Toppmeny

Sørvis og sånt

Jeg må innrømme at jeg etterhvert har blitt vant med dårlig service, både i Norge og i utlandet. I en sånn grad at jeg blir overrasket når noen faktisk gjør jobben sin.

Du tror kanskje at det bare er i Norge folk gir blaffen i deg som kunde? Not so. F.eks. er Wired (vel, deres «kundeservice»- og «distribusjons»avdeling) utrolig flinke til å rote bort alle mine henvendelser de gangene de faktisk klarer å rote bort mitt elskede magasin et sted på veien mellom et europeisk land (tror det er Sverige nå) og min adresse langt oppi Hakadalen. Sist gang det skjedde er heldivis NØYAKTIG et år siden, men den gangen resulterte oppfølgingen (og mitt desperate ønske om å holde bladsamligen komplett) til et tyvetalls e-mailer og at det tok 7 – SYV – måneder fra bladet var utgitt til det befant seg i min stue. Og oppfølgingen denne gangen har skremmede likheter med det som skjedde i forbindelse med forsvinningen av forrige årets magasin.

Så jeg forsøker igjen, jeg sender dem en vennlig e-mail – men samtidig en e-mail som forklarer hva som skjedde forrige gang magasinet ble borte. Jeg ber i e-mailen om at de sender meg magasinet airmail istedenfor surface. Slik at jeg kan få det om en ukes tid, muligens til og med i samme måned som det er utgitt, istedenfor å måtte vente i 6 uker til det kommer seg hit.

Her er e-mailen jeg sendte:

I never recived the september issue of Wired. The october issue just arrived. This is the 2nd year this happens. Last time I didn’t receive the magazine until april the following year (7 months after I was supposed to get it – and 20 some e-mails to the customer center). I really think I should be eligible for a AIR-MAIL sending of the missing september issue this time around. If nothing else, please make sure I don’t have to wait for 7 months before I get the magazine.

After all, I am subscribing for me to be able to have EASY access to the magazine. With frequent misses of the magazine being mailed to me, it can’t be said to be that.

Hope to hear from you soon about making sure I receive the September issue (2002).

Dette er svaret jeg fikk tilbake:

We are correcting our records and extending your subscription to compensate for the inconvenience you experienced. Please allow six to eight weeks for this change to appear on your address label.

Jeg får nesten lyst til å spørre om de har lært seg å lese, eller om de faktisk svarer på min henvendelse og ikke den forrige de fikk. Jeg bryr meg null om å få utvidet abonnementet mitt. Jeg vil ha magasinet som jeg har gått å ventet på, og som har vært ute i butikkene i en måned og er BORTE fra hyllene nå. Ganske utrolig hvordan kundeservice avdelingene kan rote – og hvordan årets problemer ligner på fjorårets. Deja vu.

I så måte ble jeg nærmest overrasket når jeg i forrige uke ringte Simens i forbindelse med et problem på et av mine nye leketøy, en Fujitsu Siemens Loox 600. Fujitsu Siemens har vært så uheldige at de har distribuert enkelte disse Pocket PC pda’ene feilkonfigurert, noe som fører til at de flimrer noe helt forferdelig. Fikset en vistnok enkel nok, problemet er at hvis man skal gjøre det selv – må man bryte et segl og dermed miste garantien på PDAen.

Etter å ha ventet i 20 minutter på å komme igjennom til support (greit nok, jeg satt uansett bare i bilen på vei mellom Torp og Oslo), kom jeg faktisk frem til noen hos Fujisu-Siemens som kunne ta imot henvendelse, og som i tillegg sørget for å sette meg videre til riktig person. Denne personen noterte ned opplysningene mine, og sende meg så en e-mail med informasjon om hvor jeg skulle sende PDAen. Etter det har jeg vært altfor opptatt til å få sendt den avgårde.

Så tirsdag denne uken ringer en av gutta på avdelingen hos Siemens som har support på PDAen og følger opp, og jeg ender opp med å levere den direkte til supportavdelingen i Oslo. Og en time senere ringer han (han følger opp igjen!) og sier at jeg kan hente den. Da hadde han i tillegg sjekket for en annen feil som jeg trodde den hadde. (Belysningen på displayet er ikke gjevn, men kun fra en side. Dette er samme type belysning som de første iPaq’ene hadde – men på Loox’en blir den mer ugjevn enn på iPaq’en viser det seg). 1-0 til Simens.

OBS: Fujitsu-Siemens laptop support gjøres ikke av Siemens, og er langtifra i samme liga som Siemens supportavdelingen for PDAer.

Kommentarene er lukket


Utvikling og webhosting: Senson AS