RosaIndex.no

Enda en dag med «interessante» samtaler med selgere fra diverse mer eller mindre useriøse selskaper som skal selge dette og hint.

Jeg har opplevd å bli oppringt av «Rosasider» (RosaIndex som de når kaller seg, etter noen runder med Telenor / Findexa) mange ganger. Første gang jeg hørte fra dem kom selgeren så godt som med en påstand om at «ja, de var de rosa sidene som alle kjenner». M.a.o. at de skulle være Findexas rosasider. Dette var selvsagt sprøyt, og det fant jeg ut relativt raskt. Hver gang jeg har blitt oppringt har det vært for å «sjekke korrektur» på oppføringen vår. Informasjonen henter de sannsynligvis fra Findexias gule sider (den trykte katalogen). Hvordan vet jeg det? Fordi informasjonen de i dag ville ha korrektursjekket kun finnes der..

«Korrekturen» har tidligere resultert i fakser med «korrektur» som isteden har vist seg å være rene ordrebekreftelser. Noe jeg selvsagt aldri ville finne på å skrive under og returnere.

Denne gangen var jeg uhøffelig nok til å være med en liten stund før jeg avbrøt og spurte rett ut om den kvinnelige selgeren egentlig ikke ville selge meg en oppføring i katalogen. Og ja, det var det hun var på jakt etter.

Så kommer det som virkelig fikk meg til å bli forbannet: Selgeren klarer å påstå at Rosasider / Rosaindex er blant de to største katalogene på nett. Hva slags undersøkelser de bruker for slike påstander kan man jo lure på. Norsk Galupp har iallefall ikke RosaIndex / Rosasider på sin topp 10 liste. Isteden kan man se at blant katalogene er det Kvasir som forsatt (såvidt) er på førsteplass, tett fulgt av Gulesider.no.

Etter den erfaringen jeg hittils har hatt med Rosaindex / Rosasider er det iallefall ingen tvil om at jeg vil holde meg langt unna dem i fremtiden. Jeg vil heller anbefale de som ønsker katalogoppføringer i Norge til å være forsiktige, det er altfor mange svindlere der ute.

75 hendelser på “RosaIndex.no”

 1. Godt nytt år, diskusjoner og beklagelser

  Godt nytt år alle sammen. Beklager at det ikke har vært særlig med aktivitet her. Men desember/januar er alltid en…

 2. Seriøse mennesker pleier å presentere seg med fullt navn når man diskuterer. Hvor seriøs er man egentlig når man presenterer seg med «Tlf selger for seriøst selskap»?

 3. Ikke at jeg er veldig opptatt av hva man kaller dette nettstedet, men er det noen spesiell grunn til at du skriver «bloggen»?
  Hvis du jobber i en «seriøs katalog» vil jeg anbefale deg at du setter deg inn i hvordan man gjør markedsføring i andre seriøse kanaler. Eneste grunn til at «seriøse kataloger» som ikke er med i TNS-gallup har kunder er at kundene deres ikke er profesjonelle markedsførere. Profesjonelle markedsførere kjøper nemlig ikke reklame i blinde – de forventer å vite hvem de når og gjør det de kan for å måle hvordan det de gjør fungerer.
  Når det er sagt, «seriøse kataloger» som ikke har råd til 25.000 kroner pr. år for uavhengig statistikk er ikke seriøse.

 4. Tlf selger for seriøst selskap

  Etter å ha lest denne «bloggen» er jeg nødt til å nevne en ting jeg faktisk føler er meget viktig. Man må faktisk, såvidt meg bekjent, betale for å bli målt av TNS gallup. Dette er det selvfølgelig ikke alle som er interesert i å gjøre. Noen velger heller å bruke de pengene på å markedsføre søketjenesten sin.

 5. Du har helt rett i at det nok er enkelt å få tak i siste rapport fra Online Services.
  Når det er sagt hadde det vært mye greiere om de publiserte den slik at alle kunne lese dem. Blant annet fordi det da blir enklere for andre å kunne verifisere at det jeg skriver faktisk er sant.

 6. Nettkatalogen

  Det er vel ikke mer vanskelig enn å sende en mail til Online Services om man ønsker oppdatert informasjon. De har stilt villig opp med informasjon til Nettkatalogen når dette har blitt forespurt. Enig i at det hadde vært fint om de publiserte dette åpent, tror de har det i sine planer også.
  De oppdaterer ellers undersøkelsen internt på jevnlig basis slik at man også kan følge eventuelle endringer i markedet.

 7. Jeg skulle ønske Online services gjorde sin første undersøkelse offentlig på nettet. Det hadde vært bedre å kunne linke til den enn å bare kunne referer fra den. Og den siste undersøkelsen har jeg ikke sett engang – så den er det vanskelig å forholde seg til..

 8. Nettkatalogen

  «En annen sak er hva man faktisk får. Jeg så på TNS-Gallup sin siste undersøkelse nå – og der er Nettkatalogen og Internettkatalogen nesten like store – men i følge undersøkelsen som Online Services har gjort genrerer Nettkatalogen bare halvparten av den trafikken Internettkatalogen genererer til de som annonserer der. (Basert på målinger som er gjort på trafikk til kunder av Online Services – den undersøkelsen som er blitt publisert var basert på trafikk til ca. 1300 norske nettsteder).»
  Til info:
  Den siste målingen fra Online Services viser at Nettkatalogen generer mer trafikk til de som annonserer enn Internettkatalogen. Denne undersøkelsen har av en eller annen grunn ikke blitt publisert, men jeg er sikker på at det kan bekreftes av Online Services. En feil med Nettkatalogen gjorde at Online Services ikke klarte å fange opp all trafikk.

 9. Jeg tviler på at Gul.no har flere millioner sidetreff på førstesiden sin. Hvis det er tilfelle bør de snarest sørge for å bli med i TNS-Gallup undersøkelsen.
  Sansynligvis er Gul.no en av de minste av katalogene. La oss være rause og ta utgangspunkt i at de har 200.000 besøkende pr. måned (jeg tviler STERKT på at de har så mange brukere).
  Av disse kan du regne med at ca. 1 promille trykker på annonsen din. Hvilket skulle gi 200 besøkende pr. måned. Du betaler 5000 kroner – hvilket tilsvarer kr. 27,50 pr. besøkende. Dette er DYRT hvis det ikke umiddelbart er opplagt. Husk i tillegg at de som klikker sannsynligvis ikke er veldig interessert i det du driver med.
  At du i tillegg må betale for et helt år, m.a.o. 60.000 kroner skulle gi svaret på hva du bør gjøre.
  Skal du annonsere på nett bør du heller bruke pengene dine på annonser hos Google. Gjør du det riktig bør du kunne få igjen omsetning på minst 10 kroner for hver krone du bruker der. Du kjøper annonser som vises på spesifike søkeord i Google og møter dermed noen som faktisk søker etter det du kan tilby (m.a.o. er i søkemodus etter det du driver med) og du betaler bare for hvert klikk som du faktisk får.

