Nettkatalogen bedriver useriøst telefonsalg

Som den faste leser av «jarle på norsk» sikkert har fått med seg, har jeg den diskutable æren av å motta telefoner fra ymse telefonselgere. Stort sett i forbindelse med «stillingen» som markedsføringsansvarlig for et av de mange firmaene jeg har med å gjøre.

[Oppdatering, 4. desember 2006: Nettkatalogen reagerer på min posting om deres useriøse telefonsalg ved å sende advokatbrev til sjefen min]
Denne gangen tenke jeg at jeg skulle dele med dere min erfaring med selgere fra Nettkatalogen.

Forrige uke er den seneste kontakten fra Nettkatalogens selgere, og den oppringningen som fikk begeret til å flyte nok over til å skrive om det her.

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har sagt nei til Nettkatalogen, og vanligvis ville jeg nok ha avbrutt selgeren direkte og fortalt ham at vi ikke var interessert.

Merkelig nok bestemte jeg meg for å høre litt på det han hadde å si denne gangen. Han begynte samtalen med å spørre meg ut om markedsføringen for selskapet det gjaldt – som om han skulle ha krav på å vite noe om hvordan selskapet markedsførte seg.

Det kom raskt frem at det han ville fram til var at «Nettkatalogen var likt Kvasir», påstanden kom etter at han hadde fått lurt ut av meg at selskapet annonserer på Kvasir. Han fortsatte skrytet med en påstand om at Nettkatalogen kunne få inn 50 søkeord for firmaet i de store søkemotorene – Google og Altatvista var blant de som ble nevnt. På direkte spørsmål om det ikke bare var indeksering av Nettkatalogen det var snakk om svarte han først unnvikende og prøvde seg med at «nei, vi får dere direkte inn i søkemotorene». Jeg spurte ham så om han kunne få dette til med Google og han svarte bekreftende på spørsmålet.

Som sikkert mange har fått med seg etterhvert setter jeg ikke noe særlig pris på å bli løyet til. Så istedenfor å høre videre på eventyrene om plassering i diverse søkemotorer avbrøt jeg ham (ja, jeg vet – det hadde sikkert vært mye mer interessant å bare fortsatt samtalen). Jeg konforonterte ham med at en påstand om plassering i Google iallefall bare var løgn, og at jeg ikke var interessert i å kjøpe varer fra en så lite seriøs selger.

Jeg håper for Nettkatalogen sin skyld at de forsøker å få styr på slike selgere, men jeg tviler oppriktig på om de kommer til å gjøre det. Det kan være verdt å nevne at historien ikke er unik, jeg har hørt om lignende salgsteknikker fra Nettkatalogen tidligere.
Min anbefaling? Styr unna katalogselskaper som bruker halv-sannheter og løgner til å selge produktene sine. Kvasir og annonser i Google (som du selv kan kjøpe, du trenger ikke et ekstra mellomledd til å gjøre det for deg) er garantert mye bedre anvendte penger.

[Oppdatering, 4. desember 2006: Nettkatalogen reagerer på min posting om deres useriøse telefonsalg ved å sende advokatbrev til sjefen min]

31 hendelser på “Nettkatalogen bedriver useriøst telefonsalg”

 1. «Hankyman» – som jeg leser det er det en historie om Bedriftsguiden.no og forsøk på å ro seg vekk fra å ha annonsert Adwords annonser med fastpris – når «alle» vet at Adwords er et budsystem.
  Hvis du lurer på om Bedriftsguiden.no er et lurt valg som nettkatalog, ta en titt på: https://weblog.bergersen.net/jarle/arkiv/2006/07/bedriftsguidenno.html
  Kort fortalt: Det kan nok være lurt å tenke seg om minst to ganger før man kjøper oppføring hos Bedriftsguiden.no

 2. Selgerene til nettkatalogen lyver så de tror det selv!
  Jeg ble oppringt av en selger som ga et godt tilbud på 6 mnd. abonnement.
  Det var ingen binding så jeg trengte ikke å si opp avtalen etter de 6 måndene, men han skulle kontakte meg igjen før perioden gikk ut for å høre om jeg ville fortsette.
  Dette har ikke skjedd og de nekter å slette fakturaen.
  Jeg råder alle til å holde seg borte fra Nettkatalogen.no hvis dere ikke vil bli lurt!!!!

