Toppmeny

Brukervennlighet hos Oslo Kinomatografer

Jeg var på kino i helgen, og fikk med meg årets obligatoriske Colosseum visning av Matrix Revolutions. Jeg skal forsøke å la være å la meg avspore til å kommentere noe om filmen, eller det faktum at det ser ut som om Wachowski brødrene har latt døren stå åpen for nye episoder.
Når jeg var på kinoen slo det meg hvor lite som skal til for å ødelegge for et i utgangspunktet godt konsept. Ettersom flere og flere nå handler billettene sine på nettet har man endelig gått til det naturlige skritt å sette opp automater for utskrift av billettene på kinoen, slik at man slipper å stå i lange køer for å bli ekspedert av en kinoansatt.
Problemet er bare at køen ved automaten var like lang som den ved kassene, og at det tok ca. dobbelt så lang tid å ekspedere billettene ved automatene. Jeg innrømmer gjerne at jeg først lurte på om jeg hadde fått de tregeste menneskene i Oslo forann meg, men når jeg kom frem fikk jeg erfare hvorfor det tok så lang tid.


Den største feilen man hadde gjort var å ikke på en god måte vise brukeren hvilke steg man skal igjennom for å få ut billetten. Først må man dra bankkortet, så slå inn deler av koden på billettene og deretter de 5 siste sifrene på bankkortet for å bekrefte orderen.
At man i det hele tatt er nødt til å gjøre noe annet enn å dra kortet man brukte til å kjøpe billettene med på nettet får være så sin sak. Men at man ikke har klart å gjøre det tydelig for brukeren hvilke steg man skal igjennom, og hvilke deler av billettkode og kortkode man skal taste inn når man først har gjort det slik, fører til at systemene sannsynligvis er halvparten så effektive som de kunne ha vært.
Å bruke grafikk/bilder for å viste hvilke steg man skal igjennom, og hvilke deler av informasjonen man skal ha tak i hadde vært nok, selv om – nok engang – systemet burde ha vært så enkelt som å trekke kortet og så bekrefte bestillingen ved ett tastetrykk.
Skjerp dere Oslo Kinomatografer, dette kan bli bra, men det er langtifra bra nå.

3 responser til Brukervennlighet hos Oslo Kinomatografer

 1. Asbjørn Ulsberg 3. desember 2003 den 13:12 #

  Idéen til systemet er jo god. Hva med om NSB, Trafikanten, Billettservice, Posten og Oslo Kinematografer gikk sammen og laget en boks der _alle_ typer billetter kunne bli kjøpt samme sted?
  Først velger man billettype, så trekker man kort, så trykker man «Bekreft» og til slutt blir billetten skrevet ut. Et slikt samarbeidsprosjekt hadde vært — om ikke lettere og bedre for billett-selgende bedrifter — vært helt genialt for brukerne.
  Skal du ha en billett? Kjøp den i en av de 500.000 boksene som står utplassert i Oslo. Herregud hvor fantastisk verden kunne vært.

 2. Kenneth Brodal 1. desember 2003 den 20:05 #

  En slik løsning har vi også i Trondheim. Her må man taste inn referansenummeret og de fem siste sifrene på kortet du kjøpte de. Jeg har aldri hatt noe problem med dette, og for meg virker forklaringene forståelig for de fleste.
  Jeg var faktisk på kino i Oslo onsdag i forrige uke (Saga). Brukte også der denne automaten, og fant den like grei å bruke som de i Trondheim.
  Forøvrig håper jeg for guds skyld de ikke tenker å lage noen flere av disse filmene. Den første var meget god, den andre middelmådig, men denne siste var en rein skandale. De burde gitt seg mens leken var god.

 3. Karl Ove Hufthammer 1. desember 2003 den 18:59 #

  Her i Bergen berre pjotar me kortet inni automaten, og billettane kjem ut utan at me treng tasta kortnummer, kode eller noko sånt.


Utvikling og webhosting: Senson AS