 10. Hei! Hva synes du prisen på 5000,- kroner måneden for en forside banner rute/banner på gul.no
  De sier de har flere millioner sidetreff??
  Bare lurer siden det er en stor investering for meg .Fikk ikke prøve kun en måned for å se må hive meg på for et år..

 11. Hei Vegard, hyggelig å ha en deltager fra en av katalogene som jeg har kritisert som faktisk skriver under eget navn og på en saklig måte – det er en forfriskende opplevelse.
  Jeg vet ikke om alle er klar over det, men jeg har i løpet av min karriere innen internett-relaterte yrker (jeg har jobbet med slik siden 1995) blant annet sittet på utviklingavdelingen hos en av nettkatalogene. Og jeg tror jeg har litt kunnskap om hvordan man i enkelte tilfeller selger «luftslott» og tjenester som langt ifra er verdt de kronene som blir betalt for tjenestene.
  Denne erfaringen har nok gjort meg litt ekstra skeptisk til å kjøpe påstander uten at disse kan støttes av fakta.
  Det er neppe noen stor overraskelse at mange telefonselgere bruker salgsmetoder som ikke er helt etisk riktige – og at man kan føle seg lurt etter å ha blitt rundsnakket av enkelte av disse. Det som så er prøven på hvilke selskaper som virkelig er seriøse og hvilke som ikke er det – er hvordan man håndterer klager fra «nye kunder» som egentlig ikke ønsket å bli kunder. Og det er der Nettkatalogen har sviktet såvidt jeg kan forstå.
  En annen sak er hva man faktisk får. Jeg så på TNS-Gallup sin siste undersøkelse nå – og der er Nettkatalogen og Internettkatalogen nesten like store – men i følge undersøkelsen som Online Services har gjort genrerer Nettkatalogen bare halvparten av den trafikken Internettkatalogen genererer til de som annonserer der. (Basert på målinger som er gjort på trafikk til kunder av Online Services – den undersøkelsen som er blitt publisert var basert på trafikk til ca. 1300 norske nettsteder).
  Nå skal det sies at jeg personlig synes Internettkatalogen og Nettkatalogen er for små til å være spesielt interessante å annonsere hos. Blant annet fordi pris pr. «kontakt»/lead hos disse to blir for høy kontra det man må betale der det er mer trafikk å hente.

 12. Gul.no er ikke på gallup iallefall!!
  Gul.no er svindel med «gjengangeren i norsk rettvesen» Even Jordal i spissen.Hvis det er noen som vil lete opp info om gul.no er det bare å søke på kapital med søkeord even jordal.Uten tvil interresant lesing…

 13. Vegard Fuglerud

  Jeg jobber som selvstendig rekrutterer og har for øyeblikket leid meg ut til Nettkatalogen.
  Jeg kjenner ikke meg igjen i alle beskyldningene som kommer mot min oppdragsgiver. Jeg opplever de fleste selgerne her som hyggelig sanferdige mennesker. Nettkatalogen kjemper i et marked hvor det er mange useriøse aktører og gjør det de kan for å fremstå som seriøse.
  I forhold til trafikk på siden så hendviser alltid selgerne til http://www.gallup.no for der kan kundene se hvor mye trafikk som faktisk er på sidene. En annen sak er at alle kundene til Nettkatalogen har tilgang til sin egen statistikk som de hele tiden kan gå inn å se på.
  Daglig hører jeg selgere snakke med fornøyde kunder som har skapt masse trafikk inn til sine hjemme sider som igjen har ført til kunder for de.
  Jeg må også være ærlig å si at det helt sikkert har vært selgere hos Nettkatalogen som ikke har solt på en » ren » måte. Men i dag er det i allefall slik at alle kunder må signere på en avtale som de går igjennom med selger. Og der står det ingenting med små skrift.
  Jeg synes dette forumet er bra og viktig. Man må belyse cowboy bedriftene og de som oppererer på en useriøs måte. Men jeg synes Nettkatalogen blir fremstilt på feil måte her.
  Internett har kommet for å bli og alle bedrifter som trenger kunder må gjøre seg synlige gjennom forskjellige kanaler.
  Jeg kan være litt innhabil i denne sammenhengen i og med at jeg rekrutterer for de i dag men jeg ville ikke tatt oppdraget hvis jeg hadde opplevd de som useriøse. Dette er også noe jeg vektlegger mye i intervjuer med kandidater. Nettkatalogen skal ikke ha noen cowboy selgere men dyktige oppegående selgere som sammen med kunden finner en løsning tilpasset deres behov.
  Vil referere til http://www.varslingslisten.no og http://www.gallup.no for å se på de bedrifter som er useriøse og sjekk på gallup hvis tallene til en selger virker litt vel overdrevent.

 14. Jens M. Pettersen

  Gul.no er en kataloghai som driver med utpressing av kunder!Det er ren svindel.Eneste måten de får besøk på siden sin er via kvasir 0,-kroner i markedsføring blir brukt.Hvis ikke dere bruker en krone på markedsføring hvorfor skal andre bruke en krone på dere???!!!!

 15. Mohammed Ataf

  Har nettopp blitt informert om at Gul.no bruker telefon opptak som ikke opplyses for kunden!!!
  Det er først når jeg nektet å betale at de truet med at de hadde telefon opptak av samtalen.Dette sa de ville bli brukt mot meg i en eventuell rettsak!! Skjønner ikke at bedrifter kan holde på sånn.
  Trodde sånt var ulovlig??!!

 16. Bjørn-Erik, er det du som er «snippen»? Jeg har aldri sensurert kommentarer på bloggen min, så det er vanskelig å forstår hva du snakker om. Jeg har heller aldri mottatt noen kommentar på bloggen min fra noen «Bjørn-Erik» tidligere.
  Det eneste du oppnår med å komme med falske anklagelser er at jeg får enda mindre respekt for den typiske katalogselgeren. Men løgn og bedrag er kanskje en del av bransjekunnskapen man må ha for å «gjøre det godt» som telefonselger?
  Sånne som deg er grunnen til at jeg får vond smak i munnen av å kalle meg selv «selger». Skulle ønske dere alle kunne skjerpe dere.

