Nikken

Jeg er vel ikke alene om å ha blitt oppfordret til å komme på et møte med Nikken antar jeg. Personlig forsøkte jeg så diplomatisk som jeg kan (m.a.o. ikke veldig forsiktig) å fortelle vedkommende at det hele hørtes ut som total svindel for meg, og at jeg helst ikke ville ha noe med det å gjøre. Men henvendelsen skapte selvsagt en nysgjerrighet for hva Nikken faktisk var. Og jeg gjorde litt research, uten å bli så mye klokere.
Morten Wang tok seg litt bedre tid, og treg som jeg var fant jeg ikke resultatet av hans erfaringer før idag: Mitt møte med Nikken
Jeg synes han har skrevet en godt balansert artikkel om Nikken og deres produkter. Personlig sier jeg som så: Det er bare tull, styr unna.
Har du kjøpt produkter fra Nikken skal du vite at du har 1 års angrefrist hvis du ikke fikk utlevert angrefristskjema. Med angrefristskjema skal du ha 14 dagers angrefrist – skjemaet skal fortelle hva du som forbruker har som rettigheter når du kjøper varer utenfor fast salgslokale.
[Oppdatering: Nikken ser ikke ut til å være spesielt fornøyd over at verken Morten, jeg eller deres distributører diskuterer Nikken. Se hele historien om Nikkens bølling i min engelske blogg]

11 hendelser på “Nikken”

 1. Hei Arild, jeg biter meg merke i at du unngår å snakke om fordelene ved Nikken produkter (Du er jo Nikken selger (Oppdatert: Har fjernet URL)) Sikkert ikke så dumt, ettersom de som har kommet med slike påstander i kommentarer på min blogg har fått problemer med Nikken i ettertid.
  Slik jeg ser det er Nikken bygget på nettverksgenerering mer enn nettverkssalg. Det er iallefall min opplevelse av Nikken. Morten’s Nikken arkiv og skriv er forøvrig verdt å lese for dem som ikke kjenner til Nikken og deres produkter og metoder: http://home.online.no/~warnckew/writings/english/nikken/ og http://english.kakeboksen.org/nikken/
  I tillegg er det skrevet litt om Nikken i min engelske blogg: http://weblog.bergersen.net/archives/nikken/
  Ellers må jeg innrømme at jeg ikke helt forstår sammenhengen med krigføringen til Amerikanerne – som etter min mening bygger på løgner og bedrag, og Nikken produkter – eller kanskje det er løgner og bedrag som er likheten?

 2. Nettverksmarkedsføring er nåtidens og framtidas måte å distrubiere varer som holder god kvalitet.
  Her kan du snakke med ein konsulent som har peilig på produktene sine (ein god konsulent kjenner sine produkter.)
  Ta krigføringa til amerikanerene,, presisjonsvåpen, målstyring av rakketter,, er det ikkje bedre å få servert eit produkt som holder mål istedet for overfylte butikker og markedsplasser der du til slutt kjøper noe som ikkje holder mål i lengden,,
  Har endå ikkje høyrt at noen ringer til ein konsulent bare for å kjøpe noe, samma hva det er!, det var salg,,,

 3. I am very interested in reading this, but am typically american in that I only speak English (so sorry) however I was wondering if this material is available in English and if it is could you email me?
  Merci-
  Jacqueline

 4. Nikken MLM bærer alle preg av å være en ren money making organisasjon,dvs money til toppene i pyramiden. Det kan man allerede se på den anbefalte web-siden http://www.5pillars com.
  Masse prat om wellbeeing som alle kan være enig i Masse linker til div.helsekost firma. Alt dette skal gi kjeden et skinn av seriøsitet.
  Masse referanser til isolerte undersøkelser av magneter som ikke er nikkens produkter.
  Ingen opplysninger om hvem som er ansvarlige topp figurer i kjeden.
  For å komme i kontakt med kjeden må man ha distributør nummer.
  Ingen vet, heller ikke leger som har gjort undersøkelser, vet stort om magnetismen.
  Magnetismelæren er meget omfattende. En fysiker som har magnetisme som spesialitet vet mye, men ikke alt. Når det gjelder evt. terapeutisk virkning på mennesker er det rimelig å anta at polariteten er av avgjørende rolle. Så lenge man ikke er klar over dette kan magneter like godt forverre som å lindre, hvis de i hele tatt har noen terapeutisk virkning. En kinesisk moneymaker som selger magneter hevder at venstre side er minus og høyre side pluss. Dette er selvsagt bare tull.
  På Yahoo com. kom jeg over noe korrespondanse mellom distributører av NIKKEN produkter. En på laveste nivå (silverdistributør) er sint og skuffet og spør hvor pengene blir av.
  En annen sier at diamond og royal-diamond distributører hovedsaklig tjener penger ved å selge dyre introduksjonspakker til naive mennesker med løfte om store inntekter. Videre at 55 prosent av silverdistributørene kvitter kjeden og blir sittende igen med demonstrasjons-produktene i skuffer og skap. Videre at også diamond og royal-diamond distributører blir desillusjonerte og kvitter seg med kjeden.
  Nikken kjeden forsøker å skremme alle som kommer med kritikk. Jarle overfor har erfart dette.
  Websidene fra en annen kritiker http://www.kakeboksen er alle slettet.
  Nikken Kosakusho er produsent av verktøy og måleinstrumenter (magnetiske produkter ikke nevnt)
  Nikken Products (Bio-Directed Nutritechology) produserer en rekke piller av plantestoffer som også Nikken kjeden selger. Tilsvarende produkter kan kjøpes i helsekostbutikkene.
  Nikken religion er en sekt av Buddismen med 300 prester, yppersteprest etc.
  Februar 2005
  Lars