 3. Arne Magnus Vedø

  nettkatalogen er svindlere, jeg ble tilbudt 2md prøve abb for å se om det var noen hensikt for meg , nå ligger det rekning her på noen jeg ikke ville ha :? svindlere

 4. Det var fremgangsmåten til selgerne i Nettkatalogen som Jarle kritiserte i utgangspunktet. Ikke hvorvidt tjenesten deres er bra eller ikke (noe den absolutt IKKE er). Og fremgangsmåten til disse selgerne er noe av det frekkeste jeg har opplevd. For guds skyld, ikke la dere friste av 6 måneders gratis eller billig oppføring. Jeg lot meg nemmelig lure. Jeg ble forsikret om at det kun dreide seg om en seks måneders prøveoppføring, og at de skulle kontakte meg når perioden nermet seg slutten for å høre om jeg ville forlenge avtalen. Jeg ble aldri kontaktet og plutselig en dag mottok jeg faktura for en ny periode. Da jeg ikke var fornøyd med tjenesten så langt, og absolutt ikke var interessert i å være med videre, så sendte jeg et brev og forklarte situasjonen og at jeg ikke ønsket forlengelse av avtalen. De hevdet da at det var for sent. At jeg allerede hadde godtatt villkårene som sa at perioden automatisk ville bli forlenget dersom det ikke kom noen skriftelig oppsigelse innen en viss frist som da var overskredet. Jeg hadde aldri skrevet under på noe og aldri godkjent noen vilkår, men til tross for dette var vilkårene «godkjent» via min kundeside hos nettkatalogen. Jeg er 100% sikker på at jeg aldri har godkjent vilkårene. Jeg hadde ikke engang vært inne på kundesidene før jeg ble gjort oppmerksom på at vilkårene var «godkjent» via denne siden. Jeg tror (les vet) at det er den frekke selgeren som har vært inne og klikket på godkjenningsknappen på mine kundesider, men dette har jeg ikke kunnet bevise. De nekter og vise meg event-logen fra serveren som viser at godkjenningen ble gjort fra min IP. Dette endte med at jeg måtte betale for en tjeneste som ikke gir noen ting tilbake. Nettkatalogen har vært helt nytteløs for vår bedrift.

 5. Har handlet med Kvasir og er stor fornøgd med det.
  Har fått tilbud fra Nettkatalogen også men tar ikke dem så veldig seriøs pga all tull om at du synlig «overalt»… Er jo ikke tvil at det er kun 2 plasser som stikker seg ut når det gjelder katalog og det er Kvasir(eier Eniro) og Findexa(eier Eniro).
  Og statestikken fra Norsk Galupp viser jo antall brukere og det er vel viktig for alle som skal bruke penger på markedsføring på internett.

 6. Svein tottentott

  Ser ut som nettkatalogen vant denne kampen
  Flere brukere en de andre aktørene ,flere indekserte sider på google.
  Slik kan det gå
  Ha en nytt fint år

 7. Jeg har selv ikke kjøpt en eneste katalogoppføring bl.a. fordi de ikke gir meg maksimalt tilbake i form av å hjelpe mitt nettsted til å rangere bedre også. Min personlige mening er også at ROI ved kjøp av en del av katalogoppføringene vanskelig kan forsvares.
  Med bl.a. dette som bakgrunn, og som en motvekt mot kataloghaier, har jeg derfor lansert en 100% gratis katalog for firmaer og organisasjoner som hjelper de oppførte nettstedene til å rangere bedre også. I tillegg rangerer katalogen i seg selv bra på mange søkeord selv om den er ny, og kan på den måten gi de oppførte nettstedene indirekte trafikk også.
  Beklager hvis dette virker som selvpromotering Jarle, men siden sammendraget ditt nevner Nettkatalogen i forhold til økt synlighet hos søkemotorene tar jeg meg den frihet å nevne mitt alternativ som er gratis, og som vil hjelpe ift. økt synlighet. Siden min kommentar er litt på sidelinjen i forhold til Nettkatalogen poster jeg derfor ikke noen link til min katalog, men har du interesse av den finner du den ved å søke på internettkatalog, du finner den på 1. plass hos Google..

