Ny norsk weblog om brukervennlighet : IAllenkelhet

NetLife Research har lanserte sin firmablogg om brukervennlighet «IAllenkelhet» den 24 august 2006.
Bloggen har allerede blitt en ressurs for deg som vil lære mer om brukervennlighet.
NetLife får pluss i boken for å ha ansatt mange dyktige folk i det siste, blant annet Are Halland – og for å være fremsynte nok til å starte en firmablogg som har blitt til en ressurs mer enn et «talerør» for selskapet.
Det eneste jeg ikke er fornøyd med er at jeg ikke kom meg på lanseringsfesten – men det var min egen skyld :)

4 hendelser på “Ny norsk weblog om brukervennlighet : IAllenkelhet”

 1. Takk for svar. Siden dere også har holdt foredrag om temaet antok jeg det lå et strategisk valg bak, var derfor litt nysgjerrig. Uansett grunn, iallenkelhet.no har i hvertfall funnet veien til RSS-leseren min.

 2. Strategisk og strategisk… Hovedårsaken var vel tekniske utfordringar med kontroll over «mor-domenet» netliferesearch.no pga. publiseringssystemet :-(
  Vi følte at det var viktigare å komme raskt opp med ein firmablogg og ha kontroll over det, og så får vi heller sjå nærmare på integrasjon med netliferesearch.no når vi starter redesign-prosessen for dette til hausten.
  PS! Takk for nyttige tips!

 3. Det er neppe en god idé av flere grunner. Som du er inne på – så ville jo en blogg som lå rett på hoveddomenet deres gitt mer innhold på nettstedet og dermed gjort det mer «viktig» i Google – dessuten er det minst like viktig at de ved å ha eget domene og navn på bloggen mister muligheten for å brande sitt eget firma.
  Når det er sagt, jeg tror kanskje noe av årsaken til å velge et eget domene og navn er å få mer linker fra bloggverdenen – i den tro at man ikke vil linke til «komersielle blogger». Personlig har jeg aldri hatt noe problem med slike blogger, jeg er mest interessert i innholdet og ikke så mye av om det er en privatperson eller et firma som er avsender.
  Kunne ha vært interessant å høre fra Are hos NetLife om hvorfor de har gjort det på denne måten.

 4. Antar det ligger et strategisk valg bak å lansere bloggen på eget domene siden dette tydeligvis er en firmablogg, hadde vært interessant å vite hvorfor de har gjort det.
  Som et apropo har Randfish postet sine 21 tips til å øke bloggtrafikk:
  http://www.seomoz.org/blogdetail.php?ID=1347
  og han mener at det er «skyte seg selv i foten» å lansere en firmablogg på et annet domene.

Stengt for kommentarer.