OEM produkter

jos_mp-130-2.jpgHåkon har et godt eksempel på OEM produkter: Hjemmekos fra Korea.
Kort fortalt: En kuul ny MP3 spiller reklameres av Jens of Sweden på denne måten:

Med MP-130 startar Jens of Sweden en ny design­trend för mp3-spelare.

Så viser det seg at spilleren er et OEM produkt produsert av en koreansk leverandør og solgt til mange forskjellige selskap under forskjellige merkenavn.
Verden har etterhvert blitt sånn at det kun finnes noen få faktiske produsenter, men mange merker. Dette er faktisk mer vanlig enn man skulle tro, spesielt i forhold til småelektrisk utstyr og elektronikk.
Så er spørsmålet hvor dypt man skal gå. Apple’s iPod er f.eks. bygget opp standardkomponenter som man også finner i andre MP3-spillere.

5 hendelser på “OEM produkter”

  1. Lille speil…

    Det kom en del interessante kommentarer angÃ¥ende reklamebildet til Jens of Sweden. Som eksempel pÃ¥ reklame er antagelig den viktigste observasjonen at et bilde med pene eller interessante mennesker som regel fÃ¥r langt mer oppmerksomhet enn et enkelt…

  2. Sant nok at spilleren ikke blir lagd av JoS men av koreanske iBead (ellers hadde den sikker kostet dobbelt saa mye). Men iflg JoS saa samarbeider de om design mens iBead har ansvar for aa sette de sammen.

  3. Er helt enig med deg der. Personlig har jeg faktisk trodd de produserte utstyret sitt selv, de er jo veldig flinke til å formidle hvor viktig design er for dem.
    Men som du sier, her er det ikke snakk om dyktige produktdesignere, men heller snakk om en dyktig innkjøpssjef.
    Personlig kommer jeg nok neppe til å kjøpe noe Jens of Sweden produkt, iallefall ikke fordi det skulle være spesielt på noen måte.
    PS: Ser at Gizmodo skriver om spilleren som om det skulle være et Jens of Sweden produkt.
    (URL: http://www.gizmodo.com/archives/jens-of-sweden-mp130-mirror-finish-flash-player-015863.php )

  4. Inni er de like, heter det i en sang. Det er klart at mange dingser er standard innmat i pent designet innpakning.
    Det er heller ikke noe galt i å merke OEM-produkter med sin egen logo. Du blir bare ikke produsent av den grunn. Det som skurrer veldig her er måten Jens of Sweden presenterer produktet. De gir tilsynelatende en innkjøper med god teft æren for god design, og da risikerer de at markedet oppfatter Jens som juks.

Stengt for kommentarer.