Vellykket møte/foredrag om søkemotoroptimalisering

Må si jeg ble svært positivt overrasket over Roar Eriksen fra Online Services i dag og tror ikke jeg var alene om det blant de som har vært mer eller mindre skeptiske til firmaet siden en viss diskusjon for en tid tilbake.

Roar viste seg å være en mann som, iallefall tilsynelatende, har god peiling på nettrelatert arbeid. Og han brukte hele foredraget på å gi en innføring i aktørene i SEO-markedet i Norge, om forskjellige metoder som benyttes for søkemotoroptimalisering og en kategorisering av disse i gruppene «juks», «gråsone» og «etisk». Roar ser ut til å være av den oppfatningen at man skal satse på å benytte den etiske metoden og at det viktigste er å få orden på CMS-systemene heller enn å forsøke å lappe på problemene ved å lage innhold på siden av den egentlige nettløsningen for å rette opp i problemer som blir skapt av nettløsningen.

Han kom i tillegg inn på hvilke kriterier som han mener (ingen har jo som kjent oppskriften på hvordan alt foregår, men noen er flinkere til å gjette enn andre) fungerer for å få bedre søkeresultat. Blant dem er slike «revolusjonerende» metoder som man f.eks. kan lese om på søkemotoroptimalisering (ikke kommersiell), i korthet er magien å bruke validerende xhtml, ikke bruke «stygge» url’er (dvs. unngå å bruke for mange variabler i en query string, unngå for dype strukturer etc), og GJERNE bruke meta keywords og meta description taggene på en ordentlig måte.

Helt til slutt i foredraget (som skulle ha vært 45 minutter, men som endte opp med å være minst 90 uten at noen hadde noe i mot det) presenterte han ganske interessant statistikk som vi alle måtte love å holde for oss selv frem til den blir publisert en eller annen gang i nær fremtid. Personlig ble jeg ikke veldig overrasket, men heller minnet på hvor lite interessante enkelte «norske aktører» faktisk er (i forhold til søkemotorer).
Takk for godt foredrag Roar, presentasjonen er lagt ut som PDF dokument. Presentasjonen finner du link til i Are Hallands post om foredraget

3 hendelser på “Vellykket møte/foredrag om søkemotoroptimalisering”

  1. Du gikk glipp av et matnyttig foredrag, men jeg tro nok – basert på enkelte kommentarer i etterkant – at det kunne ha vært hefigere diskusjon om teorier der.
    Sokemotoroptimalisering.no ble ikke dratt frem, men var svært relevant i forhold til hva Roar selv forkynner. Are har forøvrig lagt ut PDF av presentasjonen i sin blogg nå. (Se link ovenfor).

  2. Jeg er litt trist inni meg fordi jeg i siste liten ble forhindret fra å komme, og måtte melde avbud.
    Takk for en god oppsummering!
    PS. Ble sokemotoroptimalisering.no omtalt i går?

Stengt for kommentarer.