Toppmeny

Irritert over DM rettet mot din bedrift?

Da er det ikke mye du kan gjøre. Brønnøysundregistrene har på sitt registreringsskjema en boks du kan kryss av hvis du ikke ønsker reklame. Og de aller fleste krysser av i denne boksen – til ingen nytte.
Det vil si, i Brønnøysundregistrene vil oppføringen din vises med en flott «Enheten har reservert seg mot bruk av de registrerte opplysningene til direkte reklame» – men bortsett fra denne teksten vil reservasjonen ikke ha noen annen virkning.
Den respekteres ikke i forbindelse med utsendelse av reklame i post eller e-post. E-postadressen som brukes i oppføringen på Brønnøysundregistrene er faktisk fritt vilt for den som måtte ønske å bruke den til å sende reklame pr. e-post. Dette er nemlig å regne som organisasjonens kontaktadresse.
Kanskje ikke noen nyhet for noen – men det som sjokkerer mest er at Brønnøysundregistrene selger denne informasjonen videre til DM-selskaper (Creditinform, CDG Sandberg med flere) uten å fjerne de som har reservert seg – og informasjonen benyttes heller ikke i disse sine registre.
Så DM og e-post må du regne med så lenge du bruker korrekt kontaktinformasjon i Brønnøysund. Så å registrere e-postadresse der er ikke lurt, og direktereklamen som du får i posten kan du bare glemme å bli kvitt ettersom det er viktig at kontaktadressen i Brønnøysundregistret er korrekt.
Får jeg ånden over meg skal jeg spørre Brønnøysundregistrene hvordan de forsvarer å selge kontaktinformasjon for firmaer som har reservert seg mot reklame til firmaer de VET selger slik informasjon videre for bruk i DM-virksomhet.
Relatert:

Kyrres plass på nettet: CDG Sandberg AS gjør det igjen. Til tross for at disse flere ganger har lovt å ta nummeret vårt ut av listene har de altså bestemt seg for å fortsette å prøve å selge oss noe via telefon.

6 responser til Irritert over DM rettet mot din bedrift?

 1. Jarle 9. mai 2006 den 00:44 #

  Jeg tviler litt på at den typiske norske proteststormen mot mail vil slå ut på Googles spam-meter – men det er lov å håpe.

 2. Sverre 9. mai 2006 den 00:38 #

  Bruker gmail og når jeg får spam fra noen som har fått epostadrssen min fra brreg så raporterer jeg spam. Gjør mange nok det, blir disse spam-folka borte for alle.

 3. Kyrre Baker 21. april 2006 den 19:03 #

  Forståelig. Jeg er enda ikke plaget (bank i bordet) så mye, men vurderer en tilsvarende løsning selv. Nå nekter jeg trackbacks fra de som …
  1. Ikke har en peker til artikkelen de pinger
  2. Er på en eller annen «blacklist»
  Og i tillegg skriver jeg om sidene hver natt (via cron) og gir alle skriveriene en ny tb-url.

 4. Jarle 21. april 2006 den 18:02 #

  Kyrre, jepp. Jeg har måttet slå av trackback på alle bloggene jeg har, spammen har tatt helt overhånd og kommer inn så tett at bare det å få slettet den fra moderasjonskøen i MT begynte å bli et ork.
  Skal se om jeg kan få til en ordning hvor trackback fra kjente IP-adresser (forhåndsgodkjente nettsteder) kan bli tillatt. Jeg har ikke noe imot trackback – men klarer ikke å leve et sekund til med trackback spam.

 5. Kyrre Baker 21. april 2006 den 17:17 #

  Hm. Har du «disabled» trackback?

 6. Martin Bekkelund 21. april 2006 den 15:10 #

  Flott hvis du følger opp denne saken. Jeg / vi er plaget med mye reklame, som vi selvfølgelig ikke har bedt om.


Utvikling og webhosting: Senson AS