Salgskurs

Har vært på salgsforedrag i dag. Det var rasende festlig (faktisk). Nesten som å ha vært på et standup-show.
På vei hjem reflekterte jeg over at foredragsholderen lurte på hvorfor selgere er sett ned på. Det er ingen i dag som ønsker å kalle seg selger, de verste selgerene er dørselgere selvsagt, eller telefonselgere. Med andre ord slike folk som vil prakke på oss ting.
Mens foredraget var humoristisk og svært engasjerende, og faktisk også opplysende på en rekke områder (dvs. jeg lærte litt), må jeg si at jeg i ettertid også skjønner (basert på historiene han fortale, og triksene han lærte bort) at det er mange mennesker som får ubehagsfølelser når de hører ordet selger.
Det er mulig at manipulering og triks kan gjøre en god selger, det er også mulig at folk lar seg selge til av sånt. Kanskje til og med at man er nødt til å selge til enkelte mennesker på den måten, men det gir meg fortsatt en ettersmak av snakeoil og lurerier.
Det jeg likte best var fokuset på entusiasme og oppfølging, samt dette med kommunikasjon/typetolkning. Entusiasme står for meg som sannsynligvis den viktigste faktoren til suksess, ikke bare i salg – men ellers i livet også. Så akkurat det får jeg vel jobbe litt med. Enklere sagt enn gjort, når man er en så dypbarka Generasjon-X’er som jeg.
Men uansett hva som skjer videre i livet, håper og ber at jeg aldri i livet mitt blir en sleip selgere som bare er interesert i et salg, og ikke noe annet.

5 hendelser på “Salgskurs”

  1. Markedsøkonomi? Ja, det vet jeg hva er. Har du lyst til å definere det for oss, siden du spør?
    Det er klart man må ha selgere. Selv har jeg vært selger i mange forskjellige settinger og sammenhenger, men ville vel aldri titulert meg selger.
    Jeg har ikke problem med selgere som sådann. Jeg har problem med sleipinger av alle slag, men mest problemer med sleipe selgere.

  2. Vet du hva markedsøkonomi er? Hvordan ville samfunnsøkonomien vært uten selgere, det er tross alt kjøp og salg av tjenester som holder økonomien på bena! Blir irritert over sånne som deg.
    PS! jeg er ingen selger

Stengt for kommentarer.