Sesam bytter søkeindeks

sesam-illustasjon.jpg
Dagens Medier skriver at Sesam vil kutte ut sin egen søkeindeks: Ny Søkemotor for Sesam
Den norske søkemotoren som hittils har benyttet Fast sin teknologi og sin egen søkeindeks, legger nå om. Dagens Medier skriver:

– Som vi har varslet tidligere vil vi redusere kostnadsnivået i Sesam betydelig. Nå legger vi en ny strategi som legges frem ved tredjekvartalspresentasjonen, sier Schibsted-direktør Birger Magnus-
Det innebærer ikke bare bemanningsreduksjoner, men også endringer på teknologisiden. Til nå har Sesam utviklet sin egen indeks i samarbeid med Fast.
– Vi vil ikke lenger videreutvikle vår webindeks og vil bytte til en indeks fra en partner. Vi vil også redesigne tjenesten og sentrere virksomheten rundt noen få hovedtjenester. Imidlertid vil bredden i tjenestespekteret i hovedsak opprettholdes og for brukeropplevelsen vil det ikke merkes så mye, sier Magnus til Dagens Medier. Han vil ikke si noe om hvilken partner som velges på webindeksen før den nye strategien legges frem under tredjekvartalspresentasjonen 2. november.

Det er neppe noen dum idé for Sesam å kutte ut sin egen indeks. Sesam har aldri klart å få resultatet til å bli noe særlig godt, og det er sannsynligvis brent av mye penger på jobbingen med egen søkeindeks.
Så er spørsmålet hvem som blir den nye partneren. Mine penger står for øyebliket på at det blir Google som vil levere den nye søkeindeksen. Det vil bety en real oppgradering av Sesam som søkemotor, men samtidig også gjøre Google til en enda sterkere monopolinstitusjon for søk i Norge.
Etter endringen vil det isåfall bare være ABCsøk av søkemotorene i Norge som har en søkeindeks som ikke er levert av Google.
[Oppdatering] Ser ut som om jeg kan komme til å miste pengene mine ;) Det blir uansett spennende å se hva som blir sluttresultatet når Sesam kutter ut sin egen indeks. Forhåpentligvis vil det bety et bedre produkt. Det har både Sesam og norske internettbrukere bruk for.