Dårlig kundeservice hos DnB og Superspar

DnB

Jeg har hatt et livslangt forhold til DnB. Siden jeg var liten har foreldrene mine spart for meg i Sparebanken. Det var også der jeg fikk min egen første konto, min første bankbok, første sjekkhefte, første bankkort, første kredittkort, første billån og mitt første huslån.

Jeg har spart, og lånt hos DnB (med historikk tilbake til Sparebanken). Jeg har vært en lojal kunde, eller kanskje heller en dum sau, i nesten 30 år.

De aller fleste nordmenn bytter ikke bank ofte, ei heller jeg. Men vi burde bytte og vi burde velge fritt blant tjenestene hos de forskjellige bankene. Bankene bryr seg mindre og mindre om oss som enkeltkunder, og skal vi få bedre tjenester og bedre vilkår er vi nødt til å bytte bank ofte og illojalt.

Det som fikk meg til å gå ut å shoppe er noe så spesielt som et «godt tilbud» fra DnB.

DnB Superspar

«Superspar» hos DnB høres jo forlokkende ut. DnB tilbyr 3,2% fra første krone med Superspar hvis du sparer et fast beløp i måneden. Dette slo jeg til på da det virket som et godt tilbud. Spesielt ettersom DnB tilbyr rundt 2,85% rente på deres vanlige sparekonto. I tillegg så overførte jeg beløp når jeg så at jeg hadde penger jeg kunne spare. Dette fungerte helt opp til og med denne uken.

Nå har DnB av en eller annen grunn bestemt seg for å sperre for muligheten til å overføre enkeltbeløp når du selv vil i tillegg til den faste sparingen. Dette er også lagt til i markedsføringen av spareproduktet, noe jeg aldri så noe til når jeg valgte å gå over til superspar konto ved lansering av spareproduktet.

Akkurat hva som gjør at DnB føler at dette er tvingende nødvendig kan man jo lure på. Kanskje er det fordi de har så utrolig god rente? Nei, fordi konkurrenter i markedet kan tilby 3,5% rente – fra første krone på kontoen, med sparing når du vil og uttak når du vil. Se f.eks. Norwegian Bank – som jeg fant frem via Kort og Kontant sin oversikt over sparekontoerSom du vil se er Norwegian Bank ikke alene om å kunne tilby renter godt over det DnB har så rigide vilkår for.

Det som gjør dette til dårlig kundeservice er at man kan endre sparebeløpet sitt når som helst hos DnB. Det er med andre ord mulig å velge hvilket sparebeløp du ønsker hver måned, men du må gjøre endringer for 1 overføring per måned, og du får ikke lov til å sette inn enkeltbeløp. Det er med andre ord ikke noe i veien for å bruke kontoen slik jeg ønsker, det er bare veldig vanskelig.

Det som gjør det til virkelig dårlig kundeservice er måten jeg blir møtt på når jeg tar dette opp med DnB.

Først i chat med dem blir jeg fortalt at jeg skal bli kontaktet av min kundekontakt hos DnB. Og når hun tar kontakt har hun følgende å si:

Jeg har fått melding om å kontakte deg angående overnevnte produkt som du allerede har her hos oss.

I flg. Henvendelsen jeg har fått fra vår Kundesenter, krever du å få en konto med samme rente som superspar, hvor du kan overføre som du selv ønsker.

Superspar er en konto som har til formål å fremme regelmessig sparing og som har div. forutstninger; viser til produktavtalen du fikk da du åpnet kontoen.

Du vil også p.t. få samme rente på en Leve Sparekonto, forutsatt at saldo er over kr 500.000,-.

Fint om du kan ringe meg, slik at kan forklare deg ovennevnte!

Ha en fortsatt fin dag!

 

Hun vil altså at jeg skal ringe for å bli forklart det hun nettopp har skrevet i eposten til meg? Og det er at slik er vilkårene, og dermed basta?

Jeg er sikkert litt sær, men jeg klarer ikke helt å tolke dette på noen annen måte enn at jeg bør finne meg en ny bank. Og det er jeg i gang med nå.

For øyeblikket ser det ut som om det blir Skandiabanken som får jobben som dagligbank, og Bank Norwegian som sparebank.

 

Jeg kan bare takke min gamle kundebehandler hos DnB for å ha sørget for at jeg nå er blitt en mindre lojal og mer oppdatert bankkunde. Det vil gi meg flere tusenlapper i året ekstra som følge av bedre renter og lavere gebyrer.

8 hendelser på “Dårlig kundeservice hos DnB og Superspar”

 1. Enig. samme erfaring..DNB er den verste kundeservicen jeg noen gang har vert borti. De svarer på trivielle ting. men når det kommer til EKS skade melding, lar det seg ikke melde skade via nettbanken, de svarer ikke på mail, og nesten 1 time telefonkø. jeg har send en klage til DNB men de gir totalt blaffen i det…

 2. Nina Therese

  Det som irriterer meg er at de nå har senket renten til 3,00, jeg bytter dermed sparested. Skjønner ikke hvorfor de plutselig og allerede nå senker den såpass mye.
  Finnes som du sier sparemåter med 3,55 i rente.

 3. Hei

  Underlig mail å få.

  Litt usikker på om jeg vil beskylde kundeservice da de bare må svare slik de blir diktert av de høye herrer.

  Men: Det å ikke kunne sette inn og ut som man vil på en slik konto er skikkelig tåpelig. Det er tross alt en konto. Jeg jobber som utvikler og vi blir stresset hver dag om at vi må lage løsninger som er enkle å bruke og forstå. Folk leser ikke liten skrift, og det har ikke du heller. Folk liker ikke endringer. Du ønsker jo å bruke superspar kontoen som en normal konto – men så har dnb introdusert ganske fremmende og unaturlige handlingsmønstre som du reagerer på.

  DNB Superspar er et idiotisk produkt.

  1. Jeg skjønner at sparekontoer f.eks. vil ha færre mulige uttak per måned enn en vanlig konto. Men å sperre for å sette inn penger på en sparekonto virker som en rar idé.

   Når DnB i tillegg ikke har vilkår som kan konkurrere med f.eks. Bank Norwegian (som du KAN bruke som en helt vanlig konto, ingen begrensninger på innskudd eller uttak) blir det bare enda særere.

  1. Såvidt jeg har skjønt så endret betingelsene/løsningen seg på veien. Er det barnslig å synes at det er dårlig kundebehandling å innføre nye begrensninger på et spareprodukt?

   Hvorfor i alle verdens land og dager skal man måtte finne seg i å ikke kunne sette inn penger når man ønsker det. Det er dårlig kundeservice og gjør det vanskelig (iallefall for meg) å bruke spareproduktet deres.

   Det positive i saken er jo at ved å være firkantede og vrange så har de sørget for at jeg tok meg bryet med å finne beste spareprodukt – noe som gir meg flere tusen ekstra i renteinntekter per år.

 4. Ser ikke helt hvor den «dårlige kundeservicen» er her? Kontobetingelsene er jo rimelig klare, du får svar på chat og tilbud om ytterligere avklaring over telefon?

  1. Det er dessverre ikke helt overraskende at det ikke er mulig å forhandle med en av norges største banker (eller den største?). Det positive er at de fikk meg til å gå ut å handle tjenester, det er det mye penger å tjene på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *