Neste Last Thursday: Tilgjengelighet

Neste Last Thursday kan bli en interessant affære. Noe sier meg at diskusjon rundt tilgjengelighet og hva det betyr står på menyen.
Håkon har som vanlig noen kloke ord å si om saken:

digme: blogg: Funksjonshemmet?
Bedre tilgjengelighet betyr å følge standarder. Det medfører også større bruk av meta­data, og bruk av meta­data på et detaljert nivå. Bilder og tabeller får beskrivende tekst.
Resultatet er at innholdet blir lettere å tilpasse. Dette gjelder ikke bare tilpasning for funksjons­hemmede brukere. Et godt eksempel er å til­rette­legge inn­hold slik at det fungerer både på en PC med stor skjerm og en mobil­telefon med en knøtt­liten skjerm. Et annet eksempel er å til­rette­legge inn­hold slik at det til­gjengelig både for brukere med bred­bånds­til­knytning og brukere med opp­ringt aksess.

[Oppdatering] Are Halland skriver også noen velvalgte ord om tilgjengelighet i forbindelse med torsdagens foredrag.

Foredragshaldarar på torsdag er uansett Haakon Aspelund frå Deltasenteret og Steinar Skagemo frå Norge.no. Steinar er ansvarleg for dei nye offentlege kvalitetskriteriene, som i årets utgave legg seg tett opp til retningslinjene frå WAI og særleg 1.0-versjonen av desse.
«Offentlig informasjon og tjenester på Internett – Er Norge på rett WAI?» har Steinar kalt innlegget sitt. Tittelen røper den lunt humoristiske, digresjonsorienterte men kunnskapsrike stilen hans, kjent for alle som måtte følge med på bloggen hans – Steinar strør. (Denne er forøvrig vel verdt ein plass i blogglesaren din også).