Toppmeny

Å ta bilder i skjul

Fant et kamera som kan være interesant å bruke for å kunne ta bilder uten å vekke alt for mye oppmerksomhet. Trust 500F SpyC@m Flash, det er av typen «pencam» og kan – som du kanskje ser av bildet – enkelt legges i hånden. Ikke alt for god kvalitet, ikke noen autofokus eller sånt fiksfakseri – men en mulighet til å skyte bilder kjapt og greit.
12932-1.jpg
Kameraene som kommer med dagens mer avanserte mobiltelefoner gir også mulighet for å ta bilder og er også mer diskrete, men resultatene jeg har sett så langt har ikke overbevist.
Så, har jeg tenkt til å bli en digital paparazzi? Nei, men tanken er å begynne å ta bilder av folk når de ikke er så fokusert på at de blir tatt bilde av. Jeg mener bestemt at folk blir for tilgjorte når de er klar over at et fotografiapparat er i nærheten. Noe som vel er en av grunnene til at jeg aldri blir helt fornøyd med bildene jeg tar av mennesker.
Jeg har lekt med tanken på å ta bilder av situasjoner alá den Anja beskriver i sin weblog – Jeg ble forøvrig enda mer inspirert av å lese Shutterbabe.org. Hennes Pencam bilder er svært interesante.
Jeg har enda ikke klart å komme frem til om det er i orden eller ikke. Det er tross alt snakk om å invadere andres privatliv – og til en viss grad også privatsfære. En god måte å sjekke om man synes sånt er greit på, er å tenke seg å bli satt i en slik situasjon selv. Hadde jeg selv syntes det var greit at jeg ble tatt bilde av uten å være klar over det, og at det så ble publisert et eller annet sted på nettet? Jeg må innrømme at jeg ennå ikke har noe svar.
Hva synes du?

2 responser til Å ta bilder i skjul

  1. Blank Spot 12. mars 2003 den 22:22 #

    Snapshots, eller snøggbilete, om du vil

    Kamera som eignar seg til feste augneblinkar på film, på ein diskret måte.

  2. Lasse 10. mars 2003 den 10:03 #

    «Hadde jeg selv syntes det var greit at jeg ble tatt bilde av uten å være klar over det, og at det så ble publisert et eller annet sted på nettet?»
    Vel, har du med et spørsmål noe sted her? Hvis du spør _etter_ at du har tatt bildet om det var i orden at du fotograferte, da er det i orden. I motsatt fall er det veldig i uorden etter min mening.


Utvikling og webhosting: Senson AS