 17. Hei Jarle!
  Artig at du har drevet litt konstruktiv sensur av innspillet jeg sendte deg! Morsom vri at du bare ville ha konklusjonen min på trykk…..! HeHe, smålig spør du meg.
  (Tidligere telefonselger som har tilegnet seg stål-psyke etter samtaler med sånn som deg (B-E))

 18. Jan Strømhaug

  Ja, jeg har skrevet til alle katalogforetakene som har sendt fakturaer. Etterhvert som det har kommet krav fra innkassobyråene har jeg også skrevet til dem. Fikk i dag melding fra et firma som jeg hadde truet med politanmeldelse hvis de ikke sluttet og plage meg. Meldingen var som følger:
  Hei
  Av prosessøkonomiske årsaker er saken trukket fra inkassobyrået, og fakturaen vil bli kreditert.
  Med vennlig hilsen
  Vil ikke oppgi navnet nå da de var grei og sluttet og plage meg.
  De sakene som er gått til innkasso er fra:
  Telefonkatalogen AS, Telefonkatalogen biz, TV 2 Interaktiv, Nettkatalogen AS, Firmanett AS og Rosa Index ASA.
  Et luretriks som brukes er at man får et godt tilbud på en prøveperiode uten at man får beskjed om at avtalen fornyes hvis den ikke blir oppsagt før den går ut.
  Rosaindex bruker dette. Fikk tilbud på et år for kr.2.467,60. Neste krav var på kr. 6.212,50, så der satt jeg i saksa. De sier jeg burde ha sett at det stod på baksiden av fakturaen at avtalen måtte sies opp 14 dager før den utløp.
  Jeg har brukt masse tid på slike saker og bunken på skrivebordet bare vokser, men jeg gir meg ikke.
  Jan Strømhaug – [email protected]

 19. Jan, du bør være klar over at ubestridte krav ikke trenger å gå veien om forliksrådet lengre. Noe som gjør at alle som får det de mener er urettmessige krav faktisk MÅ sørge for å kommunisere tilbake at kravet er omstridt.
  Er kravet omstridt kan ikke inkassobyrået drive det inn. Enkelt og greit. Dette gjør du enklest ved å gi inkassobyrået beskjed om dette hvis det går så langt, i tillegg er det greit å gi tibakemelding til selskapet kravet kommer fra om at du bestrider kravet. (Noen av disse selskapene vil sannsynligvis overse slikt, men inkassobyråene kan ikke gjøre det).
  Har såvidt jeg kan huske kun sett en suspekt faktura så langt, og det hadde faktisk ikke med kataloger å gjøre.

 20. Jan Strømhaug

  Blir oppringt av nettkatalogselgere nesten hver dag. Mange er useriøse etter min mening, for uansett hva man svarer kommer det ofte en faktura i posten. Betaler man ikke kommer det etterhvert et krav fra et innkassobyrå. Dette er en stor plage. Sitter nå med 5 krav og trussler om innkasso hvor det er påløpt salære og diverse tillegg. Hvordan skal vi komme dette til livs? Har brukt masse tid fordi det blir anbefalt og svare i tilfelle man må møte i forliksrådet. Vil anbefale alle og lese hva som står på http://www.varslingslisten.no. Jeg skal i hvertfall finne et sted hvor de useriøse og plagsomme skal få sine navn offentliggjørt, slik at andre skal bli oppmerksom på dette. Vil ha synspunkter på dette. Jan Strømhaug

 21. Snippen, ikke godt å vite det. Spesielt ikke siden du ikke tør å stå fram med eget navn. For alt jeg vet er du julenissen.

 22. Til Jarle !jeg jobber ikke for dinpris hvis det var det du trodde.
  Metrix-listen måler også kun norsk trafikk, og de største nettstedene i Norge har faktisk ganske høy utenlandsstatistikk de ikke går ut med (hva mener du med det Thomas Lund, begrunn dette nærmere. Tror du har misforstått noe.
  Hilsen Snippen

 23. Jeg tenkte lenge på om jeg skulle legge inn en kommentar her, dog jeg tar sjansen. Jeg jobber i Findexa, men jeg er ikke selger. Før jeg skriver noe mer så må jeg presisere at jeg skriver dette som en privatperson og jeg representerer ikke min arbeidsgiver i det hele tatt.
  Det ble nevnt ovenfor at Eniro eier Findexa, dette er delvis riktig. Eniro Norge AS eier ikke Findexa, men er derimot mer som et søsterselskap siden Eniro AB (I Sverige)er eierne.
  Å si at TNS Gallup «gir de resultatene selskapene selv vil» faller på sin egen urimelighet. De fleste som ligger på Metrix-listen er konkurrenter og det blir for dumt å påstå at denne er feil.
  Det har seg dessverre slik at man finner råtne epler overalt, og selgere som «pusher salg». Jeg liker å tro at dette ikke er de respektive katalogenes feil, men at det er selgerne selv som gjør det for å oppnå sine budsjetter. For firmaene er dette svært vanskelig å gardere seg imot, det sier seg selv at det tar altfor mye ressurser å lytte på hver samtale. Mange av postene her er veldig gamle og irrelevante i dag så jeg vet ikke noe om status på dette per dags dato.
  Det som er forferdelig trist med dette er at noen går fem på, så jeg er helt enig med Jarle i at third-party kilder er et minimum før man i det hele tatt går til innkjøp av noe. Det koster ganske mye å ligge på Metrix-listen, så stuntet Eniro gjorde var litt småsnaxy.
  Metrix-listen måler også kun norsk trafikk, og de største nettstedene i Norge har faktisk ganske høy utenlandsstatistikk de ikke går ut med. Hvor mange tror dere ikke leser VG fra utlandet? Jeg leste iallfall VG hver eneste dag når jeg bodde 3 år i utlandet.
  Det betyr altså at Metrix-listen viser lavere tall enn det som virkelig reelt.
  Jeg føler for å presisere noe ang. Metrix-listen, en unique visitor er ikke det samme som en unik IP. Dette måles ved bruk av cookies. Dog, listen «vaskes» så det er ikke så enkelt som å slette cookies for å øke statistikken. Så argumentet til E.R. om at det er «firmaer opererer bare med én IP» er feil.
  Jeg synes det er litt skremmende at useriøse kataloger begynner å bli erstattet av useriøse firma som driver med SEO. SEO er Ola eller Kari Nordmann (det er viktig å være politisk korrekt) generelt veldig ukjent med, og her er det dessverre et nytt marked for useriøse apekatter.
  Det er det som er så trist med useriøse aktører; de forårsaker problemer for andre. Jeg har hørt utrolig mange historier om firma som har havnet i alvorlige kniper pga. slikt. Jeg nevner ingen navn, jeg orker ikke drittslenging og ei heller orker jeg en diskusjon rundt min egen arbeidsgiver. Jeg følte mer for å rette på et par småfeil i kommentarene over. Hvis noen lurer på noe mer kan de godt sende meg en mail. Og ja, det kan virke «useriøst» å legge igjen en hotmail-adresse, men jeg er ikke interessert i spam på de «seriøse» adressene. Send en mail og du vil få svar fra en annen adresse.
  Jarle: Quack Alert var jævlig sexy!

