Linux til fadern

Hmm, så lang tid tok det altså før jeg skrev om noe teknisk i den norske bloggen min. Hmmm, skal vi se… 50 minutter sånn sirkus. Jaja. :-D
Leste en tråd på no.it.os.linux.diverse i dag om en artikkel om Linux på desktop, som også har dreid seg inn på hvor «vanskelig» det er å bruke/installere Linux.
Og plutselig – helt uten forvarslen – spratt det ned i meg; løsningen på faderns mange hjemme-pc problemer er sannsynligvis Linux (I dette tilfellet, sannsynligvis SuSE 8.0 som jeg jo har liggende Pro versjonen på her på kontoret).
Fadern har idag en gammel Pentium 133 maskin med Windows 98. En maskin han stort sett bruker til å sjekke e-mail og skrive/lese et og annet Word dokument (en maskin som har vært nede en stund, fordi jeg ikke får installert ISDN kortet uten Windows CD’en, og Windows CDen oppfører seg.. vel – mindre bra). Hvordan det hele går skal jeg love å dele med dere alle. Jeg er iallefall svært optimistisk. Det var ikke noe stor magi i i å opp en SuSE maskin som filserver her på jobben iallefall. I et til dels Windows basert miljø.