Toppmeny

Fulgurator – ny gadget som kan forstyrre fotografer verden over

reverse-camera.jpg
Wired skriver om Fulgurator, en ny oppfinnnelse laget av Julius von Bismarck, en gal Berliner. Kort fortalt har han laget et omvendt kamera, dvs. en enhet som istedenfor å ta bilder, prosjekterer bilder på en overflate i forbindelse med at andre tar bilder av samme overflate.
Med enheten kan han blant annet prosjisere en logo på kjente byggverk, malerier etc. samtidig med at en eller annen intetanende fotograf tar bilde med blitz.
Julius hevder han har tatt patent på oppfinnelsen og laget den første prototypen for å unngå at skrupløse markedsførere lager et slikt produkt nettopp for å pushe reklamen sin på intetanende fotografer.
Du kan lese mer om oppfinnelsen på Julius sine hjemmesider: Fulgurator

3 responser til Fulgurator – ny gadget som kan forstyrre fotografer verden over

 1. Kyrre Baker 1. juli 2008 den 10:46 #

  Nei. Beklager. Jeg _tror_ kanskje jeg har noen bilder av systemet «i bruk» en eller annen plass i arkivet mitt, men det er eventuelt det jeg kan frembringe fra Firenze i alle fall.
  Dog synes jeg nok konseptet «fulgurator» er litt mer gjennomtenkt, da dette kan levere noe annet enn en «overeksponering».

 2. Jarle 1. juli 2008 den 10:15 #

  Interessant, det er jo et veldig likt konsept. Selv om formålet er en smule anderledes. Har du noen url til informasjon om disse systemene?

 3. Kyrre Baker 1. juli 2008 den 01:24 #

  Idéen er jo gammelt nok i alle fall. Et par plasser i Firenze bruker ett motblits-system for å «hindre» fotografering. I disse tilfellene er det kun snakk om en enkel slaveblits som lager «vanskelig» motlys, men _konseptet_ er jo veldig likt.


Utvikling og webhosting: Senson AS