Svenske svindlere – Annonskonsulterna og Nordic Domain Hosting (Nå også kjent som Bolerino.com)

Denne uken har jeg hørt om telefonsvindlere fra Sverige – dette er tydeligvis en ny trend. Kommer Sverige til å bli det nye Nigeria-scam-landet? Har det virkelig blitt så ille, eller er det bare flere folk å ta av som ikke rødmer av å lyve skoene av seg?

Andreplass går til Nordic Domain Hosting

De ringer deg og forteller deg at noen er i ferd med å registrere et domenenavn på .com, .org, .net, etc. som inneholder ditt firmanavn eller domenenavn, og at du må bestemme deg mens du har dem på telefonen. Dette er ren svindel, det er ingen som forsøker å registrere domenet de presenterer, og prisen Nordic Domain Hosting tar for registrering er langt over markedspris på registrering av domener.

Oppdatert: De går nå under nytt navn: Bolerino AB med nettstedet Bolerino.com
Oppdatert2: Nedenfor kan du høre en typisk salgssamtale fra Nordic Domain Hosting.

Råd: legg på og kjøp ikke noe fra dette selskapet.

Førsteplassen går til Annonskonsulterna

Dette firmaet påstår at de håndterer Google.se og Google.com. Dette er noe av det styggeste jeg har vært borti noensinne. De påstår at det er de som håndeterer «google tjänesten» og at de søkeord du er synlig på i Google kommer til å bli tatt bort hvis du ikke kjøper oppføring i Google.

I tillegg klarer de faktisk å påstå at du skal betale hvis du ikke vil ha oppføring, fordi du eller noen andre har lagt inn oppføringen. (Vanlige søkeresultat i Google).

Hør den utrolige salgssamtalen nedenfor.

Les mer om Annonskonsulenterna

Råd: Legg på, ikke ha noe med dette selskapet å gjøre. Betal ikke fakturaer som påstår at du må betale for vanlige søkeoppføringer i Google. Disse er gratis og ikke noe selskap kan selge dem til deg.

Hvordan bestrider du kravet?

Fra Datatilsynet

Får du et betalingskrav du mener er uriktig må du gjøre følgende for at kravet skal bli sett på som omtvistet:

 • Send et brev til inkassobyrået med kopi til den som opprinnelig krevde inn beløpet. Forklar hvorfor du mener kravet er feil (f.eks. «Beløpet ble betalt inn den 14.02.20XX, fakturaen gjelder en vare jeg ikke har kjøpt»). Selv om du ringer eller skriver e-post, bør du også sende henvendelsen som vanlig brev. Dette er for å sikre deg at selskapet registrerer den.
 • Ta kopi av brevene du sender. Ta vare på brevene du får tilbake. Dersom du nå får gjenpart fra kredittopplysningsbyrået der disse opplysningene likevel er registrert, sender du dem et brev der du henviser til at du har bestridt fordringen. Send eventuelt med en kopi av brevet du sendte til inkassobyrået.

127 hendelser på “Svenske svindlere – Annonskonsulterna og Nordic Domain Hosting (Nå også kjent som Bolerino.com)”

 1. Jeg er plaget av et selskap som kaller seg et eller annet Limited. Verdun group. Har opprettet forsikring i forbindelse med mitt egenforetak.Er frilanser. Ble svindlet Betalte 2500 for dette. Jeg har et slags utenlandsk forsikringsselskap hvor mitt navn er registrert under:
  De ringer meg og sier at ja jeg er blitt svindlet og at jeg må betale 2500 for å få kontoen slettet osv….
  Hvis ikke må jeg betale årsavgift. Lange svære kontrakter å fylle ut. Har ikke betalt noe nå, har skiftet tlfnr. det er vel ikke så lenge før de ringer meg igjen. De svindler fra tlfnr:+46812454150/+46812454130…Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre….

  Vil denne nettsiden hjelpe meg? Eller er dette også svindel? http://www.frilansinfo.no/slik-sletter-du-ditt-nuf

  Bør jeg gå til politiet eller bare la det være?

  Er dette nok? (råd fra nettsiden)

  «Hvis Verduns inkassobyrå kontakter deg, sender du en skriftlig innsigelse på fakturaen du har fått, der du forteller at du er blitt svindlet.»

  1. Ser ut som om Firlandsinfo har god informasjon om saken. Jeg ville brukt skjemaet de anbefaler for sletting av selskap som er opprettet som en del av en svindel, slik at engelske myndigheter blir gjort oppmerksom på det som har skjedd. I tillegg vil det spare deg for penger.

   Frilandsinfo har mer informasjon om fremgangsmåten til Verdun Group her: http://www.frilansinfo.no/verdun-vil-deg-ingenting-godt

 2. Tore Johansen

  Vi har også blitt lurt opp i problemer med Nordic Domain Hosting, Det ringte ei dame og la ut om Domener og annet firma som hadde forespurt sammen firmanavn som vårt, ble da enige om at vi skulle sikre vårt navn med Net + org til en hvis sum. Så kom fakturaen på 3 dobbel pris og jeg sendte mail ang dette. Fikk ikke svar.
  28/4 2013 så sendte jeg Oppsigelsesbrev på dette i forhold til kontrakten fra fakturaen i 2012. Denne kom da i retur fra «Kronofogdmyndigheten i Malmø» med Svar om at Adressen Avlyst, Ny adresse Okend.

  Det går jo da ikke og få avbestilt dette og De svarar ikke på Mailen lenger eller noe.

  Hva skal en gjøre ??

  1. Jeg er ikke advokat, men jeg vil tro du fint kan la være å betale. Både fordi du er blitt svindlet, og fordi du har gjort det du kan for å si opp abonnementet.

   Du kommer garantert til å høre fra dem med diverse trusler om inndrivelse, men det er bare å ha is i magen. Anmeld dem gjerne for svindel til Politiet (se andre kommentarer her).

 3. Christoffer Corzani

  har fått beskjed av en kunde å ta meg av saken mot nordisk provisioninkasse jeg å etter at dem nå har fått regning på tett under 5000,-. Ser i henh til: http://www.finanstilsynet.no/no/Markedsadvarsler/Nordisk-Provisionsinkasso-AB/ at dem ikke en gang har løyve til å drive inkasso virksomhet i Norge.

  «Det gjøres oppmerksom på at virksomheten i Nordisk Provisionsinkasso AB er, slik Finanstilsynet oppfatter det, en videreføring av den inkassovirksomheten som tidligere ble utøvet av European Economy Control AB, som fikk fratatt sin bevilling den 20. juni 2012 på grunnlag av grove og gjentatte brudd på kravet til god inkassoskikk.».

  Jeg anbefaler alle som har brev fra dem, send brevet i retur med ekstra notis om å be dette stoppe.
  Deretter bare ignorere dem, da det er ren svindelselskap.

 4. Svein Nøstvik

  Svindleren har igjen skiftet navn. Denne gang fra Bolerino til 24one.

  Er Sverige blitt en fristat for svindlere?

  Jeg har slitt med et tvilsomt krav fra Bolerino AB/Nordic domain hosting i Malmö. I dag mottok jeg inkassokrav fra Nordisk Provisjonsinkasso AB. De legger ved kopi av ei nylaget faktura hvor utsteders navn er endret fra Bolerino AB/Nordic domain hosting til 24one.

  Jeg har for flere uker siden bedt om bistand fra Polismyndigheten i Malmö, men de svarer ikke. Tillater virkelig de svenske myndighetene at svindelforetak får holde på år etter år, uten å gripe inn?

  Makan til mangel på effektivitet!

 5. Jeg har oppdaget en ting og det er at adressen til NDH (de opererer flere adresser) og inkassoselskapets adresse er den samme. Jeg har skrevet utallige mail og sendt 2 brev. Det ene brevet fikk jeg i retur. Jeg har anmeldt saken (!), etter anbefalninger. Det ser ut til at de ikke gir seg.
  Jeg sa også på telefon når de ringte at de måtte sende tilbudet på mail……..etter det har det vært bare trøbbel, argumentasjoner, fakturaer og inkassokrav. Men jeg kommer til å ringe og anmelde inkassobyrået også. Det er de samme som står bak, både domain-firmet og inkassofirmaet, altså svindlere, som putter pengene i egen lomme.

 6. Husk at inkassosaken må reises for norsk rett (namsretten) der hvor debitor har tilholdssted (ditt firmas kommune). De kan true med svensk tingrett til de blir blå i trynet men sånn er regelen.Råder alle til å anmelde forholdet og ikke betale.

  1. Jeg har også blitt lurt tidlig på morgenen før jeg var helt klar i tankene. Svarte starks på e-post at jeg ikke ville ha Deres tjenester, men har fått gjentatte krav fra de og nå sitter med et inkassokrav fra Nordisk Provisionsinkasso AB.
   Søkte på google på dette firmaet og fann at de nå hadde fått inndratt sitt norske innkassoløyve og får ikke lenger utføre inkassokrav i Norge (utdrag fra Internet Sweden Varningskollen – sønd 27.01.2013.

   Harald

  2. Torhild Hessevik Eikeland

   Det var godt å høre! Gikk på limpinnen i november i fjord, og til tross for at jeg var raskt ute med mail og brev (til tre ulike adresser, også rekomandert) har regningene og inkassokravene strømmet inn. I går ringte inkassobyrået meg, og de var selvfølgelig bare der for å hjelpe… De truet da med Malmø tingrett, og når jeg spurte om saken evt. ikke måtte opp i Norge svarte hun bare nei… Jeg sa jeg ville ha lydopptaket og i tillegg stillet jeg spørsmål om mangt og mye og sa jeg kjente noen som kunne hjelpe meg med dette. Spent på om jeg hører fra dem igjen.

 7. Har också blivit lurad av dessa svindlare (i oslo) og då å sa dom att de ringde från Brönnöysundsregistret.
  Jag kommer inte betala en krona till dom, dom har försökt nu i ett par månader.
  Prata idag med Polisen i sverige och dom sa att inte betala och om dom inte ger sig att anmäla. Men hon sa så länge dom inte har lov att driva med finans (nordiskprovisionsinkasso) i Norge så kommer dom aldrig kunna kräva dig på detta.
  Man blir mörkrädd för hur mycket idioter som driver med detta.

  När det ringer säljare nu för tiden är jag inte så hyggelig i telefon, lägger på med en gång.

  Jag kommer från Sverige men faaaaan ta dessa svenskar!!!!!

 8. krastin dragnev

  hei… mitt spørsmål er… hvis en av de uenige ( fail ) fakturaen er betalt,pga kona min gjørte fail, kan vi etterspørre om å ha pengene tilbake? Jeg tror er umulig men, dere vet mer enn meg

  Mvh Kristian

  1. Først. Rent juridisk så har du uansett en dårlig sak når noe er bestilt og betalt. Det er (dessverre) ingen angrefrist for mindre selskap. Jeg synes det burde vært angrefrist på lik linje for enkeltmannsforetak og mindre SMB-foretak som det er for private, men slik er ikke loven i dag.

   Et firma som er opptatt av kundeservice og ryktet sitt ville muligens vært greie nok til å la deg angre kjøpet, og faktisk betale deg tilbake.

