Toppmeny

Oppfordring til Norge.no : Skjerp dere!

Det er nedslående å se at det fortsatt ikke er gjort en ordentlig jobb for å øke tilgjengeligheten for funksjonshemmede på Norge.no.
Diskusjonen rundt tilgjengelighet på nettstedet norge.no har vi hatt her tidligere. Blant annet lovet Steinar Skagemo at man ville ha fokus på WAI i forbindelse med redesign av Norge.no. Dette har tydeligvis ikke skjedd.
Norge.no er blant annet ansvarlig for å utføre tester av offentlige nettsteder i Norge, hvor man blant annet tester tilgjengelighet. I dette tilfellet er det neppe snakk om å ikke være klar over svakheter, men heller om at man ikke har satt av ressurser til å ta tak i problemene. Hvilket igjen setter søkelyset på at man burde ha lovpålagte krav til offentlige nettsteder i Norge, hvor tilgjengelighet burde være et av kravene, f.eks. noe alá USAs regelverk.
Lasse Dahl skriver forøvrig om den seneste runden med kvalitetstest av offentlige nettsteder.

Én respons til Oppfordring til Norge.no : Skjerp dere!

 1. Steinar Skagemo 5. februar 2005 den 19:04 #

  Hei igjen,
  Jeg vet det høres ut som en dårlig unnskyldning, men det redesignet som nettopp er gjort på http://www.norge.no er et første steg, eller midlertidig om du vil. De underliggende publiseringsløsningene — og begrensningene der — er fortsatt de samme, og det gjør at vi fortsatt er bundet av det tidligere tabelldesignet. Samtidig mener jeg vi har fått med en del forbedringer på dette første steget, bl.a.
  * Alt-tekst på bilder (mer gjennomført enn tidligere, bl.a. med tomme alt-tekster på layoutbilder)
  * Vi har justert farvevalget foreslått av designbyrået for å sikre tilstrekkelig kontrast (med verktøyet http://www.q42.nl/demos/contrastcheck/ ) — er resultatet godt nok?
  * Tidligere denne uken la vi ut stilark med relative font-størrelser, men måtte midlertidig «trekke det tilbake» pga en feil i det. Den har vi trolig funnet, så så fort vi får testet det litt nøyere vil vi ha relative font-størrelser på plass.
  Vi skal også fortsette jakten på forbedringer vi kan gjøre innenfor det nye designet.
  Det hjelper på innsatsen å vite at noen følger med … :-)
  Vennlig hilsen,
  Steinar Skagemo


Utvikling og webhosting: Senson AS