Årets gadget? Swissmemory fra Victorinox

swissmemoryJeg hadde tenkt å blogge om denne kniven for lenge siden, men tid er som vanlig ikke det jeg har mest av. Overraskende nok er det mer å si om den enn det kanskje først kan virke som.
For det første er det en vassekte Victorinox kniv, men med en ekstra del fra et firma som heter Swissbit. (De lager USB minne under eget navn, og for blant andre Fujitsu-Siemens). Den ekstra delen er selvsagt en USB-minne-plugg som i den versjonen som er tilgjengelig nå er på 64 MB, har støtte for de fleste operativsystem og også kommer med krypteringsprogramvare.
Det at det er en Victorinox kniv gjør at det har tatt litt lengre tid enn man kanskje skulle ønske før den kom på markedet – rett og slett fordi Victorinox er opptatt av å ikke lansere produkter som ikke holder mål. Hvilket man jo må berømme dem for. Problemet er selvsagt at de bruker mer tid på kvalitetssjekker (også kjent som Q&A) enn man er vant til ellers i elektronikkbransjen.
Det kan også være verdt å merke seg at Swissbit nok var litt kjappe på avtrekkeren i forhold til lansering av produktet på vegne av Vicorinox. (Jeg regner med at noen hos Swissbit har fått seg en overhaling), og det førte til mange rare avisoppslag – blant annet i Norge.
I første omgang har Victorinox bestemt seg for å lansere Swissmemory (som kommer som lommekniv + minne + diverse andre dippeduter) og Swissmemory Travelsafe som kommer uten kniv og andre skarpe gjenstander som måtte kunne stoppe deg i sikkerhetskontrollen når du skal ut å reise.
<shameless plug>
Trygg og Sikker har selvsagt Swissmemory på lager, utstilt i butikken og tilgjengelig på nett.
</shameless plug>
Inspirasjon til å endelig skrive om kniven kommer fra: Gizmondo: USB Swiss Army Knife in Stock
Lurer på hvor mye Thinkgeek betalte for den omtalen jeg ;-)

3 hendelser på “Årets gadget? Swissmemory fra Victorinox”

  1. USB-endene som framstår som lysende smådjevler er trukket tilbake fra markedet etter problemer med at de falt fra hverandre. Det ville ikke tatt seg bra ut å selge dem i noen butikker.

Stengt for kommentarer.