   Men disse folkene bryr seg null om slikt, de går ikke av veien for å lyve seg til salgene, og komme med trusler for å skremme folk til å betale etter at de har blitt lurt. Jeg tror du skal avskrive pengene. Du bør sende melding om oppsigelse av tjenesten slik at du ikke risikerer å få ny regning til neste år. Og du bør passe på at kona ikke bare betaler fakturaene som ramler inn. Det finnes folk som bare sender faktura uten å ha snakket med deg også..

   Hvis du har mye fritid kan du jo sjekke om de faktisk leverer tjenesten de har solgt deg, gjør de ikke det så er det svindel og du kan anmelde dem for det. Ikke at jeg tror Politiet i Sverige kommer til å prioritere det, eller at det gjør at du får pengene dine tilbake.

   1. krastin dragnev

    Takk for svaren Jarle, men for eksempel det kommer ny faktura og jeg betaler ingeting og gjøre ingeting er det ok, jeg tror ja pga de svingler….

    1. Siden du (din kone) har betalt en gang før, så tror jeg nok du må sende brev til dem og si ifra at ingen flere krav fra dem vil bli betalt fra dere og at abonnementet deres er å betrakte som oppsagt. Dette bør du gjøre nå før de rekker å sende deg noen flere krav. Og du bør gjøre det pr brev, epost er ikke bra nok. Kan være du bør vurdere å sende brevet rekommandert, sånn at du er sikker på at det kommer frem.

 9. Hei.

  Har nettopp kontaktet politi i sverige og annmeldt dette, da jeg også har mottatt brev fra samme firma.
  Politiet i sverige ber dere ringe dit på telefon +46 77 11 41 400 for jo fler de får inn jo bedre.

 10. Har blitt oppringt to ganger i dag på +46406660222, men heldigvis ikke rukket å ta telefonen.
  Måtte google nummeret da jeg overraskende så at et svensk nr hadde ringt.
  Godt. Denne telefonen orker jeg ikke besvare, om de ringer igjen.

 11. Jeg har hvnet i klørne på ndh ab. Jeg har tydeligvis «bestilt» produkt fra dem, uanset har en faktura blitt betalt av oss 2011. I år fikk jeg en ny faktura, nytt år ny faktura hette det visst. Jeg bestred den fordi jeg visste jo ikke hvilke de var, og hadde desuten ikke bestilt noe fra dem. De mente de hadde nok beviser siden første faktura blitt betalt, noe jeg ikke var enig i. Det hender nemlig noen gang jeg betaler en faktura feil eller dobbelt. De ggr. har det ikke vært noen problemer fordi da er det seriøse foretak som var i bilde. Nå har jag sendt skriftlig klage til dem hver gang de kommer med en påminnelse. Idag fikk jag en trussel om stemning i malmö tingsrätt. Som jag førstår det kan de ikke kalle meg til Malmö tingsrätt siden det er snakk om et norskt selskap som aldri har vedkjent seg å ha bestillt noe produkt fra dem. Derfor må som jeg skjønner det være norsk rettspraksis som gjelder, hvor vi møtes i forliksrådet. det er jo de som klager som sitter med hele bevisbyrden.

  1. Har idag blitt fått følgende epost

   Ert ärende har gått vidare som en stämningsansökan som kommer inlämnas till Malmö Tingsrätt.
   En stämningsansökan går ej att bestrida.

   Har selvsagt bestredet kravet. Hva gjør jeg videre, noen gode råd?

   1. Har fått noe lingnende i posten. Vi får vel bare vente å se om det kommer noen innkalling fra Malmø tingrett, og så evt få med fler «uheldige» på en eller annen aksjon. Jeg støtter deg gjerne med en skriftlig erklæring til Malmø tingrett om disse svindlerne. Oppfordrer andre til å gjøre det samme!

   2. Hei Randi,

    Vi har over en lengre periode vært vitne til at Nordic Domain Hosting/Bolerino AB truer sine påståtte kunder, dette gjør de i håp om at den aktuelle «kunden» skal la seg skremme til å betale kravet.

    Seriøsiteten over truslene, om mann kan si det sånn, varierer veldig fra sak til sak. For ovennevnt aktør er det vanlig praksis å først sende ut en rekke purringer, etterfulgt av ugyldige inkassokrav hvor de skriver at manglende innbetaling vil medføre konsekvenser for kunden.

    Det var blant annet et tidligere tilfelle fra 2010, hvor en av våre medlemmer stilte seg motvillig til å betale kravet, og med hjelp fra oss fikk han lagt en innsigelse på kravet.
    Som tilsvar på innsigelsen svarte Nordic Domain Hosting følgende:

    «Hej vi vidhåller vårat krav mot er. Betalas inte fakturan kommer vi omdirigera adresserna til porrsajterna inom 5 dagar tills full betalning kommit oss tillhanda.
    Sjælvklart kommer vi skicka det vidare till inkasso då vi klart och tydligt har en giltig orderbekreftelse».
    Saken kan leses her – http://www.trygghandel.no/?p=nyheter&u=126

    Om en aktør uttaler seg slik ovenfor en kunde, bør kunden selvsagt selv se at aktøren ikke har noe reelt eller seriøst å komme med.

    Nå for tiden sender de ut et skriv hvor de hevder at kunden/motparten stevnes i Malmø Tingrett -noe som selvsagt ikke er tilfelle.
    Alt av trusler vi har mottatt/vært vitne til, har ikke så langt blitt fulgt opp, altså forsøker de kun å skremme kundene til å betale fakturaene.

    Vårt råd er derfor at du helt enkelt ignorerer denne og alle fremtidige henvendelser. Du står ikke i fra for å bli stevnet og du vil ikke på noe tidspunkt bli betalingspliktig ovenfor aktøren.

    Vi i Trygg Handel ønsker deg en riktig fin førjulstid!
    Øyvind Waardal
    Support-ansvarlig

    1. Hei Trygg Handel!
     Jeg har også blitt rundlurt av Bolerino AB – vi har kommunisert på e-post hvor jeg har forklart hvorfor jeg ikke kommer til å betale fakturaen som jeg har fått fra dem.
     Jeg får nå kravbrev fra Nordisk Provisjonsinkasso AB (som jeg har lest at ikke har bevilling til å drive inkasso i Norge) De truer her med å stevne meg for svensk tingrett.
     Mener dere at jeg bare skal ignorere disse brevene? At jeg ikke trenger å sende dem en skriftlig bestridelse av kravet? Og heller ikke trenger å anmelde saken til Politiet?

     Håper på svar :)

     – Randi (2)

 12. Jeg har nettopp blitt oppringt igjen fra det telefonnummeret som jeg etter hvert kjenner igjen, +46 406660222. Nå har de fått nytt navn igjen, Netreg sa han som ringte (jeg vet ikke om det skrives sånn).
  Han tilbød beskyttelse for mitt fimanavn på nettet, det var et nyetablert selskap i Stavanger som ville ha det denne gangen.
  Han sa at de samarbeider med Brønnøysund (!) og nå var det ikke nødvendig å registrere en hel masse domener, for de kan sperre alle for meg så ingen andre får brukt dem….. Det gjaldt også søk på Google. Prisen var som vanlig 1995 kroner. Jeg takket nei.

 13. Inga Hilde Breivik

  Ble oppringt i dag og ble tilbudt beskyttelse på nettet mot at Helene Larsen i Oslo skulle kjøpe opp rettighetene til mitt domene/firmanavn med, .org.

  Damen var svensk, het Sofie Nilson (?) og ringte fra Bolerino.com.
  Jeg skulle betale kr 1995,- og deretter kr 99 pr år.
  Jeg ba om all info på mail, men det kunne hun dessverre ikke gi og lurte på om det ikke var bra nok med muntlig kontakt. Hun ville ha JA eller NEI på forespørsel fra Helene Larsen I DAG. Jeg sa jeg måtte sjekke opp en del av de opplysningene hun kom med. Det er herved gjort og TAKK OG PRIS for alle dere som har oppdaget dette før meg. Hun skulle ringe meg opp igjen senere i dag, DET MÅ HUN GJERNE GJØRE…

 14. Ble også oppringt av disse i dag, hvor de sa at det var en i fra Stavanger som hadde lyst til å bruke mitt firmanavn som domenenavn, og lurte på om dette var greit for meg. Jeg svarte med å si at det skulle han gjerne få lov til, da jeg ikke er interessert i det selv.
  Med mindre dette fører til noen krav, kan dette også være en fremgangsmåte for å håndtere svenskene (svindlerne).

 15. Hei!
  Fikk nettopp telefon fra en dame i dette firmaet hvor hun sier at noen forsøker å registrere mitt firmanavn med .NET som domene, og lurte på om jeg ville la denne jenta fra Oslo gjøre dette. Jeg svarte at jeg ønsket at de skulle ta kontakt med henne og be henne ringe meg, hvorpå hun sier at det kan jo henne hun ikke ringer selv om hun ber henne om å gjøre det. Jeg sa at jeg ville snakke med denne jenta først før jeg tok stilling til om det var ok at hun brukte domenet. Hun nevnte ikke noe om at jeg kunne kjøpe domenet, det eneste jeg sa var at jeg ikke syntes noe om at noen brukte mitt firmanavn så lenge de ikke var forbundet med meg. Sa heller aldri at JEG ønsket å kjøpe det heller. Hun sa at hun ikke kunne selge domenet til denne jenta før hun hadde sjekket med meg (siden jeg er registrert i Brønnøysundregisteret og denne jenta ikke var det). Nå håper jeg sannelig ikke at jeg får noen giro i posten!!! Noen som har en lignende historie? Hva bør jeg gjøre nå?

  1. Jeg ble oppringt av nummer +46406660222 idag, og min historie er lik din. Fikk ikke med meg firmanavnet, men mener han het David Anderson, eller noe i den duren. Han skulle ha 2000 kr fra meg for at jeg skulle beholde rettigheten min på domenet. Han sa det var en jente ved oslo – stavanger som het «Helene Larsen» (Ett vanelig norsk navn som maange heter) hadde lakt inn ett ønske om mitt firma navn! Men siden jeg sto registrert i brønnøysund registeret hadde første prioritet på domenet. Jeg ba han ringe opp om en time, fordi jeg kunne ikke svare nå. Skjekket derfor opp nummeret, eg leste det dere hadd skrevet, og skjønte da at dette var svindel!
   Han ringte opp etter en time, og jeg konfronterte han med mine nye opplysninger, og hisset seg opp, og mente at han skulle ikke lure noen! Etter litt små diskusjoner, sa han bare, jaja, da får «Helene Larsen» dette domenet. Hadet.
   Håper ikke det blir noe mer enn dette!!!!

   Jeg kommer til å anmelde dette til politiet, på forsøk på svindling! Mest for at flere kan være obs på dette, så de ikke blir lurt av penger!

   1. Takk for svar!
    Kanskje jeg også burde anmelde det til politiet. Det tror jeg faktisk at jeg skal gjøre, ja, så kan de være obs! «Jenta» het forøvrig også «Helene Larsen», når de ringte meg fra telefonummer +46406660222, så lite kreativitet der i gården:)

 16. Ble oppringt av +46406660222 idag. Var opptatt når de ringte, men mener de sa de vra fra Norid, noe som stemmer lite med tanke på telefonnr. De skulle ringe tilbake, men har ikke gjort dette.