 24. B-E, egentlig burde jeg slette sånne kommentarer fra anonyme fjotter som deg, men jeg klarer liksom ikke å gjøre det. Det er mer underholdende enn fornærmende å motta sånne fjåsemeldinger.

 25. «Kristian», hvis det er noen her som er useriøs og feig må det vel være deg. Ikke tør du stå frem med eget navn, og du kommer i tillegg med antagelser og påstander som ikke har hold i virkeligheten.
  Useriøse selgere finnes det i alle selskaper. Du må gjerne tro at jeg omtaler og behandler selgere fra f.eks. Eniro anderledes enn selgere fra f.eks. Din Pris, men dette er faktisk ikke realiteten.
  Jeg omtaler useriøse kataloger og selgere når jeg opplever å bli utsatt for dem – uansett hvem de jobber for, eller er eid av.

 26. Dette er en meget useriøs og feig blogg fra en person som føler seg lurt av selgere. Eniro eier i dag gulesider og rosaindex dette betyr vel at det er Eniro som er den store stygge ulven nå da.
  Hilsen tidligere telfonselger og nå student.

 27. Godt nytt år, diskusjoner og beklagelser

  Godt nytt år alle sammen. Beklager at det ikke har vært særlig med aktivitet her. Men desember/januar er alltid en…

 28. Hei «Snippen», antar at du er selger hos Dinpris? Det kan iallefall se slik ut basert på din støtte for «Berit» i denne kommentartråden:
  https://weblog.bergersen.net/jarle/arkiv/2004/10/besoeksstatisti.html#comments
  Jeg kan ikke huske å ha «smelt på telefonen» til noen telefonselgere – det er faktisk en fysisk umulighet (stikkord: headset). Men jeg har liten tålmodighet for late telefonselgere som leser av skript jeg har hørt så mange ganger før at jeg kan dem utenatt. Så får du heller ha meg unnskyldt for at jeg sa ha det bra og la på. Det er ikke min jobb å hjelpe deg med å gjøre din jobb seriøst.
  Din Pris kunne ha vært aktuelt for oss. Blant annet fordi vi er rimelig fornøyd med Kelkoo. Men hver gang jeg tenker at vi kanskje skulle prøve Dinpris så opplever jeg at salgsteknikene til selgerene hos Din Pris får meg fra det.
  Jeg har forøvrig forsøkt å få Dinpris til å forstå at man ikke er en seriøs aktør før man iallefall blir med i TNS-Gallups nettmålin. Det synker ikke inn – og jeg synes detfor det er vanskelig å ta Dinpris seriøst.

 29. Er det noen som er useriøse her så er det vell han derre Jarle selv. Er selv telefonselger, men makan til sur mann kan du lete lenge etter. Smalt på røret før jeg hadde forklart noe. Hadde du hørt etter og drevet ett seriøst firma så legger man ikke på. Vil man ikke ha, kan man pent si nei takk på slutten av samtalen.
  Håper ikke det slik du opererer over dine kunder også ! Fristet ikke å handle dine produkter.
  Jeg synes ikke rosa index er bra jeg heller, men da sier man nei takk.
  Og jeg jobber ikke der, for all del ikke tro det !

 30. Jeg brukte Rosaindex i ett år. Da de ringte nå i høst med melding om at det nå var på tide med en fornyelse av abbonementet, som faktisk hadde blitt hele 6 ganger dyrere, så var det ikke bare å si nei takk. Jeg var nå for sent ute med en avbestilling, ja de hadde regler om det.
  Min oppfatning er at dette ligner på » negativt salg «, en forretningsmetode som dere gjerne bør søke etter på nettet og se nærmere på.

 31. Skulle gjerne legg til litt om Rosaindex. Jeg håper at ingen er så uheldig å betale Rosaindex regninger to ganger,slik som jeg gjorde i desember 04. De innrømme at de har fått dobbelbetaling ,men selv etter mange telefoner og emails har de ennå ikke utbetalt penger til meg. De regne med at det lønne seg ikke for meg å føre sak mot dem for 2200 kr og regne med at jeg gi opp til slutt.. Det tar dem feil. Har noen noe tips om hvordan jeg kan presse dem ??
  hilsen Keith Hall

 32. kjell g hammar

  Rosa Index er for meg ett tvilsomt foretag , ikke bare registrerte de min kones foretag under hennes fødsels navn (?) men de ville ikke gi seg selv når vi gav beskjed om at dette selskapet ikke var i «live» bare registrert i brønnøysund registret. Vi har ALLDRI bestilt noe som helst hos rosa index bare blitt forespurt av telefon selger hvor vi gav tydlig svar på att dette firmaet IKKE skulle ha noen form for oppføring , alikevel —- under feil navn til og med , så ringer dem fra Rosa Index — si høflig takk og farvell.

 33. Telenor eller Rosaindex?

  For en uke siden fikk jeg en uønsket e-post fra Rosaindex, gjerne kalt spam. E-posten var sendt til min private e-postadresse som fulgte med ADSL-abonnementet fra Telenor. Denne e-postadressen benyttes ikke av meg ettersom jeg har en e-post via domenet…

 34. Når de sender en «bindende» avtale når du ber om *informasjon* så minner det jo veldig på «slamming «, som var veldig populært (og er kanskje enda?) blant telefon-firmaer i USA for å kapre kunder.
  http://www.fcc.gov/cgb/consumerfacts/slamming.html
  Tilstandene tar seg opp i Norge etter hvert. Ikke uventet egentlig. For mye av det som skjer «over der» kommer også til Norge med tiden.

