Trygghetsmobilen

I det siste har det vært endel skriverier om «Trygghetsmobilen». Dette er en tjeneste som det norske firmaet Autozeek (ZeekIt) har lansert basert på GSM-posisjonering.
Personlig har jeg ikke noe problem med at slik teknologi brukes for posisjonering av f.eks. biler for flåtestyring med mere, men å markedsføre slike tjenester mot privatmarkedet og som en trygghetsalarm har jeg ikke sans for. Særlig ikke når AutoZeek «glemmer» å fortelle noe som helst om nøyaktigheten til systemet.
Jeg har tidligere skrevet om problemene med GSM-posisjonering. Det største problemet er at sporingen ikke gir nøyaktige resultater. I tettutbygde områder snakker vi ca. 1/2 km mulig feilvisning, mens i mindre utbygde områder kan feilvisningen være på flere kilometer.
Dette er altså en tjeneste som AutoZeek mener egner seg for en trygghetsalarmtjenste. Vurderer du å bruke «Trygghetsmobilen» kan jeg også tipse deg om at et pilotprosjekt som Telenor gjorde sammen med en stor norsk sikkerhetsaktør endte opp med å konkludere med at systemet ikke egnet seg for tryhhetsalarmer, og at både Politiet og dette firmaet til slutt endte med å bruke et system hvor posisjoneringen er basert på GPS.
Telenor hadde tidligere informasjon om nøyektighet på GSM-basert posisjonering tilgjengelig. Dette har blitt fjernet fra nettstedet, men Web Archive kan hjelpe oss:
Telenor Mobil : Posisjonsteknologier
Aktuelle skriverier:
digi.no – Gir alarmknapp på mobilen
ITAvisen.no – Rop om hjelp med én tast
Disclaimer: Jeg jobber for og har interesser i Trygg og Sikker som selger systemet som blant annet Politet valgte å gå for.