 17. Disse har ringt til meg også i dag. Jeg oppfattet ikke navnet på firmaet de ringte fra, men av samtalen forstod jeg at de ville ha betalt for å registrere ørti landkoder og annet på mitt firmas domenenavn. Jeg sa nei, at «dette er svindel!» og slengte på røret. Kommer det likevel en regning i posten, skal de få bråk. Nummeret de ringte fra er 0046-406660259. Min svenske tante fortalte meg at nummeret antakelig ligger i Borås-området.

   1. Jeg måtte nesten le når jeg leste innlegget ditt (selv om det absolutt ikke er noe å le av!). De gir seg ikke!
    Jeg har jo slitt med disse svindlerne siden i sommer og mottatt div trusler om både inkasso og møte i retten i Malmø, og jeg gikk da også til politiet og anmeldte dem. Etterforskeren der tok saken heldigvis veldig seriøst og det gikk de rette kanaler til politiadvokaten. Jeg fikk beskjed om at de ville sende mld til Svensk politi om at dette firmaet er anmeldt av en norsk kunde, og at Svensk politi ville varsle disse svindlerne om det. Det var tydeligvis nok til at de slapp saken mot meg som en varm potet , for jeg fikk i dag beskjed fra Domeneshop.no om at det omstridte domenet igjen var ledig på markedet. Jeg har nå kjøpt det opp for 90,- kr i året har lært en skikkelig lekse! Og nå har de altså byttet navn igjen! Ja, ja, mon tro om de ikke faktisk lar seg skremme av en poitianmeldelse i ny og ne ;-).

 18. Jeg blir faktisk ikke lenger overrasket over disse folkene. Men jeg kan IKKE skjønne hvordan de får holde på med sitt virke. De har ikke bare prøvd å lure meg en gang…men de ringer stadig opp igjen.
  Hvordan skal man kunne stoppe disse idiotene? Jeg går glatt til media…de har kalt meg både det ene og andre…Ja jeg har sendt dem mail..og vært sinte på dem…Dette var en sint mail jeg skrev, etter de på nytt ville kreve over 3000 kr fra meg (selvom jeg hadde kjøpt domenet et annet sted);

  «Ja hør på lydfilen, så hører du sannheten. SANNHETEN setter fri. Dere er noen skikkelige løgnere.
  Men for alt i verden send det til inkasso. GJØR GJERNE DET!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg gleder meg. Jeg eier domenet selv, så dere får ikke ei krone til av meg.

  Jeg fatter fremdeles ikke at du rare Caroline Svensson får sove om natta. Jeg har tatt vare på hver mail. SÅ jeg har det faktisk SKRIFTLIG fra dere at kravet er annulert. Så sorry friend!! Du kommer ikke videre med dette her nei…
  Jeg betaler dere ikke 50 øre engang. Kult at du tar med deg Gud. Det er skikkelig kult. Ja Gud hørte på samtalen, og hører du lydfilen, og ser hva jeg har skrevet, så vet også du hva sannheten er. Men jeg skal ikke tillate meg å synke ned på deres nivå mer. Det har jeg gjort altfor mange ganger med å sende dere mail.

  Jeg eier allerede domenet selv, dere kan ikke gi meg tjenesten jeg skulle betalt for, og jeg har det skriftlig fra dere. Så ha det virkelig bra. Håper jeg aldri møter på svindlere som dere igjen.

  hilsen

  Grete

  Så kom svaret fra seriøse Nordic domain Hosting;

  Hej,

  Helt ärligt. Tycker du att du befinner dig på en högre nivå än mig när du skriver som du gör?
  Jag hoppas verkligen att Gud ser hur du beter dig och jag hoppas verkligen för din skull att han förlåter
  allt för annars ligger du nog inte speciellt bra till det.

  Folk som du är farliga. Se bara på Breivik, det var hans tro som uträttade det.
  Så med andra ord är jag hellre en lögnare i dina ögonen än en psykopatisk person som gömmer sig bakom
  det hon kallar tro!

  Vänligen kontakta oss inte ytterligare.

  Ha en fin dag!!!!

  Caroline

  Dette er altså seriøse Caroline fra Nordic domain hosting

  1. ha ha..sier jeg bare..jeg har ALDRI kontaktet dem, uten å svart på mail…Etter denne mailen har de ringt meg 4 ganger til…ER DET MULIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. sykt at hun sammenligner deg med Breivik, SÅNT GJØR MAN BARE IKKE!! le oppringt selv av det nr, googlet det før jeg tok den, takk gud for det, hehe

 19. Heisann :) Jeg ble oppringt av denne svensken i september (ca. 09.45) mens jeg var på jobb og i et svakt øyeblikk (stresset med at jeg måtte tilbake på jobb – den bedriften han ringte for er for småjobber jeg har utenom) godtok jeg for domenet .net. Deretter fikk jeg roet meg ned litt etter en halvtimes tid og sjekket litt på nettet og fant denne siden her og skjønte jeg hadde gått i baret. Så jeg sendte dem en e-post ved at jeg gikk til nettsiden deres (http://www.nordicdomainhosting.com/kontakt-2513301) og fant e-posten og klikket på den så det kom opp i Windows Live Mail, skrev at jeg ombestemte meg og bad dem kansellere ordren (dette var under en time senere), klikket send.

  Deretter sjekket jeg e-posten min etter lunsj (ca. 12.30) og så jeg hadde fått e-post fra Hemsida24. Det var en automatisk melding som sa at jeg hadde sendt en e-post til [email protected]. Sjekket nettsiden deres og e-posten de skriver opp der er linket til å sende til den adressen og ikke deres egen. Så jeg skrev samme e-posten igjen (ca. 13.15) etter å ha kjøpt domenet (.net) på domeneshop.no for 70,- og sendte til [email protected]. Fikk kl. 11.04 dagen etter ordrebekreftelse fra dem om at .org domenet var bestilt. Kopierte teksten i e-posten jeg hadde sendt (uten å få svar) og bad om at de svarte på den. Sjekket også domenet (.org) og så at det var blitt registrert kl. 06.30 dagen etter, altså 17 timer etter at jeg bad om kansellering. Fikk beskjed tilbake om «Som tidigare meddelat gäller inte ångerrätten företag, endast privatpersoner.» Jeg hadde ikke mottatt noen «tidigare meddelat»…

  Nå fikk jeg på tirsdag (23. okt) melding om at om jeg ikke betalte utenforstående faktura på 3233 NOK. Tingen er bare det at jeg aldri har mottatt noen faktura i posten fra dem, hadde helt ærlig glemt dem etter at jeg først gikk i ti dager og ventet på at den skulle komme.

  Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre eller svare dem med… Håper noen her kan hjelpe meg.

   1. Jeg tror nok jeg hadde prøvd meg med å ikke betale, og så skriftlig både til firmaet og evnt. inkassoselskapet, henvist til at ordren er kansellert og derfor ikke blir betalt. De har jo heller ikke oppfylt sine forpliktelser med å informere deg skikkelig om dine rettigheter, så de har jo ikke levert det de skal. Kan hende jeg hadde truet med å tipse politiet om svindelen deres også.

 20. Ingrid Valencia

  Hei folkens

  Da har jeg også nettopp forsøkt å bli svindlet. Jeg skjønte jo ikke hva de mente. Jeg måtte forklare dem at om noen vil ha det samme domene navnet mitt i et annet land og det er ledig, så er det ingen som kan nekte de det? Joda, så begynte han å forklare. Jeg takket nei.

  Men OM de nå skulle sende meg en faktura. Hva så? Hvem er dette kravet fra og hva kan inkassoselskapet gjøre med firmaet mitt? Er det norsk? Skremmer meg ikke akkurat. Jeg vil da først ta en tlf til inkassoselskapet, de har jo vært borti mange av »oss» og burde lært. Og står de på kravet så er det jo bare til å anmelde dem også?

  Jeg skjønner liksom ikke problemet for oss som ikke har betalt noe?

  Lykke til, til dere som har betalt. Ikke gi dere og jeg håper dere får enhver krone igjen.

  1. De kan ikke gjøre deg noen ting.
   Bare bestrid det skriftlig slik at du har ditt i orden.
   De har forøvrig ikke tillatelse til å drive inn inkasso i norge og må således stevne deg for forliksråd der du bor og det er noe de ikke kommer til å gidde.
   Du må bare være sta og stå på ditt.

   Vi slapp heldigvis unna å få regning osv.
   Til oss sa de at det var en annen bedrift i nærområdet vårt som ville bruke vårt navn, men ifølge loven så kan de ikke dette når det allerede eksisterer en annen bedrift med det navnet.
   Derfor er hva de selger kun basert på at du og jeg skal være idioter som ikke forstår noen verdens ting rundt det å drive business i norge.
   Samtidig må det jo ringe en bjelle for de fleste når dette er utenlandske aktører.

   En generell forholdsregel vil være å aldri akseptere noe over telefon men heller be om å få tilbud på epost slik at du kan ta deg tid til å se på det, man bør aldri si ja på telefon når du ikke kjenner hverken tilbyder eller produkt ettersom at vi som næringsdrivende ikke har angrerett og at det fort blir snakk om 4-5 siffer i avtalesum.

   Jon

 21. Tore Caspersen

  Hei !

  Kort info om et nytt svindelforsøk etter oppringing fra tlf +46406660222
  Men selgeren henviste til at han ringte fra firma NET-REG. så her skiftes det firmanavn hele tiden tydeligvis.

  Samme historie mht sikring av domenenavn da en Roy Larsen fra Drammen hadde søkt om domene i form av vårt firmanavn .
  Det ble også søkt å få meg til å svare ja på et åpentbart spørsmål om det ikke var lurt å sikre domene og det luktet opptak/svindel.
  På ytret ønske om avklaring med dataansvarlig hos vårt lille firma og ny oppfølging pr tlf dagen etter så ønsket den mannlige svensktalende selger at vi » sikret» domene ved en ordre som jeg kunne vurdere når papirene kom i posten inkl fakture ??
  Når jeg avslo dette ble det svart at jeg nå tok sjanser for i løpet av 24 timer kunne Roy Larsen komme på banen ! og på spørsmål ble det oppgitt netreg.se som referanse .
  Selgeren ringte faktisk tilbake dagen etter og når jeg konfronterte han med svindelomtale på nettet nektet han for dette og at dette ikke gjaldt deres firma NET REG .På nytt spørsmål om bekreftelse av hjemmeside for sjekk av firma svarte han at det hadde de ikke for de hadde så mange gode kunder at dette ikke nødvendig !

  Håper denne type svindelforsøk blir omtalt i media og oppfordrer til å sende tips.

