Platebransjen hevder Podcasting er ulovlig

Sæmund Fiskvik er en rar kar. I et intervju med Digi.no går han i dag ut og erklærer:

Dette er en soleklar ulovlig aktivitet

Sæmund Fiskvik er leder for musikkindustriens interesseorganisasjon IFPI. Og også denne gangen er mannen på bærtur.


Digi skriver om Podcasting i dag:

iPod og andre MP3-spillere synkroniserer ved kopling til PC. Den tidligere MTV-kjendisen Adam Curry har utviklet et lite program kalt Ipodder som gjør det enkelt å laste ned en lydfil med et ferdig radioprogram og legge det inn på en bærbar spiller. Podcasting innebærer at utgiveren publiserer MP3-filene til en blog eller annet nettsted, hvor brukerne kan laste ned de radioprogrammene vedkommende har valgt å abonnerer på.

Jeg antar at Sæmund reagerer instenktivt når han hører «mp3» og setter likhetstegn mellom teknologien og musikken fra hans medlemmer som ofte distribueres ved hjelp av den, uten at medlemmene hans får betalt for det.
Hvilket uten tvil er en skivebom. Podcasting er kort fortalt en enkelt måte for alle til å publisere lyd på nettet. Innholdet kommer fra alt fra rare nerder med skjeve meninger til store mediaselskaper som f.eks. BBC. Hvem som helst kan publisere, og ved hjelp av RSS sendes det ut informasjon når et nytt program er klart for nedlasting. Det geniale er selvsagt at programvaren rundt Podcasting gjør det enkelt å laste ned disse lydfilene direkt til MP3-spilleren f.eks. mens du sover, og dermed har du et nytt program/lydfil å høre på når du går ut av døra om morgenen.
Håkon Styri skriver forøvrig om saken i Pamp mot podcasting, hvilket jeg bare må innrømme er en dekkende tittel.

1 hendelser på “Platebransjen hevder Podcasting er ulovlig”

  1. Sannsynligvis har denne Sæmund hørt på en Podcast som bare var en sammensetting av diverse låter.
    Første gang jeg hørte en Podcast var det på denne måten, og synes ikke jeg at det var så interessant. Når jeg fikk hørt på noen andre Podcasts gikk det imidlertid fort opp for meg hvor bra dette nye fenomenet var.
    At de er bakstreverske er ikke noen nyhet, en nyhet ville det først vært hvis de uttalte seg positivt om noe nyutviklet.

Stengt for kommentarer.