Kataloghaier svindler for 100 millioner kroner i året

Jeg har tidligere skrevet om useriøse nettkataloger og telefonselgere og er ikke alene om å ha problemer med disse og andre katalogselskaper.

I dag har NARF (Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening) ute og advarer norske bedrifter mot katalogsvindlerne. Og det med god grunn. Hvert år forsøkes norske bedrifter svindlet for 1 milliard norske kroner av useriøse katalogselskaper.

Artikkelen finner du på E24: Svindlet for 100 mill.

I artikkelen har de blant annet med noen gode råd fra Varslingslisten om hva man bør passe på. Disse sammen med mine tidligere «10 ting du bør passe på før du kjøper oppføring i en nettkatalog» skulle gi de fleste god mulighet til å unngå å bli lurt.

Råd fra Varslingslisten

  1. Ikke aksepter et tilbud, hverken muntlig eller skriftlig, uten at du er sikker på hva det omfatter. Vær særlig oppmerksom på bedrifter som spiller på navnelikhet med etablerte produkter/bedrifter. Kontroller at en eventuell henvisning til eksisterende kunderelasjon er reell.
  2. Er du i tvil om hva tilbudet består i eller hvem leverandøren er, be om skriftlig dokumentasjon før du tar en avgjørelse.
  3. Sjekk at ordrebekreftelser og fakturaer virkelig stemmer overens med det du mener å ha bestilt eller avtalt.
  4. Hvis du blir forsøkt presset til å takke ja til et «spesielt godt tilbud», er det grunn til å være ekstra skeptisk.
  5. Ikke betal en urettmessig faktura bare for å bli kvitt problemet.