Reflekterer VGs forside i dag hvor selvopptatte vi er?

vg-forside-20041227.jpgJeg klarte ikke helt å fri meg fra tanken om at det nok ikke bare er VG som er spesielt selvopptatte på det norske folks vegne når jeg så forsiden i dag. Hovedoverskriften er «Tre norske barn fryktes døde», mens de nærmest har gjemt bort hvor stor naturkatastrofen er ved å skrive om dødstallet med liten skift øverst i høyre hjørne.
Det er nesten så man skulle tro at katastrofen måles i tap av norske liv. Skremmende er det. Ser at VG Nett følger opp med overskriften «Seks omkommet og fire savnet i Thailand».

6 hendelser på “Reflekterer VGs forside i dag hvor selvopptatte vi er?”

  1. Når man blir nødt til å ta inn over seg en så stor katastrofe kan det være greit å ha et litt mer snevert fokus. Vi kan gjøre mye bare ved å være tilstede for våre landsmenn som ble rammet, men alt vi kan gjøre for ofrene i de aktuelle landene er å gi økonomiske bidrag til organisasjonene som utfører hjelpearbeid.
    Er det noen organisasjoner som har sendt hjelp til Burma og Somalia?

  2. Veldig godt poeng Lasse, vi burde alle være mye flinkere til å se litt lengre enn vår egen nese. Problemet er vel at tabloidene ser at for mye elendighet ikke selger heller, iallefall så lenge det ikke er nære nok. (I form av hvem det omfatter).

  3. Selvfølgelig er det norske barn VG – og vi – bryr oss om. Hver dag dør 30 000 barn under fem år av kikhoste og meslinger eller underernæring og diaré på grunn av manglende drikkevann. Det er 11 000 000 hvert eneste år, og tallet stiger.
    Få, om noen av disse er norske. Norsk presse nevner dem heller ikke. UNICEF kaller dette «Den stille katastrofen».
    Jeg nevner den her:
    http://www.lassedahl.com/b/20031223_1
    http://www.lassedahl.com/b/20041228_1

  4. Jeg synes Se og Hør tar kaken. De har en hel forside om hvor mange norske kjendiser som var i fare under katastrofen. Folk som kjøper det bladet burde svinebankes!

Stengt for kommentarer.