Oppfordring til Norge.no : Skjerp dere!

Det er nedslående å se at det fortsatt ikke er gjort en ordentlig jobb for å øke tilgjengeligheten for funksjonshemmede på Norge.no.
Diskusjonen rundt tilgjengelighet på nettstedet norge.no har vi hatt her tidligere. Blant annet lovet Steinar Skagemo at man ville ha fokus på WAI i forbindelse med redesign av Norge.no. Dette har tydeligvis ikke skjedd.
Norge.no er blant annet ansvarlig for å utføre tester av offentlige nettsteder i Norge, hvor man blant annet tester tilgjengelighet. I dette tilfellet er det neppe snakk om å ikke være klar over svakheter, men heller om at man ikke har satt av ressurser til å ta tak i problemene. Hvilket igjen setter søkelyset på at man burde ha lovpålagte krav til offentlige nettsteder i Norge, hvor tilgjengelighet burde være et av kravene, f.eks. noe alá USAs regelverk.
Lasse Dahl skriver forøvrig om den seneste runden med kvalitetstest av offentlige nettsteder.

1 hendelser på “Oppfordring til Norge.no : Skjerp dere!”

  1. Hei igjen,
    Jeg vet det høres ut som en dårlig unnskyldning, men det redesignet som nettopp er gjort på http://www.norge.no er et første steg, eller midlertidig om du vil. De underliggende publiseringsløsningene — og begrensningene der — er fortsatt de samme, og det gjør at vi fortsatt er bundet av det tidligere tabelldesignet. Samtidig mener jeg vi har fått med en del forbedringer på dette første steget, bl.a.
    * Alt-tekst på bilder (mer gjennomført enn tidligere, bl.a. med tomme alt-tekster på layoutbilder)
    * Vi har justert farvevalget foreslått av designbyrået for å sikre tilstrekkelig kontrast (med verktøyet http://www.q42.nl/demos/contrastcheck/ ) — er resultatet godt nok?
    * Tidligere denne uken la vi ut stilark med relative font-størrelser, men måtte midlertidig «trekke det tilbake» pga en feil i det. Den har vi trolig funnet, så så fort vi får testet det litt nøyere vil vi ha relative font-størrelser på plass.
    Vi skal også fortsette jakten på forbedringer vi kan gjøre innenfor det nye designet.
    Det hjelper på innsatsen å vite at noen følger med … :-)
    Vennlig hilsen,
    Steinar Skagemo

Stengt for kommentarer.