 22. Vedr Bolerino.com
  Tlf i går med «tilbud» om å betale for beskyttelse av mitt .no-domene – i forhold til alskens andre ‘etternavn’ (.com. .net osv) Pris 1.995,- uten noe momspåslag.
  Ba om betenkningstid; han skulle ringe på nytt i dag kl 11.
  Det gjorde han – og jeg hadde i mellomtiden gjort hjemmeleksen min – jf alle oppslagene jeg fant om svindel. Innledet med å si at jeg tar opp denne samtalen («bandar dette samtalet») – og var klar for konfrontering med mine funn. Men det ble ikke nødvendig. Han la på omgående.
  (Tlf nr han ringte fra er det samme som andre her har opplyst – jf Andreas og Johnny.)
  I den grad dette ikke blir fulgt opp med krav, kan det jo kanskje være en brukbar fremgangsmåte
  mvh Eli

 23. Vi ble i går oppringt av samme nr som alle dere andre.
  De sa som dere alle sier at noen ville registrere et identisk foretaksnavn på .com og skulle starte i tilsvarende bransje som oss.

  Min mor som jobber alene i bedriften til daglig var den som tok telefonen og hun har latt seg lure av lignende selskaper tidligere og alt hun sa denne gangen var at hun ikke ville akseptere at noen skulle bruke vårt navn, hun har ikke sagt ja til noen avtale.

  Derimot forventer jeg nå at det kommer en faktura uansett, denne kommer vi til å følge opp.
  Det er jo slik å forstå at selv om dere har sagt nei så kommer det krav i posten.

  Det jeg ikke forstår at ingen av dere har tenkt på, er at et norsk foretaksnavn er beskyttet i henhold til gjeldende lovgivning. Derfor, skulle noen registrere et foretaksnavn identisk til eller for likt så ville dette være i strid med lovgivningen da dette navnet er i ditt eie den dagen du har registrert navnet i brønnøysund. Les: http://www.brreg.no/registrering/foretaksnavn.html

  Det virker for meg som om det er mange som har blitt forsøkt svindlet, har blitt svindlet og flere til kommer til å bli svindlet. slik virksomhet er en plage og vi kommer ikke til å bli kvitt det uten videre.
  Det må være noe mer man kan gjøre enn å bare anmelde det til politiet, finanstilsynet etc, noen som har sendt en anmeldelse til svensk politi, det kan man gjøre via det norske politiet, hvor de kan videresende en anmeldelse.

  1. Ble i dag oppringt av samme nummer / selskap som dere andre her. Utrolig at de kan holde på på denne måten uten at noen reagerer.
   Jeg konfronterte damen med hva jeg har lest og hørt fra andre, da la hun på røret ;-)

  2. Catherine Howells

   Opplevde det samme i går – men selvfølgelig med mitt firmanavn og tilsvarende bransje. Fortalte at jeg var registrert i Brønnøysund så navnet var beskyttet, men da påsto han (svensktalende) at det ikke gjelder hjemmesider og domene-navn, men at mot en liten avgift kunne jeg beskytte navnet på nett.
   Spurte hva han mente med «liten avgift» og fikk som svar NOK 1995,-. Svarte da at det var overhodet ikke aktuelt og at hvis dette paret på død og liv ville ha domene med mulighet for navneforveksling er det verst for dem – lite jeg kan gjøre med det!

   Regnet med at det dreier seg om nettsvindel, så jeg googlet nummeret og fant mye rart – bl.a. denne siden her.

   Har inntrykk av at det blir fler og fler useriøse aktører på nett om dagen! Mannen min ble nylig flådd av noe som heter yurmobile – delvis legitimt men med særdeles ufine markedsføringsmetoder for sine innholdstjenester på mobil. Påstår at han har bekreftet bestilling av tjenester og viser til IP-adressen på vår PC, men jeg VET 100% sikkert at han ikke har sagt ja eller gitt dem tlf.nummeret sitt – tvertimot ventet han i to måneder med å åpne disse masete SMSene fordi han var redd det var virus! Det er disse meldingene de nå har tatt seg betalt for over mobilregningen og vi kan ikke motbevise noe – de rekrutterer bl.a. når folk klikker på popups hvor du kan vinne f.eks. iphone e.l.
   Han har ikke gjort det heller, men jeg har fortsatt ikke vært i stand til å finne ut hvor de har fått tak i nummeret hans!
   Har klaget det inn til mobilselskapet og innkreveren for innholdstjenester, Netsize, men alle henviser til hverandre og der står vi. (Skrudd for rundt NOK 500,-, men likevel…)
   Noen forslag til hvordan man kan ta dem?
   Er drittlei disse sleipingene!

   1. De sms greiene, er det fakturert ham som privatperson eller næringsdrivende?
    Det er ditt mobilsselskap som er ansvarlig for at du får rett regning og det er da også riktig at mobilselskapet skal bistå deg med dette.
    Som privatperson har du angrerett og du har andre klagemuligheter enn som næringsdrivende, det spørs på om abo er registrert på privatperson eller ikke.

    Det er svært mye useriøst ute å går nå, er det andre jeg har måttet håndtere for bedriften på 1 år nå, veldig irriterende.

    1. Catherine Howells

     Som privatperson. Har trådløst nettverk (WPÅ-sikret) og noen av kameratene hans har logget på dette med sine iphone telefoner. Kanskje en av de har klikket på en av disse konkurransene på nett? Ikke vet jeg.
     Har mottatt en trafikklogg/utskrift fra Netsize som de har hentet fra Yurmobile der teksten andre innslag til vår IP-adresse sier at for å vinne må man taste inn en pinkode og for å avslutte abonnement må man tekste stopp til 2324?

     VET helt sikkert at min kjære ALDRI har returnert noen pinkode eller bekreftelse – han åpnet ikke en gang SMSene han mottok! Ingen av oss har deltatt på noen konkurranse på nett heller. Det eneste er at jeg muligens en gang klikket på en av disse konkurransene for å se hva det var (skyt fem iphone eller noe slikt) men da har jeg i så fall aldri fullført men trukket meg ut istedet.
     Det jeg IKKE skjønner er hvor telefonnummeret hans kommer inn – han har ikke engang en smart-telefon!

 24. Nå bruker de Nordisk Provisjonsinkasso AB til å innkalle til stamning.
  De påstår at jeg ikke har noen saklig grunn til å ikke betale, ved å bestride saken.
  De skal nå få juridisk hjelp til å stille meg for den svenske domstol i Malmø.
  Hurra!!! Spennende å se hva juristene kommer fram til.
  Slik jeg oppfatter det, driver de med utmattelsesprosess.
  Pussig at de får seg til å sitere lovverk, når de selv ikke engang har lov av Finanstilsynet å drive innkrevning i Norge.
  De tjener vel fortsatt såpass mye penger på dette lureriet, at det lønner seg.
  De kan jo bare slå selskapet konkurs når det snører seg inn, og alle ansatte har jo tatt ut lønn. Spekulasjoner?Lurer på om de betaler skatter og avgifter???

  Noen som har flere nyheter?

  1. Jeg har nå også mottatt inkassokrav fra Nordisk Provisjonsinkasso, hvor de bruker samme ordlyd som til deg. De har som nevnt ikke lov å drive med inkasso i Norge, jeg ringte selv Finanstilsynet og ble oppfordret til IKKE å betale. De skal få mye å gjøre hvis de skal dra alle som ikke betaler inn for svensk domstol… anbefaler deg å se inn på denne nettsiden som også har mange gode innlegg om dette svindel-selskapet: http://www.webforumet.no/forum/domener/11606-registreringsbolaget-se-nordiskdomanhantering-com-nordic-domainhosting-svindel-4.html

 25. Jeg ble lurt trill rundt av dette firmaet i dag. I et svakt øyeblikk valgte jeg å tro at det tilfeldigvis var et selskap med identisk navn som mitt som skulle registrere samme domene dagen etter jeg registrerte mitt. Jeg gjentar, et svakt øyeblikk.

  Jeg får ikke kontakt på telefon, og jeg har ikke noen mail-adresse eller postadresse å ta kontakt på. Er det noen som har dette?

  1. Hei Mads,

   Best er å alltid sende en innsigelse skriftlig, slik at du kan dokumentere at en innsigelse har blitt sendt. Epost til Nordic Domain Hosting er: [email protected]

   Bedriften har ikke noen norsk inkassobyrå som driver inn ubetalte fakturaer, kun Nordisk Provisionsinkasso som _ikke_ har tillatelse fra Finanstilsynet å bedrive inkasso i Norge. Alle inkassokrav fra dette firmaet til norske bedrifter er derfor ugyldige.

   Vi har levnet innsigelser på vegne av våre medlemsbedrifter i over 2 år til dette «firmaet», og ingen har betalt 1 krone til selskapet.

   Mvh
   Per Fredrik J. Svedlund
   Trygg Handel

  2. heisann Mads!!

   Hvis de ikke gir seg, så kan du gå inn på domene shop å sjekke om domenet NDH er opptatt. Er det ikke det, kjøp det. Du betaler 79 kr i stedet for over tre tusen kr. Da kan ikke NDH kreve noe fra deg.

   Jeg gjorde det…Nordic Domain Hosting ble sure, sinte og sammelignet meg med Breivik.. Det sier litt om dem.

   Så til alle; sjekk om domenet NDH sier du har bestilt, er «ledig». Kjøp det billig et annet sted…Da sitter NDH med sjegget i postkassen

 26. Jeg er kunde i DnB NOR hvor dette selskapet har kontonr. og har tatt kontakt med dem og forklart saken. Jeg anbefaler alle som er kunde der og har vært utsatt for Nordic Domain Hosting å ta det opp med sin kundebehandler så det blir mange som melder fra om dette! Det er allerede noen som har sagt i fra, og banken min ser at det er noe «grums» her. Hvis mange nok sier i fra vil nok DNB gjøre noen tiltak mot dette firmaet!!

 27. European Economy Control AB (inkasso-byrået til Nordic Domain Hosting) har mistet retten til å drive inkasso!

  Finanstilsynet har nå i et vedtak den 20 Juni 2012 tilbakekallet tillatelsen for EEC AB å drive inkasso.

  I Finanstilsynets forklaring finnes bland annet følgende å lese:

  «Det synes som om EEC AB spesielt kjøper forfalte fordringer fra ett enkelt selskap som driver med salg av domenenavn.»

  «Korrespondansen som har gått mellom Finanstilsynet og EEC AB viser at foretaket har liten forståelse for og vilje til å innrette seg det gjeldende regelverk og de retningslinjer og pålegg Finanstilsynet har gitt for inkassovirksomheten. Spesielt vises det til at foretaket gjentatte ganger har bekreftet at rutinene for innsigelseshåndteringen skal endres tilfredsstillende, men at det motsatte bekreftes ved at ytterligere klager basert på samme grunnlag til stadighet blir fremsatt. Det påpekes også at informasjon som fremkommer av kravs- og øvrige brev fra EEC AB til skyldnere dokumenterer overfor Finanstilsynet at retningslinjene og pålegget ikke følges korrekt.

  Ovennevnte har bidratt til å svekke den tillitt Finanstilsynet må ha til at et foretak underlagt tilsyn virker på en betryggende og hensiktsmessig måte. Utilrådighetskriteriet i inkassoloven § 31 er ikke en ren sanksjonsbestemmelse, men det må foretas en vurdering av hvordan bevillingshaveren vil opptre i fremtiden. Det fremheves i denne sammenheng det relativt store antallet klager som er innkommet i løpet av den korte tiden foretaket har hatt bevilling, og at foretaket gjentatte ganger har gitt feilaktige opplysninger til Finanstilsynet ved å bekrefte at rutinene skal endres, uten at det har vært gjennomført noen faktiske endringer.»

