Geir Schau, en løgner og en drittsekk?

geir-schau.jpg

Hva feiler det Geir Schau? På tirsdag klarte han, i sitt lunsjprogram på Kanal 24, å utpeke en helt uskyldig person som lommemannen. Hør klippet her

Innledningsvis forsøker Geir Schau, alias Glenn Rodney Skog, å latterliggjøre Jan Erik Larsen. Noe som i seg selv er en relativt flau affære. Men det er ingenting mot det som kommer senere.

Hele to ganger, i løpet av få minutter, klarer Geir Schau å påstå at bilen som Jan Erik testet sammen med Tommy Rustad i mandagens Autofil tilhører lommemannen. I programmet er bilens nummerskilter godt synlig, og det er lett å finne ut hvem som eier den. Bilen, en Ariel Atom 2 er riktignok av samme fabrikat som bilen lommemannen eier, men det er ikke samme modell og bilen ligner ikke. Dette vet Geir Scau godt, ettersom han har snakket med René Depuis som eier bilen, og faktisk også har sittet i bilen og blitt tatt bilde av. Det er m.a.o. ingen misforståelse ute å går når Geir Schau klarer å si:

Så har han altså fått tatt seg en ordentlig runde på Rudskogen i den lille racerbilen Ariel Atom, eid av Lommemannen. Vi deler ut Jan Erik Larsen dagens bilbukse. For ordens skyld: Med fôr i lommene.

Dagbladet.no skriver i dag om saken i artikkelen Forbanna over at han henger meg ut som Lommemannen

Og Geir Schaus forsvar?

Det var ment som en spøk. I traileren til Autofil sier Jan Erik Larsen at nå skal vi kose oss, og så er Lommemannens bil det første vi ser. Det var det jeg syntes var morsomt

Ta deg sammen Geir Schau, jeg kan forstå at du er sår over at Jan Erik Larsen har en bedre jobb enn deg – og får mer oppmerksomhet – men du trenger ikke la det gå ut over andre. Å påstå at noen er lommemannen er ikke en spøk, det er langt over streken.

Dette stunte har sansynligvis sørget for å sette René og hans familie i fare, og det har nok også sørget for at René kommer til å miste flere salg av Atom 2. Og alt fordi Geir Schau syntes det var greit å lyve for å lage et «morsomt» lite innslag på Kanal 24.

For ordens skyld: René Depuis er en god venn av meg, og jeg har også laget nettstedet for Atom 2.