Anbefalte blogger

I det siste har det vært mye syting her, om useriøse telefonselgere (inkludert en heftig diskusjon med telefonselgeren – som nå er slettet (sorry)) og om andre kjiipe ting.
Så nå tenkte jeg at jeg skulle gripe muligheten til å forsøke å gjøre noe litt mer positivt ved å anbefale noen blogger. Som vanlig vil utvalget av blogger speile min egne interesser (duh!). Med andre ord tid for litt metablogging.
bza.no er den norske bloggen til Tormod Rangnes. Han skriver mye om nettrelaterte emner (spesielt innen utvikling) og i det siste har han blant annet skrevet om 7 triks for å skaffe seg stamgjester i bloggen og Riktig plassering av navigasjon gir riktig fokuspunkt
Webaksess er bloggen til Asle Ommundsen og han skriver også mye om webutvikling. Mannen er blant annet ansvarlig for den norske oversettelsen av «Dive Into Accessibility» – Kast deg ut i tilgjengelighet – en ressurs som alle som lager nettsteder burde vært påkrevet å lese. En svært interessant artikkel han har skrevet i det siste handler om Understreker versus bindestreker i URL-er – en post som fikk meg til å forandre syn på hva som er best av «-» og «_» som mellomrom i URL’er. Det ser faktisk ut som om understrek er bedre enn bindestrek i url’er.

Hvilke blogger anbefaler du?

– Jeg vil gjerne ha tips til gode blogger jeg burde lese – spesielt innenfor fagfeltet web og markedsføring. Alle tips mottas med takk, og – hvis du trenger det – en invitasjon til en Gmail konto. :-)

6 hendelser på “Anbefalte blogger”

 1. Heisan Jarle, fra og med i dag kan du legge inn http://iallenkelhet.no på leseslista di. Firmabloggen til NetLife Research har allereide ved lansering eit rikholdig arkiv innanfor fagfeltene brukeropplevelse, informasjonsarkitektur og interaksjonsdesign.
  (PS! Såg deg ikkje på bloggsleppefesten i går, men så var eg ganske bissi med diverse presentasjoner og underholdningsstunt også. Var du der?)
  mvh. are

 2. Jeg leser annevankesteren, molly, meyerweb, mezzoblue, friendly bit, andy clarke, samt for mer spredte emner 9rules. I tillegg klikker jeg innom veldig mange blogger i løpet av uka, men de er dog mer sporadisk besøkt. Av norske blogger titter jeg innom det meste som pinger de to store pingtjenestene.
  BTW: Har man noen formatteringsmuligheter i kommentarene her i bloggen?

 3. Jeg synes du gjør et suverent arbeide med bloggen din Asle – og at du oppfyller de syv punktene for en god blogg som Tormod har skrevet om.
  Når det gjelder tilbaketråkk: Tja, at det ikke sendes tilbaketråkk kan jeg takke en litt skrukkete installasjon av MT for (det er tydeligvis noe feil ett eller annet sted, men jeg har ikke hatt tid til å finne ut hvor). Men mottak av tilbaketråkk er slått av – selv om det kanskje ikke ser sånn ut når du ser på enkeltpostinger. Dette nettopp p.g.a. alt for mye trackback-spam.

 4. Hyggelig at du anbefaler Webaksess (jeg blir rent rørt). Av engelske weblogger så er min største favoritt 456 Berea Street, og av norske weblogger … det må vel bli jarle på norsk det! :-)
  PS: Har du sluttet å sende tilbaketråkk, eller har jeg slettet eventuelle tilbaketråkk fra deg sammen med all tilbaketråkk-spammen jeg mottar daglig?

Stengt for kommentarer.