  «VEDTAK:
  Finanstilsynet tilbakekaller European Economy Control ABs (organisasjonsnummer 997 027 108) bevilling til å utøve oppkjøps- og egeninkasso med umiddelbar virkning.»

  Hele skriften fra Finanstilsynet finnes å lese i PDF-format HER.

  Oppdatering: Bedriften har den 22 mai 2012 skiftet navn i Sverige og kaller seg nå for Nordisk Provisionsinkasso AB med adresse:

  Södra förstadsgatan 66
  214 20 MALMÖ

  Navneskiftet har ikke noen innvirkning på Finanstilsynets vedtak beskrevet i denne artikkelen.

  2012-06-21

 28. Jeg ble oppringt nå i August 2012.

  Hun spurte om jeg er dagligleder og etter det mistet vi forbindelse.

  Nummere hun ringte fra er +46 406660222

  Får jeg regning, da melder jeg det her. Selvfølgelig, får de ingen penger, da eneste de har på lydopptak er at jeg er dagligleder.

  Aldri betal noe, og hvis de ringer deg, si at du skal på ferie gjennom Malmø og at du skal besøke dem.

  De elsker å få besøk fra sinte norske kunder. Spør henne hva slags bil kjører hun, og spør hvor hun bor …

  Svindlerne har ikke empati. De like å svindle sine kunder.

  De er ikke redde av loven fordi de holder seg på grensen hele tiden. Det er lovlig å selge ting over telefon, og det er lovlig å ta 30 ganger mer betalt for det andre firmaer tar 60 kr.

  Men, svindlerne er redde av kriminelle. De vet at kriminelle kan besøke dem og klippe ballene eller fingerne eller resten …

  De leser denne bloggen, bare at dere vet det …
  Derfor har de nå begynt å registrere domain navn tidligere …

  1. Det ringte nettopp en dame fra samme nr, hun sa hun var fra Säkerhetsbolaget. Ville bare snakke med daglig leder. De bytter tydeligvis navn ofte.

 29. ha ha…jeg må le…etter at de har prøvd å svindle meg en gang, sammenlignet meg med breivik, kalt meg psykopat (fordi jeg sa at de var løgnere og svindlere), så prøver de jammen meg å gjøre det samme 6 mnd etter. How stupid can you get Nordig domain Hosting!?????????!!!?????

 30. Sendte i dag avgårde både mail og brev til dette selskapet etter at de har forsøkt å svindle meg. Både politi og min regnskapsfører oppfordrer til ikke å betale noe som helst. Legger ved kopi av mitt brev som bestrider deres krav. Ser ut til at jeg har opplevd stort sett samme fremgangsmåte som alle andre her.

  Hei!

  Etter å ha søkt på navnet deres på nett ser jeg at jeg ikke er alene om å bli forsøkt svindlet av dere. Jeg avviser alle krav dere stiller mot mitt firma i faktura nr 2…… på kr 2283,-.

  Som nevnt i tidligere mailer har jeg aldrig samtykket i noe annet enn en engangsavgift på kr 1995,- for rettighetene til domenenavnet ………com for all fremtid. Dette ble tatt opp på bånd i tlf samtalen jeg hadde med den første kvinnlige selgeren, og jeg krever at dere legger frem dette båndet som dokumentasjon! Jeg fikk også bekreftet av Jonas Anderson på tlf i august i fjor at dette er tatt opp på bånd og at jeg kun skulle betale en engangsavgift for rettighetene til dette domenet. Jeg betalte kun kr 1995,- av summen (snabbreg/domene ………….com) på faktura nr 2……. som uriktig var utstedt på kr 3233,-.

  Jeg ser nå av det registrerte domene navnet at dette først ble registrert på meg 19. august, først 13 dager etter at jeg hadde betalt for det, på tross av at dere sa dere hadde reservert dette. Dere har altså ikke levert hva dere lovet, domenet var ikke reservert!

  Dette er ren svindel, og jeg vil levere en anmeldelse til politiet, samt advare alle andre i mitt nettverk (…………. er kun en avdelig i vårt firma som har partnere i flere land i Europa). Dere må stoppes, og jeg vil gå til pressen med denne saken for å hindre andre i å gå i samme felle.

  Kopi av denne mail sendes pr post, fra vår andre mail-adresse (….) og gis til politiet.

  Med hilsen ….l

  Etter råd fra regnskapsfører har jeg sendt dette både på mail, og pr post. Alle mailer som er sendt i saken vil bli tatt vare på. Det er viktig at vi fortsetter å advare andre mot dette fimaet, og jeg vil sende en mail til alle mine kunder, og legge ut en advarsel på face-book. Politiet oppfordret til å bruke alle fora for å advare andre, så jeg vil også tipse lokal-avisen. Jeg oppfordrer alle dere andre til å gjøre det samme! Sammen kan vi klare å stoppe disse svindlerne, og hjelpe andre fra å gå i samme felle!

 31. Hei,

  jeg bla akkurat oppringt herfra, og takket nei med en gang. Har noen opplevd at de allikevel har sendt krav? Bør jeg gjøre noe nå? vil ikke ha noe med denne gjengen å gjøre…

 32. Hei igjen.
  Fikk denne gangen et «kravbrev» som de kaller det, og under nytt navn: Nordisk Provisionsinkasso AB.
  Samme logo (må kansjke bruke opp det de har fra EEC) og samme tekst som tidligere.
  Jeg sendte samme svar som tidligere, at jeg bestrider saken.
  Orker ikke engasjere meg mer enn å sende kopi av tidligere svar.
  Ser ut til at de har lurt sine landsmenn tidligere( og kanskje ennå), og flyttet markedet til Norge. Hadde vært fint om Svenskene selv kunne stoppet disse svindlerene, for dette gir de jo dårlig rykte… Heldigvis ser jeg at noen i Sverige har engasjert seg, og ønsker å få en slutt på dette. Håper de kan lykkes i dette.
  Ingen Svensker (eller andre selgere forsåvidt) får et ja, hos oss framover. Best å si nei for sikkerhets skyld.
  Kommer til å be samtlige om å sende info via mail.
  Ser ikke ut til at vi får stoppet disse fra å sende fakturaer og inkasso.
  Får se hvor langt de velger å føre disse sakene.

  Noen der ute som er kommet lenger i sine saker en meg???

  1. Hei, jeg kjenner meg igjen i det dere skriver, utrolig at det ikke går å få stoppet disse svindlerne, eller aller helst få straffet dem.
   Men det gjelder å klage skriftlig, behold kopi, betal absolutt ingen ting, så gir de seg til slutt.
   Min sak startet med en oppringning fra Nordic Domain Hosting i august 2011, etterpå kom det ordrebekreftelse og faktura som jeg klaget skriftlig på, men det kom fortsatt en mengde kravbrev og mailer frem til oktober.
   Så ble det stille, og jeg trodde at de endelig hadde gitt seg, men så kom inkassovarsel fra EEC 23 desember 2011. Jeg sendte da kopi av klagen på mail og ga beskjed om at videre forsøk på inndrivelse som ordinær inkasso ville bli rapportert til Finanstilsynet.
   Siden har jeg ikke hørt noe, men jeg har fortsatt tatt vare på all korrespondanse.

   Jeg ble forresten oppringt i dag av en selger som hørtes helt lik ut, bortsett fra at nå kaller de det ikke bare domenehåndtering, nå er det varemerkebeskyttelse….
   Dette firmaet het Bolerino, Malmø det også, og her er det åpenbare forbindelser.

   Ble også oppringt på vårparten, samme greier da, bare enda et annet navn.

   Noe har jeg lært – om jeg trenger et domene, så ordner jeg det selv hos min vanlige forbindelse. De svenske svindlerne er det ingen grunn til å kaste bort mer tid på å snakke med.

   1. Vår barnehage er nå midt oppe i en sak med Bolerino AB, som nå har gått til inkasso hos Nordisk Provisionsinkasso.

    For Guds skyld, ikke betal noe som kommer derfra!

    Jeg snakket med en hyggelig fyr ifra finanstilsynet tidligere i dag, som kunne fortelle meg at de jobber med en sak på dette inkassofirmaet. De er ikke seriøse overhodet, og det er heller ikke noen av firmaene de representerer, det være seg Nordic Domain Hosting eller Bolerino AB.

 33. Lurt, jeg også. Fått mail i dag med ordrebekreftelse. Da hun avsluttet samtalen med at en muntlig avtale er like mye verdt som en skriftelig forsto jeg at noe var galt. Jeg har ikke fulgt med på denne problematikken med svindel før, så dette er helt nytt for meg. Ser at selskapet ikke kan drive inkasso lenger, men hvordan forholder man seg til saken der jeg er nå? Noen som har klart å stoppe det før faktura kommer i posten?

 34. Ble nettopp, i dag faktisk, oppringt fra oven nevnte nummer. Svensk/skånsk dame, som også brøt på amerikansk (tror jeg). Hele saken hørtes suspekt ut, samme fremgangsmåte som flere av dere har beskrevet over. Til slutt la hun bare på, da jeg begynte å spørre og grave, fordi jeg syntes det hørtes så rart ut det hun pratet om.

  Når hun la på søkte jeg opp nummeret og fant denne siden. Veldig informativ, og lærerik, så takk for det :-))

 35. Jeg er også lurt. Noen dager er man av ymse grunner indisponsert, og denne dagen greide damen fra Skåne å bombardere meg med «informasjon» om at et firma ville registerere et domenenavn som ligger for nært mitt. Da jeg la på telefonen, visste jeg at jeg hadde gått i fella. Jeg kontaktet en advokat i Bedriftsforbundet som rådet meg til å sende en mail om at jeg bestred kravet, ønsket ikke å ha noe mer med dem å gjøre og var villig til å møte dem i forliksrådet. Etter det har jeg fått flere purringer og trusler om rettslig inkasso. Jeg har ikke svart. I dag kom kravet om rettslig inkasso fra Nordisk Provisionsinkasso AB, som viser seg å være det samme som EEC, som nå har mistet inkassotillatelsen i Norge. Jeg har for sikkerhets skyld sendt en kopi av inkassovarselet til Finanstilsynet og avventer nå svar. Søk på Google etter Nordisk Provisionsinkasso AB og les mer.
  På et tidspunkt må vi vel få slutt på denne kriminaliteten? Nå er vi jo mange!
  Mvh SML

 36. Hei folkens.

  Har tidligere blitt oppringt av dette selskapet. Jeg ringte min leverandør, og kjøpte domenet mitt på sekundet til den nett pris av kr 75,- per domene!

  Ringte dengang tilbake, og sa jeg ikke trengte deres tjenester, og at jeg hadde kjøpt domene de viste til. (dette var i 2011)

  I år har dette nummeret ringt meg i en uke nå: 0046406660222

  Når jeg svarer, er det ingen i den andre enden, og deringer opp til 3 ganger for dagen!

  Noen forslag til hva jeg bør gjøre?

