Toppmeny

Søkemotoroptimalisering og søkemotorer og sånn

Var på et foredrag sist fredag, i regi av eForum Norge. Tittelen var Er vi i klørne på søkemotorene
Lyst til å lese mitt lille uformelle referat?


Det hele startet med Jon Bing, han snakket om opphavsrett og de sakene som har vært prøvet i forskjellige land. Stort sett bare skraping på overflaten og korte epistler som ting som såvidt har med søkemotorer å gjøre.
Så fikk Thomas Torjusen fra Sportmann ordet, og snakket mye og lenge om hvor ille søkemotorene er. Spesielt fikk Kvasir gjennomgå fordi de tar mer penger for oppføringen for år 2. Han sammenlignet faktisk søkemotorene med narkolangere. Vel, i dette tilfellet vet vi vel alle at det er snakk om kataloger som tar seg betalt for oppføringer. Han snakket også om søkemotoroptimalisering, og selv om han ikke sa det direkte – innrømmet han vel at de har gjort enkelte ting teknisk hos Sportmann som har gjort at de har dårlig synlighet i søkemotorene.
Petter Karal hos Kvasir brukte mesteparten av tiden sin på å besvare spørsmålene fra Thomas i sitt foredrag, noe som etter min mening var svært skuffende. Jeg ville heller ha hørt mer om hva han tror om fremtiden. Men han fortalte at Kvasir tar seg av 1.9 millioner søk pr. måned.
Truls Berg hos Fast Search and Transfer fortalte at Fast != All the web, noe vi vel viste fra før av. Han fortalte også at i følge Forrester starter 70% av alle salg på nettet med et søk. Og enda mer interessant, at 80% av de som ikke finner det de er på jakt etter ved søk forlater nettstedet.
Så var Bjørn Tore Stig innom og sa noen få ord om Optimeta. Før han ga ordet til en annen søkemotoroptimaliserer.
Lars Fitje hos B-Found overrasket med dagens mest interessant foredrag. Han kom faktisk inn på hvordan man kan optimalisere et nettsted for søkemotorene. Var innom hva som regnes som spam, og hva som fungerer i dag. Det mest interessante for de som er interessert i å være synlige på nettet og møte kunden er at B-found har en søkeordsdatabase med over 270 millioner søk, samlet over 4 år. Jeg fikk ikke med meg alle søkemotorene, men de jeg regner som de to viktigste her i Norge var med. (Google og Kvasir).
Frokostseminaret ble avsluttet av Per Øivind Gressum fra Hardware.no som presenterete en spesialsøkemotor for de som selger datakomponenter.

2 responser til Søkemotoroptimalisering og søkemotorer og sånn

  1. Jarle 8. desember 2003 den 15:53 #

    Noe som gjør at de er enda mer avhengige av aktører som Kelkoo og Kvasir, samtidig som de tydeligvis ikke setter pris på akkurat det.
    Det kom forøvrig fram at de hadde blitt rådet til å kvitte seg med framesløsningen, men hadde vurdert det som for kostbart.

  2. Lasse 8. desember 2003 den 12:17 #

    At Sportsmann «kjeftet» på søkemotorene, var kanskje ikke noen bomde, nei. Her er hvordan Google oppfatter Sportsmanns sider:
    http://www.delorie.com/web/lynxview.cgi?url=http%3A%2F%2Fwww.sportsmann.no


Utvikling og webhosting: Senson AS