner du ut ved å ta en titt på Norsk Språkråds nettsted

....og nå har også Boris Yeltsin fått seg en egen Web site.

02 June, 1997

Ukens tips: Yale Web Style Guide, typoGRAPHIC og Yuk Yuks

Litt arbeid og litt underholdning i ukens tips...

Yale C/AIM Web Style Guide - en god innføring i hvordan man lager navigasjonsdelen av en web site. Her er MYE god informasjon.

typoGRAPHIC - er en god innføring i typografi og historien bak dagens fonter - meget flott layout her! Produsert av Razorfish et av verdens beste design byråer for web sites - Denne ressursen anbefales!! Ta også turen innom Razorfish sub network som er Razorfish sin lille lekeplass / fremvisning av informasjon som kan komme godt med når man designer for web.

Yuk Yuks - skulle kunne gi deg en masse latterkramper.. De har noen virkelig dyktige 'stand up comedians'.

yukyuk.com - her finner du noen virkelig morsomme animasjoner og Shockwave snutter. Litt å fornøye seg med i en ellers grå hverdag.

26 May, 1997

Ukens tips: Bill Gates dagbok og Gerry Manasca

Har du lyst til å lese Bill Gates dagbok? Da kan du ta en titt på denne siden - kanskje ikke skrevet av selveste Bill Gates - men det kunne godt ha vært det. Morsom side!

Jeg oppdager stadig flere kreative mennesker som deler livet sitt med andre på nett - Gerry Manasca er en av dem, og er som Maggy som jeg har presentert her tidligere, medlem av People Chase. Gerry presenterer arbeidet han gjør som designer / kunstner. Vel verdt en titt.

19 May, 1997

Ukens tips: ZDNet, og norske webkamera

ZDNet er Ziff Davis offisielle net sted. Her finner du informasjon om nettet. Rettet mot vanlige brukere, web designere, og webmastere.

Nå er det snart ikke et sted som ikke er tilgjengelig via Webkamera på nettet, ta en titt på hva som skjer på Karl Johansgate eller Youngstorvet. - Et av de webkameraene som har vært på nett lenge er VG's oversikt over Oslo. For en komplett liste forslår jeg at du tar en titt på Kvasir's liste over Webkameraer

12 May, 1997

Ukens tips: Dagbøker på nett, politikkere på nett, og cybersleaze sladder

Jeg har oppdaget noe nytt på nettet. Ikke at det er nytt - det har bare gått litt tid før jeg oppdaget det. Mennesker som tømmer sjelen sin inn i dagbøker på nettet. Kanskje litt vel nære for de fleste nordmenn - å ta del i noens liv - men gjennom Maggy - eller Magdalena (web archive link) en jente på min alder født og oppvokst i Romania frem til 12 års alderen - og som siden 'flyktet' til USA. - og som ikke redd for å fortelle om sitt liv - har jeg oppdaget at å lese om andres liv får meg til å tenke igjennom mitt eget... Men forvent ikke at jeg begynner å skrive dagbok med det første. :-) Iallefall ikke på nett.

Synes du norske politikkere og kjendiser sier mye dumt?? Da skal du ta en titt på hva amerikanske politikkere og kjendiser har klart å uttale, I can't belive they said that... er en morsom opplevelse..

Liker du sladder? Ta en titt på Cybersleaze - et magasin satt sammen av tidligere Sky og MTV Video jockey Adam Curry. Her er det alltid masse oppdatert sladder om stjernene.


[Oppdatert februar 2005: Den første linken var til sider som man i dag uten problemer kaller "blogger", begrepet var såvidt oppfunnet på tiden jeg skrev om dette, og jeg hadde ikke hørt begrepet - ei heller Maggy.

Den siste linken hører med til et av de mange .com prosjektene som Curry drev med på nitti-tallet, og som gjorde mannen kvalmende rik ;-). Han har i dag sitt eget nettsted - www.curry.com]

05 May, 1997

Ukens tips: Ordbøker, Deep Blue vs Kasparov og The Useless pages

Ordbøker kan være greie å ha. Her har du en oversikt over flere av dem du finner på nettet. Blant annet finner du link til Universitetet i Oslo's ordbok for bokmål og nynorsk.

Er datamaskinene blitt smarte enn oss?? Du kan få litt av svaret ved å følge sjakk spillet mellom verdensmesteren Kasparov og IBM supercomputeren Deep Blue.. (PS: I ettertid håper jeg ikke dette betyr at datamaskinene har blitt smartere enn oss.. Kasparov ble som kjent slått av Deep Blue).

For mye fritid? Da kan du jo bruke litt tid på å se på 'The Useless Pages' - en samling av komplett unyttige web sites. Der kan du blant annet finne sider som The Virtual Sysadmin - ikke akkurat drømme systemet for å melde feil.. men skrekkelig morsomt.

28 April, 1997

Ukens tips: Censorware, ferieplanlegging og nettbanker

Censorware forteller deg om du er sensurert eller ikke.... Ta en titt - CyberSitter, NetNanny, SurfWatch, The Internet Filter, og CyberPatrol er mye strengere enn du skulle tro..

Nå er det kanskje på tide å planlegge ferien... Skal du ut på reise i utlandet er Fodors absolutt stedet å finne informasjonen du trenger. City.net har også mye god informasjon.

Nå begynner nettet virkelig å bli matnyttig, de aller fleste banker har idag sine betalingstjenester på nett - eller vil i nær fremtid presentere dem. Her er en liten oversikt over banker som tilbyr banktransaksjoner på nett pr. idag:

21 April, 1997

Ukens tips: Internet Tool Kit og Sprøytvarsel

PC Magazine - Internet Tool Kit har stadig vekk gode tips til alt du måtte lure på når det gjelder internett. For tiden tar de for seg hvordan man effektivt søker på nettet. Men de har også et arkiv med mange andre emner. Jeg anbefaler deg til å ta en titt!

Sprøytvarsel er et magasin satt sammen av en proffessor ved universitetet i Trondheim. Han tar for seg uriktige 'fakta' som blir presentert i pressen. Fornøyelig lesning.

14 April, 1997

Ukens tips: Ut og fly og mine faste nettsteder

Tenkt deg ut å fly? Nå kan du bestille billetter på nettet fra Braathens Safe

Lurer du på hvilke nett steder jeg besøker for å holde meg oppdatert? Her er ett par av dem:

  • digi er et norsk nettmagasin - holder deg oppdatert på hva som skjer på nett og i databransjen
  • Wired News mer om internasjonale data og nett saker. Meget god ressurs.
  • Origo - mest av gammel vane - men de har endel interesante saker.
  • Webmonkey er et magasin fra Wired som tar for seg web utvikling. Jeg tar meg tid hver uke til å lese igjennom deres saker. Bra ressurs
07 April, 1997

Ukens tips: CIA World Factbook og Citizen's self-arrest

En av de nyttigste publikasjonene på nettet er The CIA World Factbook - Nå har den kommet ut i siste versjon. Oppdatert informajon om alle verdens land.

Citizen's self-arrest - Har du gjort noe galt - noe som ingen andre var vitne til? Nå kan du arrestere deg selv. :-D

24 March, 1997

Ukens tips: Techweb

Techweb - for deg som ønsker å holde deg oppdatert på teknologi (Akkurat som meg.. :-))

Permanent link: Ukens tips: Techweb
17 March, 1997

Ukens tips: Natt og Dag og Nattguiden

Natt&Dag - har egne sider på nettet. Meget underholdende! Har du ikke vært innom dem før - bør du ta turen nå! - Ellers vil jeg denne uken få lov til å annbefale Nattguiden - en oversikt over alt du kan gjøre i Oslo på natten.

[Oppdatert februar 2005: Natt og Dag har i dag et ensiders nettsted som ikke er oppdatert på aldri så lenge. Hvis jeg i 1996 skulle ha veddet på hvem som kom til å overleve av Natt og Dag og Nattguiden ville jeg nok ha veddet på Natt og Dag (Sorry Krømke), så feil kan man ta. Nattguiden er forøvrig fortsatt et oppdatert nettsted på Oslos uteliv]

Ukens tips: eyeone

eyeone - jeg er HEKTA på dette nettstedet - GRATIS spill over nettet - direkte på din nettleser! Stikk innom du også!

Permanent link: Ukens tips: eyeone
10 March, 1997

Ukens tips: Tetranet Software - Webmasters Resources

Tetranet Software - Webmasters Resources - det er mest jobbing for tiden - og ukens link er til skaperne av et av mine favoritt programmer i jobb sammenheng om dagen. - Linkbot er et program for sjekking av eksterne og interne linker - Tertranet Software har lagt ut en side med ressurser for Webmastere - en side jeg bruker mye - Håper du får litt nytte av den!

[Oppdatert februar 2005: Tetranet Software heter i dag Watchfire og har rettet seg mer mot større firmaer. Deres webmaster ressurs er borte, og Linkbot heter i dag WebQA]

03 March, 1997

Ukens tips: Smile!

Smile! - eller SMIL, helt gratis fra Sacremento's Sacbee... Latter, humor og tegneserier - oppdatert hver dag. Anbefales!!

Permanent link: Ukens tips: Smile!
25 February, 1997

Ukens tips: Dilbert

Dilbert - har du ikke lest denne tegneserien før - er det jaggu på tide!

Permanent link: Ukens tips: Dilbert