 35. Elin Strømmen

  Hei! Jeg ville bare komme med et lite innlegg. Med fornøyelse følger jeg med på sidene dine Jarle. Jeg har lest hele diskusjonen mellom deg og Rosa Index.
  Jeg skal ikke gå inn i diskusjonen, men har sittet her å småhumret litt over at E.R som han kaller seg gjentatte ganger påpeker at TNS gallup tar seg betalt for tjenestene sine… Jeg oppserverte også at du reagerte på at ikke flere «kataloger» lot seg måle av TNS Gallup. Det morsomme er at Firmaet jeg jobber i Eniro Norge as(Kvasir, Sol og Eniro.no) tilbød i september 2004 å betale for åtte av våre «konkurrenters» oppføringer hos TNS Gallup. En av disse var Rosa Index. De andre som fikk tilbudet var Firmakatalogen, Nettkatalogen, Internettkatalogen, Firmaveiviseren, Exponer, Gul og Nettfinn. Gjett hvor mange som takket ja? Ingen! Vi fikk kun to svar hvorav en takket nei, og den andre sa at det ikke «passet på nåværende tidspunkt»…
  Når E.R gjentatte ganger bestrever at det koster penger å la seg måle av TNS Gallup, så kan han i hvertfall slå seg til ro med at Eniro er villige til å ta den regninga, da vi ønsker at flere kataloger var med i denne målingen.
  Sitat E.R
  «Det er da altså dette som har blitt målt hos oss, og gallupp ville vel målt med bedre presisjon, men der må man altså betale for å være med på undersøkelsen»…
  Artikkel om denne saken sto i Finansavisen 20. september 2004.

 36. Hei, jeg er i samme situasjon som Aina og sliter veldig med RosaIndex. Jeg var desverre så dum at jeg pr telefon sa:»send meg noe info på dette, jeg er litt stresset akkurat nå» Skulle jeg aldri ha gjort, dette ble akseptert som et aksept og jeg ble ikke informert om at jeg ville få en faktura om en bindene avtale. Jeg mottok også brevet etter angrefristen som var på 5 dager… Dette skyltes flytting. Så nå har jeg en sak gående med RosaIndex på noe jeg ALDRI har bestilt og det har gått til inkasso… De er informert om at dette er en tvist, så nå får jeg vente å se hva deres neste stunt blir. Men, jeg gir meg ikke!! De er så frekke at jeg får helt vondt!

 37. Hei Aina, sørg for at du sender slike innsigelser mot fakturaen skriftelig. Hvis de sender kravet til inkasso, tar du kontakt med inkassoselskapet og gir dem beskjed om at det er tvist om kravet. Det er ikke lov til å kjøre inkasso mot krav det er tvist om, og neste skritt i slike tilfeller er forliksrådet. Pass på at du møter hvis de er gale nok til å kjøre saken så langt, du kan få en uteblivelsesdom hvis du ikke møter opp, uansett hva realitetene i saken faktisk måtte være.
  Forbrukerrådet har en god artikkel om dette med Inkasso, se: http://forbrukerportalen.no/Publikasjoner/1023824302.54/1023981620.19

 38. Jeg trenger hjelp/råd – jeg har nettopp blitt fakturert av Rosaindex for en oppføring jeg ikke på noe tidspunkt har akseptert. Det foreligger mao ingen gyldig avtale. Hva er fremgangsmåten for å få endret dette? Jeg har nå gjennom flere henvendelser til selskapet bedt de om å kansellere fakturaen, men uten at dette har skjedd. Hva i all verden skal jeg gjøre???
  Mvh Aina

 39. Hehe – dette var fornøyelig lesning. Ser fram til stadig «økende» troverdighet fra E.R i fortsettelsen…

 40. «Byggmester’n», takk for at du så godt beviser det jeg har trodd lenge – at Internettkatalogen.no er noen svindlere.
  Her er informasjon om «Byggmester’n» for alles fornøyelse:
  IP Address: 217.144.240.178
  Name: Byggmester’n
  Email Address: [email protected]
  Hvem tror dere 217.144.120.178 tilhører?
  inetnum: 217.144.240.176 – 217.144.240.179
  netname: BROADNET-NO-INTERNETTKATALOGEN
  descr: Internettkatalogen.no AS
  country: NO
  admin-c: TH103-RIPE
  tech-c: BNH2-RIPE
  status: ASSIGNED PA
  mnt-by: BROADNET-NO-MNTNER
  changed: [email protected] 20030616
  source: RIPE

 41. Jeg har lagt meg inn på internettkatalogen.no for 2 år på rad nå. Jeg driver et lite firma og hadde ikke mye og gjøre før men nå har jeg ansatt flere for og dekke alle oppdragene! Er det flere som har samme respons fra dem? Ligger ikke en gang på første side.
  Prøvde steder som nettkatalogen, gul.no og RosaIndex men der ble jeg lurt! eneste jeg fikk av dem var regninger på flere tusen!!!

 42. Jeg skulle ønske du turde å dele med oss hva du faktisk heter. Er det represalier i forhold til RosaIndex du er redd for?
  Noen punkter som jeg føler det er viktig å belyse:
  1) «Tusen Ting Detalj Og Engros» er ikke mitt firma.
  2) Synes du det er seriøst å dele slik kundeinformasjon i en offentlig debatt? Jeg tviler på at Jarle Bergersen i Tønsberg synes noe særlig om at hans betalingshistorikk hos RosaIndex deles på denne måten..
  3) En useriøs selger hadde ikke fått meg til å skrive om RosaIndex, det er først når det samme gjentar flere ganger at jeg begynner å bry meg og føle at det neppe er snakk om unntak, for da begynner ting å fremstå som vanlig fremgangsmåte.

 43. Dette har jeg full forståelse for. Det jeg menner med at du ikke er objektiv, er at du virker sur på rosaindex. Når jeg i tilleg finner ut at firmaet ditt «Tusen Ting Detalj Og Engros» (det er ditt, er det ikke) har hatt utestående faktura hos Rosaindex, med inkassovarsel og greier, er det rimelig å tro at du enten føler deg lurt, eller er misfornøyd med kundebehandlingen.
  Selvfølgelig har vi ikke akkurat 1 million søk.
  Vi har sikker 1.187.365 eller noe, men dette er ikke kundene interessert i å vite, derfor en viss forenkling. ! million er ett tall vi fikk for en stund siden, og vi har hatt en stigning på ca. 15% i mnd i lengre tid som ett resultat av massiv markedsføring.
  At selgere er lettferdige med sannheten kan selvfølgelig forekomme, men som jeg allerede har forklart, dette gjelder ikke 99% av dem. Derfor er det merkelig å stemple rosaindex som useriøst firma, når så mange mener noe annet.
  Jeg har selv fått masse tilbakemeldinger fra illsinte kunder som er fly forbanna helt til de skjønner at vi ikke er findexa, men jeg kaller ikke findexa ett useriøst firma fordet, selv om jeg tror de kunne vært flinkere på kundeservice.
  Vi sjekker faktisk info og retter op ting når vi sier vi gjør det, og med unntak av den ene %’en jeg nevnte i stad, er det ikke ett eneste salg som ikke inneholder info om at faktura kommer om en uke som noe av det siste som blir sagt.