 5. En slik innstilling som Jarle m.fl. viser kalles vel på godt norsk for fordommer, skylappsyndrom er en annet brukbar betegnelse.
  For at man skal kunne uttale seg om en virksomhet eller en vare/tjeneste er minimumskravet at man har prøvd vedkommende vare/tjeneste selv. Enda bedre er det hvis man prater med mennesker som bruker produktene. Hvis man gider, kan man i tillegg skaffe seg oversikt over de dobbelte blindforsøk som er blitt gjort.
  Arikkelen «Magnetic Therapy May Help Diabetes Pain «i The Journal News viser at bruk av Nikkens magnetsåler gir god lindring for et flertall av brukerne av sålene. Placebogruppen fikk vesentlig mindre bedring.Dette er et dobbeltblindt forsøk på en gruppe på nesten 400 pasienter.
  Og ja, det finnes magnetsåler med lavere pris. Men er de like gode? Her spiller gausstyrken en avgjørende rolle, sammen med magnetenes plassering og utforming.
  Hvem som helst kan designe og sette en magnetsåle i produksjon,men det er en fordel hvis den fungerer!
  Artikkelen «Mitt møte med Nikken» var et sørgelig eksempel på at «forfatteren» hadde bestemt seg på forhånd for hvordan han ville oppleve demonstrasjonen.
  Jeg bruker ikke selv produktene, og kan derfor ikke si noe om effekten av dem ut fra egen erfaring. Men ut fra mine samtaler med brukere, og av de forsøkene jeg har lest, har de en god virkning i et flertall av tilfellene.

 6. Tormod Lundberg

  Av artikkelen forstår jeg at du er mot nettverksmarkedsføring, eller MLM. Dette fordi det bare er de på toppen som tjener de virkelig store summene. Men hvilke firmaer i verden er det som ikke har en pyramidestruktur? Alle tradisjonelle firmaer i verden har utseende som en pyramide, der sjefene på toppen tjener millioner, mens de fleste av firmaets ansatte er normale arbeidere med gjennomsnittslønn. Og arbeidere har ikke alltid de store sjansene til avansement. Det er her nettverksmarkedsføring, eller MLM, er en fordel. Hos Nikken får man lønn etter hvor mye man arbeider. Hvis man satser 100% vil man komme langt og tjene mer.
  sammenlignelsen med pyramidespill er fornærmende. I et pyramidespill gir man penger oppover, og man får mennesker under seg til å gjøre det samme. På workshop’s for distributører er noe det første man lærer at man ikke vil tjene penger på Nikken hvis ikke man selger produkter. Det gis ikke utbetaling for å verve nye distributører! Før man kritiserer Nikkens variant av nettverksmarkedsføring bør man sette seg inn i «belønnelsesprogrammet» til Nikken. Det vil si oversikten over de forskjellige gradene og hvilke fordeler det gir. Det er det beste i hele bransjen!
  Selvsagt er det mange som ikke tjener mye. Dette fordi mange blir Nikken-distributører bare for å få kjøpe produkter til innkjøpspris. De selger verken videre, eller «bygger» nettverk. Jeg mener nettverksmarkedsføring har fått et negativt rykte ettersom det finnes mange useriøse aktører. Hvert år starter det opp ca. 100 nye firmaer innenfor nettverksmarkedsføring. I gjennomsnitt overlever 7 ett år. Når Nikken da har 25 år på nakken, sier det noe som seriøsiteten.
  Angående magnetteknologi og bruk av magneter i terapi, så er ikke det er nytt fenomen. Det har vært brukt i Japan i flere 1000 år. Til sammenlikning har den vestlige medisin, som de fleste av oss sverger til, en fartstid på ca. 200 år. Den teknologien Nikken bruker skaper et heldekkende magnetfelt, som dekker alle vinkler. Konkurrenter har magneter i punkter, som gir store tomrom som ikke har magnetfelt. Nikken ligger flere år foran konkurrenter på dette feltet. Og det forskes stadig for å forbedre og utvikle nye produkter. Derfor vil produktene til Nikken koste mer.
  Du sier videre at effekten av Nikkens produkter ikke er dokumentert av forskning. Dette fordi man enda ikke helt vet hvorfor mennesker får positiv effekt av de. Men dette gjelder også for mange medisiner vi tyr til. Man ser av forsøk at de virker, men nøyaktig hvorfor de virker vet man ikke. Aspektet med medisinsk godkjenning skjønner jeg ikke hvorfor du henger deg opp i. Det blir aldri lagt skjul på at de ikke er det. På all skriftlig informasjon og på de offisielle nettsidene blir det påpekt, og det er ikke noe det blir lagt lokk over. Hvis de hadde vært godkjente, kunne ikke vanlige personer solgt de. Da måtte salget ha gått gjennom leger. Og det ønsker ikke Nikken!
  Til slutt vil jeg si at det er vanlig vestlig innstilling å være avvisende til ting man ikke forstår…

