Toppmeny

Gratulerer med innskjerpingen mot spam

Nettnorge; Gratulerer med innskjerpingen av loven om markedsføring. Endelig har vi tuslet etter Europa her i gamlelandet, og fått en strengere lovgivning for spam.
Spammerne fortviler og forsøker å finne smutthull. Eller de tror som meg at de nye lovene ikke kommer til å bli fulgt opp i praksis. Forbrukerombudet har mye å bevise i forhold til hvordan de har forholdt seg til uønsket e-postreklame tidligere.
Jeg håper inderlig at Forbrukerombudet mener alvor når de sier:

Med denne lovendringen kan vi slå ned på spam fra både norske og europeiske avsendere. Dette vil ikke fjerne spam-problemet, men det vil bidra til å redusere den enorme mengden spam norske forbrukere blir utsatt for.

Innskjerpingen i loven innebærer at spammerene ikke lengre kan benytte seg av maskininnsamlede e-postadresser uten kraftig siling. Fra og med 1. Februar er loven klar på at all uoppfordret e-postreklame til juridiske personer er ulovlig. Også for adresser knyttet til foretak og organisasjoner.
Får du en e-post med reklame fra et firma du ikke allerede er kunde hos til din e-postadresse bør du m.a.o. sende en klage til Forbrukerombudet. Fra og med i dag er det kun lov å sende uoppfordret e-postreklame til adresser som ikke er knyttet til en juridisk person. D.v.s. adresser som post@firma.no, mail@firma.no etc.

Én respons til Gratulerer med innskjerpingen mot spam

  1. antibiomatika 10. februar 2005 den 20:30 #

    KK88, Multicontesta og alle dyrene i spamskogen

    Jeg har ikke .no-domener, og har således vært skånet for disse fjolsene som er ute etter å forsøple innboksene mine. Andre er dog ikke like heldige. Jarle, for eksempel. Han gjør også en god innsats for &arin…


Utvikling og webhosting: Senson AS