  Mvh

  Tobias

 37. kom på en ting til, jeg sendte mail til finanstil synet, fikk svar at de ikke fikk driva mer osv… men hun ville gærne at jeg tok kontakt eller sendte mail om jeg fikk noe krav om det gamle inkasso selskapet. Så send fakturan dit . og snakk med de.

 38. Har motttatt idag 28.6.12 ny inkassovarsel i posten fra European Economy Control, som har mistet retten til å drive med inkasso!
  Hva gjør jeg nå?

  1. Les svarene over. Du må ikke gi etter. De kan ikke gjøre annet enn å prøve på å psyke deg ut. Lykke til

  2. Jag hadde nok tatt en kopi av kravet og skrevet at du bestrider denne faktauran og legger med ett skriv og hvordan du har blitt lurt, og sent til inkasso, det kan ju komma et annet foretak som kjøper opp deg gamle inkassokrava.
   sen hadde jeg tatt det med knusande ro, regner med at du har polisanmeldt dem , eller se under datatilsyns loven.
   Du må fokusere på at de er svindlere og jeg trur snart det har kommit så mye på de at myndigheterne stopper de. Husk på at de må møte deg i ett forliknings råd og det koster noen tusenlapper for dem og. Hvis du får noe mer fra noe inkasso hade jeg sentd mail og spurt hvordan de klarer og ta jobber for svindlere og si at de førre mistet retten osv…. alle anbefaler til at ikke betale noe til dem. Send allt i retur. Lykke til.

 39. Leverte anmeldelse til politi. De lar den ligge en mnd, så ser vi hvordan saken utvikler seg. Inkassobyrået har jo ikke lenger lisens til å kreve inn, så jeg avventer. Kan jo være at NDH skaffer seg nytt inkassoselskap. Jeg har sagt at jeg bestrider saken, og har ikke tenkt å reise til Sverige for å møte opp i tingretten der. Da får de komme hit. De kan jo samle alle sakene sine, å ta de samtidig. De har tydeligvis en del…
  Jeg ligger under norsk lov.

 40. endeli, jeg gikk in og fikk registrert mine domener selv nå, og sa det til dama jeg hadde mailkontakt med…. så nu sender hun kreditnota. Sa at jeg hadde bryt kontrakta selv. takk for flott side, mye hjelp man kan få på nett, hvordan klarte man seg førr?

 41. Hei igjen.

  Fantastisk med slike blogger.
  Etter å ha sett denne nyheten ble jeg kjempeglad:)

  Godt vi har et Finanstilsyn!!!
  Nå er neste steg å være blandt de mange som anmelder saken til finanstilsynet.
  Jeg forteller hvordan det går videre.
  Foreløpig tusen takk Jarle for at du ikke kan holde munn:), trenger sånne som deg.
  Takk også for andre komentarer så langt.

  1. Hej, blev uttastt for samme svindel, blev enige om pris 1995 for 2 domener og en årsavgift på 99kr. På fakturan stod det 1995 /st og 99 kr i månaden som skulle forhånds betale for 1 år total 5300 ca. Jag frågade 2 gg om det var 1995kr som kommer på fakturan, ja sa han + en årsavgift på 99kr… har fått svar nå at de kan droppe årsavgiften om jeg har missforstodt noe, men må betale resten.

   jag har sagt at jeg har mistet tiliten til deres firma og kommer at bestride alle krav. har bedt om en kreditering ,hvis ikke går jeg videre til forbruker rådet.

 42. Ble litt ivrig.

  NDH kjøpte faktisk domenet dagen etter jeg begynte å klage, og si ifra at dette var ikke noe jeg ønsket eller var blitt forestilt.
  Har dokumentasjon på dette, og informerte inkassoselskapet via mail nå. Sendte også kopi av dette.

 43. Hei.

  Fikk nettopp dette fra inkassoselskapet.

  Noen gode tips til hva jeg gjør videre nå?

  Les:

  På Er begäran kommer European Economy Control inom kort lägga ner ovan nämnda inkassoärende.
  European Economy Control kommer därefter att sälja tillbaka fordran till fakturautställaren.
  Fakturautställaren kommer där efter stämma Er vid svensk tingsrätt.

  Detta ärende kommer bli ett så kallat småmål då det understiger ett halvt basbelopp. Det innebär att
  krav avseende ombudskostnad har en högsta nivå på 2000-3000 kronor (SEK). På grund av fakturautställarens
  allmänna villkor kommer ansökan om stämning ske i Malmö Tingsrätt vilket innebär att Ni måste inställa er personligen
  eller genom ombud. Om Ni anser Er ha bestritt/klagat på fakturaställarens allmänna villkor som gäller för Ert avtal
  kommer de använda sig av Lag (1936:81) om skuldebrev, 1 kap § 3. Det innebär att ansökan om stämning inlämnas i den stad där
  borgenären är bokförd/driver sitt företag, det vill säga Malmö Tingsrätt.

  Detta kommer bli en lång och framförallt mycket dyr process. Med andra ord kommer Ni själv få stå för merparten av Era omkostnader om
  Ni trots övertygande bevisning för att avtal har ingåtts skulle vinna målet.

  European Economy Control erbjuder Er därför en förlikning utanför rätten enligt nedan.
  Ni reglerar 3347,90 kronor (NOK) i ett för allt senast den 2012-06-22 och ärendet läggs därefter ner i sin helhet.
  Fakturautställaren kan då inte ställa ytterligare krav mot Er i detta ärende.

  Vänligen kontakta oss åter med svar.

  Hälsningar

  Laila Andersson
  European Economy Control

  Min komentar:

  Dette skal jeg sjekke nærmere.

  1. Nina, fint om du deler med de andre her hva som blir resultatet her. Jeg er ikke advokat, men synes det er merkelig at Nordic Domain Hosting skal kunne kreve inn beløpet på den måten European Economy Control hevder her. Såvidt jeg kan forstå så må vel et krav stilles via forliksrådet i Norge (i din hjemkommune).

   Vær obs på at det er krysskoblinger mellom Nordic Domain Hosting og European Economy Control. Les mer her: http://www.trygghandel.no/?p=nyheter&u=132

   Jeg ville tatt kontakt med Finanstilsynet og rapportert fremgangsmåten til European Economy Control hvis jeg var deg.

  2. Har du noen nye opplysninger i saken? Har mottatt et brev med så å si samme ordlyd.. trodde jeg var kvitt dem etter at jeg har anmeldt dem og de hadde frigjort domenenavnet det var snakk om(kjøpte det opp selv!). Blir en ny runde til politiet, men lurer på om du har fått noe ut av dine undersøkelser, evt om det har kommet noen stevning?

   1. Hei Beate,

    Du skal ikke være urolig over at det skulle kunne komme noen stevning fra NDH sin side. Hvis de hadde hatt mulighet (og hatt økonomisk vinning av det) så hadde de dratt hundretals av svindlete kunder infor retten. Antall stevninger fra firmaet er idag: 0.

    Mvh
    Per Fredrik J. Svedlund
    Adm. Direktør
    Trygg Handel

 44. Sent today to NDS. Lets see what I get in return. They have configured their mail server NOT to send Delivery Receipts.

  To Nordic Domain Hosting.

  I received invoice 24839 dated 15-06-2012 from your company on 18-06-2012 after being very explicit to the sales person Jonas Andersson that I did not want the service he was offering.

  About the service.
  1. I have been invoiced for Snabbreg “Quick Registration” of the domain mydomainl.info. This is a service that was not supplied or even attempted to be supplied.
  2. I have been invoiced for Årsavgift. This is detailed as Pointing the domain. Monitoring the domain and Statistics on the domain which is totally impossible as the Snabbreg service was not carried out.

  Domain registration would be required to be completed before invoicing the customer, it would be impossible to guarantee the domain registration later.

  It is because of the above that I find your invoice to be an attempt to “Obtain Money Under False Pretences” and I will not be paying the invoice. You have not supplied me with the services you claim and it is impossible for you to supply the services you claim.

  Do not attempt to register any services for me after date/time of the “Delivery Receipt” your mail server will supply for this email or failing the return of the Delivery Receipt, the date/time of this email as I am informing you that you have no legal right to be acting for me.

  I will thank you to handle this matter quickly and efficiently.

 45. Hei igjen.
  Man blir fustrert ja.
  Sendte kopi av mailer og viste til at jeg bestrider kravet, til inkassoselskapet.
  Fikk til svar at de hadde inngått avtale på ljudfil, og at dette da var bindende.
  Jeg svarte følgende:

  Har ikke blitt informert om at det ble gjort ”ljudfil”.
  Har heller ikke fått noen opplysning om egen pris på årsavgift.
  Jeg bestrider kravet på kr: 3233,-
  Har ikke inngått en avtale på dette beløpet.

  Jeg bestrider kravet også på grunnlag av missledende informasjon, og sannsynligvis også usann informasjon.

  NDH sier i sin innledning av samtalene at det er et vedkommende som ønsker en variasjon av vårt domenenavn,

  I mitt tilfelle xxxxxxx.net

  Kan de bekrefte dette?

  Hadde vært interessant å snakke med denne personen (hvilket jeg ikke tror eksisterer).

  Jeg burde forstått med det samme at dette er svindel, og har fått dette bekreftet etter å ha foretatt undersøkelser med andre som er i samme situasjon.

  Dere får nok flere saker fra NDH ang dette.

  Det ligger samtaler ut på nett, som viser at dette er bedrag.

  Kommer ikke til å betale.

  Spørsmål til Carl som skrev inn tidligere: hvordan kunne man overføre? Kanskje dette hadde vært den beste måten å bli raskt ferdig med saken???
  Eller gir jeg opp for raskt?

 46. jeg var frustrert, sendte mail om at jeg så på dem som løgnere, svindlere, og skjønte ikke hvordan hun Caroline fikk sove om natten. Jeg skrev også at jeg syntes synd på henne som hadde som jobb å lure andre. At det var faktisk ganske tragisk. Så skrev jeg at Gud måtte tilgi dem, for hun visste nok ikke hva hun gjorde..Den siste var ganske stygg… men svaret jeg fikk syntes jeg var styggere;

  «Att bete sig som du gör och sen försvara sig med hjälp av sin religion är anledningen till många orättvisor
  i här i världen. Folk som du är farliga. Se bara på Breivik, det var hans tro som uträttade det.
  Så med andra ord är jag hellre en lögnare i dina ögonen än en psykopatisk person som gömmer sig bakom
  det hon kallar tro!»

  Jeg har kun sendt mail om dette til dem.

 47. Nordic domain hosting er bedragere av førsteklasse, som bryter markedsføringsloven. Håper de finner seg noe bedre å gjøre.

 48. Sorry for using English
  I had a telephone conersation with NDS on Friday 15 June 2012. I got the salesman Jonasd Andersson to speak english. I got suspicious when everytime I asked a question he would speak fast and unclear. I had trouble getting the name of the company he represented but forced him to spell it, as he did I googled for it and found this was a scam. I confronted him with the scam and told him NOT to send any paperwork as I DID NOT want any of the services he was offereing. The line then went dead. Monday 18 June I receive an invoice for 3233 kr. 1995 kr was for fast registering of the domainname.info he was pushing at me. I checked with domeneshop and found the said domain to be free and not registered so he had definately not worked for me at all. I promptly registered the domain to myself which took domeneshop 6 minutes to complete. «that is Snabbreg».
  I have contacted a person I know in the local police IT Krim department and he will hopefully give me an idea on how to handle not paying this invoice.
  Any help from the newsgroup would be very welcomed. I can read & understand norsk just writing articles like this is difficult.
  I’ll come back when and if I get some news.

