Flash på norsk

Min gode venn, og eks-arbeidskamerat (Netron) Jens Christian Brynildsen (Jensa) har begått en bok, om Flash, på norsk. Jeg har ennå ikke fått et eksemplar av boken i mine hender, men det ryktes at boken er på vei. Av det jeg har fått se på forhånd blir dette en god bok om Flash. Jensa har like godt startet med å gi ut bok nummer 2 av en serie på 4 (ja, du leser riktig, han startet med bok nummer 2! ;-). Tittelen er «Forstå Flash MX – Fra topp til bunn» og gir en god innføring i Flash MX. Som Jensa skriver:

Lær hvordan Flash MX tenker. Dyptgående bok som forklarer avansert bruk av Flash MX. Boken dekker temaer som symboler, hierarkier, optimalisering, bilder, video, lyd, utskrift og publisering.

I god webånd har han selvsagt sørget for å få på plass et nettsted. Ultralett og (tilsynelatende – ettersom jeg ikke har sjekket skikkelig) faktisk også et nettsted som gjør noe så spesielt som å følge standarder fra W3C. (Hvis vi ser bortifra at han faktisk ikke bruker referanse til doctype). Intoflash.com ser ut til å bli et godt ressurssted for boka, og kanskje også mer enn det. Det er lagt ut eksempelfiler for boka, og han har også satt opp et norsk flash forum hvor man kan diskutere om Flash. Jeg tipper det blir liv der etterhvert..
Gratulerer Jensa!