Mer om nettkataloger og brukermålinger

Som jeg har skrevet om tidligere (se linker nederst i denne artikkelen) så har jeg gjort det til en rutine å alltid be om besøkstall fra TNS Gallup når diverse katalogselskaper ringer meg og vil selge oppføringer.

Med unntak av Findexa og Eniro er det ingen av katalogselskapene som er med på brukermålingen som TNS Gallup utfører. Jeg har fått forskjellige forklaringer på det, en selger fra DinPris hevdet blant annet at TNS Gallup ikke var til å stole på, «E.R» fra Nettkatalogen klager over at det er for dyrt, og internettkatalogen ser ikke ut til å vite hva TNS Gallup er engang.

Hvis pris er problemet for alle disse, så er det egentlig litt merkelig. Eniro har nemlig tilbudt seg å betale for sine konkurrenters undersøkelser. Dette har jeg fått bekreftet fra de jeg kjenner i Eniro, og fikk det i tillegg bekreftet i følgende kommentar på en av mine tidligere innlegg:

Kommentar til RosaIndex.no
Elin Strømmen:
[…] Det morsomme er at Firmaet jeg jobber i Eniro Norge as(Kvasir, Sol og Eniro.no) tilbød i september 2004 å betale for åtte av våre «konkurrenters» oppføringer hos TNS Gallup. En av disse var Rosa Index. De andre som fikk tilbudet var Firmakatalogen, Nettkatalogen, Internettkatalogen, Firmaveiviseren, Exponer, Gul og Nettfinn. Gjett hvor mange som takket ja? Ingen! Vi fikk kun to svar hvorav en takket nei, og den andre sa at det ikke «passet på nåværende tidspunkt»… […]

Jeg konkluderer igjen med at ingen av katalogene ønsker en upartisk måling av sine besøkstall. Sannsynligvis fordi de ikke er så mye å skryte av.

Tidligere artikler:
Besøksstatistikk og nettkataloger
RosaIndex.no