 49. Så fikk jeg denne inkassovarselen alikevel. I følge inkassobyrået, står det at: Tidligare insigelser och/eller bestridande som ei kommit til vår kannedom kan ei beaktas. NDH har tydeligvis ikke informert inkassobyrået om at jeg har bestidt saken.
  Nå sender jeg en kopi av samtlige mail til disse, også med den der jeg bestrider saken.
  Jeg prøvde å kjøpe domenet, men så at de hadde kjøpt det den dagen jeg begynte å klage. De hadde altså kjøpt det en uke senere enn det de selv hadde sagt at de holdt det av.
  Dette kan man nemlig sjekke.
  Utholdende banditter dette.
  Rart hun Caroline Svensson får sove om natten, hvis hun oppererer under ekte navn da…Mange som ikke liker henne nå skulle man tro.
  Jeg oppdaterer.

  1. Jeg synes det de gjør er helt forkastelig. Kanskje vi skulle gått til tv2 hjelper deg hele gjengen. Så kommer det virkelig opp i media. Jeg stiller glatt opp og skulle ønske jeg virkelig kunne spurt dem ut i media.
   De er noen stakkarslige svindlere. Tenk å ha dette som jobb?!?!?!?!?!?! Det må jo være totalt tragisk. Noe jeg også sa til denne damen via mail.

 50. heisann alle dere som enda ikke har betalt!!!!

  Fikk et godt tips av et annet domene selskap. Gå inn på f.eks domeneshop.no og sjekk om det det aktuelle domene er registrert. Er det ikke det, kjøp det. Da kan ikke NDH levere tjenesten, og du trenger ikke betale.

  Jeg betalte 70 kroner istedet for over 3000 kroner.

  1. Ser at det er mange av oss her. Jeg har nå gjort som du Grete sa. Jeg gikk inn på domeneshop og kjøpte begge domene for til sammen 160,- pr år. Stor forskjell til 5500,- fra disse svindlerne. Lurer på hvordan de skal vri seg ut av denne knipen siden de nå ikke kan tilby denne «avtalen»!

 51. Sitat:
  «Svenskene gjør dette ulovlig her i Norge fordi de er forpliktet til å ha kontoradresse her i Norge ifølge Norid.Håper dette hjelper.»

  Nei, det stemmer ikke!! http://www.nordichosting.no er et datter selskap tilhørende EnterNett AS i Stavnger!

  [Fjernet av moderator]

  Nordic Hosting her i Norge er reelt seriøst selskap, som jeg har hatt min hjemme side hos i mange år! Vær så snill å ikke bland inn det Svenske tullselskapet med det Norske! Det er TO forskjellige selskap! Jeg er ikke kjøpt opp for å forsvare Nordic Hosting, men jeg føler behov for å forsvare de mot usannheter og tull!!

 52. Hei.
  Jeg er i samme klubben, ser Jeg. Ble oppringt og sa nei til å bli kunde. Da kunne de gi beskyttelse av domenet i 10 dager gratis, frem til jeg fikk alt på papir, noe jeg forlangte. Hvis jeg ville ha denne gratis beskyttelsen måtte jeg svare på følgende spørsmål osv.
  Jeg har enda ikke fått noen faktura, men ser jo her hvor det ender.

 53. Jeg ble oppringt av samme firma i Sverige og alt stemmer med alle de andre historiene deres, men,gjør dere selv en tjeneste å gå inn på norid .no og slå opp på klage/konflikter .En kan jo også bytte domene over til Domeneshop.no og betale 100.- /250.- kroner ,avhengig om en skal ha e-mail eller ikke i domenet – for å komme unna blåsvenskene.Domeneshop ordner overgang.Man kan ha domenet her og så si det opp etter en stund.Svenskene gjør dette ulovlig her i Norge fordi de er forpliktet til å ha kontoradresse her i Norge ifølge Norid.Håper dette hjelper.
  Good luck.

 54. Helge Bakkevoll

  Jeg er kunde hos Nordihosting, det virkelige selskapet! Og de er seriøse folk! Dette skriver de på sin side:

  «NB! Hvis du er kommer hit fordi du er blitt oppringt av et svensk firma som heter Nordic Hosting, Nordic Domain Hosting eller Nordisk Domänhandtering, så har vi ingenting med dette firmaet å gjøre.

  Dette selskapet benytter useriøse salgsmetoder og svenske domenemyndigheter advarer mot å kjøpe domener fra dette og flere andre selskap som benytter tilsvarende metoder. Mer informasjon finner du hos svenske .SE og på Google.»

 55. Hei folkens !
  her er enda en som tok agnet i en stressa hverdag, selv om jeg syntes henvendelsen fra Nordic Domain Hosting var mystisk. Nå har fakturaen kommet, men jeg skjønner av det som står her at den skal man overse. Jeg jobber i Aftenposten, og kommer til å ta opp dette med økonomi-redaksjonen for å få litt publisitet om dette. Kan være nyttig for andre mulige ofre å lese om dette. For meg var dette ukjent før jeg selv gikk fem på.

  1. utrolig glad for at kanskje Aftenposten lager litt rundt dette. Håper det skjer. Jeg stiller gjerne med erfaringen min.

   Synes det er fryktelig dumt at de bare skal få holde på som de gjør, så jeg ønsker å gå til aviser her i Rogaland.
   Håper andre og vil være med å få dette frem.

  2. Hei. Håper du får anledning til ta opp dette probelemet. Igår ble kona lurt på samme måte. Vi fikk fatura i posten men kommer til å bestride denne og det blir » a cold day in hell» før den blir betalt. Det er viktig at dette kommer offentligehten for øre.
   Mvh.

 56. Hei igjen.
  Kan godt bidra med min erfaring.Nå har jeg faktisk ikke hørt fra de på en stund. Er nok begrenset hva de kan gjøre når man har gitt beskjed, og bestrider kravet.
  Jeg inngikk ikke en avtale med de i utgangspunktet, men de er såpass frekke at de sender en faktura alikevell, og det på et beløp dobbelt så stort som de sa først. Men det er jo ikke lett å forstå hun svenske dama heller. Vi er nok for høfflige til å avbryte en samtale, og det er synd at slike skal ødelegge dette. Det er jo seriøse selgere også, og her ødelegger NDH markedet.

 57. hei alle sammen.

  Jeg har nå hatt dialog med NDH…de er helt på jordet. Jeg ønsker å gå videre med dette, også til media. Noen som vil være med?

 58. Jeg gikk på limpinnen i 2011 og kjøpte domene org. og info, svin dyrt. Får nå i april ny faktura på kr 3278 med påfølgende betalingsvarsel. Jeg bestrider kravet og får følgende tilbakemelding:
  Hej,
  Avtalet ni tecknat gäller för nyteckning samt hosting av 2 domäner.
  Avtalet finns upptaget på ljudfil som bekräftar detta.
  Om betalning ej sker kommer ärendet gå vidare till inkasso då vi anser att
  ert bestridande saknar grund och relevans i ärendet.

  Med vänliga hälsningar/Best Regards

  Caroline Svensson
  Kundtjänst

  Nordic Domain Hosting Sweden AB

  Södra Förstadsgatan 66
  214 20 Malmö
  Sweden

  E-post: [email protected]
  Web: http://www.nordicdomainhosting.com

  Jeg akter ikke å betale, trenger råd om hvordan angripe saken videre.

 59. Var innom politiet for å se om dette var en sak verdt å annmelde.
  Fikk som svar at disse driver i «gråsonen». Derfor ikke nødvendig å anmelde. De anbefalte meg å skrive at jeg bestrider kravet, og referere til dette om de skulle sende til inkasso.
  Politiet sa også at det er selger som må legge fram beviser for at vi har bestilt noe fra dem, da evt hos forliksrådet. Dette regner de med ikke blir gjort, og skulle de det, må de betale for dette, og selv legge fram beviser. De bør vel også evt kunne bevise hvem som ønsker alle disse like domenenavnene.
  En liten ekstra komentar: NDH sier de selger beskyttelse av navnet. Minner meg om mafia-virksomhet…
  Lurer på hva som skal til for å bli kvitt slike fra markedet…kanskje hvis bankene (og andre forbindelser)får mange klager på denne kunden, og vil bryte deres forbindelser?

 60. Jeg fikk idag en telefon fra tlf +46 6660222,en skånsk dame som ikke presenterte seg, men som sa, som beskrevet flere ganger over her, at et selskap ville registrere et firmanavn med samme navn som mitt firma, men som .com og .net. Jeg sa jeg fant de veldig underlig at noen skulle gjøre det, ettersom jeg bruker mitt etternavn som firmanavn og vet ikke om andre med samme navn i denne bransjen. Hun gjentok at noen allikevel ville bruke navnet. Jeg sa jeg først ville snakke med min advokat om dette. Hun sa hun da ville ringe meg opp. Har ikke hørt noe mer.
  Flott at det finnes slike sider som dette på nettet, hvor man kan dele erfaringer med andre og la andre få opplysninger før de «går i baret»

 61. En av mine kunder for webdesign fikk nettopp selv en telefon fra ei svenske tøyte som skremte med å bruke samme navn, Øyvind Larsen, og trussel med at bedriftens øvrige domene sufixer ville bli registrert.

  Så disse luringene er aktive ennå.

 62. Hei.
  Jeg har også blitt oppringt av NDH.
  De har jammen et dårlig rykte, og det med rette. Det er muligens den samme svenske damen som snakker svensk dialekt.
  Til meg oppga hun en pris på kr: 1995,- men fikk nå en faktura på kr: 3233,-
  Dette er et større beløp enn det første, og jeg fikk ingen beskjed om at dette ble gjort under opptak. Dessuten har jeg mistanke om at de rett og slett lyver, når de sier at andre ønsker samme domenenavn. Prisen er jo enorm i forhold til vanlig pris.
  Jeg sa jeg ønsket dette skriftlig, men hun klarte desverre å prate seg unna.
  Jeg hadde bekreftet ja på hvem jeg var, og firmainformasjon. Kan de «trikse» med dette?
  Syntes ikke at ett opptak er bevis nok, når dette kan trikses med.
  Er det noen som har klart å komme seg ut av en slik avtale?
  Er veldig klar for informasjon, da NDH er hissig på mail nå.
  Jeg har IKKE inngått en skriftlig avtale, og har gitt info om dette, og at jeg heller ikke har inngått en muntlig avtale på kr: 3233,-
  Vil selvfølgelig IKKE betale.
  Jeg driver et enkeltmannsforetak, og vurderer og avslutte dette, og starte under nytt navn. Kan det hjelpe tro?

  1. Nina, det første jeg ville sjekke er om domenet er registrert. Dokumentert eventuelt om det ikke er det. Det andre du så skal gjøre er å bestride kravet og sørge for at du kan dokumentere det. (Se saken ovenfor).