 44. Nå føler jeg at det er behov for å presiserer at jeg ikke har noen interesser i selskaper som konkurrerer med RosaIndex. Jeg har heller ikke noen spesiell agenda mot RosaIndex.
  Det jeg i all hovedsak reagerer på er sleipe salgsteknikker for å selge oppføringer i RosaIndex. I den forbindelse har jeg jo også omtalt konkurrenter til RosaIndex, som f.eks. Nettkatalogen og deres salgsteknikker.
  Det er godt mulig at RosaIndex er et seriøst selskap, men RosaIndex har uten tvil useriøse selgere som selger på en måte jeg aldri har opplevd fra f.eks. Findexa. I så måte fremstår RosaIndex for undertegnede som et mindre seriøst firma.
  Ang. «1 million søk», jeg ser at jeg misforstod din henvisning tidligere i diskusjonen. Du henviste til at 1.7 millioner treff er misvisende – og der er vi enige. Jeg leste det som at «1.7 millioner søk er misvisende». Beklager det.
  «1 million søk», du tilgir meg sikkert hvis jeg blir litt skeptisk når du forteller meg at RosaIndex har «1 million søk pr. måned», tallet virker «satt», den virkelige sannheten kan godt være mer eller mindre enn tallet – 1 million fremstår som et cirka tall, hvis du skjønner hva jeg mener. Det er også et tall som man enten kan tro på og forholde seg til, eller ikke tro på. Det er egentlig ingen andre muligheter – ettersom tallet er frembragt fra intern statistikk hos RosaIndex og verken jeg eller noen av ders kunder har mulighet til å kontrollere det.
  Dermed kommer man til slutt frem til at man enten må stole på RosaIndex eller la være. Når så selgerne deres fremstår som lettferdige med sannheten og kommer med påstander som ikke kan dobbeltsjekkes, blir det iallefall for meg vanskelig å stole på det man hører. Dermed blir det, iallefall for meg og sikker mange andre mulige kunder, uaktuelt å bruke RosaIndex så lenge det ikke er mulig å få objektive tall på hva man faktisk betaler for når man kjøper oppføring.

 45. Forøvrig vil jeg anbefale alle som har nok fritid til å lese diskusjonen på denne siden om å sjekke ut andre kilder. Her har man på ene siden en mann som har hatt dårlige erfaringer med og har ett horn i siden til rosaindex (les: Jarle) og på andre siden en selger som er interessert i å selge mest mulig til landets befolkning (les: meg), og da er det vel trygt å konkludere med at man akkurat ikke har den mest objektive diskusjonen i menneskehetens historie.
  Derfor: Sjekk ut EADP’s hjemmesider European Association of Directory and Databese Publishers) på http://www.eadp.org og legg merke til at ikke hvem som helst i landet for lov å være medlem, eller sjekk ut vitalt.no som er en ildsjel som jobber for forbrukere. Han refererer til hva EADP sier, stort sett, men det kan være verdt en titt.

 46. Jeg inrømmer på ingen måte at 1 million søk er villedende. Det er ett veldig presist tall. Det er antall ganger det har blitt trykket på søkeknappen (ikke trykket på siden). Om en person ønsker å bestile to forskjellige tjenester på nettet, er det dette som er viktig for bedriftene, og ikke hvor mange som er innom. Ett kjøp av tjeneste vil sannsynligvis generere 2 søk.
  Eks. kunden søker «snekker» og får opp alt for masse uinteressante firma. Han søker så på «snekker i alta» og trykker på en av de tre øverste, og ringer ham. Eller alle tre for den saks skyld. (noen liker å sjekke priser opp mot hverandre) Ergo: to søk for en kjøpt tjeneste.
  Vi ser også (av hva som blir søkt) at brukerne blir flinkere å flinkere til å presisere søket første gangen, så en del bruker nok bare ett søk også… Ergo: det er ikke urimelig å konkludere med ett snitt på to.
  Alle som har vært på nettet, vet at det gjerne er to søk bak ett resultat (beklager miksen av begreper) og derfor mener jeg at dette er tallet som juger minst.
  Når det kommer til definisjonen på unike brukere har vi fått beskjed om at dette er ip-adresser. Det er da altså dette som har blitt målt hos oss, og gallupp ville vel målt med bedre presisjon, men der må man altså betale for å være med på undersøkelsen. Jeg har også snakket med en venn som er dataprogrammerer (for jeg inrømmer mer enn gjerne at jeg kan ha misforstått dette) og han skisserte opp flere muligheter der dette kan slå kraftig feil. Muligheter jeg skjønte halvveis da, og ikke husker noe særlig av nå (som nevnt er jeg ingen dataprofessor), men dette viser en ting tydelig for min del:
  Tallet med søk, er det tallet jeg mener er ærligst, fordi det er lettest å regne seg frem til en konsekvens utifra det, og fordi alle kundene jeg snakker med skjønner hva det vil si at det trykkes på søkeknapen en gang, men ikke nødvendigvis hva en unik bruker er.

 47. E.R, det var du som brukte 1 million søk når du skulle presentere hvor «store» dere er tidligere. Og nå innrømmer du at det er villedende? Bra jobba.
  PS: 100.000 besøk er ikke det samme som 100.000 ip-adresser. Kanskje en idé å sette deg inn i det du snakker om?
  Definisjonen som brukes på Gallups undersøkelse er:
  «Unike besøkende: Antall unike besøkende på nettstedet. Unike besøkende måles ved antall cookies som svarer til antall personer der hver person bruker en datamaskin, browser eller unik adgangsprofil til browser eller nettverk og ikke sletter cookiene i rapporteringsperioden. WebMeasure korrigerer for besøkende som har slått av cookie.»
  M.a.o. vil 200 brukere som sitter bak en firewall men uten å ha slått av cookies vises som 200 brukere – selv om de utad ser ut som om de befinner seg på samme maskin.

