Kjære AftenpostenGuiden og TV2katalogen

Kjære selger for TV2katalogen eller Aftenpostenguiden, jeg setter pris på å bli fortalt den hele og fulle sannhet når jeg spør om hvor mange unike brukere dere har pr. uke.

I telefonsamtale med diverse selgere fra begge disse katalogene har jeg fått oppgitt besøkstall som gjelder for henholdsvis TV2.no og Aftenposten.no. Dette er i beste fall villedende, og i verste fall forbannet løgn.

TV2.no og Aftenposten.no har ikke mer å gjøre med disse to tjenestene enn at de sørger for annonser som skal drive brukere til disse nettstedene. Tar vi utgangspunkt i at Aftenposten.no har 609.000 unike besøk pr. uke og antar at 1% av alle brukerene klikker på annonsene – er det snakk om at nettstedet genererer 6090 besøk til Aftenpostenguide i uken. Ikke akkurat imponerende tall.

Nå antar jeg at disse nettstedene får besøk fra andre steder også, men hvis du skulle bli oppringt av en av selgerene for TV2katalogen.no eller Aftenpostenguide.no – spør etter TNS Gallup tall for deres domener, og ikke godta å bli avspist med tall for TV2.no eller Aftenposten.no.

4 hendelser på “Kjære AftenpostenGuiden og TV2katalogen”

  1. Jeg er dessverre altfor klar over hvordan luftslott selges, og i veldig mange tilfeller er det akkurat det disse katalogselgerne driver med.
    Personlig er jeg faktisk mest overrasket over at presumtivt seriøse aktører som TV2 og Aftenposten ikke sørger for bedre ryddighet blant sine salgsmedarbeidere.

  2. Underlig gjeng, denne kataloggjengen. Hadde de enda bare hatt en stueren atferd skulle man kunne tatt de seriøst, men alle handlinger ser ut til å forsøke å dekke over usannheter eller ubrukelige tjenester. Du har jo selv sett hvordan «anonyme» personer poster kommentarer i blogger.
    Jeg har et motstridende forhold til telefonselgere fra katalogtjenestene. På den ene siden kjenner man deres fremgangsmåter og sannheter om bransjen, på den andre siden morer jeg meg med å spille uvitende og spørre spørsmål jeg enten kjenner svaret på eller kan gjette meg grovt til. Blir ekstra moro hvis man kan vippe de av pinnen med noen harde fakta. :-)

  3. Telefonselgersleiphet

    Jarle blir oppringt av selgere fra TV2 som farer med halvsannheter, eller i verste fall forbannet løgn om trafikktall for Aftenposten og TV2s nettkatalogtjenester.

Stengt for kommentarer.