Varslingslisten.no lansert

Varslingslisten er et samarbeid mellom Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, NHO, Bedriftsforbundet, NSR og Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening.

Varslingslisten er et selvhjelpsverktøy for norske virksomheter, slik at de lettere kan gå klar av upresis markedsføring og andre uryddige salgsfremstøt som lett blir misoppfattet
Utgangspunktet for etableringen av listen har særlig vært problemer knyttet til katalog-/annonsevirksomhet, men listen er ment å omfatte alle former produkter og tjenester.

Her er varslingslisten over useriøse aktører. Synd at det ikke er publisert ut dokumentasjon/underlag for hvorfor aktørene er satt på listen.

Det ser ut som om dette kan bli et flott verktøy for de av oss som må vurdere diverse aktører i forhold til markedsføring og andre lignende forretningsvirksomheter.

Varslingslisten.no viser også til en ressurs jeg ikke var klar over eksisterte: Trygg katalog.

Trygg Katalog vil i sammarbeid med Mediebedriftenes Landsforening (MBL) opprette en nemd som informere om hvilke aktører som har forpliktet seg til å følge et sett med retningslinjer. Bedrifter som forplikter seg til retningslinjene vil ha mulighet til å benytte stempelet Trygg Katalog. Dette vil gi kunder en kvalitetssikring og bidra til å rydde opp i markedet for slike tjenester.

Det som er interessant er at RosaIndex («Rosasider») er med. Samtidig som Trygg katalog blant annet har følgende kvalitetskrav:

  • Uavhengige bekreftete tall på bruk av tjenesten. Antall unike besøkende, brukerseksjoner og sidevisninger offentliggjøres i henhold til bransjestandard fastsatt av Nettforum.

Nettforums regelverk finner du forøvrig på Nettforums nettsted.
I så måte finner jeg det merkelig at RosaIndex kan være med på en slik ordning, all den tid de ikke er med i TNS Gallups måling av norske nettsteder.

2 hendelser på “Varslingslisten.no lansert”

  1. tryggkatalog.no eies av katalogene som er godkjent.
    Det er en small sak å opprette et godkjenningsorgan for så å godkjenne seg selv.

Stengt for kommentarer.