 48. ER: Hvis du er så sikker på at disse tallene er fryktelig bra, hvorfor ikke underkaste seg ekstern evaluering?

 49. Helt korrekt!1! 1 million søk utført fra 100.000 forskjellige ip-adresser (eller unike brukere om du vil). Siden vi deler ut gratis offentlige regnskapstall på andre bedrifter, blir vi brukt av en del firmaer, og firmaer har som kjent ofte en IP-adresse utad. Derfor ett ganske høyt snitt i søk pr. unike bruker.
  Vi er landets nest største firmakatalog med over 25.000 betalende kunder. Altså firmaer som har inngått en avtale med oss, som de betaler penger for. Sist jeg sjekka hadde kvasir ca. 17.000 og vi er derfor nest størst. Dette er relevant fordi det viser at vi har en god database for informasjon, og dette vet vår faste brukere som vokser i antall hver eneste måned. Den høye kvaliteten på informasjonen som dukker opp i søk sørger også for at folk som prøver oss, fortsetter å bruke oss. Hvis ikke kunne vi ikke steget så raskt.
  Jeg ser ikke bort ifra at det finnes nybegynnere i rosaindex, som har overhørt veteranene snakke om dette og misforstått. Selvfølgelig kan rosaindex bli flinkere på presis opplæring, men ingen blir oppfordret til å lyve. Tvert imot, folk som gjør dette til tross for beskjed om at de tar feil jobber ikke i rosaindex lenge.
  Jeg har ikke sagt at det er vanskelig å måle nøyaktig besøk, det gjør vi, det som er vanskelig er å avgjøre vhvilket tall som er mest relevant for kunden, og for kunden å sammenligne de forskjellige aktørene.
  Jeg sender dessuten ut antall hits/treff og unike brukere i hver eneste tilbudsmail jeg skriver. Disse tallene er ingen hemmelighet. Det høres jo flottere ut med 1,7 millioner treff i uken ikkesant?? Men det villeder altså kunden etter min mening.

 50. Hei E.R. Morsomt at du skulle komme tilbake på dette med RosaIndex og statistikk i dag. Jeg fikk nemlig se på deres siste utsendelse i dag. Der står det som du sier at dere har 1 million søk pr. måned. Det som også står der, og som du ikke tar opp – er at dere har 100.000 besøk pr. måned.
  Ser man på statistikken til Gallup ser vi at det iallefall betyr at selgeren som påstår at dere er en av de to største katalogeene på nett bare var løgn – eller i beste fall en svært lite virkelighetsnær fremstilling.
  For de som leser bloggen min tipper jeg at din henvisning til hits og brukere ikke akkurat går hjem. Vi vet alle at det ikke er helt enkelt å få til statistikk på nett, men det finnes faktisk systemer i dag som mer eller mindre kan gi svar om brukersesjoner. Så å vise til at det er vanskelig å måte nøyaktig besøk føles bare som en dårlig unnskyldning for å ikke ønske å bli sammenlignet på et mer objektivt grunnlag.
  Det hadde vært mye enklere å ta RosaIndex, Dinpris, med flere seriøst om dere iallefall forsøkte å være med på mer objektive undersøkselser enn de dere fremstiller selv.

 51. Som du korrekt observerer er det stor sprik i tallene som blir presentert. Dette har også noe å gjøre med at noen presenterer hits, noen presenterer unike brukere og noen presenterer søk.
  Noen presenterer også tall fra tre (eller flere)forskjellige tjenester, slik at du må betale tre steder for å faktisk eksponere deg for tallet som blir representert.
  Dette gjør at markedet er uoversiktlig og rosaindex har vært i samtaler med NHO, fordi de liker måten vi presenterer ting på, om retningslinjer for skryt når det kommer til nettsider.
  Dette er vel en av grunnene til at vi også har fått lov å bli med i EADP.
  Sånn for ordens skyld har vi 1 million konkrete søk i basen vår i mnd. Dette tallet fordi hits er irrelevant, og fordi bak en unik bruker (les: IP-adresse) kan skjule seg ett kontorfellesskap på 50 pers som søker to ganger hver.

 52. Besøksstatistikk og nettkataloger

  I den senere tid har jeg snakket med utallige selgere fra norske nettkatalogselskaper. Internettkatalogen.no, Nettkatalogen.no, Dinpris.no med flere. I tillegg…

 53. E.R. Jeg kjenner godt til MMI/Norsk Gallup med flere, og deres lytter/seerundersøkelser. Jeg kjenner også delvis til metodiken i internettundersøkelsen hos Gallup.
  Uansett hva du personlig måtte mene om Gallup, er det en kjennsgjerning at en undersøkelse gjort av et slikt selskap vil være mye mer objektivt enn statistikk for RosaIndex.no som er utarbeidet av RosaIndex.no.
  Denne diskusjonen har jeg gjevnt og trutt med selgere fra diverse katalogselskaper. Og jeg forsøker like iherdig hver gang å forklare at jeg ikke kjenner dem, og at jeg dermed ikke kan stole på de tallene de måtte smøre sammen.
  Opplagstall for aviser, seertall for TV-stasjoner, lyttertall for radiostasjoner etc. er alle utarbeidet av de selskapene man går sammen om å la gjøre undersøkelsene. For nett er det Gallup som gjør undersøkelser, og vil jeg som annonsekjøper ha en tilnærmet uhildet referanse til unike besøk på norske nettsteder er det selvsagt disse undersøkelsene jeg skuer til.
  Det slår meg at ingen andre enn Kvasir og Gule Sider faktisk ønsker å være med på slike undersøkelser. For mitt eget vedkommende slår jeg meg til ro med at det skyldes at Gallup ikke kommer frem til samme utrolige besøkstall for disse katalogselskapene som de selv gjør. Så får det være opp til hver enkelt å konkludere med årsaken.

 54. Da APS sviktet i å påpeke feil i innleget ditt, kan jeg gjøre det.
  Først og definitivt minst: De heter Findexa ikke findexia.
  Når selgeren svarer at det er oss folk kjenner som rosasider på nettet, er det faktisk tilfelle, da Findexa ikke har rosasider på nettet. De har en integrert del i gulesider som sier at en del av firmaene har en «oppføring fra rosasider i telefonkatalogen». Dette finnes ikke på en egen adresse, eller som ett eget oppslagsverk, og adressen rosasider.no som inntil nylig ble styr av Rosaindex ASA (tidl Rosasider ASA) er den folk kjenner som de rosasidene på nettet.
  At man sier dette er heller ikke det samme som å bekrefte at Findexa eier Rosaindex. Ergo ikke løgn.
  Det som er relevant er ikke hvem som er eierne (Telenor solgte jo ut dette for snart 4 år siden, og folk tror fremdeles de har det), men hva folk bruker når de slår opp, og i mange tilfeller er det oss.
  Når du ser på deg selv som en seriøs man som «avslører» skurkene, er det ikke litt feil å bruke Norsk Gallupp som referanse!!!???
  Alle vet jo at Norsk Gallup (og MMI for den saks skyld) tar betalt for tjenestene sine, skaffer det svaret oppdragsgiver vil ha på undersøkelsen og i visse tilfeller kun tar med alternativer som betaler for å være med. Har du vært med på undersøkelsene dere (noe jeg har) vet du også at man skal lete lenge etter mer ledende spørsmål. Rosaindex har så vidt jeg vet ikke betalt for å være tilgjengelig på noen sånne undersøkelser av noe slag.
  Det medfører nok riktighet at selgeren sa han/hun først og fremst skulle sjekke noe info. Det ble vel også gjort og rettet, så ble det vel snakket litt om hva du driver med og lagt frem ett forslag til hva du skal stå under. Selvfølgelig hender det at nye selgere foretar såkalt «skitne salg», men de jobber heller ikke lenge hos rosaindex. Jeg tviler sterkt på at ingen har nevnt en pris i samtalen din, og spurt om dere har en avtale etterpå. Svarer man ja på dette kommer det (som du korrekt observerte) en ordrebekreftelse på faks. Og ja, den innneholder også muligheten for ytterlige korrektur/redigeringer, noe som er mer enn det findexa skilter med. Rosaindex gjør det nemlig uten ekstra kostnad.
  Og til martin som har funnet firmaet sitt på nettkatalogen. Rosaindex har hatt problemer med at selgere fra Nettkatalogen.no kopierer profiler kjøpt hos dem. De har tilogmed samme skrivefeil (!). Det er blitt gjort forsøk på å sperre IP adressen deres for siden, men siden de outsourcer salgene sine har de også flere ip-adresser.
  OG JA jeg jobber på Rosaindex

 55. Jarle, problem og problem, det er Nettkatalogen som har et problem. Som i ditt tilfelle har de blandet sammen informasjonen: Firmanavnet de har oppført er tilknyttet webadressen for et annet firma, og telefonnummeret som står der er mitt tidligere PRIVATE mobilnummer som ikke finnes lenger.
  Tydelig at de bare rasker sammen et eller annet for å få flest mulig oppføringer og ha noen flotte (falske) tall å vise frem til potensielle annonsører.
  Jeg ønsker ingen som helst tilknytning til useriøse selskaper som driver så amatørmessig.

 56. Martin, jeg tror ikke du er alene om å tvile på seriøsiteten til Nettkatalogen. De klarte faktisk det kunststykke å hente inn informasjon om tre forskjellige firmaer og sette sammen som «informasjon» om et firma jeg driver. Ganskje utrolig at det lot seg gjøre, IMHO.
  At de har ført opp firmaet ditt er vel neppe noe problem? Men skulle de eller et hvilketsomhelst annet katalogselskap sende deg en faktura uten at du har bestilt noe skal du derimot anmelde det til Politiet.

 57. Jeg søkte for moro skyld på mitt eget navn i Kvasir og fant firmaet mitt oppført hos Nettkatalogen. Er det egentlig lov å gjøre dette uten tillatelse fra firmaet selv? Jeg har aldri bestilt noe som helst fra dem, faktisk har jeg aldri hørt om Nettkatalogen før.
  Til dere fra Nettkatalogen som reklamerer anonymt her kan jeg bare si at jeg ikke vil stå i den fordømte katalogen deres! Hater at noen misbruker mitt firmanavn til egen profitt. Jeg har ikke fått en eneste henvendelse via dere og klarer meg helt fint uten deres hjelp.
  Rosaindex´ telefonselgere er ikke akkurat digg heller, de ringer til meg privat til tross for at jeg har reservert meg mot denslags. Selv om jeg roper NEI i røret fortsetter de å spørre og grave om firmaet mitt. For noen tullinger dere er.

 58. Det kan sikkert være av interesse for andre å vite at «Aps» poster fra ip-adressen 195.204.234.130, mens http://www.rosaindex.no har ip-adresse: 195.204.234.172. Noen som ser noen likheter her?
  Aps: Hvorfor ikke like godt innrømme at du jobber for RosaIndex. Hadde du i tillegg kunnet være mer konkret om hva du mener er feilaktig informasjon – og gjerne også skrive under ditt eget navn – hadde det vært langt enklere å iallefall begynne å ta RosaIndex seriøst.

 59. Jeg har også god erfaring med nettkatalogen.no
  Prøvde en oppføring etter og ha blitt oppringt av en selger, og den har allerede betalt seg etter bare to måneder.

 60. Aps, det hadde vært konstruktivt om du kunne påpeke hvilken informasjon som er feil. Istedenfor å komme med luftige innspill om seriøsitet. Det ser unektelig ut som om det er flere som mener at RosaIndex oppfører seg useriøst. Nå skal det sies at RosaIndex på ingen måte er alene om å være useriøse i innslag og fremføring på katalogsiden i Norge, men det er ingen unnskyldning i seg selv.

 61. Hehe, må le litt av dette her. Har jobbet mye med rosa index, og er det en katalog som blir betraktet av kunder som useriøs, er det ihvertfall ikke rosa index. Rosaindex er pr. idag en av fire katalogtjenester som er medlem av eadp, og der har av forståelige grunner ikke visse andre kataloger fått bli med. Rosaindex har også indeksering på google og altavista og disse her, og det er påfallende hvor mye feilinformasjon som kommer fram på denne siden.

 62. heia ,viktig og interessant kommentar, Skal jeg anbefale en katalog så er det Nettkatalogen.no, Eneste markedsføringskanal som også indekseres ut på alle søkemotorene, som google, kvasir, yahoo, startsiden.no og altavista, Fine priser, dyktige salgskonsulenter, JA helt enig , Rosa index det e fali d.
  Svein . «en flittig internet og goggle bruker

 63. Takk for tips! Jeg blir oppringt av opptil flere selskaper hver dag som skal selge eller «bare gi bort» som de sier. På en dårlig dag er d ike alltid like lett å være bestemt å si nei fra første sekund, så d er greit å vite om verstinger som rosasider!

 64. Jeg har en karriere ;) som telefonselger bak meg… d.v.s. jeg kuttet ut etter tre dager. Vi ble oppfordret til å selge på akkurat den måten du beskriver her. Jeg jobbet for firmanett.no i de tre dagene. Ser som de fleste på disse databasene som useriøse tullballer.

Stengt for kommentarer.