KK88, Gigashops og de andre dyrene i spamskogen

Kyrre skriver om KK88.no som ser ut til å ha blitt en av de virkelig store norske spammerene.
Selskapet sender jevnlig ut spam til foretak som er oppført i Brønnøysundregistrene, og til adresser som jeg vet er samlet sammen på nettet av spidere som leter etter adresser for spammere.
Foretak under KK88 eller AS Kontorkunnskap om du vil, er blant annet:
3comshop.no
adobeshop.no
creativelabsshop.com
forvaltningsshop.no
fujitsusiemensshop.no
gigashops.com
ibmshop.no
kingstonshop.no
lexmarkshop.no
logitechshop.com
msshop.no
pinnacleshop.net
printershop.no
symantecshop.no
targusshop.no
toshibashop.no
trendnetshop.com
Flere av disse nettbutikkene spammer de for i sin utsendelse.


Selskapet har kjøpt inn mailadresser fra det norske spamforetaket Multicontesta. Selv om selskapet for øyeblikket ikke har noen fungerende nettside, ser de fortatt ut til å bidra til spamming av norske nettbrukere.
AS Kontorkunnskap på sin side hevder at de holder seg innenfor norsk lov og at de er seriøse.
Personlig er jeg ikke i tvil. Jeg vil ALDRI finne på å kjøpe en binders av noen av nettbutikkene som AS Kontorkunnskap driver. Og deres ISP Tele Danmark som bare ser igjennom fingerene med at de fortsetter en virksomhet som på mange andre ISPer ikke ville være godtatt, har jeg ikke noe mer til overs for.
Tips til de av dere som har mailservere som gir mulighet for filtering på ip-adresser: KK88.no bruker en server som heter db.gs.no til spammingen, denne maskinen har pr. i dag ip-adressen 194.19.34.115.

13 hendelser på “KK88, Gigashops og de andre dyrene i spamskogen”

 1. Spammere snakker ut

  Jarle Dahl Bergersen gjør for tiden en god jobb med å belyse problematikken med norsk spam. I en kommentar til…

 2. KK88, Multicontesta og alle dyrene i spamskogen

  Jeg har ikke .no-domener, og har således vært skånet for disse fjolsene som er ute etter å forsøple innboksene mine. Andre er dog ikke like heldige. Jarle, for eksempel. Han gjør også en god innsats for &arin…

 3. Harald Marthinussen hos KK88 svarer

  Svært interessant kommmentar fra Harald Marthinussen hos KK88/Kontorkunnskap og Gigashops. Harald tar seg tydeligvis nær av at folk ikke vil…

 4. Harald, din kommentar gir meg lyst til å stille et par spørsmål:
  1) Hva mener du med selvtekt?
  2) Hva mener du med «lovlig og reklamegodkjent innhentede adresser»?
  Spørsmål nr. 2 stilles fordi jeg selv har mottatt spam fra ditt selskap til adresser som bare har ligget på mine egne nettsider og aldri har blitt tilmeldt noen liste hos KK88 eller Multicontesta. Det er mulig du ikke er/var klar over det – men Multiconstesta sine lister er basert på adresser innhentet fra nettsider ved hjelp av spidere som er laget med det formål å innhente mailadresser til spammere. Jeg tipper at disse adressene så ble kjøpt av Multicontesta og så filtrert.
  Det spesielle er at adresser som Multicontesta har hevdet de ville fjerne fra sine lister, så dukker opp igjen hos KK88 og i forbindelse med dine utsendeler. M.a.o. er det snakk om avtalebrudd fra Multicontesta. Det som er enda verre er at adresser som jeg har meldt ut av listen hos KK88 ved å benytte deres «utmeldelseslink» blir benyttet i ettertid, også adresser jeg har fått bekreftet via dere og deres ISP som utmeldte blir spammet igjen og igjen.
  Det er mulig du har litt dårligere oppdragelse enn undertegnede, men i det «møblerte hjem» jeg kommer fra står avtaler og løfter høyt og er ikke noe man bryter uten videre.
  Problematikken rundt spam er såpass velkjent etter mange år med skriverier om problemene, at du også burde ha fått med deg at på nettet er det ikke god kotyme å sende mail til folk som ikke har bedt om det, dette handler om skikk og bruk – og går igjen tilbake til dette med oppførsel som du jo selv tar opp. Kanskje på tide å sette seg inn i hva som er oppfattet som normal og godtatt oppførsel – også på nettet – selv for en utrydningstruet dinosaurus som Harald Marthinussen?