 8. Svein Tottentott, jeg antar at du mener at Trygg Katalog ikke er upartisk? Ellers gir ikke innlegget ditt særlig mening, iallefall ikke for meg.
  Trygg Katalog innholder flere aktører enn de som er eid av Findexa. F.eks. Internettkatalogen som også har innsett viktigheten ved å skaffe mulige kunder et objektivt trafikktall ved å være med i TNS-Gallups nettundersøkelse. Nettkatalogen derimot er ikke med i undersøkelsen.
  Når jeg handler slike tjenster på nettet, forventer jeg at de jeg handler hos opptrer seriøst og sørger for statistikk rundt tjenestene sine som er objektive. Nettkatalogen, TV2Katalogen og Aftenpostenguiden har tydeligvis ikke innsett at de samme krav stilles til deres statistikk som det gjøres til kjøp i andre kanaler.
  Jeg har forøvrig kommet til at kjøp av oppføring hos selskap som Nettkatalogen og Internettkatalogen – som legger ned så mye arbeid i å gjøre sine oppføringer synlige i søkemotorene – faktisk er å motarbeide det arbeidet som jeg legger ned selv for de selsakpene det er aktuelt for. Og det virker ikke særlig fornuftig.

 9. Trygg katalog er ikke partisk, findexa har jo kjøpt rosa index og sist men ikke minst rosa index har jo fått mest kritikk av alle de siste årene.
  Innse ferdi med det , nettkatalogen.no funker bra det . , la oss slutte med dette forbanna tullet, la jarle drive på med det han kan og la nettkatalogen gjøre sitt.
  Ferdi n娫«?????
  jarle «beklager at jeg kalte deg jarlemann for en tid tilbake»
  Root of evil med Dream Theater rules så har jeg satt mitt
  Hilsen Svein
  Flittig web bruker

 10. Petter, du våser. http://www.bergersen.net/ er hjemmesiden til konsulentvirksomheten min, og er langtifra noen konkurrent til Nettkatalogen.
  Ingenting av det du har klart å lire av deg hittils har vært noe du kan gi substans eller støtte med harde fakta. I det store og det hele fremstår du bare som en dust med nær tilknytning til Nettkatalogen.
  Forøvrig greit å legge merke til at Nettkatalogen ikke er en del av Tryggkatalog. ( http://www.tryggkatalog.no/ ) – hva skyldes det mon tro? Kan det ha noe med seriøsitet – event. mangel på sådan?

 11. Nå må jo sannheten komme fram…..
  Nettkatalogen er en seriøs bedrift.
  Men Jarle som her har siden sin og Kyrre Baker.
  Samarbeider ikke dere så vidt jeg veit i et annet firma som driver med akkurat det samme, men bare tar 1000 ganger så mye som Nettkatalogen gjør.
  HeHe
  Må jo si at da er den måten dere driver på å sværter nettkatalogen er meget useriøst bare for at dere ikke skal få ødelagt butikken deres!

 12. Jeg har tidligere kommentert dette med 302-videresending som kataloger bruker på linkene sine for å telle klikk. Gjør oppmerksom på at alle som kjøper oppføring i en katalog som bruker dette kan skade rangeringen på sitt eget nettsted.
  http://www.google.com/search?sourceid=mozclient&ie=utf-8&oe=utf-8&q=302+page+jacking
  Personlig foretrekker jeg at mitt eget nettsted rangerer i søkemotorene, ikke at en internettkatalog rangerer på bekostning av mitt nettsted.

