Toppmeny

Whoisi – ny tjeneste som samler identiteter

whoisi.jpg
Whoisi er en ny tjeneste utviklet av en av Mozilla utviklerne på fritiden. Tjenesten er svært enkel å bruke, og gir deg mulighet til å samle sammen aktuelle nettsteder og RSS-feeds for deg selv og dine venner.
Tjenesten er satt opp som en slags Wiki, og den beste beskrivelsen av tjenesten jeg har sett så langt er: «en wiki-lignende friendfeed». Tjenesten er faktisk et svar på et behov jeg har forsøkt å ordne med diverse andre, ikke helt tilpassede, tjenester.
For å se en liten oversikt over hva jeg driver med på nett, er det bare å søke etter meg på Whoisi. Eller gå direkte til min side der. Whoisi: Jarle Dahl Bergersen
Har ikke funnet så mange andre norske bloggere på Whoisi ennå. Men det er vel en fare for at enkelte vil bli lagt til, om de vil eller ikke.
Whoisi følger den nye tradisjonen med nettapplikasjoner som kan brukes av alle, og som ikke krever registrering. Skal komme tilbake til en annen nettapplikasjon som er laget av noen som virkelig har forstått hvordan man skal lage nettapplikasjoner som er lette å ta i bruk.

3 responser til Whoisi – ny tjeneste som samler identiteter

 1. Jarle 1. juli 2008 den 10:17 #

  De kan jo sees på som rene personregistere allerede, iallefall over informasjon som du selv har tilgjengeliggjort på nett. Så det kan jo være lurt å tenke over hva man publiserer, hvis man ikke allerede gjør det.
  Når det er sagt, jeg er svært fornøyd over at det plutselig har blitt lettere å samle alle mine nett-tråder på ett sted. Og jeg er ikke spesielt bekymret på egne vegne over tilgjengeligheten av det jeg selv har publisert på nett.

 2. Per H. Johansen 1. juli 2008 den 09:24 #

  Hmmm, interessant tjeneste, men bør kanskje snart begynne å tenke over sin tilstedeværelse på nett. Hvor lang tid vil det ta før disse tjenestene beveger seg fra «hva-gjør-du-nå» til rene personregistre?

 3. Lasse G. Dahl 30. juni 2008 den 21:36 #

  Heh – dette ser ut som en sånn applikasjon man må prøve før man skjønner hva det handler om. Ellers så er det jeg om er usedvanlig tett om dagen :-)


Utvikling og webhosting: Senson AS