Nett-tips: Copyscape

En tjeneste jeg har hatt mye nytte av, og som kanskje ikke så mange vet om – er Copyscape .
Det Copyscape gjør, kort fortalt, er å lete etter sider som innholder mye av det samme innholdet som den nettsiden du legger inn adressen til. Det gir deg mulighet til å finne frem til nettsteder som har stjålet innhold. For Trygg og Sikker som har over 1000-sider med unikt innhold er en slik tjeneste uvurderlig. Og vi fanger nesten ukentlig opp nettsteder som har stjålet innhold og bilder fra oss. Dette er ofte nettsteder som er klare konkurrenter til Trygg og Sikker og som ikke bare bryter opphavsretten, men også markedsføringsloven ved å snylte på det arbeidet som har blitt lagt ned i å utvikle innholdet.
Copyscape har en tjeneste hvor man kan få automatiske rapporter på duplikatinnhold – tjenesten heter Copysentry og koster fra 5 dollar (10 sider) og oppover til 28 dollar (100 sider) for ukentlige rapporter og fra 20 dollar (10 sider) til 100 dollar (100 sider) for daglige rapporter. Det er også mulig å beskytte mer enn 100 sider, men da må man inngå spesiell avtale med selskapet.
For dem som bruker mye tid på å tilpasse tekst og innhold på nettsidene sine kan dette være en god investering, om ikke annet så for å få fjernet duplikatinnhold fra konkurrerende nettsteder.