 13. Per Buttingsrud

  05.04.2005
  Nå er turen kommet til meg. Fikk telefon fra Stian Johansen/Nettkatalogen før påske 05.
  Forklarte da at jeg ikke handla over telefon, men han fikk sende meg infoen pr. fax eller mail.Det resulterte i «ordrebekreftelse» både pr. fax og mail. Denne ble omgående kansellert pr. mail.
  Stian har fortsatt å ringe meg nesten daglig (29., 30., 31.03, samt 04.04) for å påstå at vi har en avtale.Det er selvfølgelig bestemt tilbakevist.Nå foreligger imidlertid en faktura på 1.280,-………..

 14. Nettkatalogen III

  Til tross for at jeg har skrevet til Nettkatalogen om hva jeg synes om metodene deres, og om at jeg ønskes slettet fra sidene deres klarer de ikke å etterleve dette ønsket.

 15. Jepp. nettkatalogen driver med råtne salgsteknikker.
  De ringte oss i forbindelse http://biogime.no
  Siden jeg har bedrevet markedsføring på nettet en årrekke var jo deres «tilbud» ikke interessant, men de presterte å sende en faktura på 1000,- kr. + moms. Dette på tross av at vi ettertrykkelig svarte nei takk 3 ganger. Vi måtte ringe tilbake og true med politianmeldelse samt sende fax til Intrum Justisia (som driver inn penger for de) for å få stoppet fakturaen. Jeg sendte hele historien til FBI (Forbrukerinspektørene). Så får vi se om de gjør en sak på dette ufattelig useriøse firmaet.

 16. Jeps, jeg vurderer sterkt å slette meldinger som skrives inn uten gyldig e-post adresse og anonymt slik du (Jeps/Torstein og «» som du har kalt deg hittils). Hadde vært mer imponert om du turde stå for dine egne ord.

 17. Ikke mulig å ligge øverst på alt, men det at katalogen er godt indexert må selv dere skeptikere innse. alternativet er å prøve å opptimalisere selv eller kjøpe dette, som noen av oss vet koster dette MYE penger…

 18. Vel. Som det er akkurat nå ligger *ikke* Nettkatalogen på «første plass» hos Google dersom man søker etter «bilforretninger». Så mye er Nettkatalogen verdt.

 19. Jarle»mann» Jegf har søkt litt rundt dette med nettkataloger og søkemotorer, fant en intr kunde av nettkatalogen.
  Søk Spa klinikk, Antirynke behandling, Hodebunnsmassasje, Japansk massasje, Brudemakeup, Avslappende behandling, Cellulitt behandling +++ alle søkeordene er relatert tilhva kunden driver med, samt at alle ligger på en meget god plass, tilfeldig?? neppe, har funnet flere eksempler på dette også, du nevner eksotiske ord, men kundene skal da komme opp på ord som er relatert til hva de driver med, samt at flere av disse søkeordene har mange tusen treff.. dette ser ut til å fungerer, hva anngår at du kommer tidlig opp i søket «bilforretninger» kommer sikkert av at siden er ny, tiden vil vise om du eller nettkatalogen troner toppen om noen uker.. siden nettkatalogen.no har ligget øverst på dette søkeordet i mange,mange måneder vil jeg tro at du ryker ned på listen, dette har vi sett eks på før.
  Lykke til

 20. Svein, hva mener du med at Nettkatalogen er «dynamisk». Og på hvilken måte mener du at oppføring i Nettkatalogen har bidratt til bedre synlighet for kundens nettsted på de søkeordene som er oppført på Nettkatalogen for kunden?
  Her blir ikke kundens nettsted noe synligere p.g.a. oppføringen – det er kun Nettkatalogens sider som i mer eller mindre grad blir/er det.
  I dette tilfellet, som så mange andre, hadde kunden nok hatt bedre nytte av å bruke pengene på å få utviklet et nettsted som var laget etter gjeldende standarder og med bedre synlighet enn å putte dem i oppføring på Nettkatalogen.
  Det virker for meg som om mange av søkeordene for denne kunden, og andre som blir «synlige» på Nettkatalogens sider i søkemotorene, blir synligv fordi søkeordene er så eksotiske. (Les: Skjeldne). Denne skjeldenheten gjelder forøvrig både for antall sider som faktisk innholder søkeordene, og for hvor mange søk som gjøres etter søkeordene/søkebegrepene i søkemotorene.
  PS: Svein, det er bare min mor som kan si «Jarlemann» uten å risikere fik ;-)

