Platekompaniet forstår ikke kundeservice

PlatekompanietPlatekompaniet ser ikke ut til å synes det er noen vits i å snakke med kundene sine. Det er skjelden jeg har vært borti et selskap som er vanskeligere å komme i kontakt med. I tillegg bruker de mange dager på å svare på kundehenvendelser og ser ut til å mene at det er helt normalt.

Ringer du telefonnummeret deres (som forøvrig er omtrent umulig å finne på nettstedet hvis du leter etter det), får du følgende melding:

Er det NOEN som helst slags tvil om at de helst ikke vil snakke med kundene sine? Skulle det fortsatt være en tvil kan du jo ta en titt på deres Twitter konto – her er det tilsynelatende ikke mye kunnskap om bruk av sosiale medier.

Frustrasjonene mine med Platekompaniet og deres «kundesupport» har oppstått etter at jeg bestilte PS3 Move utstyr hos Platekompaniet. Når jeg bestilte påstod nettbutikken at varene var på lager, og jeg hadde gode forhåpninger om at jeg raskt skulle få utstyret. Faktisk så gode forhåpninger at jeg lot være å kjøpe utstyret i butikk (selv med kribling etter å få testet det).

Ordren gikk igjennom og ordrebekreftelsen ble sendt meg på epost den 20. september. I ordrebekreftelsen oppgir de leveringstid til 1-5 dager.

Når varene så ikke sendes i løpet av et par dager tar jeg kontakt for å høre hva som skjer via skjemaet, til øredøvende stillhet fra Platekompaniet. Det jeg tydeligvis ikke har forstått er at man er forventet å måtte vente noen dager med å få svar fra Platekompaniet.

9 dager etter ordren, den 29. september, sender jeg en skarp e-post og ber om å få klar beskjed om forventet leveringstid på produktene jeg har kjøpt. Jeg får aldri noe svar.

14 dager etter ordren, den 4. oktober får jeg plustelig 3 eposter fra Platekompaniet. Ingen av disse fremstår som noe personlig svar på min henvendelse den 29. september (5 dager tidligere), e-posten bærer preg av å være en masseutsendelse som tydeligvis har blitt sendt litt mange ganger til hver kunde. Den gir ingen beklagelse eller unnskyldning for dårlig kommunikasjon og problemer med leveringen, og den gir heller ikke noen informasjon om forventet leveringstid.

Senere den 4. oktober får jeg plustelig en e-post med leveringsbekreftelse på en liten del av det jeg har bestilt. De har bestemt seg for å sende meg PS3 Navigator (ala Wii Nunchuk), noe som selvsagt ikke hjelper meg å komme igang. Det er heller ikke noe jeg forventet på en leveranse hvor jeg tok det for gitt at varene leveres samlet. Det gjenstår å se om jeg kommer til å bli belastet for denne litt spesielle måten å sende ut varene på.

E-posten jeg sendte den 4. oktober for å forhøre meg om dette er selvsagt ikke besvart.

Hva synes jeg så at jeg burde kunne forvente?

 • Lagervisning i nettbutikken bør vise riktig lagersituasjon for varene.
 • Informasjon om resting av varene bør sendes ut rimelig umiddelbart.
 • Kundehenvendelser burde besvares i løpet av en dag eller to.
 • Når man først har gjort en feil, er det ingen skam å innrømme det og gi kunden en beklagelse.

Jeg trodde oppriktig talt at alle oppegående selskaper hadde forstått dette, og at de skjønte at kundekommunikasjon er alfa og omega for fremtidige salg.

Jeg kommer med stor sannsynlighet ikke til å bestille noe på Platekompaniet.no igjen, og andre kunder som opplever det samme sitter nok heller ikke igjen med noe godt inntrykk av Platekompaniet.

6 hendelser på “Platekompaniet forstår ikke kundeservice”

 1. Forhåndsbestilte et spill på platekompaniet for en 50 lapp mer enn alle andre butikker grunnet et gavekort jeg var i besittelse av. Makan til dårlig service skal man lete lenge etter, når jeg ringer for å høre om spillet er kommet til butikken. Et nedlatende svar om at de ikke vet når den kommer, men at det skal komme ut i morgen møter meg. De kan ikke svare på om det vil være i butikk på utgivelsesdato(som da jeg ringte var i morgen), noe de vel bør vite. Spesielt kjedelig når andre venner allerede har fått spillet fra Komplett og at de betalte 350 kr for det.

  Blir aldri mer handling på Platekompaniet for meg.

 2. det er nå 3 måneder siden jeg bestilte varer, ikke fått pakken, ikke fått svar på de 4 mailene jeg har sendt for å høre hvordan det ligger ann.. jeg vil jo selvfølgelig ha pengene mine tilbake, men hvem skal jeg si det til??!!

 3. Mi erfaring er så absolutt den motsatte av den du beskriver!

  De leverer hurtig og gir raske responser – som regele adekvate.

  op lien

  1. Det er bra. Tror de har litt problemer med å håndtere avvik slik som med leveransesituasjonen med PS3 Move.

   Min erfaring med å møte veggen i forhold til spørsmål om leveransen, og mer eller mindre taushet om hva som skjedde/skjer (har fortsatt ikke fått PS3 move controlleren som er helt essiensiell for bruk av systemet) ga ikke noe godt inntrykk av Platekompaniet.

 4. Jøss, det høres virkelig ikke ut som de vet hva kundeservice er, nei. En gang jeg var på Platekompaniet og spurte etter en tv-serie jeg visste at nettopp hadde kommet ut, sa de at de ikke hadde den, og jeg så at den lå i hylla bak gubben jeg snakket med, så jeg måtte peke på den for han… «Å ja, vi hadde den visst»…. Slappe folk…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *