Bryr du deg om regnskogen? Da er Plantasjen ikke riktig sted for deg

Bilde: Plantasjen og regnskogen
Mens det norske næringsliv beveger seg mot en mer miljøvennlig hverdag – har Plantasjen bestemt seg for å gå i motsatt retning. Plantasjen ble i dag kåret til årets regnskogversting av Regnskogfondet.
Begrunnelsen fra Regnskogfondet er:

– Plantasjen er den eneste kjeden som går i feil retning og som i år selger regnskogsprodukter de ikke har hatt tidligere, sier Nils Hermann Ranum i Regnskogfondet.
Mens en rekke hagemøbelforhandlere kutter ut tropisk tre, går Plantasjen i motsatt retning og utvider sortimentet med regnskogstømmer fra Malaysia.
– Det er utrolig at en seriøs forhandler kan forverre sin egen miljøprofil, særlig nå som miljø og regnskogsbevaring har blitt et viktig tema i både Norge og resten av verden. I stedet for å utvide tilbudet av regnskogstømmer bør Plantasjen kutte ut alle tropiske tresorter, sier Ranum.

Er man interessert i at norske bedrifter skal slutte å selge regnskogtømmer, er det bare en ting å gjøre her: Boikott av Plantasjen frem til de fjerner møbler laget med tre fra regnskogtømmer.
Min familie kommer iallefall ikke til å sette sine bein hos Plantasjen før de skjerper seg. Og de har dermed allerede tapt mange gode kunder bare i vår familie.

2 hendelser på “Bryr du deg om regnskogen? Da er Plantasjen ikke riktig sted for deg”

  1. Mye av kritikken mot plantasjen blir urimelig når det kommer fra forbrukere som ikke bryr seg om å verne skog på hjemmebane. Hvor mye uberørt skog har vi igjen i Norge? Lite vil jeg si iforhold til for eksempel 50 år tilbake. Det blir urimelig for oss å moralisere.
    Allikevel har jeg ingenting til overs for bedrifter som er med å plyndre råvarer fra de fattige. Plantasjen er med i røverbanden.

  2. All erfaring viser at nordmenn handler der det er billig nok, og spesielt dersom det er billig på en søndag. Plantasjens PR-folk er nok ikke dummere enn at de har vurdert konsekvensene, og funnet at lave priser og god tilgjengelighet nok er viktigere for folk flest enn å ha en fremtid.
    Jeg håper at de har forregnet seg, og at folk gjør som deg og din familie og styrer unna plantasjen, men jeg har ikke alt for mye håp om det.
    Selv har jeg alltid styrt unna plantasjen siden jeg synes at vanlige arbeidsfolk skal ha fri på søn- og helligdag.

Stengt for kommentarer.