 5. Harald: Spammere som deg er grunnen til at folk gir opp å bruke epost til noe nyttig. Du plager mennesker, som ikke har bedt om å plages av deg.
  Da spiller det ingen rolle hvor «lovlige» du mener listene dine er. Spam er og blir en pest og en plage.

 6. Nettet er et «farlig media». En jornalist skriver det han oppfatter i farta, også feil. Jeg har kun sagt at presselisten som digi ligger på har vi registrert selv for å sende pressemailinger, ikke kjøpt en adresse. Ut over våre egne opparbeidede lister gjennom 10 år med netthandel er det to adresselister som har nylig vært i brukt. Begge ble skriftelig bekreftet at de inneholdte bare lovlig og reklamegodkjent innhentede adresser, av endog formell partnere av brønøysund registeret. Dette stemte imidlertid ikke. Alle som har klaget har blitt strøket. Alle som ikke har strøket seg får spørremail om de ønsker å få informasjon og PC tilbud eller bli strøket. Med den negative agresjon vi har mødt på nettet fra noen, de siste ukene, mener jeg at nettet er et farlig sted, også for ærlige menesker. Der blir man forvrengt urettferdig. Hadde noen tatt seg tid til å sjekke med alle de tusener av kunder og leverandører jeg har hatt kontakt med de siste 40 år så ville man oppdage at oppfattninge er det motsatte av det man leser på nettet.
  Jeg håper de som skriver feil om oss og meg har god sammvittighet for å dømme uten tiltale med forsvar. Når man snakker om lov er det greit å nevne at god oppførsel som norsk lov sier at selvtekt ikke kan aksepteres, selv om man blir forvirret av å se det motsatte på aksjonsfilmer.
  En hver ungt menneske både på nettet og ellers burde oppføre seg som om de kommer fra et møbler hjem!
  Husk tusenvis av bedrifter takker oss stadig for informasjonene og også for gode tilbud, som de ellers ikke klarer å finne selv. Husk gjerne at det er hundretusner av bedrifter som trenger hjelp og informasjon. For hver nett-surfer som er seg selv nokk er det tusner som ikke finner noe annet en det som rammler ned i postkassa.

 7. Jeg glemte vist å nevne at jeg sitter på en e-mail fra ham hvor han sier han aksepterte en avtale med Multicontesta om bruk av deres «lovlige firma e-mail adresser.»
  Jeg ville bli svært overrasket om avtalen ikke innebar en kompensasjon til Multicontesta for adresselisten.

 8. Tja, dersom «kjøpt» forutsetter at han har betalt for noe så kan det jo hende at han snakker sant.
  På den annen side er det ikke alle registre man uten videre kan «samle inn» eller motta grais opplysninger fra for å bygge opp sine egne adresseregistre.

 9. Håkon, det som er enda mer interessant er at han beviser akkurat hvor mye det er mulig å stole på ham. I samtale med Digi kommer han med følgende påstand:
  «Han forteller at han aldri har kjøpt lister over epost-adresser, men gjennom årene har han samlet inn så mange epost-adresser fra sine kunder som mulig.»

 10. Spam-sjefen selv uttaler seg til digi.no og forteller at han ikke skal la seg stoppe av noen lovendring:
  «De nye reglene forbyr uønsket reklame, det vil forsatt være mulig å sende ut purringer, undersøkelser og annet. Spørsmålet er hvordan man definerer ordet reklame, påpeker KK88-sjefen»
  Et aldri så lite prolem med de nye reglene er at det ser ut til at adressaten «postmaster» vil komme inn under betegnelsen felles-adresser. Det er litt problematisk ettersom det er en adresse alle egentlig er pålagt å ha, men for dem som bruker denne adressen som catch-all spiller det nok ikke noen rolle.

 11. Jøss…tilfeldig at jeg får denne eposten fra KK88 i dag?
  [email protected]
  «Vi har lenge sendt ut tilbud på e-post til deg og andre, noe mange setter pris på. Ny lov gjør at vi ikke lenger kan sende reklame uten samtykke. Vi vet at mange ønsker våre tilbud og har gitt utrykk for det, men siden du har mottatt denne e-posten har dette ikke blitt registrert. »
  «Vi kommer til å sende denne e-posten noen ganger slik at vi er sikre på å få med oss alle interessenter. Dette gjelder da ikke de som velger «Ja» eller «Nei».»
  Jo..takk..plag meg enda mer!

Stengt for kommentarer.