Forbruker-rapporten og Forbrukerrådet tester servicenivået på norske kommuner

Dette kan jo ikke gå bra. ;-)
Forbrukerrådet og Forbruker-rapporten har testet servicenivået på norske kommuner. Blant kriteriene er tilgjengelig informasjon på kommunenes nettsteder. For øyeblikket er det et begrenset antall kommuner som er lagt ut, men Forbruker-rapporten lover å legge ut alle kommunene i løpet av morgendagen:
Test av kommunal service
Testkriteriene er også lagt ut på nett. Testpunktene for internett er kun basert på hvilken informasjon som er tilgjengelig og hvilke elektroniske tjenester kommunene tilbyr. Heller ikke her blir det satt fokus på om nettstedene faktisk er tilgjengelig for alle. Både i forhold til brukerenes platform og eventuelle funksjonshemninger.

2 hendelser på “Forbruker-rapporten og Forbrukerrådet tester servicenivået på norske kommuner”

  1. Synes du virkelig resultatene var oppløftende? Jeg syntes resultatene av denne undersøkelsen var like deprimerende som Norge.nos kvalitetssjekk av offentlige nettsteder.

  2. Litt seint, men: Jeg mottok rapporten med litt mer entusiasme enn det du ser ut til å ha gjort. Dette er den første testen jeg har sett på om kommunene faktisk leverer det som må være fornuftig å vente som innbygger.
    Her gjelder det både telefon, e-post og hjemmeside, og jeg har selv observert at kommuner som bruker mye penger på en «fancy» hjemmeside likevel ikke alltid legger ut relevant informasjon på den. Når de i tillegg kanskje må strupe informasjonsbudsjettet sitt for å betale for denne hjemmesiden, er det et mye større angrep på tilgjengeligheten enn råtten HTML er.
    Så jeg ønsker slike rankinger velkomne, fordi de faktisk kan få beslutningstakerne til å se hva det er de gjør feil – eller hva det er de ikke gjør. Det er vanskelig å evaluere slikt i et vakum.

Stengt for kommentarer.