 21. Kjære Jarlemann
  Ja kjenner til alle katalog haiene på markede for tiden, For oss forbrukere så er det for mange av dem. 3% av oss bruker per idag kataloger, og de resterende 97 bruker google, kvasir, altavista
  Nettkatalogen indekseres ut norske bedrifter sine infosider på samme måte som kvasir gjør, Nettkatalogen er dynamisk som eneste katalog på markedet, Og katalogen er åpen
  Det vil si at metatatggen til infosidene til nettkatalogen sine kunder indekseres ut på de fleste søkemotorene så det du jarle sier er no forbanna tøv, Les litt som de fleste kataloger før du spytter ut nå forbanna tøv
  Åpen : Nettkatalogen.no
  Lukket: Gule Sider
  http://www.nettkatalogen.no/firmainfo/dr_holms_spa_klinikk/1892136552.htm
  Prøv å test denne kunden på google og kvasir og ol
  så våkner du vel.
  PS, Nei jeg jobber ikke hos nettkatalogen , men jeg kjenner til trender og strategier til effektivt markedsføring
  MVH
  Svein

 22. Blogger, søkemotorer og bilforretninger

  I en kommentar til Jarle Dahl Bergersens posting om sin erfaring med en selger fra Nettkatalogen nevner en anonym person en link til et Google-søk etter "bilforretninger" som eksempel på hvorfor man trenger tjenester som de Nettk…

 23. Jeg synes eksemplene dine var flotte. De viser veldig godt hvorfor det ikke er verdt å bruke penger på Nettkatalogen – iallefall ikke for å få bedre synlighet i diverse søkemotorer.
  Syversen Snekkeri AS f.eks. har neppe særlig stor effekt av at siden med snekkere på nettkatalogen er synlig i søkemotorene.
  Hvis vi tar utgangspunkt i at søkeordet «snekker i oslo» er det et søkebegrep som har nesten ingen søk hverken i Google eller Kvasir (eller de andre søkemotorene). Hvis Nettkatalogen ligger på førsteplass for dette søket i f.eks. Google, vil fortstt bare de aller første i listen på Nettkatalogen se noe som helst resultat av besøket til Nettkatalogen.
  M.a.o. det er ikke en vektig grunn til å kjøpe annonse i Nettkatalogen.
  Jeg vet ikke hvorfor du skriver «jarle» forresten, jeg heter Jarle og du finner faktisk ganske god informasjon om meg på dette nettstedet hvis du er interessert. Deg derimot vet jeg mindre om, for alt jeg vet er du en av Gründerene hos Nettkatalogen som er sur fordi jeg ikke synes noe om salgsteknikkene til Nettkatalogens selgere.

 24. Etter å ha lest din erfaring med en selger fra Nettkatalogen må jeg informere deg om at usannhetene du tenker på ikke er usannheter, men SANNHETER..
  Indexering på google og kvasir har jeg fått som kunde i nettkatalogen, det er bare å se på følgende eksempler under, så vil vel selv du «jarle» innse at du muligens hadde trengt denne tjenesten.
  Se linkene under:
  EKS.1
  http://www.google.no/search?hl=no&q=bilforretninger&meta=cr%3DcountryNO
  EKS.2
  http://www.google.no/search?num=100&hl=no&q=snekker+i+oslo&meta=cr%3DcountryNO
  EKS.3
  http://www.google.no/search?num=100&hl=no&q=herrefris%C3%B8r+i+oslo&meta=cr%3DcountryNO
  bare for å nevne noen, lykke til!

Stengt for kommentarer.