 7. etter å ha lest denne artikkel med tilhørende linker begynte jeg å søke etter alternative produkter som leverer det samme, men til en hyggeligere pris. Dette fordi jeg har lest at 30% av menneskeheten er positivt påvirkelig av magnetfelter, jeg håper å være i blandt disse… Jeg fant masse siter som selger såler, og jeg ble overrakset av at flere faktisk oppgir gauss verdi på sine såler, noe som er bekreftelse på magnetisme(styrke) i sålen. Prisen derimot, der hvor jeg har bestilt nå ligger på en 10. del av Nikken, det blir den del fraktkostnader men summarum er at jeg får magnetiske innleggssåler til 150,- inklusive frakt brakt på døren. Jaggu skal jeg prøve Nikken’s salgstriks med balanse før jeg putter dem i skoa uten å måtte betale 600 spenn for det.
  ps.
  jeg har forstår selvsagt at Nikken er en variant av et Pyramidespill, det er bare innsatsene som ser annerledes ut

 8. Hei Jarle.Her skal du få litt vitenskapelig innputt om magnetteknologi.Ved å skape magnetfelter rundt hjernen kan legene sette fart på hjernecellene slik at de kan komme seg eller bli erstattet av friske celler.Dette kalles Transkraniell magnetisk stimulering fork.TMS og det ble utviklet på midten av 80 tallet.Rent teknisk foregår stimuleringen ved at en kobberspole over hodet på pasienten støtvis skaper et magnetfelt som trenger gjennom både hud.hjerneskalle og væsken som omgir hjernen.Resultatet er at det oppstår en strøm i det ytterste laget av hjernen. Ved bruk av såkalt repetitiv TMS (rTMS)varer hver impuls bare et sekund.Årsaken til at slike korte magnetfelter og strømimpulser kan påvirke hjernen,er at alle nervecellenei hjernen arbeider ved hjelp av elektrisitet.Nye forsøk ved University of California i Los Angeles viser at hjernen rett og slett kan stimuleres ved hjelp av magnetteknologi,til å reparere seg selv.På noen forsøksrotter simulerte forskerne et hjerneslag.Det foregikk ved at de ved å operere fjernet en rekke nerveceller.Deretter brukte de TMS.Dagen etter kunne forskerne måle noen nye langsome og langsome impulsbølger i rottenes hjerner.Syke nerveceller kan med andre ord stimuleres til å reparere seg selv.Forsøk og studier med magneter er og har vært forsket på i mange år,og jeg har selv veldig gode erfaringer med magneter .Forskerne mener at dette kan bli et vitenskapelig gjenombrudd,og at det kan bli til stor hjelp til mennesker med Alsheimers og Parkingson.På 70 tallet ble det brukt magneter i innsuget på biler for å få ned bensinforbruket,med stort hell og det blir i dag brukt i båter.bla.tankbåter.Det er også videnskapelig bevist at magneter hjelper mot depresjon.Jeg anbefaler deg å ta deg tid til å studere det videnskapelige ved magneter og ikke henge deg opp i at Nikken er et nettverkselskap.Det er vel det som gjør at du kanskje er i mot hele selskapet.Videre vil jeg si at det kanskje er lurt å være objektiv til alle saker,for de har som oftest mange sider.Jeg skjønner at din viten om magneter er heller dårlig,så les litt mere,så kanskje du forandrer mening.Jeg tror at Nikken har noe i seg, ivertfall ut fra min viten om magneter. Mvh Heidi

 9. Hva er det jeg ikke har forstått? At Nikken er et MLM/Pyramidespill og at de som sitter nærmest toppen tjener mest penger. At målet ikke er å selge produkter, men å verve nye medlemmer.
  Jeg har vært i kontakt med folk som er lurt inn i systemet, og de har (som du hadde sett, om du leste innlegget mitt) også forsøkt å få meg til å skjønne hvor genialt Nikken er..
  Foreslår at du leser arikkelen jeg viser til i innlegget mitt: «Mitt møte med Nikken» : http://home.online.no/~warnckew/writings/norwegian/nikken/
  Du sier jeg kommer med «ubegrunede utalelser» (sic), kanskje du kunne være litt mer nøyaktig – eller er du egentlig bare ute etter å forsøke å spinne noen inn i systemet.
  BTW: Så lenge du ikke klarer å være konkret i noen av påstandene dine, er det du som kommer med ubegrunnede uttalelser og kunnskapsløst møl.

 10. Du viser den komplette mangel på kunskap om nikken med det du skriver.
  Har du fått en presentasjon?
  Utfordrer deg til og ta kontakt med meg eller noen som har kjenskap til Nikken før du kommer med dine ubegrunede utalelser.

Stengt for kommentarer.