Dinpris – useriøst telefonsalg

Dinpris har vært i søkelyset på min blogg tidligere. Blant annet i forbindelse med at en ansatt hos Dinpris utgav seg for å være kunde

Denne uken fikk jeg oppleve litt mer av salgsteknikkene fra Dinpris og hvor lite de er villige til å dele med mulige kunder av informasjon om produktet deres.

Her er noen punkter fra samtalen min med selgeren hos DinPris:

 • Jeg ble fortalt at produktsøk hos DinPris.no gjøres både i produkttittel og beskrivelsesfeltet. Når jeg så sjekket det selv viste det seg at søket bare gjøres i produkttittel. Noe som nok gjør produktet mindre interessant for mange aktører.
 • Jeg kunne aboslutt ikke få svar på antall søk for noen relevante søkeord/produkter. Slik jeg forstod det på selgeren var dette statistikk de ikke «gidder» å gi fra seg, fordi tjenesten har så mange brukere
 • På spørsmål om hvor mange besøkende de har, fikk jeg heller ikke noe skikkelig svar.
 • De har ingen planer om å bli med i TNS-Gallup undersøkelsen for å få et uhildet besøkstall – fordi de jo er på så mange forskjellige nettsteder. Min tilbakemelding om at alle deres samarbeidspartnere har et subdomene til DinPris.no og derfor burde kunne vises som totalbesøk på DinPris.no fikk ingen forståelse

Jeg fikk inntrykk av at å våge å spørre om hvor mange som søker etter produktene som var interessante i denne sammenhengen var å være brysom. Argumentasjonen gikk på at det var så billig for oss å være med, og at de jo er så store – samtidig som om det ikke var noen vilje til å fortelle noe om søksstatistikk eller besøk på de sidene som var relevante i denne sammenhengen.

DinPris.no tar seg en engangssum for oppføringen. Kr. 3000,- ville selgeren ha for å legge oss inn i katalogen deres. Han oppga at deres kostnad på å legge inn produktene i deres database (ved hjelp av en datafil som vi skulle levere) var kr. 20.000,-. I tillegg ville DinPris.no først ha 5% av totalsalg (inkl. frakt), selgeren påstod at hele 25% ikke ble målt da brukerene veldig ofte hadde «sperret for cookies» (sannsynligvis snakker vi her om tracking med javascript – og det er nok det som gjør at all tracking ikke går igjennom). Uten å jobbe veldig for det fikk jeg tilbud om å betale «bare» 4% av totalsalget via DinPris. – Jeg vet med sikkerhet at andre aktører har fått til avtaler med 3% returprovisjon.

Så lenge DinPris.no fortsetter å bevise at de er så lite profesjonelle som aktør og ikke får på plass selgere som faktisk kan produktet – blir iallefall ikke noen av de jeg jobber for kunde hos DinPris.no. Jeg hadde før samtalen denne uken faktisk den naive forhåpningen om at salget til Eniro hadde gjort at hele selskapet hadde blitt en anelse mer profesjonelle – men så langt virker det ikke slik.

1 hendelser på “Dinpris – useriøst telefonsalg”

 1. Jeg kan bekrefte at DinPris driver lite seriøs virksomhet. Etter å ha registrert et av våre nettsteder hos de, ble jeg kontaktet på telefon. Dama jeg snakka med var tydeligvis håndplukket for å «dunke inn» salget, for jeg lot meg overbevise at de faktisk er tilstede på alle netttstedene de «dekker» (jeg er vanligvis veeeldig skeptisk). Etter mye om og men var vi igang, og fulgte NØYE med i statistikkene våre over trafikk fra de.
  Dette var i februar i fjor. Til dags dato har vi ikke kunnet registrere ett eneste reelt besøk fra noen av deres partnersider – eller fra dinpris.no for den saks skyld.
  Jeg forsøkte også å få de til å endre på strukturen i kategoriene sine, siden de var vanskelige å finne frem i. Heller ikke når det gjaldt dette nådde jeg frem.
  Fakturaen derimot – DEN kom som den skulle, og de var heller ikke sene med å sende den videre til Intrum Justitia for inndriving.
  Jeg har fått muntlig innrømmelse fra de om at kosmetikk-kategorien ikke har vært den helt store suksessen. Er det noen av de andre kategoriene som gir bedre resultater? Jeg tviler sterkt.

Stengt for kommentarer.