   Deretter bør du ikke ha noen problemer, skulle det komme inkassokrav fra inkassoselskap så viser du til at kravet er omstridt. Da må videre saksgang gå via rettsystemet, med forliksrådet som første instans. Hvis du viser til sakene som det er vist til her i forhold til disse (om saken i det hele tatt kommer til forliksrådet) tipper jeg de kommer til å gi deg medhold for at kravet ikke er gyldig.

  2. Akkurat det samme skjedde med meg. Fy jeg føler meg kjempe dum!! Jeg kommer ikke til å betale.
   Drive med mail kommunikasjon med dem. Jeg hadde to personer som stod å hørte på samtalen. De hørte at jeg flere ganger spurte; «dette er bare et engangsbeløp, og ikke noen månedlige avgifter i tillegg»….»korrekt» svarte den svenske dama med en litt rar dialekt..he he.. Derfor ser jeg på dette kjøpet som helt ugyldig.

   Nå vil jeg kontakte DNB Nor der NDH har konto. Blir det mer krav anmelder jeg dem.

 63. Hei.

  Fikk tlf igår fra ei svensk dame som pratet veldig fort og skåne dialekt.
  Slik sier de.

  Svindler- Det er en Øyvind Larsen som vill ha samme domene navn som ditt firma, men i com, el net osv.

  Jeg- spurte hva heter firmaet som vill ha samme navn?

  Svindler- Øyvind Larsen har ikke registrert det firma ennå, men domene navn vill han betale og reservere det.
  Jeg- må sjekke det ut først.

  Svindler- Du må bestemme deg nå, har du lyst å beholde ditt domene navn på no og com, så må du betale 4500kr engangs sum.
  stemmer det at du vill ha ditt patent på ditt domene navn og at du godtar beløpet 4500 norske kr som det koster, ja eller nei.

  Jeg- Jeg skal be noen av mine venner som bor i Malmø om å sjekke det her ut om dere er seriøse, så kan jeg betale dere hvis det viser seg at det stemmer at det er seriøse selgere

  Svindlere- Hvem er dine venner+ hvorfor skal de sjekke det ut.

  Jeg- Det er noen venner fra albaner ligaen, så slipper jeg å komme og krangle med dere hvis dere prøver å lure meg..

  Svindler- Vi er seriøse. det er ikke behov å sende noen her til oss.
  -Da hørte jeg i bakgrunnen at en annen sa at hun må avslutte samtalen.
  jeg- Hils Øyvind Larsen da( det er 100 000 som heter det i Norge)

 64. Ble ringt opp fra nr +46 406660222 i dag.
  Nådde ikke å ta telefonen menjeg søkte på Google.com og fant oplysninger om dette nummeret.

  Mvh Johnny

  Kontaktinformasjon for Ndh Sweden AB

  Besøksadresse

  Södra Förstadsgatan 66, 21420 Malmö, Sverige

  Telefon

  0046 406660222

  .

  Bransjer og områder for Ndh Sweden AB

  Bransjer

  Tilbyr til følgende områder

  Databasedrift

  Kontaktinformasjon for Ndh Sweden AB

  Besøksadresse

  Södra Förstadsgatan 66, 21420 Malmö, Sverige

  Telefon

  0046 406660222

  .

  Bransjer og områder for Ndh Sweden AB

  Bransjer

  Tilbyr til følgende områder

  Databasedrift

  Kontaktinformasjon for Ndh Sweden AB

  Besøksadresse

  Södra Förstadsgatan 66, 21420 Malmö, Sverige

  Telefon

  0046 406660222

  .

  Bransjer og områder for Ndh Sweden AB

  Bransjer

  Tilbyr til følgende områder

  Databasedrift

 65. jeg ringt fra Nordic Domain Hosting, damen som ringte ville på død og liv selge med mitt holding firma med .com jeg er ikke er interessert ettersom jeg allerede har .no og ingen vil noen gang ha interesse av mitt holdingselskap .com. Det tok ikke lang tid før hun selv la på :)

 66. ernst Rosseland

  Hei.
  Det er nå april 2012
  Jeg er blant de som fortsatt få regninger fra NDH og forstår nå at jeg er lurt.
  Jeg betalte i fjor til en norsk konto men i år er det til en svensk konto ca 3000 kr hver gang.
  Jeg har nå skrevet til dem at jeg er forstår jeg er svindlet og akter ikke å betale den siste regningen.

  Vil jeg komme noen vei? De sier at dersom jeg betaler nå vil jeg få muligheten til å komme ut av avtalem med dem

 67. hei.
  trodde jeg hadde skrevet her men. jeg var og anmeldte dem, fikk beskjed av polti at det bare var og betale og heller håpe på og få pengene tilbake senere. men det vill jeg ikke. sendte rekomandert til dem og mail med at dem var anmeldt. fikk etter et par uker en mail om at kravet fra dem var krediterad.
  så gikk det ca en uke til og det rekomanderte brevet kom i retur. og ca enda en uke til så kom brev fra polti at det var henlagt… så polti er ikke til så mye hjelp med sånne saker siden dem mente at jeg burde betale og dem henleger saken så fort.

  1. Det virker som om det er bedre å kontakte DnB for råd enn norsk politi. Trist. Det virker jo som om Trine har snakket med fornuftige folk hos Politiet, og du GT har snakket med mindre fornuftige folk.

 68. Jeg har anmeldt det og sendt anmeldelsesnummeret til DNB Nor som er der Nordic Domain Hosting har konto i Norge. DNB Nor er klar over situasjonen og etterforsker saken. Men de trenger anmeldelsesnummeret på saken din for å ha mer å gå på og for å kunne stoppe betalingene.
  I tillegg sa Politiet til meg at de hadde hjulpet noen som hadde fått faktura fra Nordic Domain Hosting om å forfatte et brev der de skriver at det de driver med er svindel og at de blir anmeldt hvis de ikke dropper kravet sitt. Gi klar beskjed om at du ikke kommer til å betale.

 69. Huff, jeg skjønner at jeg har gått i baret nå… Ble oppringt av denne skånske damen fra Nordic Domain Hosting jeg også, og har gått med på å kjøpe et domene som hun sa at noen andre hadde prøvd å registrere…
  Hva mener du med å bevise at det er bestridt, Jarle? Dette må jeg få stoppet… Angreretten må vel også gjelde når det er et kjøp??
  Håper noen kan hjelpe…

  1. Det finnes ikke angrerett/frist for selskaper. Men spørsmålet er jo om man handler i god skikk når man kommer med usanne påstander for å selge inn slike tjenester. MIn mening er at dette ikke er god forretningsskikk og at kravet derfor er ugyldig. (Jeg er IKKE advokat).

   Når det gjelder å bevise at du har bestridt et krav, så bør det i dag holde med en epost. Du kan bestride kravet direke til Nordic Domain Hosting, og til inkassovbyrået når de varsler inkasso. Et bestridt krav kan ikke kjøres til inkasso, men må tas i forliksrådet.

 70. dem har ikke levert meg noen tjenester eller andre ting.for dagen etter ble mitt firmanavn med com kjöpt av et norsk firma,så jeg har det nå,så dem har kun sendt meg faktura på noe dem ikke har levert.derfor jeg var og anmeldte det, er bare det at viss mann skal möte i forliksrådet så koster det tid og penger,men er litt prinsipet i dette. veit du om mann må möte i forlik i norge eller sverige?? polti mente mann måtte möte i sverige..
  takker for all hjelp og råd :-)

 71. gt, jeg ville forsøkt å samle så mye informasjon om Nordic Domain Hosting som mulig til å ta med i et forliksmøte.

  Det er viktig at du bestrider kravet på en måte som gjør at du kan bevise at det er bestridt. Bestridte krav kan ikke tas til inkasso, men må behandles først i forliksrådet, og senere i andre rettsinstanser.

 72. Da kom regningen på ca3800.-fra Nordic Domain Hosting.
  har prövd og ringe dem får en svarer som sier at dem kontakter meg innen 24timer.hörer ikke noe.så nå vert og anmeldt det,selv om polti ment det ville bli henlagt,lurte på hva jeg skulle gjöre og han mente det letteste var og betale,fint med polti:-))men vertfall sendt et rekomandert brev til dem siden dem ikke svarer på tlf,mail, for vill ikke betale…hjelp hva gjör mann????

 73. Jeg gikk på det samme. Ble ringt opp av banken min som hadde en annen av sine kunder som hadde vært utsatt for det samme. Det eneste som man kan gjøre er å anmelde dem til politiet. Det skal jeg gjøre i alle fall. Det var også det banken min anbefalte.

 74. jeg ble lurt i går,så og var opptatt og dem ringte og sa at et annet firma ville bli registrert med samme navn men med com, og selfölglig i samme område som jeg driver, sa da ja for rakk ikke og tenke mere på det der og da,så får vell en regning nå på com da.. noen som har noen råd???

  1. Sorry for the English.
   Check with http://www.domeneshop.no if the domain they want to sell is still available. If so buy it NOW.
   If they do not control the domain they have no case with you.
   I ironically turned my swindle domain into a website warning against them http://www.datahospital.info. I paid for 1 year so I will keep it running for the duration. Visit the site. I has information and links to helpful sites.

   You may wish to send them an Email with Read & Delivery receipts turned on. Stating that as from the date & time of the Delivery receipt or the date and time this email was sent that «They have no legal right to act on your behalf» That removes any verbal contract you might have agreed to on the telephone.

   Good Luck
   Dave

 75. Fikk i dag telefon fra ei svensk «Skånsk» pratande dame som sa ho ringte frå eit domeneselskap . Ho hadde ein kunde som ville registrere firmanavnet mitt på com. , og lurte på om eg ville beskytte meg mot det. Eg sa dette verka lite sannsynlig. Ho oppgav då eit fullt norsk navn på denne personen – norsk vanleg navn som det sikkert finst 10 tusener av i Norge. Kjente ikkje eg til denne personen, spurde ho . Det gjorde eg ikkje, men bad ho sende meg alt skriftlig på e-post. Nei, det kunne ho ikkje, då kunne ho risikere at eg ikkje svarte og då fekk ikkje ho gitt eit svar til den andre «kunden». Eg måtte bestemme meg på telefon. Eg bad ho då oppgi fullt navn på selskapet ho ringte frå, slik at eg kunne få sjekka selskapet litt. Ho oppgav å ringe frå Nordic Domain Hosting.
  Dette er ikkje noko anna enn eit reinspikka svindelforsøk som eg vil advare andre mot.

 76. Registreringer.com med en Peter Olsen ringer og påstår at de har fått en telefon fra mitt distrikt om å kjøpe opp com, net, org og info. de vil også linke disse adressene til sine egne sider sier han videre på tlf. De tar opp samtalen uten å informere om det på forhånd og redigerer opptaket for at det skal høres ut som du har bestillt og forstått hva han sier. Jeg var dum nok til å kjøpe disse adressene fra han for en totalsum på 2100 kr, men de sendte en regning på 10500 skr (holder til i sverige). Nå truer de med forliksråd, innkasso, advokat og alt av utgifter hvis jeg ikke betaler, og jeg har ikke bestilt noe for 10500. så jeg holder på det jeg vet er riktig. Jævla domene svindlere fra Sverige!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *