Nyrasisme fra Høyre?

Clemet: Frihet til å flytte fra fremmedspråklige

Friskoler kan hjelpe foreldre som vil vekk fra skoler med mange fremmedkulturelle, sier Kristin Clemet. Utdanningsministeren kom med sin oppsiktsvekkende begrunnelse for friskolene i et NRK-intervju i dag.

Jeg synes det er en vanskelig problemstilling, men synes at å trekke frem friskoler og bruk av disse for å «hjelpe foreldre som vil vekk fra skoler med mange fremmedkulturelle» blir helt feil.
Det største problemet i dagens skoler er mangel på individuell oppfølgning etter min mening, ikke først og fremst antall fremmedkulturelle. En annen ting er at jeg mistenker Clemet for å bruke fremmedkulturelle der hun burde ha brukt fremmedspråklige. Fremmedkulturelle av andre generasjon er ofte like stødige i Norsk som «vassekte» nordmenn. Selv har jeg en stedatter på 13 år som kom til Norge når hun var 7 og ikke kunne et ord norsk. I dag er hun blant de dyktigste i klassen sin i Norsk. Så dette med at man er «født norsk» og ikke fremmedkulturell vet jeg ikke har noe med skoledyktighet å gjøre.
Nå skal det sies at jeg ikke har gått på skole med mange fremmedspråklige, det har ikke stedatteren min heller. Det kan godt tenktes at det kan være et problem med undervisning der det er mange fremmedspråklige som holder på sitt eget språk, og ikke har fått mulighet til å lære seg godt nok norsk.
Når vi først snakker om det, kunne det være interesant å minne om at nivået i den norske skolen ikke akkurat er noe å rope hurra for, og på landsbasis har det INGENTING med noe stort innslag av fremmedspråklige. (Dette er først og fremst et «problem» i stor-Oslo, vil jeg påstå).
Jeg tror nesten vi skal ta til orde for gjennombygningen av den norske skolen. Problemet er jo at det ikke nytter å stemme på partier som har slikt i sitt valgprogram. (*host* Kristelig Folkeparti *host*), og Høyre har heller ikke hjulpet til. Arbeiderpartiet har heller ingen grunn til å skryte av sin skolepolitikk synes jeg.
[Via Lasses hjemmeside]