Den norske skolen

Espen skriver om Hellerud videregående skoles tilbud om videregående utdannelse på to år istedenfor tre år.

Tversover: Et billig triks jeg har sans for
Hellerud skole vil tilby videregående skole på to år i stedet for tre, noe som er mer enn nok til førstesideoppslag i et land hvor ethvert avvik fra normalen er mistenkelig. Elevorganisasjonen hevder i Aftenposten dette et billig triks for å skaffe seg flinke elever, gjennomført av en skole som ikke ligger på topp i Oslo.

Det forbauser meg at det er elevorganisasjonen som går sterkest ut mot dette. Jeg ville isteden trodd det ville være lærerne som ville være mest redd for at dette tilbudet skulle komme til å bli populært.
Når det er sagt, håper jeg at vi snart kan komme over denne misforståelsen av at «alle er like». Det er en del av janteloven som vi alle styres av her i Norge, som vi helst bør legge av oss mens vi fortsatt kan.

1 hendelser på “Den norske skolen”

  1. Jeg har aldri gått på «vanlig» skole, så kan vel egentlig ikke uttale meg, men «likt tilbud», «lik skolegang» og «like vilkår» høres for merkelig ut når det er snakk om mennesker. Ikke at ikke alle skal få samme muligheter, men at man skal dømme alle utfra samme målestokk og lære opp alle i samme system er utfra mitt ståsted ikke positivt. Jeg gikk videregående på Steinerskolen, og kan si det var et bra tilbud for meg, uten at jeg skal si det er det beste for alle andre. Alle er forskjellige, noe som krever individuell tilpasning og ulike tilbud.

Stengt for kommentarer.